Şimdi Ara

400-800 aralığı en iyi klima-lar? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
27.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bakalım yarın demirdökümün yan ürünü blue line 390 a arkadaş var dedi,o olursa alıcam,yani kısaca montaj dahil 390 ytl 12000 btu r22 gaz şu an bana uygun,ama fiyat performans açısından...
  • baktık fiyat aynı 499 ytl,bugün demirdöküm için gittim sana 600 ytl peşin verilen klimaya 700 ün üzerinde sanırım 760 fiyat verdi nakit olayını sormadım,birde arçeliğin 7 ve 9000 ne baktım 540 - 632 fiyatlı.

sen resmini verdiğin cihaza nereden aldın 600 ytl fiyatı? yarın artık bu işi çözmem lazım,sadece gece ve 1-2 ay gibi kullanacağım için yazın genelde yazlıkta oluruz,mayıs sonu haziran sonu 1 ay ve eylül ayı itibari ile çok ihtiyaç olsa 1,5 ay olur.Bu yüzden çok kalite öznemli değil ya...
  • Evet unpop dostum dd12btu 600ytl demiştin ben 18lik dd düsünüyourum uygun fiyata 12taksit nerden alabiliriz. Nakitte çok fark varsa para buluşturup alabiliiriz? İyi Fiyat nereden bilgi alabiliriz? Ben istdayım bu arada.
  • selam arkadaşlar;

bu forumu okuyarak karar veren ve alan arkadaşlardan birisiyim. aldığım cihaz demirdöküm a12 a sınıfı klima. Unpop arkadaşaın sölediği cihaz. cihaz gerçekten güzel bugün takıldıu. daha servislerinin bile haberi yok cihazdan adamlar birde resmini çektiler yani düşünün artık ve çok övdüleer cihazı bilginiz olsun .bende 610 ytl 'ye aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Arkadaş sizin aradığınız paraya en kaliteli ucuz ürün TRONİC 12 lik cihazı 700-750 ytl ye bulabilirsiniz.Hemde Demirdöküm serilerinden,Arçelik,vestel ,rubenis.cartel gibi bir çok üründen daha kaliteli ve sorunsuz tek kusuru
    - derecede ısıtmada çok fazla bir şey beklemeyin.Tabi yukarıdaki markalardan yinede daha üstün,Midea nın üretimidir ve buğün piysada satılan YORK-BOSCH -MİDEA gibi markalarla aynı üründür sadece adı TRONİC yani sabancı gurubunun farklı markayla pazarlama programı .Bu paraya bundan iyisi yok.

http://www.profilo.com.tr/urun.asp?strUrunAdi=P3ZMI/A12000&intCategoryId=109
    Bu klimayı Midea mı üretiyor?Yanlış anlaşılmasın iyi klima diye önermedim, merak ettim sadece.
    Cevap için şimdiden teşekkürler.

evet midea üretiyor...midea bıldıgım kadarıyla çin in buyuk klıma fabrıkalarından bırı marketlerde gordugunuz bır cok çin malı klıma burda uretılıyor...

• Kendim daha alamadım ama alan bir arkadaşa fikir verdiğim için sevindim Cihazın özellikleri eger yazılanları gerçekten yansıtıyorsa mükemmel diyebilirim. Demirdökümün A sınıfı enerjili olması ve degerleri çok hoşuma gitti, hem soğutma konumunda EER> 3.20 hem de ısıtma konumunda COP > 3.60 A sınıfı verimliliği ile çalışıyor. Bu fiyata bu ozellikler şamda kayısı.
     400-800 aralığı en iyi klima-lar?

Buyurun teknik veriler icin ürün borüşürü -->http://www.demirdokum.com.tr/upload/A_Serisi_Split_Klima_Brosur.pdf

Urunun temmuz ortalarında piyasaya çıkması düşünülüyordu ama piyasdaya daha erken düştü.

Bu arada sitesinde ürün için beylikdüzü'ndeki tesislerinde yapılıyor diyor ama ben yanlış görmediysem kutusunda made in p.r.c yani çin işidir yazıyor.

Alan arkadaşımız ses değerlerinden bahsederse sevinirim, ses ve gürültüsü nasıl. Çünkü bizim apartman aralıgı o kadar yakın biraz daha zorlasak yapışacağız. Onun için komşu faktörünü düşünmem lazım.

Bosch 12000 btu almayi dusunuyordum (pesin 770 ytl) ama A sınıfı olmaması ve daha ucuza Demirdöküm'ün 600 ytl'ye A sınıfı klima vermesi beni demirdöküm'e dogru itiyor. Ustelik servis bollugunun avantajı da cabası. Haa bir de demirdökümü vaillant aldı, artık arkasında Almanya var, bu markayı adam ederler tahminim.

• baymak = sigma

midea ve onun yan ürünü samui uygun fıyatlı klımalardır samui için ısıtmada cok fazla beklenti içine gırmeyın ama sogutma perfoırmansı oldukca iyi hatta bizi bıle sasırtan bır klıma 614 ytl den baslıyor fiyatları ve iklimsa da satılıyor
    samui
    9000btu/h cop : 3,3w/w
    12000 btu/h cop : 3,3w/w
    18000 btu/h cop : 3,09w/w
    21000 btu/h cop : 2,89w/w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einherjer -- 26 Haziran 2008; 12:00:10 >
  • bugün bir demirdokum bayiine gittim. A sınıfı 12btu dd sordum. var dd pacific a sınıfı dedi . pacific degil dememe ragmen hayır işte bunlar dedi ve a sınıfı dedi. Denilene gore bunlar geliştirilmiş pacificmi acaba UNPOP.??
    Uzerinde p.r.c.(cin) yazıyorsa...Turk mamulu degil o halde.
  • baymak=sigma aynı yani aynı ürün mü?????
    baxi modeli mi yoksa baymakmı aynı olan?
  • hayır kesinlikle pasific değil, pasific C serisidir, uzerinde pasificle alakalı hiçbir ibare yok, urunlerin kodu a 9-hp, a 12hp, a18hp ve a 24hp.
    Kutuda bu ibareleri gormelisin, belli ki o bayiye henuz A serisi gelmemiş ve elindeki pasificleri satmaya çalışıyor, kanmayalım

zaten resmini broşürde de gorebilirsin, dikkat pasific yazmıyor uzerinde -->http://www.demirdokum.com.tr/upload/A_Serisi_Split_Klima_Brosur.pdf

quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

bugün bir demirdokum bayiine gittim. A sınıfı 12btu dd sordum. var dd pacific a sınıfı dedi . pacific degil dememe ragmen hayır işte bunlar dedi ve a sınıfı dedi. Denilene gore bunlar geliştirilmiş pacificmi acaba UNPOP.??
    Uzerinde p.r.c.(cin) yazıyorsa...Turk mamulu degil o halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 26 Haziran 2008; 21:33:05 >

• özkan8180: 12btu dd a sınıfı cihazı nerden alabiliyoruz 610tlye.İstanbul damısınız
  • Arkadaşlar sıcaklar sonunda bizi de bu konuya düşürdü
    ÖTV zammını duyunca da eteklerimiz tutuştu
    1 Temmuza kadar araştırma yaparak ya klima alacağız, ya da tarihi kaçırıp vantilatöre devam edeceğiz.
    Isıtmada sorunumuz yok. Kombiyi 35'C'den fazlaya alınca evde duramıyoruz kışın. Bundan dolayı ısıtmada verimi olup olmaması hiç önemli değil. Ancak soğutmada verimli birşey arıyoruz.

Salon 28m2 Güneydoğu cepheli ,daire 9 katta.(Bina 10 katlı) Capatech dalmaçyalı yalıtım ve çift cam var. Özellikle akşamüstü ev durulmaz hale geliyor Güneş yüzünden.

Bir sitede yaptığım hesaplamaya göre 11.800 BTU gibi bir rakam çıktı. Sanırım 12000BTU işimizi görür.

Klimalara biraz baktım, arayışıma göre bana en çok Samsung mantıklı geldi. A sınıfı enerjili, soğutma verimi 3,2 civarı bir değerdeydi. Sanırım ideal. Modelini internette bulamadım ama Teknosa'da satılıyor. Fiyat da sanırım 800 küsür idi.

Buna ek olarak Midea ve Electra da mantıklı geliyor. Midea'nın üretim yaptığı Bosch ve Profilo'ya baktım ancak soğutmada C sınıfıymış ondan elendi. Midea'da bu bütçeyle A sınıfı var mıdır acaba.

Arayışım soğutması iyi, gürültüsü fazla olmayan ve soğutmada verimliliği maksimum olan 1000YTL'yi taksitli fiyatta geçmeyecek 12000BTU bir klima. Ortalama arayış 800YTL olduğundan bu konuya yazmayı uygun gördüm. Bir de iç ünitesi çok kaba olmasa daha iyi olur. Tüm bunları birleştirince bana Samsung mantıklı geldi.

Arçelik, DD, Baymak, Western, LG Beko, Vestel, Regal, Airfel gibi markalar bana pek sıcak gelmiyor.

Siz ne dersiniz bu konuda? Özellikle mbirol bey cevaplarsa memnun kalırım (ve Samsung hakkında yorum yaparsa) Baktığım model Çin malı idi, Kore değil.

Bir de Mediamarkt'a Zass gelmiş, sevdiğim bir marka ama fasondur tabiki. B sınıfı soğutma ve 2.8 civarı bir verimlilik değeri vardı. Fiyatları DD düzeyinde. Kafamda çok soru işareti bıraktığından pek sıcak bakamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 27 Haziran 2008; 2:23:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Az önce bosh bayisinden geldim , bugunkü konumuz bosch

12.000 btu baktığım için bununla ilgili iki model önerdiler.

1. B1ZMA/I12000 Soğutma : 12.000 Btu Isıtma :13.000 Btu 866,70 (ytl)
    Urun standart R22 gaz kullanıyor, peşinde 740 ytl yaparız denildi

2. B1ZMA/I12500 Soğutma : 12.000 Btu Isıtma :13.000 Btu 941,40 (ytl)
    Urun R410A gaz kullanıyor , peşinde 770 ytl yaparız denildi.

Satıcıya bunları midea uretiyor değil mi dedim, yok ya ne midea'si bunlar mitsubishi electric uretimi dedi, tabi pek inanmadım ama hee dedim

Ozellikle 12500 modeli ilgi çekebilir, ne sınıfı oldugunu bilemiyorum açıkcası, aşağıda özellikleri var ama özelliklerden sanki bana biraz sesli gibi geldi
    yorum uzmanların.

400-800 aralığı en iyi klima-lar?

Ben bu ürünü ve Profilo'daki muadilini inceledim. Kenarında Midea'nın üretimi olduğu yazıyor, C sınıfı olması beni direkt vazgeçirdi. Bir de plastik kalitesi tatmin edici değil.

• 11m2 odama, 9000 BTU/h kapasiteli Electra klasik modelini bugün aldım. 3-5 güne kadar takılacak.

Takıldıktan sonra, izlenimlerimi yazacağım.

Saygılar.
  • 28m2 icin 12btu az geldi bana. Oraya en az 18btu paklar. Ben 8-10m2 odama 12btu dusunuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Arkadaşlar sıcaklar sonunda bizi de bu konuya düşürdü
    ÖTV zammını duyunca da eteklerimiz tutuştu
    1 Temmuza kadar araştırma yaparak ya klima alacağız, ya da tarihi kaçırıp vantilatöre devam edeceğiz.
    Isıtmada sorunumuz yok. Kombiyi 35'C'den fazlaya alınca evde duramıyoruz kışın. Bundan dolayı ısıtmada verimi olup olmaması hiç önemli değil. Ancak soğutmada verimli birşey arıyoruz.

Salon 28m2 Güneydoğu cepheli ,daire 9 katta.(Bina 10 katlı) Capatech dalmaçyalı yalıtım ve çift cam var. Özellikle akşamüstü ev durulmaz hale geliyor Güneş yüzünden.

Bir sitede yaptığım hesaplamaya göre 11.800 BTU gibi bir rakam çıktı. Sanırım 12000BTU işimizi görür.

Klimalara biraz baktım, arayışıma göre bana en çok Samsung mantıklı geldi. A sınıfı enerjili, soğutma verimi 3,2 civarı bir değerdeydi. Sanırım ideal. Modelini internette bulamadım ama Teknosa'da satılıyor. Fiyat da sanırım 800 küsür idi.

Buna ek olarak Midea ve Electra da mantıklı geliyor. Midea'nın üretim yaptığı Bosch ve Profilo'ya baktım ancak soğutmada C sınıfıymış ondan elendi. Midea'da bu bütçeyle A sınıfı var mıdır acaba.

Arayışım soğutması iyi, gürültüsü fazla olmayan ve soğutmada verimliliği maksimum olan 1000YTL'yi taksitli fiyatta geçmeyecek 12000BTU bir klima. Ortalama arayış 800YTL olduğundan bu konuya yazmayı uygun gördüm. Bir de iç ünitesi çok kaba olmasa daha iyi olur. Tüm bunları birleştirince bana Samsung mantıklı geldi.

Arçelik, DD, Baymak, Western, LG Beko, Vestel, Regal, Airfel gibi markalar bana pek sıcak gelmiyor.

Siz ne dersiniz bu konuda? Özellikle mbirol bey cevaplarsa memnun kalırım (ve Samsung hakkında yorum yaparsa) Baktığım model Çin malı idi, Kore değil.

Bir de Mediamarkt'a Zass gelmiş, sevdiğim bir marka ama fasondur tabiki. B sınıfı soğutma ve 2.8 civarı bir verimlilik değeri vardı. Fiyatları DD düzeyinde. Kafamda çok soru işareti bıraktığından pek sıcak bakamadım.

• Evet arkadaşlar sonunda klima aldım ve taktırdım. Uzun süren araştırmalar , fikirler falan derken , elektra ile demirdöküm arasında kalmıştım. Eğer elektranın fiyatını biraz daha düşük bulabilseydim elektra alacaktım ancak 9000 lik leri 780 den aşağıya bulamadım. bende gittim demirdökümün yeni çıkarttığı a sınıfı enerjili 12 lik bir klima aldım.

bunu seçmemin nedenine gelince, öncelikle tavsiye , 4 arkadaşımda bunu taktırmış ve onlarda benim gibi yatak odasına taktırmışlar , sessizliği ve performansı hakkında gidip yerinde inceledim ve hoşuma gitti.

bende gittim bir tane aldım şu linkteki ürün :

http://www.demirdokum.com/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=393&ParentId=35

ürünün özellikleri de hoşuma gitti , özellikle iyonizer olması iyi, iki adet filtresi var birbiri üzerine yapışık şekillerde. üst kapağını açıp kapamak çok kolay , kapak kapanmamazlık yapmıyor , gürültüde yapmıyor. iç ünitenin gürültüsü , tam üflemede rahatsız edici değil. Şöyle söyleyeyim , odada bir 70 ekran beko tv var, sesini normalde 21-22 de dinlerim. Klima gelince sesini açma ihtiyacı duymadım. ama arada bir genede 23-24 yapabiliyorum sesi. uzaktan kumandası kullanışlı ve basit, geceleri kumandayı görmesi zor , zira aydınlatmalı değil haliyle , ancak en azından fosforlu tuşlar olabilirdi, ancak tuşları fosforluda değil. gece karanlığında görmek biraz sorun. fakat iç ünite üzerinde , sıcaklığı ve yaptığınız programın ne olduğunu gösterir bir aydınlatma. bu aydınlatmada komutu verdiğiniz zaman yüksek şiddette yanıyor bir süre sonra kısık şiddette yanıyor. yani karanlıkta sizi rahatsız etmiyor.

Gelelim dış üniteye. Beklediğimden de sessiz bence. Zira hemen karşı apartmanda bir LG-beko var yanındada arçelik var , ikisinin gürültüsü , bizimkinin gürültüsünü bastırıyor. geceleyin dinleme fırsatım oldu , dış ünitede rotary pompanın hafif bir hışırtısı geliyor. buda standart rotari lerde olan bişey. zaten en büyük gürültü de bu. pervane gürültüsü diye bi şeyde yok.

Verimine gelince. Cihaz A sınıfı enerji değerine sahip. soğutmada 1100 Watt enerji harcıyor. Benim yatak odam 20 m2. bir tarafı komple çift cam ve güneye bakıyor. yani çok sıcak oluyor. 27 derecelik soğutmayı yaklaşık 15 dakikada gerçekleştiriyor.

Fiyatına gelirsek : 750 ytl ye 11 taksitle aldım.

Artıları , sessizlik , iyonizer olması , çift sayılabilecek filtre
    eksileri , nakit fiysatının çok düşük olmaması, dış ünitede hafif bir rotari hışırtısının olması , uzaktan kumandanın tuşlarının geceleri görünmemesi.

Son bir şey , cihazı yeni aldığım için çok çalıştırmıyorum ancak başlarda garip bir koku veriyor içeri , ama öyle kötü bir şey değil, öyle çok ta bir koku değil. ne biliyim yada benim burnummu çok hassas anlamadım, zamanla bakacağım bu kokuya yoğunlaşacağım neymiş ne değilmiş diye..

• quote:

Orjinalden alıntı: bkmtkm

Fiyatına gelirsek : 750 ytl ye 11 taksitle aldım.

eksileri , nakit fiysatının çok düşük olmaması,

peşin parada 600 ytl fiyat aldım ben bu ürüne. Bugun alacağım ama oda 8-10m2 , 12btu çok mu gelir acaba , 9btu2lum mu almalıyım, yoksa 12 btu alsak fena olmaz mı ?, sonuçta kışın ısıtma için de kullanmak istiyorum..
  • İstanbuldayım. Sortdugum demirdokum bayiinde bu urun yok arkadaslar? Nereden bulabileceğimiz konusunda yardımcı olacak arkadas yokmu? Tabii 600-610ytlye peşin alabilirsek iyi olur
  • Orjinalden alıntı: bkmtkm

Evet arkadaşlar sonunda klima aldım ve taktırdım. Uzun süren araştırmalar , fikirler falan derken , elektra ile demirdöküm arasında kalmıştım. Eğer elektranın fiyatını biraz daha düşük bulabilseydim elektra alacaktım ancak 9000 lik leri 780 den aşağıya bulamadım. bende gittim demirdökümün yeni çıkarttığı a sınıfı enerjili 12 lik bir klima aldım.

12LİK ELEKTRAYI 750YE ALDIM BEN ...NEDEN O KADAR PAHALI,HANGİ ŞEHİRDESİNİZ??
  • Evet en sonnda ben de bugun demirdöküm 12 A-HP modelini aldım. Tabi ancak bu saatte alabildigim için yarına montajı kaçırdım. Pazartesi gelip montajını yapacaklar. Daha sonra sizlere izlenimimi anlatırım. Herkese iyi haftasonlari.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.