Şimdi Ara

400 kalori eksikle kas kütlesi artar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günlük kalori ihtiyacım 2200 civarı, normal bb antrenmanımı değiştirmeksizin günlük 1800 kalori tüketsem;

Bu kalorinin içeriği günlük kilomun 2 katı protein(hayvansal protein ve 1 ölçek whey) , kalanı bulgur yulaf ve bademle vs. tamamlasam, yağ yakmanın yani sıra kaşlarımı buyutebilir miyim? Yoksa kaslardan da kayıp yaşar mıyım?

2.ayımdayım bu sporda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 17 Ekim 2018; 23:1:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğin şekilde beslenirsen gayet artar, sadece kalori fazlasında olmana göre daha yavaş olur. İleri seviye sporcularda falan gelişim olmayabilir dediğin konuda ama kas kaybı olmaz onlarda bile çünkü kalori açığı düşük ve protein konusunda sıkıntı yok. Sadece protein ve kaloriye odaklanma ama, karbı falan olması gerektiği gibi al yoksa antrenmanlar çıkmayabilir, ağırlıklar artmayabilir. Kısaca, mümkün mertebe makro say bro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 17 Ekim 2018; 23:28:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

Bahsettiğin şekilde beslenirsen gayet artar, sadece kalori fazlasında olmana göre daha yavaş olur. İleri seviye sporcularda falan gelişim olmayabilir dediğin konuda ama kas kaybı olmaz onlarda bile çünkü kalori açığı düşük ve protein konusunda sıkıntı yok. Sadece protein ve kaloriye odaklanma ama, karbı falan olması gerektiği gibi al yoksa antrenmanlar çıkmayabilir, ağırlıklar artmayabilir. Kısaca, mümkün mertebe makro say bro.
    Eyvallah;

Benim boy kilo oranım ideal, ama spora başladığımdan beri +300 kalori aldım her gün 2gram proteinle beraber, sonucunda alt göbekte ve belimin yanlarında yaglanmalar oluştu, kas kutlemde pek bir farklılık yok bu normal bir durum ama 2 ayda bu kadar yağ hacmi kazanmam hoşuma gitmedi, bu sebeple açtım konuyu.

Gunluk - 400 yerine sıfıra sıfır kalori alsam bu yağlar gider mi yoksa illaki kalori alımında eksilere mi düşmem gerek hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

Eyvallah;

Benim boy kilo oranım ideal, ama spora başladığımdan beri +300 kalori aldım her gün 2gram proteinle beraber, sonucunda alt göbekte ve belimin yanlarında yaglanmalar oluştu, kas kutlemde pek bir farklılık yok bu normal bir durum ama 2 ayda bu kadar yağ hacmi kazanmam hoşuma gitmedi, bu sebeple açtım konuyu.

Gunluk - 400 yerine sıfıra sıfır kalori alsam bu yağlar gider mi yoksa illaki kalori alımında eksilere mi düşmem gerek hocam?

Alıntıları Göster
    Kalori hesabı sadece bi referanstır hocam %100 doğru hesaplamak çok zordur, 300 yerine 500 civarı alıyor olmanız muhtemel mesela. Hızlı yağlanmaya o sebebiyet vermiş olabilir, başıma geldi benim de. O yüzden sürekli tartı takibide yapılmalı. Maintenance yerseniz biraz da sporda kalori yakarsanız uzun vadede güzel gelişim elde edersiniz bence, o kafayla maintenance önerdim. Ben zaten normal bir antrenmanımda 400 kalori civarı yakıyorum mesela kardiyosuz. Daha hızlı bi yağ verme süreci istiyorsanız %20 kalori açığıda yapabilirsiniz. Yoksa giren kalori ile çıkan kalori aynı olursa zaten kilo veremessiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 18 Ekim 2018; 18:9:7 >

• Eyvallah dostum

• bknz : pozitif nitrojen dengesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.