Şimdi Ara

4096 kbps hız / Modem sorun + tavsiye...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimizde zoom 5554 modem var sorunsuz yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum (hiç kapanmadı.)

sorunuma gelince; adsl aboneliğine sırasıyla 512, 1024, 2048 en sonunda 4096 kbps hıza yükselttim. özellikle 1024'den 2048'e geçişte SNR margin değeri %50 kayıp yaşadığımı TELEKOM yetkililerine uzun uğraşlardan sonra, anlattım, her ne yaptılar ise düzeldi, 4096'ya geçiş yapayım dedim ve SNR değeri yine %50 kayıp var. bu sorunumu TELEKOM yetkilisi (4440375'deki arkadaş) ile görüşmemde sorunun modemden kaynaklandığı eski nesil yani adsl+2'yi desteklemediği için kopmalar, SNR değerinin düşük olması vb. sıkıntılar yaşayacağımı iletti pek mantıklı gelmedi bana.

4096 hız için ADSL+2'yi destekleyen modem mi almam gerekir?

Saygılarımla CAN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delicans -- 28 Ağustos 2007; 21:56:44 >

• hayır ben 4096 yı adsl1 modemle kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yed08 -- 28 Ağustos 2007; 22:00:58 >
  • Adam resmen sallamış. ADSL1 8mbps download ve 1Mbps upload desteklidir.

Bu SNR nedir? Ne işe yarar? 1024 bağlantıda normal değeri nedir? Nasıl ölçülür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 29 Ağustos 2007; 1:57:49 >
  • bende airties modem kullanıyorum. 4096 kullanmama rağmen bana hiç de 4096 kullanıyorum gibi gelmiyo. hala yavaş. bence altyapı yetersiz. her yere fiberoptik kablo döşeseler süper olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Adam resmen sallamış. ADSL1 8mbps download ve 1Mbps upload desteklidir.

Bu SNR nedir? Ne işe yarar? 1024 bağlantıda normal değeri nedir? Nasıl ölçülür?

SNR margin değeri: Telefon hattı üzerinde gelen ADSL sinyalinin birimsel değeridir, Doğru orantılı olup değer ne kadar yüksek ise kalite aynı oranda yüksek oluyor aynı zamanda telefon hattı üzerinde Line Attenuation (gürltü seviyesi) değeri ise ne kadar düşük olur ise o zaman bize gelen ADSL sinyali mükemmel seviyeye ulaşır.

Bu değerler santralden mesafeye göre değişmektedir. sizin mesafeniz santralden uzaksa ADSL sinyal kalitesi düşecektir. Gürültü seviyesi yükselecektir.

SNR margin ve Line Attenuation değerleri modem konsolu içerisinde gözükmektedir. Benim kullandığım modemde (zoom 5554) ADSL Status bölümü içerisindedir.

• Eğer santrale uzaklığınız fazla ise adsl2+ destekli modemle daha sağlıklı banlantı kurabilirsiniz.
  • kopma sorunu modemden deil telekomun altyapı yetersizliginden kaynaklanıyor,sakın yeni modem alayım deme bosuna masraf yapmıs olursun dostum,türkiyede bu modemleri kullanan binlerce kişi var.kopma sorunu hızların yukselmesiyle sık sık basgöstermeye basladı.adamlarda bu sorunu modemden kaynaklanıyor deyip baslarından savıyorlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_17035847/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getaway -- 30 Ağustos 2007; 3:16:31 >
  • dediğim gibi tek çözüm fiberoptik kablolarda. telekom bir an önce yaygınlaştırmalı bunu. başka türlü bu kadar aboneyi beslemesinin imkanı yok ve her geçen gün kullanıcı sayısıda artıyo.
  • 4440375'i 3 kez arayarak sonunda arıza kaydına aldılar, 1. aramamda benim modemde sorun olduğunu (yemedi) 2. aramamda kendilerinde sorun olmadığını sorunun splitterde olabileceğini kendilerinde sorun olmadığını (yemedi), 3 aramada bi zahmet arıza kaydı alıp bizim hattı kontrol ettiler, sorunun bizim apartman içi dağıtımda hatların eski olduğunu değiştirmemiz gerektiğini söyleyip gittiler. Yarın elektrik/elektronik teknisyeni arkadaşlardan yardım alıp hattı yeniden döşeyecez. Hadi hayırlısı...
  • Aynı sorun bende de vardı özellikle gece saat 11 den sonra nete ağlı gözülküyo ama hiç veri aktarımı olmuyodu kabloyu değiştirnce sorun çözüldü
  • Kabloyuda değiştirdik, maalesef sonuç aynı. altyapı yetersizliği sonucuna vardık. 2048'e geri dönüş yapmaya karar verdik...

İlgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. CAN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.