Şimdi Ara

4080 Üzerine Parça Önerisi ve Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç ay önce sistem tavsiyesi istemiştim ama hem pek yardım gelmedi hem de ben mesajları geç gördüm kusura bakmayın.

Ana konumuza gelirsek geçenlerde uygun fiyata 4080 buldum bu parçanın üzerine sistem toplamayı düşünüyorum. Benim emektar kare 1280×1024 monitörlü PC'im artık yoruldu ve emekli olmalı. Bu yüzden ondan geriye herhangi bir parça kullanılamıyor.

Düşündüğüm parçalar;

AMD Ryzen 7 7800x3D (Tray(kutusuz) almayı düşünüyorum bir problem yaşar mıyım onu da bilmiyorum)

Asus ROG STRİX X670E-F Wifi Anakart

GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.35V AMD EXPO RAM

NZXT C850 GOLD PA-8G1BB-EU 850W PSU

CoolerMaster Masterliquid 360L Core 3 Fanlı Sıvı Soğutma

Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G M.2 SSD

Genellikle multiplayer değil ağırlıklı single player oyunlar oynuyorum ve oyun tasarımı vb işlerle uğraşıyorum. Bu yüzden 144hz 2K bir monitör tercih edeceğim ama o da kararlaştırılmış değil. Monitör için de fikir ve önerilere açığım.

Kasaya hala karar veremedim ama görsellik benim adıma en son planlardan birinde o yüzden ucuz bir model alıp geçebilirim.

Mantık ve nezaket çerçevesinde bütün yorum ve tavsiyelere açığım şimdiden teşekkür ediyorum. Ve herkese iyi forumlar ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

• Mali durumunuzu bilemem ama bi anakartada (en ucuz bulduğum 14125 tl)bence çok fazla.

Şu anakartı alın geçin derim. Testlerde en serin çalışan ,liste başları bi anakarttır.

akakce.com
    Asrock B650 PRO RS AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-b650-pro-rs-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,320966840.html

Kasayı ucuz diyorsonuz ancak üste 360 mm sıvı soğutucu takılabilen ucuz kasa pek bulamazsınız. Olmazsa sıvı soğutmayı 240 mm olarak düşünebilirsiniz.

• Kasa konusunda üzerine 360mm ss takılabilen kasaları diğerlerinden nasıl ayırt edebilirim?
  • Bryle B kullanıcısına yanıt
    Bu olabilir
    inventus
    ANTEC P20C ARGB Temperli Yan Cam, 3x120mm ARGB Fan, Güç kaynaksız, Siyah, Mid Tower Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14430

Marka model olarak arat googleda urunun sitesinden ozelliklerine bak ,radiator support kisminda gorursun top kisminda 360 varsa olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.