https://store.donanimhaber.com/28/65/e3/2865e305b68f5e262b16ee97d06bea74.png YGS: Türkçe:29-10,Mat:24-5,Sosyal:34-6,Fen:3-2 Yazım için kusura bakmayın acele yazdım. Merhaba arkadaşlar, Öncelikle sonuçtan başlayalım sanırım sonucum sizlere lys nin önemini gösterecektir.Forumda bundan daha iyi çekişlerde göreceksiniz.Ancak şunu belirtmeliyimki bu sene sınavlar gerçekten zordu,örneğin tm-3 de aldığım bu puanla geçen sene 5 bin civarı bir sıralamaya sahip oluyorum yani yaklaşık 3 bin kişilik bir oynama var.Bu da haliyle daha az netle daha iyi puan yapmanın önünü açıyor. Peki gelecek senelerde sınava girecek arkadaşlar bu sonuç ile nasıl bir çıkarıma sahip olabilirler?Bir kere arkadaşlar ben kesinlikle ne bir ne iki ne 10 sene önce tm de bu sıralamaları yakalamış bir arkadaştan daha az çalışmadım.Bu bence çok önemli,ancak bu hiçbir zaman morel bozma gerektirecek bir şey değil,çünkü hayat iki saniye öncesiyle bile aynı değil şuanda,o yüzden mutlaka rakiplerinizde sizin sıralamanızı etkileyecektir.Bu etkinin zeka yönünde olduğunu düşünmüyorum,bu etkinin yönü stresle baş etmeyle alakalı bir durum.Emin olun bu sene sınavların zorluğundan ziyade bir çok kişi kendi sınırlarından dolayı kaybetti ya da emeklerinin tam karşılığını alamadı.Aslında burda bir araya girmek istiyorum sanki bu sınavı çok kolay hiç zorlanmadan vermişim gibi algılanabilir,kesinlikle bu böyle değil arkadaşlar,sizin olduğunuz yerlerde bende vardım zaman nasıl geçecek,koskoca bir sene iki sene vs. hepsini bende yaşadım o yüzden kendinizi yalnız hissetmeyin.Şuan rakipleriniz bir çoğu sizinle aynı durumları yaşıyor. Sen kimsin ve nasıl başladın diyenler için kısaca bahsedeyim:Ben bir düz lise öğrencisiyim 6 ve 7. sınıftaki ahmaklıkları yüzünden 8. sınıftaki emekleri kül olmuş daha çok emekverdiği daha çok puan aldığı birçok kişiden daha düşük liseye gitmiş biriyim,bu sürece başlarkenki en büyük korkumda bir daha bunu yaşamaktı...Her şeye rağmen başladım.10. sınıf bitmiş yaz yeni başlamış haziranın 20 si falandı.Dedim ki kendi kendime ya ben iki sene sonra sınava girecem hele bak bir nasıl bir sınav bu sınav oturdum ve 2013 ygs nin matematik kısmını çözmeye başladım ve 12-13 neti zorla yaptım oda 90 mı 100 dakikada mı neydi.O zaman dank etti işte aldım elime bir kağıt ve üzerine 450+ bir puan ve yapmam gereken netleri yazdım,sonra eskiden kalma bir kaç kitap vardı aldım elime onları ve haziranın 23 de başladım.İlk başta çok düzensizdim bunu farkedince ayın 27sinde programlı bir şekilde derse başladım.Hayatımın hiç bir anında o kadar çok çalışmadım ben sabahın 10 nundan sahura kadar belkide 30 güne yakın 10 saatten çok çalıştım,matematiği ilk o zaman bitirdim.Sonra 11. sınıf başladı ben dersaneye yazıldım ve bu arada okulda sayısaldan eşit ağırlığa geçtim.Şanslıydımki 11.sınıfta dersanemdeki rehberlik hocamın gazıyla 11.sınıfın sonundaygs nin bir çok kısmını bitirdim ama sürekli zaman geçmeyecekmiş gibi hissediyordum ve sınava ne zaman hazırlandın deseniz 11 derim 12 ye dair çok bişey yok aklımda ama 11. sınıf kesinlikle dönüm noktamdı. 12.sınıftaki çalışmalarım hiç beni memnun etmiyordu yine çalışıyordum ama inanın çok zordu ve fen merakım yenidencanlandı,bu arada hedefim hukuk olduğu için tm ye geçtim,tm olmama rağmen fenim iyidi 30 ları gördüm son sınavlar 20 net civarıydı aslında daha fazla olabilirdi ama zaman yetmiyordu.Burda araya girip tm arkadaşlara şunları söylemek istiyorum fenim 2,5 net geldi,evet yanlış görmediniz sadece 2,5.Son sene emin olun sosyalden Türkçeden daha çok fen çalıştım ama gelen sonuç bu zaman yetiremedim,sınavda sürekli mat yapman lazım diye diye zamanımı yedim ve o bir sürü emek boşa gitti,fen çalışmayı lütfen abartmayın! Aslında 12.sınıfa başlarken sevgilimden ayrıldım(kesinlikle sevgili olaylarını tasvip etmiyorum-bu benim düşüncem lütfen polemik konusu olmasın-),hastalandım,bir günde 3 defa bayılıp beyin kanaması şüphesi ile hastaneye kaldırıldım,11.sınıfta kulağımdan oluyordum,gözlerim iyice bozuldu...Bunlar hep kötüydü ama lütfen hiçbir şey sizin ümidinizi kırmasın ama sağlığınızada sahip çıkın her şeyden önemlisi odur çünkü. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplayacağım. İNANMAKTAN VAZGEÇMEYİN,BAŞARACAKSINIZ!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme