Şimdi Ara

400-800 aralığı en iyi klima-lar? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: garagulli

amma yazdın unpop yok electra karşıdan duyuluyo falan diye....bendekinin dış ünitesi yattığım yere en fazla 3m mesafede kesinlikle ses mes yok....dışarı çıkarsam duyuyorum ancak!!!

ne gorduysem onu yazıyorum. yukaridaki yorumlarda da electa kullananlarin gürültüsünden şikayet ettigini okuyabilirsin. her model aynı olacak diye bir şart yok
  • o zaman ben odanın ısısını ne ayarlarsam ayarlayayım defrose a bir etki yapmıyor sadece dış havanın ısısına bakıyor. o zaman şuraya varılabilir, bence cihazın fiyat performans oranı , çok soğuk şehirlere gerçekten önemli. ancak kışları çok soğuk geçmeyen izmir gibi yerlerde (yani benim oturduğum şehirde) çok ta önemli değil. çünkü madem dış havanın ısısına göre defrose oluyo bu cihazlar , neden 200-300 ytl daha fazla veripte çok çok az fazladan bir verim almak isteyeyimki. buna değmez kanımca.

ben aslında ilk başta bu defrose olayını düşünmemiştim. evimdeki diğer klima olan sharp tan çok memnundum ancak baktım bir kaç akrabanında dandirik klimaları idare eder kadar ısıtıyor.

eminimki demirdöküm , sharptan daha çok defrose olacaktır ancak bu demek değildirki ortamı ısıtmayacak. sadece şu olabilir, eğer yüksek ısı istersem onu sağlamayabilir. onuda zaten ben istemiyorum. kısacası bence iyi bir iş yaptım ve demirdöküm aldım.

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

defrost olayı dış ortam sıcalığına bağlı bir durumdur. klima dış birimi kondenseri üzerindeki su damlaları zamanla buzlanarak kondenserden hava akışını önler ve bununla kompresöre giden gaz ısısı yükselmeye başlar ve evapa gelen gaz ısısı düşer bunula ısıtma yavaşlar ve dış birim sensörü yoksa iç ünite boru sensörü kompresöre dur emri gönderir daha sonra iç ünite fanı keser ve sistem terse çalışır yani soğutma modunda kondenserdeki buzlanma erir tekrar sistem ısıtmaya döner defrost olayı budur arkadaş.
    Orjinalden alıntı: bkmtkm

defros olayınıda herhalde kışın göreceğiz. yalnız bir şey sormak istiyorum : klimalar defrose olurken , dış ortamın ısıına göremi yoksa iç ortamda istenen ısıya göremi defrose oluyor. demek istediğim şu , diyelimki ben oda ısısını yüksek tutmak istiyorum, dolayısıylam alet sürekli çalışacak, bundan dolayı mı defrose olur bu cihazlar yoksa , içerinin ısısını ne yaparsam yapayım , dışarıdaki ısı çok düşük ise mutlaka defrose olurmu bu aletler.

• her koyun kendi bacağından asılır. bence iyi iş yaptık ve demirdöküm aldık. bu konuda içim rahat benim..

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

amma yazdın unpop yok electra karşıdan duyuluyo falan diye....bendekinin dış ünitesi yattığım yere en fazla 3m mesafede kesinlikle ses mes yok....dışarı çıkarsam duyuyorum ancak!!!

ne gorduysem onu yazıyorum. yukaridaki yorumlarda da electa kullananlarin gürültüsünden şikayet ettigini okuyabilirsin. her model aynı olacak diye bir şart yok

• quote:

her koyun kendi bacağından asılır. bence iyi iş yaptık ve demirdöküm aldık. bu konuda içim rahat benim..

quote:

quote:

her koyun kendi bacagından asılır ama 7 mahalleyede kokusu yayılır,dikkatli önerilerde bulunalım

• buda doğru. o zaman şöyle ekleyeyim. her koyunu kendi bacağından asarken kokunun yayılmaması içinde dikkat edelim. yayılırsa da yapacak bi şey yok artık.....
    quote:

Orjinalden alıntı: Hello Dally

quote:

her koyun kendi bacağından asılır. bence iyi iş yaptık ve demirdöküm aldık. bu konuda içim rahat benim..

quote:

quote:

her koyun kendi bacagından asılır ama 7 mahalleyede kokusu yayılır,dikkatli önerilerde bulunalım

• demirdökümden saharp gibi verim alamazsınız aynı ortamda ama bu sizin cihazınız ısıtma yapmayacak değildir sharp 1sefer defrost yapıyorsa demirdöküm 3 sefer yapacaktır ama - sıcaklıklarda daha verimli çalışır klima sebebi dış ortamda nem olmamasından dolayıdır.

o zaman ben odanın ısısını ne ayarlarsam ayarlayayım defrose a bir etki yapmıyor sadece dış havanın ısısına bakıyor. o zaman şuraya varılabilir, bence cihazın fiyat performans oranı , çok soğuk şehirlere gerçekten önemli. ancak kışları çok soğuk geçmeyen izmir gibi yerlerde (yani benim oturduğum şehirde) çok ta önemli değil. çünkü madem dış havanın ısısına göre defrose oluyo bu cihazlar , neden 200-300 ytl daha fazla veripte çok çok az fazladan bir verim almak isteyeyimki. buna değmez kanımca.

ben aslında ilk başta bu defrose olayını düşünmemiştim. evimdeki diğer klima olan sharp tan çok memnundum ancak baktım bir kaç akrabanında dandirik klimaları idare eder kadar ısıtıyor.

eminimki demirdöküm , sharptan daha çok defrose olacaktır ancak bu demek değildirki ortamı ısıtmayacak. sadece şu olabilir, eğer yüksek ısı istersem onu sağlamayabilir. onuda zaten ben istemiyorum. kısacası bence iyi bir iş yaptım ve demirdöküm aldım.

defrost olayı dış ortam sıcalığına bağlı bir durumdur. klima dış birimi kondenseri üzerindeki su damlaları zamanla buzlanarak kondenserden hava akışını önler ve bununla kompresöre giden gaz ısısı yükselmeye başlar ve evapa gelen gaz ısısı düşer bunula ısıtma yavaşlar ve dış birim sensörü yoksa iç ünite boru sensörü kompresöre dur emri gönderir daha sonra iç ünite fanı keser ve sistem terse çalışır yani soğutma modunda kondenserdeki buzlanma erir tekrar sistem ısıtmaya döner defrost olayı budur arkadaş.

defros olayınıda herhalde kışın göreceğiz. yalnız bir şey sormak istiyorum : klimalar defrose olurken , dış ortamın ısıına göremi yoksa iç ortamda istenen ısıya göremi defrose oluyor. demek istediğim şu , diyelimki ben oda ısısını yüksek tutmak istiyorum, dolayısıylam alet sürekli çalışacak, bundan dolayı mı defrose olur bu cihazlar yoksa , içerinin ısısını ne yaparsam yapayım , dışarıdaki ısı çok düşük ise mutlaka defrose olurmu bu aletler.

• zaten demirdökümün soğutması harika. bunda bi sıkıntı yok. genelde cihazların kalitesi kışın ortaya çıkıyor. bu cihazda yeni bir cihaz , dış ünitesi, kompresörü falan diğer pasific line dan farklı. yani ilk kez bu kış göreceğiz nedir ne değildir diye genede ben çok problem çıkartacağını sanmıyorum. zaten ben bu cihazı yatak odamda kullanmak için aldım. yani benim için önemli olan ortamı biraz kırması. çok ısıtıp soğutması değil. bu yaz ayında bile 28 derecede tutuyorum ısıyı. bu bile yetiyor haliyle.

quote:

demirdökümden saharp gibi verim alamazsınız aynı ortamda ama bu sizin cihazınız ısıtma yapmayacak değildir sharp 1sefer defrost yapıyorsa demirdöküm 3 sefer yapacaktır ama - sıcaklıklarda daha verimli çalışır klima sebebi dış ortamda nem olmamasından dolayıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkmtkm -- 10 Temmuz 2008; 9:05:30 >

• quote:

zaten demirdökümün soğutması harika. bunda bi sıkıntı yok. genelde cihazların kalitesi kışın ortaya çıkıyor. bu cihazda yeni bir cihaz , dış ünitesi, kompresörü falan diğer pasific line dan farklı. yani ilk kez bu kış göreceğiz nedir ne değildir diye genede ben çok problem çıkartacağını sanmıyorum. zaten ben bu cihazı yatak odamda kullanmak için aldım. yani benim için önemli olan ortamı biraz kırması. çok ısıtıp soğutması değil. bu yaz ayında bile 28 derecede tutuyorum ısıyı. bu bile yetiyor haliyle.

quote:

demirdökümden saharp gibi verim alamazsınız aynı ortamda ama bu sizin cihazınız ısıtma yapmayacak değildir sharp 1sefer defrost yapıyorsa demirdöküm 3 sefer yapacaktır ama - sıcaklıklarda daha verimli çalışır klima sebebi dış ortamda nem olmamasından dolayıdır.

biraz kendinizi teselli ediyor gibisiniz demirdöküm neki ne olsun hayatında hiç bir şey üretememiş bir firma,ya çinden getirrir yada burada vidalar başkada hayır beklemeyin,klima denince akla en son gelecek en alt markadır

klima ise;
    daıkın
    panasonic
    sharp
    mitsubishiler
    fujitsu-general
    elektra-aırwell
    sanyo
    toshiba
    midea
    haier
    bunlar klima digerleri

• yok haklısınız klima olarak kalite farkı mutlaka var. ancak birde şöyle düşünün. ben 12 lik bi klima alıyorum ancak 750 ytl den fazla veremeyeceğim. o zaman ne yapacağız klimasızmı kalacağız. bu yazdıklarınızın çoğu 9 lukları bile bu fiyatta değil. ben zaten burada bunları yazmamın nedeni 400-800 ytl aralığında en iyi yada ideal klimanın ne olması gerektiği ve tabikide deneyimler...

bu yazdıklarınız bu konuda malesef pek yer bulamayan markalar...

ayrıca tabiki kendimide bi nevi tesellide etmek zorundayım aldım bi kere. artı bende birde sharp var. ben bide bununla karşılaştırıyorum. bide bu taraftan bakın neler düşündüğümü...
  • quote:

yok haklısınız klima olarak kalite farkı mutlaka var. ancak birde şöyle düşünün. ben 12 lik bi klima alıyorum ancak 750 ytl den fazla veremeyeceğim. o zaman ne yapacağız klimasızmı kalacağız. bu yazdıklarınızın çoğu 9 lukları bile bu fiyatta değil. ben zaten burada bunları yazmamın nedeni 400-800 ytl aralığında en iyi yada ideal klimanın ne olması gerektiği ve tabikide deneyimler...

ayrıca tabiki kendimide bi nevi tesellide etmek zorundayım aldım bi kere. artı bende birde sharp var. ben bide bununla karşılaştırıyorum. bide bu taraftan bakın neler düşündüğümü...

sharpla karşılaştırıdıgınzda arada ne gibi farklar var acaba artı eksi olarak seviniriz bizim apartmandada almayı düşünenler var

• Arkadaşlar yazılanları fazla okuyamadım

Şimdi 500-600 ytl arası ne tavsiye edersiniz . Sadece marka model verin yeter. 12000 btu (Kurulumda içinde olsun) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thema -- 10 Temmuz 2008; 23:22:03 >
  • hocam benım salon boy 5.10 mt en 3.81mt yukselık 2.50mt m2 vurduğumda 19.431 cıkıyo btu hesaplamalarında 7500 felan cıkıyo yeterlimidir? hangi fırmayı onerırsınız??:)
  • arkadaşlar bunları daha öncede çok tartıştık özellikle ben demirdöküm aldığım için ne var ne yok bol bol yazdım...işte yazdıklarımdan alıntı :

............................

Evet arkadaşlar sonunda klima aldım ve taktırdım. Uzun süren araştırmalar , fikirler falan derken , elektra ile demirdöküm arasında kalmıştım. Eğer elektranın fiyatını biraz daha düşük bulabilseydim elektra alacaktım ancak 9000 lik leri 780 den aşağıya bulamadım. bende gittim demirdökümün yeni çıkarttığı a sınıfı enerjili 12 lik bir klima aldım.

bunu seçmemin nedenine gelince, öncelikle tavsiye , 4 arkadaşımda bunu taktırmış ve onlarda benim gibi yatak odasına taktırmışlar , sessizliği ve performansı hakkında gidip yerinde inceledim ve hoşuma gitti.

bende gittim bir tane aldım şu linkteki ürün :

http://www.demirdokum.com/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=393&ParentId=35

ürünün özellikleri de hoşuma gitti , özellikle iyonizer olması iyi, iki adet filtresi var birbiri üzerine yapışık şekillerde. üst kapağını açıp kapamak çok kolay , kapak kapanmamazlık yapmıyor , gürültüde yapmıyor. iç ünitenin gürültüsü , tam üflemede rahatsız edici değil. Şöyle söyleyeyim , odada bir 70 ekran beko tv var, sesini normalde 21-22 de dinlerim. Klima gelince sesini açma ihtiyacı duymadım. ama arada bir genede 23-24 yapabiliyorum sesi. uzaktan kumandası kullanışlı ve basit, geceleri kumandayı görmesi zor , zira aydınlatmalı değil haliyle , ancak en azından fosforlu tuşlar olabilirdi, ancak tuşları fosforluda değil. gece karanlığında görmek biraz sorun. fakat iç ünite üzerinde , sıcaklığı ve yaptığınız programın ne olduğunu gösterir bir aydınlatma. bu aydınlatmada komutu verdiğiniz zaman yüksek şiddette yanıyor bir süre sonra kısık şiddette yanıyor. yani karanlıkta sizi rahatsız etmiyor.

Gelelim dış üniteye. Beklediğimden de sessiz bence. Zira hemen karşı apartmanda bir LG-beko var yanındada arçelik var , ikisinin gürültüsü , bizimkinin gürültüsünü bastırıyor. geceleyin dinleme fırsatım oldu , dış ünitede rotary pompanın hafif bir hışırtısı geliyor. buda standart rotari lerde olan bişey. zaten en büyük gürültü de bu. pervane gürültüsü diye bi şeyde yok.

Verimine gelince. Cihaz A sınıfı enerji değerine sahip. soğutmada 1100 Watt enerji harcıyor. Benim yatak odam 20 m2. bir tarafı komple çift cam ve güneye bakıyor. yani çok sıcak oluyor. 27 derecelik soğutmayı yaklaşık 15 dakikada gerçekleştiriyor.

Fiyatına gelirsek : 750 ytl ye 11 taksitle aldım.

Artıları , sessizlik , iyonizer olması , çift sayılabilecek filtre
    eksileri , nakit fiysatının çok düşük olmaması, dış ünitede hafif bir rotari hışırtısının olması , uzaktan kumandanın tuşlarının geceleri görünmemesi.

Son bir şey , cihazı yeni aldığım için çok çalıştırmıyorum ancak başlarda garip bir koku veriyor içeri , ama öyle kötü bir şey değil, öyle çok ta bir koku değil. ne biliyim yada benim burnummu çok hassas anlamadım, zamanla bakacağım bu kokuya yoğunlaşacağım neymiş ne değilmiş diye..

...................

dahada neler olduğunu öğrenmek isterseniz 4. sayfadaki yazılara bakmanızı öneririm...

sharp ile bu cihazı kıyaslamamak lazım aslında. sharp daha iyi makine tabiki. öncelikle hem iç hemde dış ünite çok daha sessiz, sharp ın ısıtması muhteşem defrose olayına çok sık düşmüyor. ion özelliği demirdökümden daha iyi. soğutmak için havayı tam karşıya , ısıtmak için havayı tam aşağıya üfleyebiliyor...
    tabi bütün bunlarında bir karşılığı var. benim sharp 12 lik bu yıl olmuş 1600 ytl. ben demirdökümü aldım 750 ytl ye..varın gerisini siz düşünün.

quote:

Orjinalden alıntı: Sarasmansia

quote:

yok haklısınız klima olarak kalite farkı mutlaka var. ancak birde şöyle düşünün. ben 12 lik bi klima alıyorum ancak 750 ytl den fazla veremeyeceğim. o zaman ne yapacağız klimasızmı kalacağız. bu yazdıklarınızın çoğu 9 lukları bile bu fiyatta değil. ben zaten burada bunları yazmamın nedeni 400-800 ytl aralığında en iyi yada ideal klimanın ne olması gerektiği ve tabikide deneyimler...

sharpla karşılaştırıdıgınzda arada ne gibi farklar var acaba artı eksi olarak seviniriz bizim apartmandada almayı düşünenler var

• Merhaba,

En son mesaj Temmuz ayinda kalmis ancak yeni bir konu acmak yerine buradan devam etmek istedim.

9.000 BTU'nun yeterli oldugu ve sadece sogutmanin kullanilacagi bir pansiyon odasi dusunun. 10 odaya, 10 adet split tipi klima ihtiyacimiz var. Kismen yogun kullanim var. Yani yazin en sicak oldugu yaklasik 2 aylik donemde, gunde 24 saat calisacak bu klimalar. Kullanim diger aylarda cok cok az ve kisin tamamen kapali.

Hemen inverter olsun, kaliteli markalar olsun demeyelim lutfen cunki butcemiz ancak ucuz klimalari kaldirabiliyor. Kaliteli markalarin neler oldugunu herkes artik biliyor ama malesef biz alacak durumda degiliz.

Bugunlerde ;

- 400-800 YTL (montaj dahil) araligi icinde,
    - Mumkunse A-B enerji sinifinda,

hangi klimalar mevcut ve bu ozelliklere uyan hangi klimalari onerirsiniz?

~

Ayrica; 400-450 YTL arasinda Rubenis (C enerji sinifi) ve Americool marka klimalar mevcut ve Koctas'da satiyorlar. Metro'nunda Alaska ve baska markalari var yaklasik bu fiyat araliginda. Aklim bunlara gidiyor surekli. Bunlar hakkinda ne dusunuyorsunuz? Sizce bize uyarmi bunlar? Sinifi A yerine C olunca, yukarida acikladigim turde bir kullanimda bize elektrik harcamasinda zarari cok olurmu?

Cevap verenlere simdiden sevgiler, saygilar.

• Tuka arkadaşım sizinde dediğiniz gibi bu fiyat aralığında çok kaliteli bir klima almak mümkün değil.Benim düşüncem ısıtma modunda da kullanılmayacağı için çin malı klima almaktansa arçelik-beko klima almak daha mantıklı geliyor.Hemde sevis acısındanda sıkıntı çekmezsiniz.Geçtiğimiz ay bir arkadaşım izmirin en büyük beko bayilerinden birinden iki adet 9000 btu klimayı 500 ytl ye aldı.Gözlerime inanamadım ama demekki oluyormuş.Zaten bu kriz döneminde insanlarımızın işsiz kalmaması için yerli malı kullanmakta fayda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Tuka arkadaşım sizinde dediğiniz gibi bu fiyat aralığında çok kaliteli bir klima almak mümkün değil.Benim düşüncem ısıtma modunda da kullanılmayacağı için çin malı klima almaktansa arçelik-beko klima almak daha mantıklı geliyor.Hemde sevis acısındanda sıkıntı çekmezsiniz.Geçtiğimiz ay bir arkadaşım izmirin en büyük beko bayilerinden birinden iki adet 9000 btu klimayı 500 ytl ye aldı.Gözlerime inanamadım ama demekki oluyormuş.Zaten bu kriz döneminde insanlarımızın işsiz kalmaması için yerli malı kullanmakta fayda var.

Sevgili Cool, cevap icin tesekkur ediyorum. Bir bayinin elinden hizla cikarmak istedigi urunlerde indirime gitmis olmasi muhtemeldir. Ancak alisverise ciktigimda nedense benim karsima hic boyle bayiler cikmiyor, hepsi tok satici. Herhalde benim sansim bu. Dolayisiyla gercek liste fiyatlari uzerinden karar vermem gerekli. Liste fiyatlarini bahsettiginiz seviyeye indiren bir Turk firma varmi?

• Öncelikle Americoll,Alaska,ves... serisnden uzak durmanızı tavsiye ederim.Ucuzlar içinde Rubenis servis sorunu dışında alınabilir.Arç,beko idare eder servis sorunu yok.Demirdökümlerede bakın ama A sınıfı hikayedir inanmayın.Tabiki UCUz etin tadı yavan olacaktır.Birde Zibronun çin serisi 9 luk 10 tanede belki 700-800 ytl ye alınabilir.Gerçek B sınıfıdır.^3 yıl garanti var.Baş ağrıtmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Öncelikle Americoll,Alaska,ves... serisnden uzak durmanızı tavsiye ederim.Ucuzlar içinde Rubenis servis sorunu dışında alınabilir.Arç,beko idare eder servis sorunu yok.Demirdökümlerede bakın ama A sınıfı hikayedir inanmayın.Tabiki UCUz etin tadı yavan olacaktır.Birde Zibronun çin serisi 9 luk 10 tanede belki 700-800 ytl ye alınabilir.Gerçek B sınıfıdır.^3 yıl garanti var.Baş ağrıtmaz

Sevgili MBirol, mukemmel cevabiniz icin tesekkur ediyorum. Benim icin cok aciklayici oldu. Zibro'yu arastiracagim, olmazsa Rubenis. Halihazirda Rubenis'in en yakinimdaki servisi ilede gorustum. Birkac gun icinde karar verecegim, tekrar tesekkur ediyorum.

~

Not : Belki okuyan olur diye yazmak istedim. Rubenis aldim ve birkac gun icinde takilacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuKa -- 18 Aralık 2008; 18:11:21 >
  • Arkadaşım A sınıfı demirdöküm al hem az yakar hemde herkes memnun fiyatıda uygun,unpop arkadaş almdı iyide kullanıyor bence sevis içinde çok ideal.
  • Zass klima kullanan var mı? bu fiyat aralığında "airfel garantisi ile" sloganı ile praktikerde satılıyor. Ancak kalitesi nasıldır?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.