Şimdi Ara

400-800 aralığı en iyi klima-lar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu demirdökümler ses konusunda nasıl?Fiyatları epey uygun gözüktü açıkcası kalitesi falan nasıl kullananlar varsa aramızda bi kaç cümle söylerlerse iyi olur.
  • Ucuz derken de çok ucuzlarada gitmeyin.ben demedim ATALARIMIZ demiş ''Ucuz Etin Tadı Yavan Olur'' ona göre!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 26 Mayıs 2008; 13:06:12 >
  • hala şunu tavsiye ederim diye net bir şeyler yazan yok...arkadaşlar biz zengin insanlar değiliz bu nedenle bu konuda yardımlarınıza ihtiyacımız var...
  • Malesef böyle bir sıkıntı var. 2-3 binlere alınan cihazları övmek için yüzlerce yorum bulunabiliyor ama 1.000.-liranın altına yorum bulmak biraz daha sıkıntılı. Ben bir ara LG Beko klimanın 850-900 civarlarındaki neo plazma modelini almaya niyetlenmiştim. Sonrasında bazı şikayetleri okuyup bazı insanlarında bu markayı yerden yere vurup 400 liralık makinalarında altında kaldığını söylemeleri üzerine alma kararımı erteledim. Ancak bir kaç arkadaşımdan Arçelik klimalarından oldukça memnun oldukları bilgisini aldım. Tamam her insanın beğenisi farklıdır ama bu kadarda uç olmazki. Şimdi durup söylenenlerin genel bir değerlendirmesini yaptığımda Beko-Arçelik'e haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Şikayeti olan kadar memnun olan da var. Ama anlaşılan almadan anlayamayacağız bu işin gerçek yüzünü. Ben en çokta dış ünitenin komşularımı rahatsız etmesinden çekiniyorum. 4 metrelik bina mesafesi var. Geçenlerde arkadaşım 1.400 lira verip samsung'un invertertırlı bir modelini almış. "Nasıl beğendin mi, memnun musun?" diye sordum. O çok memnun ama ses konusuna gelince kendisinin yorumu " gece saat 01:00 den sonra uyku modunda bile bir miktar sesi var ama çok rahatsız etmiyor" oldu. Buna ilave olarak ses yapmayan cihaz yok dedi.

Sonuç: Ya uygun fiyatlı cihazları tecrübe edenlerden sıkı ve detaylı yorumlar gelicek. Ya da ya herru ya merru...

• bu fiyatlarda bir çok model var bende karar veremedim
    benim içinde en önemli şey sessizlik
  • bende bu aralar yatak odası için bakıyorum. oda yaklaşık 20 metrekare. çift camlı pvc var. eski bir bina ama yalıtım idare eder. geçen yıl 23 metrekare olan salonuma sharp 12.000 lik klima aldım. ısıtma soğutma gerçekten iyi. dışarıdaki sıcaklık ne olursa olsun hem ısıttı hem soğuttu. fakat ben geçen yıl bunu 1300 ytl ye almıştım şimdi olmuş 1588 ytl. kalkıpta bi 12 binliğede bu kadar para verecek değilim. ama artılarından bahsetmek gerekirse , sessiz sayılır hem iç hem dış ünite, özellikle dış ünite şaşırtıyor sessizliği konusunda, dediğim gibi dışarının sıcaklığı ne olursa olsun , ısıtma ve soğutmada çok problem yaşamadım. ha arada bi defrose oluyor tabi haliyle ama çok değil. ortam soğumadan hemen çalışıyor yani üşütmüyor ortamı ısıtıyor. soğutma konusunda hiç bir problem yok. servisçiler çok ilgili. ne sorduysam anında cevap aldım ve telefondanda yardım yapabiliyorlar. kısacası gerçekten memnun edici bir klima ama malesef pahalı.

gelelim ben ne yapacağıma : ablamda lg-beko 12 lik var normal bir klima. öncelikle çok gürültülü bir cihaz ve ısıtması iyi değil bizzat yaşadım ben lg-beko almam. iş yerinde 24 lük bir vestel var , 30 metrekare alan için ne ısıtıyor nede soğutuyor adam gibi ,dış ünitenin sesi ise felaket , sanırsın iş makinesi çalışıyor , vestel de almam. bir tanıdığım arkadaşım siemens ve demirdöküm servisçisi , ikisindende alma dedi bana , geriye ne kaldı.....

geriye mitsubishi , toshiba , daikin , panasonic , hitachi , electra gibi markalar kaldı. bunlarda sharptan az değil fiyatları hatta bazıları fazla bile . ee ne alıcam ben şimdi. ucuz olsun diyoz ama yok ısıtmıcakmı yok soğutmıcakmı , yok defrose mu olcak sürekli deyip duracağız. valla yukarıda arkadaşında dediği gibi sanırım en iyisi alınca görmek. alıp taktıracağız artık artısı eksisi ne varsa kullanacağız.

bende herhalde electra alacağım 12 lik , yada 9 luk.. uuffff ne biliyim işte alcaz bi şeyler....

• arkadaşlar bugün,

oturma odasına 12.000 lik çocuk odasına 9.000 lik electra taktırdım. antalyada oturuyorum. hemen denemesini yaptım. soğutması harika ve sessiz. tavsiye ederim.
  • 400-800 aralığını aşar sanırım o marka

quote:

Orjinalden alıntı: mayalin

arkadaşlar bugün,

oturma odasına 12.000 lik çocuk odasına 9.000 lik electra taktırdım. antalyada oturuyorum. hemen denemesini yaptım. soğutması harika ve sessiz. tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Bu demirdökümler ses konusunda nasıl?Fiyatları epey uygun gözüktü açıkcası kalitesi falan nasıl kullananlar varsa aramızda bi kaç cümle söylerlerse iyi olur.

ben sana söyleyeyim kullanan ve birtane daha alacak olan bir kişi olarak şu anda 24000 btu pasifik line kullanıyorum alalı iki hafta oldu dış ünitede iç ünitede beklediğimden daha sessiz. soğutması şahane ısıtması soğutmasından daha güçlü. fanı üçüncü kademede rüzgar estiriyor resmen.

üç yıl garantisi var servisi yaygın yedek parçalarıda ucuzmuş

elektiriğide diğer klasik 24000 ler nasıl yakıyorsa buda aynen öyle yakıyor.

başka sorun varsa cevaplarım ben memnunum
    ha şunuda söyleyeyim bu değerlendirmemi kurukuruya yapmıyorum çok kaliteli markalarında içinde olduğu klima soğutma ısıtma denemelerimin içinde analiz ettim

• Selam kardeş,

Biraz daha bilgi verirmisin, Elektra'nın hangi modelini aldın? Ekomp diye bir alt modeli var sanırım bu markanın. Sessiz derken cihazın bilgisinde desibel aralığı 36/42 yazıyor. Uyku modu var mı? Uyku modundaki sesi farkediyor mu? Ama Ekomp ise uyku modu olmaması lazım. Bi de fiyatlar nedir? Ben 12.000 btu için nakit 850 fiyat almıştım. 400-800 aralığını küçük bir marjla geçen bir cihaz. Bu cihazla yapılan eleştirilerde oldukça iyi. Mesela dün bir mitsubishi fiyatı verdi satıcı 1.275(o fiyatlara çıkamayacağımı söyledim) onun da desibeli 36/40 arası idi. Yani aşağı yukarı aynı seviyedeler. Satıcı ses için invertersız (düşük fiyatlı olsun diye) sharp önerdi (29db'den başlıyormuş)ama onunda fiyatı bizim fiyatların üzerinde.

Sonuç olarak Elektra bizlerin fiyat aralığına uyabilecek bir cihaza benziyor. Biraz daha bilgi edinmek gerek. Sonuca yaklaşıyormuyuz ne!!!

quote:

Orjinalden alıntı: mayalin

arkadaşlar bugün,

• Bugün rubenis'in bir bayisini aradım. Elektra'ya olan ilgim azaldı, Rubenis arttı. Adam da kendisindeki fiyatların daha pahalı olacağını en uygun koçtaşta bulabileceğimi söyledi(inanılır gibi değil). Sonra da ses ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız Mitsubishi'nin yan üretimidir, midea'a aynı yerde üretiliyor gibi bir sürü kulağa hoş gelen cümleler kurdu. Şimdi bu adam ne kadar doğruyu söyler bilemem. Ama bu fiyatlara (unpop kardeş yazmış 12.000 499ytl) orta karar bir cihazsa düşünmek gerek.

Şimdi makina sayısını ikiye düşürürsek belki sonuca daha çabuk varırız. Aşağıdaki iki cihaz arasında %70 fiyat farkı var. Bu durumda elektra ne kadar daha iyi ya da rubenis alınmayacak kadar kötü mü? sorularına cevap aramak gerek. Eğer, rubenis hakkında yukarıda yazdığım üzere söylenilenler doğruysa bence bu fiyata çok iyi...

1-Rubenis 12.000BTU--------499 YTL (bu sanırım taksitli fiyatı)
    2-Elektra 12.000BTU---------850 YTL (bu da nakitte)

• bu fiyat aralığında baymak klimalar var
    baymak klimalar hakkında bilgisi olan varmı
  • ben demirdöküm pasific line ile rubenis arasında gidip geliyorum.
  • Rubenis kullanıpta şikayeti olan var mı?

Bi de rubenis alırken 12.000 btu gerçekten 12.000 btu'mudur? Bazıları 15-20 m2 mekanlar için 18.000 btu tercih etmişler. Bunun özel bir sebebi var mıdır?
  • ben 12-15m2 odaya 12btu alacagim cuku 9btu rubenis ile 12 btu arasında 40ytl mi ne fark var.
  • 12 ile 18 arasında da bu kar mıdır acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben 12-15m2 odaya 12btu alacagim cuku 9btu rubenis ile 12 btu arasında 40ytl mi ne fark var.

• quote:

ben demirdöküm pasific line ile rubenis arasında gidip geliyorum.

ikiside şahane
  • hangisini kullandın?

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

ikiside şahane
  • quote:

hangisini kullandın?

quote:

quote:

ikiside şahane

hemen kızmayın mbirol beye 20 yılık klimacı o arkadaş,sizin hayatınızda görmediginiz klimaları kullanmış ve takmış sökmüş,servisligini yapmış biridir,yazdıgı varsa bildigide vardır,ayrıca çokda iyi demiş aslında diyecegi yaramazdı ama,nazik davranmış,pasific line yaramaz ötesidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: D e n i z

quote:

hangisini kullandın?

quote:

quote:

ikiside şahane

hemen kızmayın mbirol beye 20 yılık klimacı o arkadaş,sizin hayatınızda görmediginiz klimaları kullanmış ve takmış sökmüş,servisligini yapmış biridir,yazdıgı varsa bildigide vardır,ayrıca çokda iyi demiş aslında diyecegi yaramazdı ama,nazik davranmış,pasific line yaramaz ötesidir.

Arkadaşlar, pahalı birşey alınamayacağı daha ilk mesajda yazılmış; ve bu konunun amacı başlığında bile ifade edilmiş. mbirol beyin 20 yıllık klimacı olması, bütçesi uygun olmayan insanlarla dalga geçme hakkı vermez ona. Fiyatına bakmadan herşeyin en iyisini almayı herkes bilir. Burada deneyimli arkadaşlardan istenen şey 400-800 ytl arası alınabilecek en iyi klima.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.