Şimdi Ara

40D, 50D veya 450D ile video çekmek artık mümkün!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlığı kısa tutmak için tüm model isimlerini vermedim ama konumuz ‘liview’ yani canlı izleme imkanı sunan tüm Canon EOS DSLR modellerini kapsıyor. Donanımsal bir değişiklik yapmadan sadece yazılım yoluyla bunu yapabiliyor olmak da denemenize engel olabilecek tüm endişelerin ortadan kalkmasını sağlıyor.

Elinizde canlı izleme özelliği olan bir Canon DSLR var, arada video çekme ihtiyacınız oluyor ama gidip de yeni bir fotoğraf makinesinesi alacak durumda değilsiniz. O zaman konfordan biraz ödün vererek eldeki ekipmanının potansiyelini sonuna kadar kullanalım.

Nelere ihtiyacımız var?

1000D, 450D, 500D, 550D, 40D, 50D, 7D, 5D Mark II, 1D Mark III/IV, 1Ds Mark III
    EOS Camera Movie Record yazılımı.
    Ses kaydı için harici mikrofon.
    Bilgisayar ve uzunca bir USB kablosu
    Biliyorsunuz ki video çekebilen gövdeler dışında ses girişi veya mikrofon yok, bunun için ayrı bir düzenek kurarark sesi kaydetmelisiniz. Bilgisayarı kullandığımız için bilgisayara bağlı herhangi bir mikrofon yeterli olacaktır.Görüntü kaydı için de EOS Camera Movie Record yazılımını kullanacaksınız. EOS Utility ile gelen canlı izleme görüntüsünün bilgisayara aktarılması mantığı üzerine kurulan yazılımda isterseniz 5X yakınlaştırmayı kullanarak da video çekebiliyorsunuz. Bu özellikle astronomi ile uğraşanların hoşuna gidecek bir özellik olacaktır.

Videolar sıkıştırılmamış AVI formatında kaydediliyor ve bu nedenle yer konusunda biraz müsrifler. 1 dakikalık video yaklaşık 300MB kadar yer kaplıyormuş. Hafıza kartına değil de doğrudan bilgisayara kayıt yapılıyor oluşu sorunun çok büyük boyutta olmasını engelliyor.

Ses ve video kaydını bitirdikten sonra video işleme yazılımında bu ikisini montajladınız mı işlem tamamdır. Her zaman ses içeren videolar çekmek istemeyebilirsiniz de ki bu durumda ses kaydedemiyor oluşunuz çok sorun olmaz.

Bu kadar uğraşılmaz diyen konforuna düşkün kişiler elbette 550D, 7D veya 5D Mark II alabilirler. Çok sık video çekimi yapıyorsanız da bu işi kendi başına yapabilen modellere geçmenizi tavsiye ederim. Bütçesi dar ama meraklı kesim ise hemen denemelere başlasın. Sonuçlarınızı merakla bekliyoruz :)

4:3 olan görüntüyü 16:9 olarak nasıl kaydediyoruz bunun hakkında bilgi göremedim. Elimde bu özellikte makine yok ama yarın 7D ve 550D ile denemeler yapacağım. Kendi deneyimlerimi paylaşırım. Keşke 5D’min canlı izlemesi olsaydı :)

NOT:ALINTIDIR ''http://www.bascek.com/8420/40d-50d-veya-450d-ile-de-artik-video-cekmek-mumkun/''

• Canon'a gerek yok ,aynısını Nikon D300 ile denemiştim bilgisayara görüntüyü aktar sonra bilgisayar bunu kaydetsin :) Bunun ismi video çekim midir peki ? Çıkartır telefonumla çekerim daha iyi bence..
    Birde bunların haricinde 50D modelinde yazılımı modifiyelendirerek direk video kayıt yapılabiliyordu makina üzerinden gerçi ondada ses kayıt yok.

Düzeltme:eksik harf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmT # -- 5 Mart 2012; 14:00:23 >
  • ben birşey anlamadım
    canon 40D de aletin üzerinde örmeğin 40D de video çekme tuşu yok ki alet çeksin
  • bir nevi makineyi webcam olarak kullanıyorsunuz. olay bundan ibaret yani yanında 1 adette pc ye ihtiyaç var
  • Video çözünürlüğü ne acaba?
    640x480 mi?

zahmetli olsa da güzelmiş valla.
  • Ancak youtube bakarsanız ben canon 450D üzerine yogunlaştım gayet başarılı ve net görüntü elde etmişler biraz
    zahmetli pc taşmak gerek mikrofon taşımak gerek:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

Canon'a gerek yok ,aynısını Nikon D300 ile denemiştim bilgisayara görüntüyü aktar sonra bilgisayar bunu kaydetsin :) Bunun ismi video çekim midir peki ? Çıkartır telefonumla çekerim daha iyi bence..
    Birde bunların haricinde 50D modelinde yazılımı modifiyelendirerek direk video kayıt yapılabiliyordu makina üzerinden gerçi ondada ses kayıt yok.

Telefonla çekilen video belki nikon d300 ün video kalitesiyle karşılaştırılır.
    Fakat 7D-5DmarkII ile çekilen videonun yanına yaklaşamaz (full manuel kontrol)

(marka sempatizanı değilim hem nikon hem canon makinem var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

Canon'a gerek yok ,aynısını Nikon D300 ile denemiştim bilgisayara görüntüyü aktar sonra bilgisayar bunu kaydetsin :) Bunun ismi video çekim midir peki ? Çıkartır telefonumla çekerim daha iyi bence..

Telefonla çekilen video belki nikon d300 ün video kalitesiyle karşılaştırılır.
    Fakat 7D-5DmarkII ile çekilen videonun yanına yaklaşamaz (full manuel kontrol)

(marka sempatizanı değilim hem nikon hem canon makinem var)

Evet bir telefon denilen modeller kadar iyi video çekemezde konuyla alakasını anlayamadım bu mesajın : )

• Bence gayet iyi HD video çekebilen küçük compact makinelerden birtane edinmek çok daha mantıklı. Bu şekilde çözümledim video ihtiyacımı; hiçbir sıkıntıda yaşamıyorum.
  • 5d mark 1 ile video çekmek mümkün mü peki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.