Bildirim
4000TL'ye daha iyi sistem toplanır mı ? (1 hafta sürem var)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Toplayamazsın. -
-
Hocam hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ancak 4500TL'ye çıkamam,aklımda kasayı 2-3 ayda bir ufak ufak yükseltmek var ssd falan sonra gelir benim için. Ayrıca @umut_baris hocam sizin bu sistemde işlemciye biraz fazla yük binmiyor mu sizce de ? ve @techniquest35 hocam sizin topladığınız hangi site ?
edit: arkadaşlar sistemdeki işlemci i76700 seçili farketmediniz sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fqtih -- 24 Aralık 2016; 23:55:48 > -
Evet ben farketmedim açıkcası. Diğer sitelerden de hesap karşılaştırması yaptım aynı ürünleri. Yine 4.000 Tl.na denk geliyor. Sistem ii denebilir bu yüzden. İleride bir de ekran kartı yükseltirsiniz. Seneye faln tabi şuan çok gerek olmaz. Bir de 8Gb Ram yetersiz kalacaktır. Onu da bir 16 yapmak lâzım en az.O sisteme o anakart ta çok ufak kalmış. Zira benim anakart ta microAtx. Ama almışken Atx anakart daha bir yakışıyor sisteme. Tabi bütçeyi aşar. Aynı kasadan ben de kullanıyorum. New çok ahım şahım bir kasa ne de çok kötü. İdeal-orta ve fiyatıan göre iyi sayılır. Güç kaynağını pek bilemiyorum. Aerocool kullanamadım daha önce ama fena değildir herhalde. Öte yandan da sonra bir Ssd illâ ki gerekecek. Eğer oyun için alınıyor ise zaten Ssd bence gerekli. Bir süre sonra artık oyun girişlerinde beklemekten, bilgisayarın yavaş açılmasından sıkılabilirsiniz. Sözü toplaryalım ve genel oalra evet bence ideal fiyatıan göre iyi bir sistem. Ama alacak olursanız dikkât edin ve siparişe not düşün. "Daha önce açılmış,iade edilmiş,kullanılmış ürünler olmasın anlarım ve geri iade etmek zorunda kalırım" gibisinden. Bu sistemler çünkü hazır, kurulu sistemler oluyorlar.
-
Çok sağolun hocam tekrar. Bu sistemi alıcam daha sonra ssd, ram, anakart diye giderim heralde -
Estağfirullah hocam. Umarım hayırlısı olur. Güle güle sorunsuz kullanmak nasip olur :) -
quote:
Orijinalden alıntı: fqtih
Çok sağolun hocam tekrar. Bu sistemi alıcam daha sonra ssd, ram, anakart diye giderim heralde
Benim sistemi al, almışken bir kere al. Boşver o arkadaşı.Bir tenekeye 300 lira verilir mi el insaf! -
quote:
Orijinalden alıntı: techniquest35
Edit (21:06): Bir diğer öneri de yukarıda arkadaş Gtx 1070'li sistem toplamış. Diğer ürünlerden kısmış biraz ama yine de iyi bir sistem. Ek olarak ileride İşlemci yükseltmek kesinlik ile gerekir ama orası da ayrı konu.
Benim önerim de bu. İçerisinde 120Gb ssd ekledim. İstemezseniz çıkarırsınız 4000.TL.ye denk gelir. Aynı zamanda Ram 16Gb. Güç kaynağı daha kaliteli bir güç kaynağı keza kasa da gayet kaliteli bir kasa. İşlemci deseniz i5 6600. Ekran kartını Gigabyte Xtreme Gaming 6Gb Gtx 1060 ekledim. İstenilirse diğerleri ile değiştirlir. Ama bu model hoşuma gidioy.r Soğutması da gayet iyi 66 dereceyi ultra ayarlarda pek geçmemiştir.
Kasaya verilecek paradan kısılıp işlemciye soğutucu alınır
-
O ekstra bir konu. Ama çok gerekeceğini sanmam. Ha derseniz ki bu kasaya onca bileşene güzel bir soğutucu olmazsa olmaz o zaman alınır ayriyetten. Kaldı ki işlemci düz 6600 zaten. Bir de kasa benim çok hoşuma gitti. -
Komik olmak zorundasınız illâ ki :) -
quote:
Komik olmak zorundasınız illâ ki :)
Kasa 300 lira yalan mı? 300 liraya SSD alırsın, soğutucu alırsın, bellek alırsın, sabit disk alırsın. Neden teneke, neden? -
Hocam çok yanlış bir düşünce. Şu zamanda artık kasalar soğutma sistemine o kadar etki ediyorlar ki yalan da değil hani. i5 6600'ın yanında stok soğutucu geliyor diye biliyorum zaten. Ekstra soğutucuya çok gerek yok. Konu sahibi arkadaşın kendi attığı sistemde hiç SSd yok aayriyetten kasası benim önerdiğim kasaya göre düşük bir kasa. Ben ona artı oalrak 120 Ssd ekleyip Kasayı da soğutması gayet ferah olan ısı dağılımın iyi gerçekleştiği bir kasa. Görüntü itibari ile de zaten gayet ilham verici. Arkadaş ta Ssd,ram falan vs. sonradan ilâve ederim onlar sıkıntı değil demiş. Ben de üstelemedim. Ama zaten belirttim 8Gb ram yetersiz gelir vs vs. diye. -
quote:
Hocam çok yanlış bir düşünce. Şu zamanda artık kasalar soğutma sistemine o kadar etki ediyorlar ki yalan da değil hani. i5 6600'ın yanında stok soğutucu geliyor diye biliyorum zaten. Ekstra soğutucuya çok gerek yok. Konu sahibi arkadaşın kendi attığı sistemde hiç SSd yok aayriyetten kasası benim önerdiğim kasaya göre düşük bir kasa. Ben ona artı oalrak 120 Ssd ekleyip Kasayı da soğutması gayet ferah olan ısı dağılımın iyi gerçekleştiği bir kasa. Görüntü itibari ile de zaten gayet ilham verici. Arkadaş ta Ssd,ram falan vs. sonradan ilâve ederim onlar sıkıntı değil demiş. Ben de üstelemedim. Ama zaten belirttim 8Gb ram yetersiz gelir vs vs. diye.
İlham vericiliği geç. Ben zaten ram belleği 16 GB önermişim. Önerdiğim kasada da Hem önde hem arkada 12 CM fan var.
Havalandırma için gayet yeterli.
Intel zaten ısınan bir işlemci değil. Ekran kartı desen öyle. Gayet F/P bir kasa benim topladığım kasa.
Burada bütçe ve işlevselliğin oranı konuşuyor görüntü değil. Sen bence biraz daha birşeyler öğrenmelisin.
-
Sakin olun hocam. Hayırdır sen-benli konuşmaya başlamışsınız? Sizin gibi insan tiplerini forumdan eksilmesini umuyorum inşallah. Siz benim ilk yorumu okumadınız herhalde? Ve ya tüm yorumları tamamı ile okumamşsınız belli. Neyse sizi devasa önerileriniz ile başbaşa bırakıyorum. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 26 Aralık 2016; 0:31:53 > -
4000tl ve 1060 çok geliyor gözüme.
1070 ile 1060 arasında çok fark var. Tabi sizin kararınız. -
Hocam benzaten mesajın başında demişim ki arkadaşın önerdiği sistem iyi bir sistem diye. Ama şunu da eklemek istiyorum ki az çok haşır neşir olmadan yorumlar yapılmasın. i5 6500 Gtx 970e bile tam besleyemezken(Gta V ultra ayarlarda her şey açık mssa fxa vs vs. Cpu kullanımı da %100 oluyor yani zor yetiyor.) Siz i5 6600'ın Gtx 1070'i tam beslemesini umuyorsunuz. Bir sistem toplarken uyumlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Arkadaşın yazdığı sisteme iyi demişim ama ileride işlemci yükseltmek kesin gerekir. Böyle bir sistem toplamışken de insan tam yararlanmak ister. Gtx 1070 bu sistem ile Gtx 1060'tan yine de fazla performans sağlayacaktır şüphe yok ama işlemciyi yoracaktır. Yine o ayardan bu ayardan kısılacak boş yere işlemciye tam yük binmesin diye. Bir de böyle bir sisteme önerdiği kasa hiç olmamış. Kasada 2 fan var ve o kasanın hava akışı iyi değil. Ayrı fan takılacak yerleri vardır, sistemi kuran kişi gider alır iyi bir kaç tane fan soğutmayı düzeltir. Ama yine çok yeterli olmayacaktır. Arkadaş demiş ki kasa ne işe yarayacak. Öyle şey mi olur :) İllâ benim önerdiğim kasayı almaya da bilir arkadaş. Gider 250 Tl.ye bulabilir. Ben sistem önerir iken konu sahibi arkadaşın kendi bulduğu sisteme kıyasla yazmıştım ve seçtiği işlemcinin i7 6700 olduğunu farketmemiştim.
-
quote:
Hocam benzaten mesajın başında demişim ki arkadaşın önerdiği sistem iyi bir sistem diye. Ama şunu da eklemek istiyorum ki az çok haşır neşir olmadan yorumlar yapılmasın. i5 6500 Gtx 970e bile tam besleyemezken(Gta V ultra ayarlarda her şey açık mssa fxa vs vs. Cpu kullanımı da %100 oluyor yani zor yetiyor.) Siz i5 6600'ın Gtx 1070'i tam beslemesini umuyorsunuz. Bir sistem toplarken uyumlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Arkadaşın yazdığı sisteme iyi demişim ama ileride işlemci yükseltmek kesin gerekir. Böyle bir sistem toplamışken de insan tam yararlanmak ister. Gtx 1070 bu sistem ile Gtx 1060'tan yine de fazla performans sağlayacaktır şüphe yok ama işlemciyi yoracaktır. Yine o ayardan bu ayardan kısılacak boş yere işlemciye tam yük binmesin diye. Bir de böyle bir sisteme önerdiği kasa hiç olmamış. Kasada 2 fan var ve o kasanın hava akışı iyi değil. Ayrı fan takılacak yerleri vardır, sistemi kuran kişi gider alır iyi bir kaç tane fan soğutmayı düzeltir. Ama yine çok yeterli olmayacaktır. Arkadaş demiş ki kasa ne işe yarayacak. Öyle şey mi olur :) İllâ benim önerdiğim kasayı almaya da bilir arkadaş. Gider 250 Tl.ye bulabilir. Ben sistem önerir iken konu sahibi arkadaşın kendi bulduğu sisteme kıyasla yazmıştım ve seçtiği işlemcinin i7 6700 olduğunu farketmemiştim.
Sen i7 6700 alıp GTX1060 alsan evet %100 kullanırsın.
Fakat i5 6600 alıp GTX1070 alan adam %98 %99 (ki bu gayet yeterli)kullanımla senden daha fazla fps alacak,daha fazla performans alacak.
Buna ne dersin?
-
Hocam siz anlamadınızsanırım? İşlemci kullanımından bahsediyorum ben?? İşlemciyi yoracak, her daim işlemci kullanımı %100 olacak sizin dediğinize göre. Sizce bu ne demek? Bir süre sonra yandı gülüm keten helva.
Edit: Ha bu arada ben sonuçları i5 6500 ve Gtx 970 kullanımına dayanaraktan söylüyorum. Gtx 1070 alınacak ise bence işlemcide güçlü olmalı. Zaten buralarda nereden geldik anlamıyorum. Arkadaşın dizdiği sisteme iyi dedik kasa falan sıkıntılı dedik. Oralardan buralardan göçtü gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 26 Aralık 2016; 1:03:32 >
Benzer içerikler
- gürcistan media markt
- oyun için amd mi intel mi
- dled nedir
- hotfix nedir
- rx 7600 alınır mı
- hx işlemci nedir
- intel core ultra 7 155h
- dlaa nedir
- telefonda ram ne işe yarar
- amd boykot mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X