Şimdi Ara

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
1
Favori
133.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kef14

bende dm800 uydu cihazı var, servis ilk kurulumu yaptığında scart kabloyla bağlantı yaptığında çamur gibi görüntü vardı, servis; biraz iyi kablo alırsanız yayın kalitesi düzelir dedi ve gitti.

bende onlar gidince scart kablosunu çıkarıp hdmi kablo ile bağlantı yaptım, cihazdan da çıkış modunu 1080i 60 hz olarak ayarladım, şu an ulusal kanallardaki yayın kalitesi çok güzel.

fakat yerel kanallar için aynı şeyleri söylemek mümkün değil....

Görüntü çamur gibiydiden kastınız yukarıdaki görüntü gibi mi?Çünkü bu fotoğrafları ekleyen arkadaş scartı takıp hiçbir ayar yapmadan aldığı görüntünün fotoğraflarını koymuş ve bence bu görüntüler iyi.Yok bendeki görüntü bundan kötüydü diyorsanız bu tv her evde farklı bir görüntü mü veriyor acaba?Yani fabrika çıkışı olmasına rağmen iyisi ya da kötüsü mü denk geliyor?Biri sd yayın scartla bile çok başarılı derken biri görüntü çamur gibi diyor.Gerçekten çok kafam karıştı.Bu tutarsızlık ayarlardan mı kaynaklanıyor yoksa dediğim gibi tv'nin iyisi ve kötüsü mü var?

• quote:

Orijinalden alıntı: onurdavran

quote:

bende dm800 uydu cihazı var, servis ilk kurulumu yaptığında scart kabloyla bağlantı yaptığında çamur gibi görüntü vardı, servis; biraz iyi kablo alırsanız yayın kalitesi düzelir dedi ve gitti.

bende onlar gidince scart kablosunu çıkarıp hdmi kablo ile bağlantı yaptım, cihazdan da çıkış modunu 1080i 60 hz olarak ayarladım, şu an ulusal kanallardaki yayın kalitesi çok güzel.

Görüntü çamur gibiydiden kastınız yukarıdaki görüntü gibi mi?Çünkü bu fotoğrafları ekleyen arkadaş scartı takıp hiçbir ayar yapmadan aldığı görüntünün fotoğraflarını koymuş ve bence bu görüntüler iyi.Yok bendeki görüntü bundan kötüydü diyorsanız bu tv her evde farklı bir görüntü mü veriyor acaba?Yani fabrika çıkışı olmasına rağmen iyisi ya da kötüsü mü denk geliyor?Biri sd yayın scartla bile çok başarılı derken biri görüntü çamur gibi diyor.Gerçekten çok kafam karıştı.Bu tutarsızlık ayarlardan mı kaynaklanıyor yoksa dediğim gibi tv'nin iyisi ve kötüsü mü var?

TV her evde farklı görüntü vermez, ama her uydu cihazında görüntü farklılıkları olabilir, yukardaki görüntüleri scartla verildiğini bilmiyordum, ama benim uyduda scartla bağlandığında bundan daha kötü görüntü vardı, belki de uydunun ayarlarındadır.

• quote:

quote:

quote:

TV her evde farklı görüntü vermez, ama her uydu cihazında görüntü farklılıkları olabilir, yukardaki görüntüleri scartla verildiğini bilmiyordum, ama benim uyduda scartla bağlandığında bundan daha kötü görüntü vardı, belki de uydunun ayarlarındadır.

Cevabınız için teşekkürler.Bu TV'yi almayı çok istiyorum.Çünkü gerçekten bayağı bir zamandır TV'leri takip ediyorum ve şu anda bu fiyata bundan daha iyi bir TV yok.2300TL'ye Philips'in 7695 modeli var.Ambilight, 500.000 kontrast falan.Bu Tv'nin kontrastı Philips'inkinin 6 katı.Yalnız şu an ablamlar Philips'in 5624 lcd tv'sini kullanıyorlar ve gerçekten bana göre çok iyi sd yayın alıyorlar.Şimdi bu TV'nin sd yayınıyla ilgili yorumları okuyunca kararsız kalıyorum.3.000.000 kontrast mı yoksa iyi bir sd yayın veren Philips mi?TV'yi playstationla falan kullanmayacağız.Şu an için hd uydu alıcısı alma niyetimiz de yok.Çünkü şu an d smart kullanıyoruz ve birkaç yıl önce aldığımız için Discovery Channel kanallarını bedava izliyoruz.HD'ye geçersek bu kanal için de ayrıca para vereceğiz.Yani sd yayın önceliğimiz.Sonuç olarak bu TV'nin görüntü işleme teknolojisi iyi değil mi ki herkes kötü görüntü aldığını söylüyor yoksa uydu cihazından kaynaklanan bir problem mi var?Bizim uydu alıcımız next, ablamların şu an TV'lerinde kullandıkları uydu cihazı da bizim cihazın bir alt modeli.Onlar o TV'de tatmin edici bir görüntü alabiliyorsa acaba biz LG TV'yle ve daha iyi bir uydu alıcıyla ve scart bağlantısıyla iyi bir görüntü alamaz mıyız sizce?

Biliyorum çenem düştü ama gerçekten çok kararsızım.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 17 Şubat 2011; 13:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

PS3 ICIN BU TV ALINIRMI????? YOKSA SAMSUNG UN 40 " LIK 50 HZ LIK LCD TV SINIMI ALAYIM YADA 50 HZ LI LED SAMSUNGMU ALAYIM BI CEVAP VERIN LUTFEN

Merhabalar ;
    ps3 bağlayıp denemedim ama xbox360 kullanıyorum gayet başarılı. görüntü kalitesi
    annem falan bana geldiğinde oyunları film zannediyor. :)
  • SD yayınların görüntü kalitesini merak eden arkadaşlar için;

NOT: Görüntü s-video kablosuyla alınmaktadır. SCART kablo ile deneme yaptığımda görüntüde belirgin bir iyileşme olmuyor ancak renkler ve kontrast scart kablo ile kesinlikle daha iyi.

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler

Ayrıca bizim salonun boyu yaklaşık 7 metre ve salonun en arka kısmından TV nin görnüşü;

Ayrıca malum tv nin yanında gelen askı aparatıyla TV-Duvar arasındaki mesafe topu topu 4cm oluyordu. Bizde babamla askı aparatının duvar vidalarının olduğu kısma sert silikondan parçalar koyduk ve TV yaklaşık 2 cm daha önce geldi, böylece kabloları çıkarıp dakmak işkence olmaktan çıktı. Televizyonda ve askı aparatında en ufak bir oynama yok sapasağlam.

• Fotoğraflar için çok ama çok teşekkür ederim.Bence gayet iyi bir görüntü almışsınız.İlerde biz de hd uydu alıcısı almayı düşünüyoruz ancak şu an için gündemimizde sadece tv var.
    Herhalde çok blu-ray izlediğinizden görüntü sizi tatmin etmedi.Fotoğraflara bakarak karşılaştırdığımda tüplü tv kadar iyi görüntü veriyor diye düşünüyorum.Zaten benim sd görüntüyü sorarken öğrenmek istediğim en az bir tüplü tv kadar iyi görüntü verip vermediğiydi.Bir de acaba diğer arkadaşların dediği gibi titreme bulanıklık gibi şeyler oluyor mu?Bir de hızlıal.com'dan aldığınızı söylemiştiniz 1 ay ölü piksel garantisi veriyorlarmış ancak kaç piksel için bu garantiyi verdiklerini öğrenemedim.Bununla ilgili bilginiz var mı?Siz ölü piksel testini kendiniz mi yaptınız?Kuruluma gelen servis bu işi yapıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 17 Şubat 2011; 15:43:12 >

• quote:

Fotoğraflar için çok ama çok teşekkür ederim.Bence gayet iyi bir görüntü almışsınız.İlerde biz de hd uydu alıcısı almayı düşünüyoruz ancak şu an için gündemimizde sadece tv var.
    Herhalde çok blu-ray izlediğinizden görüntü sizi tatmin etmedi.Fotoğraflara bakarak karşılaştırdığımda tüplü tv kadar iyi görüntü veriyor diye düşünüyorum.Zaten benim sd görüntüyü sorarken öğrenmek istediğim en az bir tüplü tv kadar iyi görüntü verip vermediğiydi.Bir de acaba diğer arkadaşların dediği gibi titreme bulanıklık gibi şeyler oluyor mu?Bir de hızlıal.com'dan aldığınızı söylemiştiniz 1 ay ölü piksel garantisi veriyorlarmış ancak kaç piksel için bu garantiyi verdiklerini öğrenemedim.Bununla ilgili bilginiz var mı?Siz ölü piksel testini kendiniz mi yaptınız?Kuruluma gelen servis bu işi yapıyor mu?

Ölü piksel için ekranı her rengin tonlarına göre baktım ancak hiç bir ölü piksel görmedik çok şükür, o yüzden ölü piksel garantisi hakkında bilgim olmadığı için yardımcı olamicam maalesef.

Görüntü konusuna gelince evet geceleri Blu-Ray arşivimden filmler izliyorum genelde ve hep o canlı görüntüye alıştığım için bana vasat geliyor. Görüntü kesinlikle çok kötü değil, biraz da uzaktan bakmak gerekiyor, yakında olduğunuz zaman görüntü bozulmasını daha çok farkediyorsunuz.

Titreme olayı bende yok her hangi bir titreme hissetmiyorum, ki buna babam ve annem de dahil onlar memnun hallerinden. Ama çözünürlük sebebiyle bariz bulanıklık elbette ki var, özellikle ekranda arka planda kalan insanların yüzlerini seçmeniz zor. Ancak maçlarda çok problem olmuyor bu durum.

Aldığımız TV nin hakkını verebilmesi için de HD cihaz düşünüyorum bu yüzden. TV den oldukça memnunum ben hiç bir şikayetim de yok çok şükür. Umarım HD cihaz aldıktan sonra daha da memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 17 Şubat 2011; 15:57:37 >

• @darbelux güzel inceleme yapmışsın hocam teşekkürler. tv güzel bende bunun 47inç olanını almayı düşünüyorum. biraz bekliyorum fiyatlar düşer mi diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

quote:

Fotoğraflar için çok ama çok teşekkür ederim.Bence gayet iyi bir görüntü almışsınız.İlerde biz de hd uydu alıcısı almayı düşünüyoruz ancak şu an için gündemimizde sadece tv var.

Ölü piksel için ekranı her rengin tonlarına göre baktım ancak hiç bir ölü piksel görmedik çok şükür, o yüzden ölü piksel garantisi hakkında bilgim olmadığı için yardımcı olamicam maalesef.

Görüntü konusuna gelince evet geceleri Blu-Ray arşivimden filmler izliyorum genelde ve hep o canlı görüntüye alıştığım için bana vasat geliyor. Görüntü kesinlikle çok kötü değil, biraz da uzaktan bakmak gerekiyor, yakında olduğunuz zaman görüntü bozulmasını daha çok farkediyorsunuz.

Titreme olayı bende yok her hangi bir titreme hissetmiyorum, ki buna babam ve annem de dahil onlar memnun hallerinden. Ama çözünürlük sebebiyle bariz bulanıklık elbette ki var, özellikle ekranda arka planda kalan insanların yüzlerini seçmeniz zor. Ancak maçlarda çok problem olmuyor bu durum.

Aldığımız TV nin hakkını verebilmesi için de HD cihaz düşünüyorum bu yüzden. TV den oldukça memnunum ben hiç bir şikayetim de yok çok şükür. Umarım HD cihaz aldıktan sonra daha da memnun kalırım.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Bu ölü piksel olayıyla ilgili hızlıal'dan şimdi cevap aldım.1 ölü piksele dahi garanti veriyorlar 1 ay süresince.Bir yerde okuduğuma göre ıso bilmem ne protokolüne göre genelde firmalar 5 piksele kadar garanti vermiyorlarmış ama hızlıal veriyor.Hepsiburada'dan ise hala cevap bekliyorum ama herhalde onlar da 5 piksele kadar garanti vermiyorlardır.Bir de bu hızlıal, istanbul bilişim gibi firmalar doğrudan ithal ettikleri için ucuza satıyorlar değil mi?Yani ürünlerin teşhir ürünü falan olma durumları yok.Siz böyle bir şeyle karşılaşmadınız herhalde.Çok pinpirikli davrandığımı biliyorum ama hem internetten pek alışveriş yapmıyoruz hem de yaptığımızda da hepsiburada'dan yapıyoruz.O yüzden hem babam tedirgin oluyor hem de ben ön ayak olduğum için tedirgin oluyorum.

Hd cihazdan kastınız hdmi çıkışlı herhangi bir cihaz mı yoksa digitürk ya da d smart hd'li bir cihaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 17 Şubat 2011; 17:13:53 >

• quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Bu ölü piksel olayıyla ilgili hızlıal'dan şimdi cevap aldım.1 ölü piksele dahi garanti veriyorlar 1 ay süresince.Bir yerde okuduğuma göre ıso bilmem ne protokolüne göre genelde firmalar 5 piksele kadar garanti vermiyorlarmış ama hızlıal veriyor.Hepsiburada'dan ise hala cevap bekliyorum ama herhalde onlar da 5 piksele kadar garanti vermiyorlardır.Bir de bu hızlıal, istanbul bilişim gibi firmalar doğrudan ithal ettikleri için ucuza satıyorlar değil mi?Yani ürünlerin teşhir ürünü falan olma durumları yok.Siz böyle bir şeyle karşılaşmadınız herhalde.Çok pinpirikli davrandığımı biliyorum ama hem internetten pek alışveriş yapmıyoruz hem de yaptığımızda da hepsiburada'dan yapıyoruz.O yüzden hem babam tedirgin oluyor hem de ben ön ayak olduğum için tedirgin oluyorum.

Hd cihazdan kastınız hdmi çıkışlı herhangi bir cihaz mı yoksa digitürk ya da d smart hd'li bir cihaz mı?

Rica ederim;

Bak ölü piksel olayında hızlıal ı tebrik etmek lazım. Hepsiburada da ben de sayısız alışveriş yaptım ve eğer hala değiştirmediyse, onla 5 ölü piksele kadar veriyorlar.

Hızlıal aynı zamanda gold un firması aslında ikisi de aynı firma, ikisinin bağlı olduğu yer ise Metro Elektronik Tic. A.Ş.

Eski çalıştığım bilgisayar firması metro elektronikle çalışıyordu, adamlarla garanti konusunda pek bi problemimiz olmamıştı ozamanlar.

Merak etmeyin kesinlikle teşhir ürünü falan değil, ümraniye dudulluda bulunan koocaman bir ürün hangarları var ordan çıkışları yapıyorlar, o hangarın için görseniz ağzınız açık kalır. Yani tamamen sıfır kapalı kutu olarak geliyor

Hayır sadece HDMI çıkışı kastetmiyorum. Tamamen HD destekli ve bağımsız cihazlar, Dsmart veya digiturk alırsanız topu topu 7 tane HD kanal izleyebiliyorsunuz geri kalanı SD oluyor. Ancak şu var HD özellikli cihazlarda görüntü gerçekten farkediyor, nerden biliyorum derseniz abimde Next in HD cihazı var dsmart özellikli ve onun TV sinde SD yayınlar gerçeten çok kaliteli.

quote:

Orijinalden alıntı: denixex

@darbelux güzel inceleme yapmışsın hocam teşekkürler. tv güzel bende bunun 47inç olanını almayı düşünüyorum. biraz bekliyorum fiyatlar düşer mi diye.

Rica ederim ne demek, walla fiyat konusunda bişey diyemem piyasaya bağlı, ama zaman geçtikçe zaten her şeyin fiyatı düşüyor, fiyat düşmesini bekliyoruz bu sefer eski fiyatın yerine daha kalitelisi geliyor ve insanı cezbediyor, bu sefer fiyatı düşen ürünü almıyoruz. Çünkü hep böyle oluyor.

Benim ihtiyacım vardı parama göre alabileceğimin en iyisini almak istedim. Eğer çok acil ihtiyacınız yoksa bence bekleyin, ama ihtiyacınız varsa bu paraya gerçekten çok iyi.

Eve geleli 20 dakka oldu, carrefour a uğramıştım ve bimeks teknosa vs. hepsini dolaştım. Adamlar hala 1000 TL lik televziyonları millete 1500-1700 e kakalamaya çalışıyorlar. Elemanın biri de hararetli hararetli özellikleri saydırıyordu bi müşteriye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 17 Şubat 2011; 20:36:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

quote:

Rica ederim;

Bak ölü piksel olayında hızlıal ı tebrik etmek lazım. Hepsiburada da ben de sayısız alışveriş yaptım ve eğer hala değiştirmediyse, onla 5 ölü piksele kadar veriyorlar.

Hızlıal aynı zamanda gold un firması aslında ikisi de aynı firma, ikisinin bağlı olduğu yer ise Metro Elektronik Tic. A.Ş.

Eski çalıştığım bilgisayar firması metro elektronikle çalışıyordu, adamlarla garanti konusunda pek bi problemimiz olmamıştı ozamanlar.

Merak etmeyin kesinlikle teşhir ürünü falan değil, ümraniye dudulluda bulunan koocaman bir ürün hangarları var ordan çıkışları yapıyorlar, o hangarın için görseniz ağzınız açık kalır. Yani tamamen sıfır kapalı kutu olarak geliyor

Hayır sadece HDMI çıkışı kastetmiyorum. Tamamen HD destekli ve bağımsız cihazlar, Dsmart veya digiturk alırsanız topu topu 7 tane HD kanal izleyebiliyorsunuz geri kalanı SD oluyor. Ancak şu var HD özellikli cihazlarda görüntü gerçekten farkediyor, nerden biliyorum derseniz abimde Next in HD cihazı var dsmart özellikli ve onun TV sinde SD yayınlar gerçeten çok kaliteli.

quote:

@darbelux güzel inceleme yapmışsın hocam teşekkürler. tv güzel bende bunun 47inç olanını almayı düşünüyorum. biraz bekliyorum fiyatlar düşer mi diye.

Rica ederim ne demek, walla fiyat konusunda bişey diyemem piyasaya bağlı, ama zaman geçtikçe zaten her şeyin fiyatı düşüyor, fiyat düşmesini bekliyoruz bu sefer eski fiyatın yerine daha kalitelisi geliyor ve insanı cezbediyor, bu sefer fiyatı düşen ürünü almıyoruz. Çünkü hep böyle oluyor.

Benim ihtiyacım vardı parama göre alabileceğimin en iyisini almak istedim. Eğer çok acil ihtiyacınız yoksa bence bekleyin, ama ihtiyacınız varsa bu paraya gerçekten çok iyi.

Eve geleli 20 dakka oldu, carrefour a uğramıştım ve bimeks teknosa vs. hepsini dolaştım. Adamlar hala 1000 TL lik televziyonları millete 1500-1700 e kakalamaya çalışıyorlar. Elemanın biri de hararetli hararetli özellikleri saydırıyordu bi müşteriye

Yani sizi yanlış anlamadıysam Digitürk hd ya da D smart hd'yi önermiyorsunuz.Bu platformların hd yayın hizmet verebilmeleri için insanları almak zorunda bıraktıkları hd smart gibi uydu cihazlarını da tavsiye etmiyorsunuz.Bunun yerine hd destekli yalnız birkaç kanal için değil bütün kanallar için görüntüde iyileştirmeye giden cihazları tavsiye ediyorsunuz.Abinizin cihazı da hd smart falan değil sadece hd destekli ve d smart uyumlu bir cihaz.Yani bizim şu an kullandığımız d smart uyumlu next marka uydu alıcısının hd destekli olanı değil mi?Doğru anlamış mıyım diye bunları tekrarladım.Yanlışım varsa düzeltmenizi rica ediyorum.Bu durumda yanlış anlamadıysam bahsetiğiniz hd destekli uydu alıcıların fiyatları hakkında bilgi verebilir misiniz?Aslında şu an için düşünmüyoruz ama belki fiyat yönünden çok uçuk olmazsa alabiliriz.Siz böyle bir cihaz almayı düşündüğünüzü söylediğiniz için bu soruyla sizi meşgul ediyorum.Benim gibi çenesi düşük birinin her sorusunu sabırla cevapladığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaCkeNzie

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar televizyon şuan geldi tüm formatları destekliyor lakin film ekranın ortasında yanları siyah duruyo her yöntemi denedim tam ekran yapamadım elimde 6-7 anime dizi var ve 1 tanesi hariç diğerlerinin hepsi bu şekilde oluyor ratiodan 4:3, geniş ekran yapıyorum ama oynayan filmler hep aynı duruyo yardımcı olursanız çok sevineceğim :(

Arkadaşlar yardımcı olabilecek yokmu ?

Yardım edin lütfen !!!

Yanlis anlamis olabilirim bagisla lutfen, 16:9 yapmayi denedin de olmadi mi ? Televizyonun standart formati 16:9 olmasi lazim. Denediysen bilemiyorum. Denemediysen oyle dene diyorum.

16:9 şuan fakat mkv,avi,mp4 formatlarındaki değişik anime diziler var bunları tam ekran değilde ortada izliyorum yanları siyah şekilde ratio basıyorum 2 seçenek sunuyo burdada ya aynı duruyo yada en ufak ekran yapıyor ben birtürlü anlayamadım bu 16:9 formatı felanda SD yayın için heralde normal uydu izlerken istediğim gibi ayarlıyorum fakat indirdiğim değişik formattaki yerli dizilerde dahil hep aynı şekilde duruyor. bilen biri nerden nasıl ayar yapılacağını anlatırsa çok minnettar olacağım çünkü bu televizyonu dizi izlemek için aldım. Ayrıca normal uydu yayınıda görüntü bulanık bazı dizilerde iyi oluyor sadece ve canlı renkler çok göz yoruyor anlaşılmıyor bazen ne gördüğün.

Siz bahsettiğiniz video formatlarını harici media player le mi izliyorsunuz? TV'den olmuyorsa harici media player ayarlayını inceleyin...

Usb takıp izliyorum indirdiğim yerli diziler dahil hep ortada duruyor yanlar siyah, sadece brrip filmler tam ekran oluyor. ayrıntılı şekilde anlatırsanız ayarları sevinirim.

Şuan tv'nin ayarları aklımda değil, akşam eve gidince bakar size bildiririm. Normal şartlara göre 16/9 ayarlandığı zaman film 4/3 olsa bile cihaz onu tam ekran yapıyor. Yani bende o şekilde oluyor....

Bütün ekran formatlarını tek tek denedim indirip usb 'den izlediğim yerli dizileri,anime dizileri oynatınca hep aynı görüntü aşağıda veriyorum... yanlarda 7-8 santim kesik 2 yandanda bunu tam ekran nasıl yapabilirim.

• arkadaşlar bir sorum olacak evimdeki bir odada izleme mesafem 3 metreden 55 ekran tüplü tv izliyorum
    bende salon için led almak istiyordum da salonda izleme mesafem 5 veya 6 metre olacak ya 42inç alacağım yada 47inç alacağım. 42 fiyatı daha uygun.ama küçük gelir mi diye korkuyorum. sizce 42 küçük gelir mi? gelmezse bende büyük ihtimal elime para geçtiği anda bir lg 42le5300 alacağım yoksa 47le5300 alacağım.???

teşekkürler.
  • birde ps3 oynayacağım tvde. lag sorunu falan olur mu ?
  • quote:

arkadaşlar bir sorum olacak evimdeki bir odada izleme mesafem 3 metreden 55 ekran tüplü tv izliyorum
    bende salon için led almak istiyordum da salonda izleme mesafem 5 veya 6 metre olacak ya 42inç alacağım yada 47inç alacağım. 42 fiyatı daha uygun.ama küçük gelir mi diye korkuyorum. sizce 42 küçük gelir mi? gelmezse bende büyük ihtimal elime para geçtiği anda bir lg 42le5300 alacağım yoksa 47le5300 alacağım.???

teşekkürler.

Biz de aynen sizin gibi şu an 55 ekran tüplü tv izliyoruz.Salonumuzun ölçüleri 5.80 uzunluk 4 mt genişlik.Ben de arkadaşlara sordum.37 ile 42 arasında kalmıştım.Arkadaşlar 42 inche olanını tavsiye etti.Hatta bir arkadaş 47 inche olanını bile alabileceğimi söyledi ama biz 42 inche olanını alacağız.Büyüklüğe göz alışıyor deniyor ama bana kalırsa 47 çok büyük olur 42 ideal bir boyut ve küçük değil.Bunun dışında play station'dan herkes memnun gözüküyor.Konuyu okursanız play station'la ilgili mesajları görebilirsiniz.

• quote:

quote:

arkadaşlar bir sorum olacak evimdeki bir odada izleme mesafem 3 metreden 55 ekran tüplü tv izliyorum

teşekkürler.

Biz de aynen sizin gibi şu an 55 ekran tüplü tv izliyoruz.Salonumuzun ölçüleri 5.80 uzunluk 4 mt genişlik.Ben de arkadaşlara sordum.37 ile 42 arasında kalmıştım.Arkadaşlar 42 inche olanını tavsiye etti.Hatta bir arkadaş 47 inche olanını bile alabileceğimi söyledi ama biz 42 inche olanını alacağız.Büyüklüğe göz alışıyor deniyor ama bana kalırsa 47 çok büyük olur 42 ideal bir boyut ve küçük değil.Bunun dışında play station'dan herkes memnun gözüküyor.Konuyu okursanız play station'la ilgili mesajları görebilirsiniz.

Sagolun hocam suanda 42le5300un fiyatı istbilisimde 1800tl aslında fiyatı gayet uygun.

• bu televizyon eve dün geldi sd yayınların çok iyi olduğunu falan söylemiş herkes ancak tv yi ilk açtıklarında görüntü yakından bakılınca önceki 70 ekran tv'ye göre çok kötüydü. usb den bağladığım hd yayınlar çok iyi görünüyo. usb den bağladığım düşük çözünürlüklü yayınlarda bile bi derinlik var ama uydu yayınları dediğim gibi, en az 3-4 metreden izlemediğimiz sürece iyi görünmüyor . premierin eski bi uydusunu ve phlipsin altın uçlu scart kablosunu kullanıyorum acaba uydu cihazından olablir mi, bir de uydu cihazının menü yazıları kanal listesi falan da dağınık bir görüntü veriyor hdmi destekli bi uydu alsam görüntüler düzelir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretrg

bu televizyon eve dün geldi sd yayınların çok iyi olduğunu falan söylemiş herkes ancak tv yi ilk açtıklarında görüntü yakından bakılınca önceki 70 ekran tv'ye göre çok kötüydü. usb den bağladığım hd yayınlar çok iyi görünüyo. usb den bağladığım düşük çözünürlüklü yayınlarda bile bi derinlik var ama uydu yayınları dediğim gibi, en az 3-4 metreden izlemediğimiz sürece iyi görünmüyor . premierin eski bi uydusunu ve phlipsin altın uçlu scart kablosunu kullanıyorum acaba uydu cihazından olablir mi, bir de uydu cihazının menü yazıları kanal listesi falan da dağınık bir görüntü veriyor hdmi destekli bi uydu alsam görüntüler düzelir mi ?

scarta göre daha iyi bir görüntü verecektir tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: emretrg

bu televizyon eve dün geldi sd yayınların çok iyi olduğunu falan söylemiş herkes ancak tv yi ilk açtıklarında görüntü yakından bakılınca önceki 70 ekran tv'ye göre çok kötüydü. usb den bağladığım hd yayınlar çok iyi görünüyo. usb den bağladığım düşük çözünürlüklü yayınlarda bile bi derinlik var ama uydu yayınları dediğim gibi, en az 3-4 metreden izlemediğimiz sürece iyi görünmüyor . premierin eski bi uydusunu ve phlipsin altın uçlu scart kablosunu kullanıyorum acaba uydu cihazından olablir mi, bir de uydu cihazının menü yazıları kanal listesi falan da dağınık bir görüntü veriyor hdmi destekli bi uydu alsam görüntüler düzelir mi ?

Bence uydu alıcınızdan kaynaklanan bir problem yaşıyorsunuz.Konunun başında verilen fotoğraflar gayet iyi ve bu yayını alan arkadaş da sadece uydu alıcısı ve altın uçlu scart kullanıyor.Ha eğer bu fotoğrafları da beğenmediyseniz normal bir uydu alıcıdan çok şey beklediğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 19 Şubat 2011; 11:32:30 >

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler.

Sagolun hocam suanda 42le5300un fiyatı istbilisimde 1800tl aslında fiyatı gayet uygun.

İstanbul Bilişim için verdiğiniz fiyat tek çekim için 1.833 tl, takstli fiyat ise 1.930 tl.Hızlıal.com'da şu anda ürünün tek çekim fiyatı sanırım havale ile 1.775 tl, takstli fiyatı ise 1.869 tl.Yani iki durumda da hızlıal.com daha ucuz.Biz de hızlıal.com'dan almayı düşünüyoruz.Tabi büroteknik, anında kapıda gibi yerlerde daha ucuz ancak bunların hizmet kalitesi hakkında bir şey bilmiyorum.Fiyatının düşmesi ile ilgili söylediklerinize darbelux çok güzel yanıt vermiş.Biz de bundan birkaç ay önce lcd almayı düşünyorduk ama ledlerin fiyatı düşsün de led alalım diye bekledik.Şimdi bu tv'yi alacağız.Çünkü fiyatının düşmesini beklersek aynı fiyata bu sefer daha iyisi piyasaya girecek.Bu sefer de onun araştırmasını yapmak için forumlarda kafa patlatacağız ve sonu olmayan kısır bir döngünün içine gireceğiz.Planınızı bozmayacaksa bekleyebilirsiniz tabi ama ihtiyacınız varsa şu an da almayı düşündüğünüz tv emin olun ki bu fiyata en iyi tv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 19 Şubat 2011; 11:23:41 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.