Şimdi Ara

400-800 aralığı en iyi klima-lar? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben biraz zorlamak için 20 e aldım normalde 27-28 çalıştırıyorum. ancak sorun şu anda o değilde , klimanın ortamın ısısını ayarlanan dereceye getirdiğinde durmamasında. unpop dada aynı sorun var sanırım. özellikle sleep modunda her saat başında ısıyı 1 derece arttırması gerekir ancak bu olmuyor şu an için. bakalım yarın bi soracağım servise. araştıracağım durumu..

quote:

Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

20 derece cok soğuk odayı buzhaneye çevirmeyin, iklimlendirme yapın 25~C ler civarları uygundur dışarısıyla ortam sıcaklığı arasındaki fark çok olmasın (en çok 10 C) bu sizi rahatsız veya hasta eder. hemde inverter olmayan klimalar durmaz o bahsettiğiniz sıcaklıklarda benim fuji elektrikleri 25C ye ayarladım bir çalışıp bir duruyorlar hem çok yakmıyor, hem kompresor zorlanıp şişmiyor... tavsiye ederim

• valla benim şu durumuma göre ne baymak nede demirdöküm diyorum ben. sen en iyisi elektra al derim ben. tabi şimdilik.

quote:

Orjinalden alıntı: tissue

birden ben saryım hocam...

baymak elite A sınıfı mı yani şu muhttp://www.baymak.com.tr/urun_detay.asp?grup_no=115&urun_no=174&dil=TR

yoksa

demirdöküm A sınıfı bu mu ...http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=393&ParentId=35

birinin fiyatı 800 civarı birini 700..

tesekkürler şimdiden..

• Öncelikle bir ürüne karar kılıp, alıp, kullanıp ve paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
    Bahsi geçen problemler DD'nin A sınıfı klimasından beni biraz soğuttu. R22 Gazlı bir ürün alacaksam sanırım bildiğim markayı kullanmaya devam edeceğim. Bu güne kadarda ne kullananlardan nede sanal bir platformda en ufak bir problemini duymadığım ve okumadığım Diamondu tekrar öneriyorum. Pazarlıksız almamak kaydıyla. Çünkü malum bir ürün biraz tuttumu, fiyatıda malesef olması gerekenden biraz fazla seviyelere çıkıyor.
    12.000 BTU klimalar icinde A sınıfı enerji tüketimi; durmaksızın yaz, kış / gece, gündüz çalışmayacaksa klimanın ömrü sonunda ödenen artı parayı geri iade eder diye düşünüyorum. Bu yüzden 800 YTL ve altı klimalarda A veya C sınıfı olmasına çokta dikkat edilmesinin gereği yok bence. E tabi gidipte G sınıfı bir üründe alın demek değil bu :)
    Bu nedenle sessizlik, performans / fiyat denkleminden size önerebileceğim ve bildiğim bir ürün;
    Diamond Electric DSH 12 QV II - Sanırım 700 civarı bir fiyatı var. Belki daha ucuza almak mümkün olabilir pazarlıkla.

TEKNİK ÖZELLİKLER

* Soğutma Kapasitesi : 12.000 Btu/h
    * Isıtma Kapasitesi : 14.000 Btu/h
    * Nem Alma : 1.60 (L/h)
    * Hava Debisi : 546 m3/h
    * Ses Seviyesi (İç Ünite) : 39 dB (A)
    * Ses Seviyesi (Dış Ünite) : 50 dB (A)
    * Güç Beslemesi : 220/50 (V/Hz)
    * Enerji Tüketimi Soğutma Sarfiyatı : 1.25 KW
    * Enerji Tüketimi Isıtma Sarfiyatı : 1.37 KW
    * EER : 2.80
    * COP : 2.85
    * Net Ağırlık (İç Ünite) : 9 Kg
    * Net Ağırlık (Dış Ünite) : 35 Kg
    * Net Ölçüler (İç Ünite) : 815x275x183 (Yük x Gen x Der) (mm)
    * Net Ölçüler (Dış Ünite) : 772x540x254 (Yük x Gen x Der) (mm)
    * Uygulanabilir Alan : 16 - 24 m2
    * Yükleme Kapasitesi : 200 (40'SQ)

ÖZELLİKLER

* Fuzzy Logic
    * Green sign gösterge
    * Hava kalitesini arttıran 3'lü sağlık teknolojisi (opsiyonel).
    * Konforlu uyku fonksiyonu : Sıcaklığı otomatik ayarlayıp fan hızını düşürerek hava sesini azaltıp rahat bir uyku ortamı sağlar.
    * Fan Hızı Ayarları : Yüksek, orta, düşük, otomatik olmak üzere 4 fan hızı seçeneği vardır.
    * Çok Açılı Haba Dağılımı : 5 yöne haval dağılımı sağlanabilir. Böylece odanın her köşesine konforlu hava gönderilir.
    * Güçlü Nem Alma Fonksiyonu : Sıcaklığı düşürmeksizin uygun sıcaklık ve nem sağlar.
    * Auto re-start (opsiyonel)

• quote:

Orjinalden alıntı: MeE

11m2 odama, 9000 BTU/h kapasiteli Electra klasik modelini bugün aldım. 3-5 güne kadar takılacak.

Takıldıktan sonra, izlenimlerimi yazacağım.

Saygılar.

Electra klimam takıldı. Model: EFL 09

İlgilenenler için iyi ve kötü yönlerini yazıyorum. Sadece soğutma performansı bakımından.

İyi yönleri:

Elle ayarlanan dikey kanatçıklar başarılı. Çoğu klimada olduğu gibi havayı sağa sola yönlendirmede başarısız değil.

Yatay hava kanatçıkları da genel anlamda iyi denebilir. Tam karşıya üfleme yapamıyor ama yine de yeterli açıda. Fakat özellikle tam aşağıya üfleyebilmesi beni cezbetti. Isıtma için gerekli. Açtığınızda kanatçıklar otomatik olarak ayarlanmıyor. Siz ayarlamalısınız. Mod değiştirmedikçe ayarınız hafızadan silinmiyor. Varsayılan ayar ise ısıtma için ideal, tam aşağı. Bu özellik aslında, yatarken soğutmada da kullanışlı. Tam aşağıya üflemesi, eğer klimanın cephesinde iseniz sizi rahatsız etmemesi bakımından iyi.

İç ünitesi şık duruyor.

Performans olarak, 10,5 m2 odamı soğutabiliyor, fakat eski Vestel DXP-9 klimam kadar kuvvetli değil. Yani ne derler bilirsiniz, yeter de artar denilemez kesinlikle. Eski klimamda, kapısı kapalı odaya 1,5 metre yaklaştığınızda, kapı kapalı bile olsa soğuğu net hissedebiliyordunuz. Fakat bunda öyle bir şey sözkonusu değil.

Kötü yönleri:

Dış ünitede çok titreşim yok fakat net bir motor sesi var. Bitişik nizamlı apartmanlarda sorun yaratabilir. Fakat, çok aşırı gürültülü de denemez.

İç ünite, evet iç ünite çok aşırı sesli çalışıyor denilebilir. Sessiz sakin odalar için, yatak odaları için, sessizlik isteyenler için kesinlikle ideal değil. Ben Sharp'ı sesli bulmuştum, çok ciddi söylüyorum Sharp'ın sesi bunun yanında fısıltı gibi kalır. Benim eski Vestel klimam bile bu kadar değildi. Hatta sessiz sayılırdı. 1. fan kademesi ile 2. arasında çok az bir fark var, 3. fan kademesinin ise ses olarak 2'den farkı yok. Bence 3. fan kademesi göstermelik. Çünkü 2. ile aynı.

Isıtmada COP, hesaplarıma göre 3,22 olmasına rağmen, "C" sınıfı bir klimaymış. Bu Arçelik'ler, Beko'lar 2,80-3,10 olmasına rağmen nasıl oluyor da "A" sınıfı oluyor ya da bu klima nasıl "C" sınıfı oluyor anlayamadım. Soğutmada EER, 2,75 ve "D" sınıfıymış. Burada bir yanlışlık var.

Otomatik modda çalıştırdım, ısıtma yapmaya başladı. Bence bu klimada Electra bayağı bir maliyet minimizasyonu yapmış.

Kumandası hassas değil, alıcısı çok zayıf. Ayrıca silgi tuşlar da bazen basmıyor.

Bosch'un sattığı Electra'lar, bence teknoloji olarak kesinlikle daha iyi.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeE -- 4 Temmuz 2008; 1:51:29 >

• Valla demirdökümün iç ünitesi gayet sessiz, hatta dış ünitesini gürültülü buldugum için keşke elektra mı alsaydım diyordum ama sizin yorumlardan sonra onun da pek sessiz olmadıgı kanısına vardım.
  • Bugun Baymak bayiine gidip vakum olayını sordum. Satıcı Yanımda servisi aradı. Servis fabrikadan hazır gazlı gelen sıfır cihazlara vakum yapmadıklarını soyledi.
    Anladığım kadarıyla Rubenis, Baymak ,Demirdokum gibi uygun fiyatlı markalar vakum yapmıyorlar. Bu durumda en ucuzunu,en ekonomiğini almak en doğrusu diye karar verdim. O da Baymak'ın Baxisi(Bauhaus'ta 399+65montaj). Demirdöküm kağıt üzerinde en iyisi gibi . Ancak r22 gazlı a sınıfı değerleri mbirol bey inandırıcı bulmamıştı. Değerler çok iyi gorünsede alırken de pahalı ve İstanbul'da hala bayiilerde yok.
    1.Baxi B sınıfı ,465ytl, taksitli , 5yıl komprosör garantili.
    2.Rubenis C veya D sınıfı 479ytl taksitli
    3.Demirdöküm A sınıfı nakit 600ytl
    4.Baymak A sınıfı, 600-650ytl nakit

Ne dersiniz arkadaslar

• evet arkadaşlar dün itibari ile demirökümü çözmüş bulunuyorum. hep diyordum acaba bunun uyku modu falanmı bozuk diye ayarladığım derecede kalıyor sürekli soğutuyor ortalığı diye. bugün iyi araştırmalar sotmalar sonunda şunu anladım. bence büyük ihtimal ile, cihazın termostatı çok hassas. ayarlanan ısıya mutlaka tamı tamına erişmek zorunda. benim odamda elektronik derece var. diyelim ben 25 ayarladım. oda sıcaklığı 24,9 ile 25,5 arasında iken klima hala çalışıyordu tam randımanla. taki biraz daha soğutup yaklaşık 24,7-8 civarı olunca klima yavaşladı ve ortamın ısısını sirküle etmeye başladı. diğer ibr kaç arkadaştada bunu denedim hemen hemen benzer durumlar oldu.

kısacası olay şu . eğer üşümek istemiyorsanız , ortamın ısısını nerdne baksanız 2 derece üstünde ayarlayın. ben mesela 26-27 ayarladım artık 28-29 ayarlıyorum. sabit durumda hiç uyku modu falanda yapmıyorum ve sabaha kadar çok güzel ve sessiz bi şekilde alet çalışıyor.

ben genede bu cihazı tavsiye ediyorum. ne olursa olsun hem ucuz hem sessiz. hemde iyi soğutuyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: bkmtkm

evet arkadaşlar dün itibari ile demirökümü çözmüş bulunuyorum. hep diyordum acaba bunun uyku modu falanmı bozuk diye ayarladığım derecede kalıyor sürekli soğutuyor ortalığı diye. bugün iyi araştırmalar sotmalar sonunda şunu anladım. bence büyük ihtimal ile, cihazın termostatı çok hassas. ayarlanan ısıya mutlaka tamı tamına erişmek zorunda. benim odamda elektronik derece var. diyelim ben 25 ayarladım. oda sıcaklığı 24,9 ile 25,5 arasında iken klima hala çalışıyordu tam randımanla. taki biraz daha soğutup yaklaşık 24,7-8 civarı olunca klima yavaşladı ve ortamın ısısını sirküle etmeye başladı. diğer ibr kaç arkadaştada bunu denedim hemen hemen benzer durumlar oldu.

kısacası olay şu . eğer üşümek istemiyorsanız , ortamın ısısını nerdne baksanız 2 derece üstünde ayarlayın. ben mesela 26-27 ayarladım artık 28-29 ayarlıyorum. sabit durumda hiç uyku modu falanda yapmıyorum ve sabaha kadar çok güzel ve sessiz bi şekilde alet çalışıyor.

ben genede bu cihazı tavsiye ediyorum. ne olursa olsun hem ucuz hem sessiz. hemde iyi soğutuyor..

Dostum kaç metre alanı sogutuyorsun 12 btu ile? Yada sence 22-24 metre kare için soğutma amaçlı kullanabilir miyiz?

• 22-24 m2 icin 18btu dan aşağısını almamak gerekir

quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

quote:

evet arkadaşlar dün itibari ile demirökümü çözmüş bulunuyorum. hep diyordum acaba bunun uyku modu falanmı bozuk diye ayarladığım derecede kalıyor sürekli soğutuyor ortalığı diye. bugün iyi araştırmalar sotmalar sonunda şunu anladım. bence büyük ihtimal ile, cihazın termostatı çok hassas. ayarlanan ısıya mutlaka tamı tamına erişmek zorunda. benim odamda elektronik derece var. diyelim ben 25 ayarladım. oda sıcaklığı 24,9 ile 25,5 arasında iken klima hala çalışıyordu tam randımanla. taki biraz daha soğutup yaklaşık 24,7-8 civarı olunca klima yavaşladı ve ortamın ısısını sirküle etmeye başladı. diğer ibr kaç arkadaştada bunu denedim hemen hemen benzer durumlar oldu.

Dostum kaç metre alanı sogutuyorsun 12 btu ile? Yada sence 22-24 metre kare için soğutma amaçlı kullanabilir miyiz?

• quote:

gece 'nem alma' modunda kullanmanızı tavsite ederim.Cihaz ara ara çalışıyor ve odadaki nemi alıp rahat bir uyku çekmenizi sağlıyor.tasarruf da edersiniz aynı zamanda...

• quote:

Bugun Baymak bayiine gidip vakum olayını sordum. Satıcı Yanımda servisi aradı. Servis fabrikadan hazır gazlı gelen sıfır cihazlara vakum yapmadıklarını soyledi.
    Anladığım kadarıyla Rubenis, Baymak ,Demirdokum gibi uygun fiyatlı markalar vakum yapmıyorlar. Bu durumda en ucuzunu,en ekonomiğini almak en doğrusu diye karar verdim. O da Baymak'ın Baxisi(Bauhaus'ta 399+65montaj). Demirdöküm kağıt üzerinde en iyisi gibi . Ancak r22 gazlı a sınıfı değerleri mbirol bey inandırıcı bulmamıştı. Değerler çok iyi gorünsede alırken de pahalı ve İstanbul'da hala bayiilerde yok.

Ne dersiniz arkadaslar

Yav arkadaşlar firmanın saçmasapanlığı daha baştan belli ,soğutma sistemi ne olursa olsun ister buzdolabı ,ister soğukhava,ister klima vakumsuz yapıyoruz diyen bir firmanın neyine güveniyorsunuz da alırsınız bu malları anlamk mümkün değil.Birde sözde burada yazıp okuyarak bilinçleniyoruz ha!!valla helal olsun adamlara öyle bir toplum bulmuşlar ki ne yapsalar mubahtır!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Bugun Baymak bayiine gidip vakum olayını sordum. Satıcı Yanımda servisi aradı. Servis fabrikadan hazır gazlı gelen sıfır cihazlara vakum yapmadıklarını soyledi.

Ne dersiniz arkadaslar

Yav arkadaşlar firmanın saçmasapanlığı daha baştan belli ,soğutma sistemi ne olursa olsun ister buzdolabı ,ister soğukhava,ister klima vakumsuz yapıyoruz diyen bir firmanın neyine güveniyorsunuz da alırsınız bu malları anlamk mümkün değil.Birde sözde burada yazıp okuyarak bilinçleniyoruz ha!!valla helal olsun adamlara öyle bir toplum bulmuşlar ki ne yapsalar mubahtır!!!!

Mesele şu ki vakumlama yaparak klima satan markaların fiyatları (12btu) 900-1000ytlden başlıyor. Bunlarda C sınıfı genelde. Bu fiyatı veremeyecek arkadaşlar hiç mi klima almayacak? Alt gruptaki ürünlerin arasında sorunsuz cihaz olmaz belki ancak, en az sorunlu ve enuzun garantiyi veren olarak Baymak Baxi akla yatıyor...12btu 389ytl+montaj ucreti+ 3/5yıl garanti. Bu kişisel değerlendirmem. Tabii Demirdokum A sınıfı da iyi bir secenek gibi kagıt uzerinde. Ancak A sınıfı olup olmadıgı da muamma tabiii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul37 -- 5 Temmuz 2008; 16:00:52 >

• Bende de, vakum yapmıyor musunuz dedim, 1,5 dakika vakum yaptılar dalga geçer gibi. Bu en az 15 dakika olmazmıydı dedim, bizim makina saatte 7m3 gaz çeker dedi.

Şimdi ben bu makinayı başka bir servise vakum yaptırmak istiyorum. Teknik olarak bir sakıncası var mı? Alet 4-5 gündür çalışıyor.
  • mbirol çok haklısın bu konuda adamlar vakumsuz hatta takım taklavat olmadan iş yapıyor geçen eminönü taraflarında gördüm adam 80li modellerde bir kartal almış 2 pompa bi ilaç hadi yallah bakıma işten anlmayan adamlar dolaşıyor piyasada arkadaşlar bu insanlara pirim vermeyin.
    Klima r22 gazlı olarak üretildiğinde +60gr fazla gaz basılır bu fazla gaz montaj esnasında herhangibir problem oluşursa diye. ama ne olursa olsun ara bağlantı vakum edilmelidir. soğutma sisteminde kalan hava yada nem kılcal boruda buzlanmayla tıkanma yaparak sistemin çevrimini yavaşlatarak kompresöre giden gazın sıcaklığını düşüremez ve kompresör zorlanarak termik açar. yada nem kompresörün pistonlarına kadar gider yağlanmayı zorlaştırır ve kompresör gider. Bukadar basite almayın arkadaşlar bu işi. montaj iyi olursa mekanik problem kolay kolay gelmez bir cihazdan.
    quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Ne dersiniz arkadaslar

• defrost olayı dış ortam sıcalığına bağlı bir durumdur. klima dış birimi kondenseri üzerindeki su damlaları zamanla buzlanarak kondenserden hava akışını önler ve bununla kompresöre giden gaz ısısı yükselmeye başlar ve evapa gelen gaz ısısı düşer bunula ısıtma yavaşlar ve dış birim sensörü yoksa iç ünite boru sensörü kompresöre dur emri gönderir daha sonra iç ünite fanı keser ve sistem terse çalışır yani soğutma modunda kondenserdeki buzlanma erir tekrar sistem ısıtmaya döner defrost olayı budur arkadaş.

defros olayınıda herhalde kışın göreceğiz. yalnız bir şey sormak istiyorum : klimalar defrose olurken , dış ortamın ısıına göremi yoksa iç ortamda istenen ısıya göremi defrose oluyor. demek istediğim şu , diyelimki ben oda ısısını yüksek tutmak istiyorum, dolayısıylam alet sürekli çalışacak, bundan dolayı mı defrose olur bu cihazlar yoksa , içerinin ısısını ne yaparsam yapayım , dışarıdaki ısı çok düşük ise mutlaka defrose olurmu bu aletler.

• arkadaşlar bu fiyat aralığındaki klimaların enerji (tüketimi) sınıfını öğrenmek soun oluyor. yani bu fiyata belki "A" sınıf klima olmaz. ama belki de olur. ancak olursa da olmazsa da tartıştığımzı ya da almayı düşündüğümüz klimanın enerji sınıfını öğrenmeliyiz. ucuz cihaz alalım hesaplı olsun diyoruz. o zaman enerji sınıfını da bilmeliyiz ki aşırı şişmiş faturalar ödemeyelim.

bu başlık altında tartışılan makinelerin enerji sınıfları nedir acaba? ya da şöyle sorayım: ısıtma özelliği aramadığım, sadece randımanlı ve hesaplı bir soğutma beklediğim 12.000 btu'luk bi klima almak isteyorum. sizce bu hangi marka ve model olabilri arkadaşlar. "A" enerji sınıfı olursa sevinirim. cevaplarınızı esirgemezseniz de sevinirim.
  • Merhaba arkadaslar acaba samsungun bu modeli fiyat + performans acisindan nasildir?

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=74872
  • quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Merhaba arkadaslar acaba samsungun bu modeli fiyat + performans acisindan nasildir?

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=74872

ürün ile ilgili hiçbir teknik bilgi yooki hepsi magazinel bilgi
  • Valla ben benim 12 btu demirdöküm'ün dış ünitesi icin gürültülü diyordum ama aşağı kata 9btu bosch taktılar, vallahi gece pancar motor gibi, tatatatatata.
    Hele karşı apartmanda bir electra var ikimizi de bastırıyor maşallah. Ic ünitem zaten gayet sessiz, sogutması da guzel. Şimdilik cihazımdan memnunum.
  • amma yazdın unpop yok electra karşıdan duyuluyo falan diye....bendekinin dış ünitesi yattığım yere en fazla 3m mesafede kesinlikle ses mes yok....dışarı çıkarsam duyuyorum ancak!!!
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.