Merhabalar ilk defa araba tavsiyesi konusu aciyorum bu yanlisim hatam varsa affola ogrenciyim araba almak istiyorum daha cok spor agirlikli bir araba ariyorum.
Arabada aradigim ozellikler su sekilde yada en azindan benim tercihlerim, araba tavsiyesi verirken goz onunde bulundurursaniz sevinirim.
Mumkunse spor genc isi bir araba olmasini isterim olmassada sorun degil.
Kesinlikle ve kesinlikle yari-otomatik veya otomatik olmasi lazim.
Kasa tipi olarak sedan severim sedan hastasiyim, hb. kasa pek sevmem.
LPG Benzin Dizel farketmez ogrenciyim sonucta yakita ne kadar az para harcarsam o kadar iyi, LPG takili olsa da olur.
Simdi marka model olarak konusmam gerekirse ailem ve arkadaslarim aliyorsan alman al 2.eli iyi giden pek zarar etmeyecegin hizli satilacak bir araba olsun diyorlar simdi butce belli bakiyorum sahibindene vs. 40 bine olu sayilabilecek bmw ler eski a3 ler Wv olarak polo golf eski jettalar(sedan kasa sevdasi) vs cikiyor acikcasi 40 bin kusur verdikten sonra oyle bir arabaya binmek istemem toplum arasinda istedigi kadar prestiji olsun, "marka" olsun sadece 2. eli iyi pek zarar etmeden satildigi ve toplum da "marka" diye adlandirildigindan kendi zevklerime tercihlerime ters bir secim yapmis olurum dusuncesindeyim. Ayni sekilde chevrole cruze larda cok hosuma gidiyor ama ona da olu araba diyorlar. Bende bu yuzden "japon" arabalarina yoneldim cunku stil tarz ve fiyatina gore en iyi secenek bu gibi duruyor. Normalde honda civic cok severim ama cok ele ayaga dustugunden(yasitlarim tarafindan bolca kullanildigindan) buyuk ihtimalle anlamissinizdir. Daha degisik pek fazla ele ayaga dusmemis farkli omurluk denecek 1 kere al duzenli bakimini yaptir min. sorun ile en kotu 5-7 sene binilcek bir araba arayasinia girdim zevkime ve butceme gore Mitsubishi Lancerlar ilgimi cekti ozellikle de evo body kitli olanlar
2. eli hizli satmisim satmamisim onemli degil, zirt pirt araba degistirecek biri degilim zevkim tercihim bellidir pek degisiklik gostermez, herkesin altinda olan her yerde gorulen arabalardan pek zevk almam, hoslanmam bilmiyorum tek ben mi boyle dusunuyorum ama kullandigim araba biraz bana has olucak farkli birsey istedigimden dolayi Lancer dusunuyorum (evo kitli) sizce dogru bir secimmi yapiyorum? Sizin fikirleriniz tercihleriniz tavsiyeleriniz ne yonde ?
Civic 1.8 hb veya skoda rapid bakabilirsin özelikle deneme imkanın varsa 1.8 hb dene bende ortalama 40.000 tl araba bakıyorum ilk tercihim leon 1.4 tsi olmuştu fakat senin tabirinle çok ele ayağa düştü :) farklı bir araç ararken civic hb önerdi bir tanıdık bindim kullandım 1.8 motor 140 bg lpg ile yakitta çok yüksek değil 100km 35 lira filan dedi sahibi tabi ben onun yalancisiyim ben su an araştırma içerisindeyim benim için önemli olan has olacak performanslı olacak vede yakışıklı :)
o paraya civic veya corolla alınmaz ilk önce onu söyleyeyim nedeni paraya yazık
o bütçeye en sorunsuz mazda 3 alınır
kalite ve bakım masrafları az bişeyler istiyorsan e46 3.16i lpg li bmw yakıt konusunda en cimri araçtır ama alacağın mazda kadar sorunsuz değildir yaşından dolayı ama 45 lerede çok temiz e46 bulabilirsin
Cevaplariniz icin tesekkurler mazda 3 bayagi aklima yatti gibi bi iyice onuda arastirayim :)