Şimdi Ara

400-800 aralığı en iyi klima-lar? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 ve 24 lük ne kadar serhat klimada ? 30m2,yalıtımsız,çatı katı,kuzey cephe. Sanırım 24ten aşağısı kesmez.
  • telefonla görüşün birebir+sıkı bi pazarlık fena olmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: garagulli

telefonla görüşün birebir+sıkı bi pazarlık fena olmaz...

Görüştüm elektra 24 btu 1769 ytl, peşine %10 indirim ile yuvarlak hesap 1550 ytl ye oluyor.
    Klimaya lafım yok ama şu fiyati beni şu an aşar. Ben 24btu icin 1000 ytl civarı bakınıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 2 Haziran 2008; 14:20:30 >
  • Ben de İstanbulda sordum ama fiyatlar İzmir'deki gibi değil. Burda nakite 850 ytl veriyorlar. 750 İyiymiş. İzmir'den mi alsak
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Ben de İstanbulda sordum ama fiyatlar İzmir'deki gibi değil. Burda nakite 850 ytl veriyorlar. 750 İyiymiş. İzmir'den mi alsak

Türkiyede izmir, antalya ve adana klima sektörünün en aktif olduğu illerden. Hem sektördeki firma sayısının çok olması hem de satıcı ve servis zenginliği bu illerde rekabetçi fiyat ve hizmeti bulmayı kolaylaştırıyor.
  • Bu carrefour'larda Teknosa güvencesi ile satılan Denki ve Tronic klimalar aynımıdır ? Ikisi de sanırım Midea tornalarından geçiyor. Bir arkadaşımın evinde iki odasında Denki klima var ve çok memnun oldugunu soyluyor, şiddetle tavsiye ediyor. Carreforlarda artık denki goremiyorum ama Tronic sanırım mevcut. Bu iki markanın birbirlerine üstünlükleri varmıdır ?
  • Elektra'nın cop ve eer değerlerini bilen var mı? Sitesindeki bilgilerden ulaşamadım.
  • Ucuz marka klima almak kesinlikle pahalı klima almaktan daha zor. Hani param var deseniz gider mitshubishi,daikin,toshiba arasından seçer alırsınız bir tane, sonuçta hepsinin de iyi performans verecegini bildiginizden sonuç sizi üzmeyecektir. Ama iş ucuz klima almaya gelince bir nevi kumar oynuyorsunuz, ince eler sık dokursunuz ama sonuç sizi ya tatmin edecektir ya da verdiginiz paraya gürültülü bir vantilatör almış olacaksınız.

Ben tamamen duygusal sebeplerden kumar oynayanlardan olacagım. Birtakım araştırmalardan sonra ortaya üç beş marka çıkardım. Bunlardan birini alıp henuz yaz tam anlamıyla kavurucu kıvama gelmeden hazırlıklı olmak istiyorum. Amacım bütçemin elverdigi derecede sessiz, soğutma ve kışın ısıtma da sağlayabilecek bir cihaz.

Alternatifler.

- Demirdöküm Pasific Line (ozellikle her spotçuda bu klimadan maşallah yığınla var, 24 BTU su bile spotlarda sıfır olarak 925 ytlye bulunabiliyor, 500 ytl'ye 12 btu alınabilir. Servis ağı en geniş markalardan)
    - Rubenis ( bu da son zamanlarda ucuz klima kullananlar arasinda çokça kullanılan bir marka, toshiba kompresör kullanıldıgı soyleniyor. 12 btu olan 479 ytl,21 btu olan 999 ytl , koçtaşlarda satılıyor)
    - Denki ( Sabancı grubunun Çin'in en büyük 3.klima üreticisi olan Midea'ya taşeron yaptırdığı ürünler, carrefourlarda satılıyor, Bir arkadaşımın evinde iki odasında Denki klima var ve çok memnun oldugunu soyluyor, şiddetle tavsiye ediyor fakat sanırım artık carrefourlarda bu ürün kalmadı)
    - Tronic ( Yine sabanci grubunun Midea firmasina yaptırdıgı başka bir ürün. Teknosa klimalari arasında en az şikayet alınan klima oldugu soyleniyor. Denki ile birbilerine üstünlükleri varmıdır bilemiyorum, fiyat yine 9btu-24btu arasi 500 den 1000 ytlye kadar değişiyor )
    - Samui ( Bu da Sabanci-Midea ürünlerinden, Iklimsa'larda satiliyor ve denki,tronic'e nazaran fiyati biraz dha pahali ama ayni bileşenler oldugu soyleniyor)
    - Diamond electric ( Bu ürün segmentte en pahalısı oldugundan benim için tercih edilebilirligi düşük ama yine de listeye aldım. Ürün 96-99 yılları arasında Mitsubishi Electric Klima ürünlerinin Türkiye Distribütörlüğünü yapan As Isıtma Soğutma Sanayi tarafından getiriliyor. Fiyat peşinde 22 btu için 1450 pazarlıkla 1250 ytl )

• ya bırak liste çıkarıp durmayı da git bi klima al artık arkadaşım....sen alana kadar develüasyon olacak bu memlekette!!!
  • Eline sağlık kardeşim. Güzel bir derleme olmuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Ucuz marka klima almak kesinlikle pahalı klima almaktan daha zor. Hani param var deseniz gider mitshubishi,daikin,toshiba arasından seçer alırsınız bir ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 5 Haziran 2008; 9:06:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: garagulli

ya bırak liste çıkarıp durmayı da git bi klima al artık arkadaşım....sen alana kadar develüasyon olacak bu memlekette!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Eline sağlık kardeşim. Güzel bir derleme olmuş.
    quote:

Ucuz marka klima almak kesinlikle pahalı klima almaktan daha zor. Hani param var deseniz gider mitshubishi,daikin,toshiba arasından seçer alırsınız bir ....

ben bu alıntıya katılmıyorum,paramıza göre hareket etmek gerekiyorsa nasıl iyi denince daıkın,panasonic,fujitsu,mitsubishi,sharp klimaları anlıyorsak,orta klima diyincede;dıamond,electra,aırwell,samsung,general electric,haier,hıgh life gibi klimalarıda anlamalıyız,bunlardan aşagısı kesinlikle paraya ziyandır,100-200 içinde armudun sapı üzümün çöpü dememek lazım,sigara,içkiye,veya daha ne saçma yerlere para verirken hiç düşünüyormuyuz,bu hayatınız boyunca kullanacagınız vede saglıgınızı etkileyecek bir ürünü ciddiye almanız gerekiyor.

• Tabiki siz de haklısınız. Ancak unutmayın ki herkes 200 lirayı içkiye sigaraya yatırmıyor. Bazı insanlar için bu para önemli olabilir. Zaten orta seviye cihazlar ile alt seviye arasında gördüğüm kadarıyla 150-200 değil 300-400 gibi rakamlar farkediyor.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 5 Haziran 2008; 12:54:55 >
  • Arkadaşım sen klimayı odanı sadece sogutmak amaçlı alacaksan bence RUBENİS-SAMUI-DIAMOND gibi markalar iş görür aslında fena cihazlarda degiller,ısıtma amaçlı kullanmak istersen o zaman biraz daha fazla para toplayıp iyi bi marka almanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: THUNDER BOLD

Arkadaşım sen klimayı odanı sadece sogutmak amaçlı alacaksan bence RUBENİS-SAMUI-DIAMOND gibi markalar iş görür aslında fena cihazlarda degiller,ısıtma amaçlı kullanmak istersen o zaman biraz daha fazla para toplayıp iyi bi marka almanı tavsiye ederim.

Rubenis-samui ile Diamond u aynı kefeye koymayın yanlış olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Arkadaşım sen klimayı odanı sadece sogutmak amaçlı alacaksan bence RUBENİS-SAMUI-DIAMOND gibi markalar iş görür aslında fena cihazlarda degiller,ısıtma amaçlı kullanmak istersen o zaman biraz daha fazla para toplayıp iyi bi marka almanı tavsiye ederim.

Peki aynı kefeye koymazsak Rubenis nasıl bir klima. Ben de KOÇTAŞ da gördüm. Fiyatı uygun, 12 taksit imkanı da vardır, hatta haftasonu almayı düşünüyorum.
    Sadece soğutma için kullanacağım için çok pahalı birşey almayacağım. Tek kafama takılan gürültü meselesi. Sıcaklardan kurtulalım derken kafamız şişmesin ucuz klima aldık diye

• quote:

Orjinalden alıntı: estebande

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Peki aynı kefeye koymazsak Rubenis nasıl bir klima. Ben de KOÇTAŞ da gördüm. Fiyatı uygun, 12 taksit imkanı da vardır, hatta haftasonu almayı düşünüyorum.
    Sadece soğutma için kullanacağım için çok pahalı birşey almayacağım. Tek kafama takılan gürültü meselesi. Sıcaklardan kurtulalım derken kafamız şişmesin ucuz klima aldık diye

Ben Diamond u ayırın demiştim ama siz Rubenisi tercih etmişsiniz.Olay sadece ses değil,acaba havalar çok ısınınca soğuturmu veya nekadar fatura ödenir.Bunlara bakmak ta lazım.Tercih sizin bir alın deneyin bakalım.

• mbirol bey , diamond'un mısır mı çin üretimi mi oldugunu nasıl anlarız ? çok fark ediyor mu bunlar ?
  • quote:

mbirol bey , diamond'un mısır mı çin üretimi mi oldugunu nasıl anlarız ? çok fark ediyor mu bunlar ?

Tamamen farklı model,zaten cihazın üzerinde China veya Thallind yazar.Mısır cihazlar Eytp veya mısır yazar.Birde ısırların modeli Orange diye geçiyor.Çin malının resmi aşagıda veriyorum.

400-800 aralığı en iyi klima-lar?
  • Anladım teşekkürler. peki enerji tüketim ve sessizlik performansı nasıl diamondlarda ?
    Bir de diamond bizimkilerin icadı bir isim mi , çünkü diger ülkelerde sitesini bulamadım. ?
    22QV için peşinde 1.250ytl fiyat aldım nasıl ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.