arkadaşlar benim müzik setim var ve yanında 2 tane büyük hoparlör var. bunları lede bağlayabilir miyim? girişi uyar mı ? birde izleme mesafem 6 metre 42 inç küçük gelir mi diye korkuyorum. teşekkürler.
Eğer kolondan çıkan kabloların ucuna s-audio jack bağlarsan ses alabilirsin, ancak TV nin anfi özelliği olmadığı için o kolonlarla alacağın ses seni hayal kırıklığına uğratır bunu bil. Müzik setinin kolonları müzik setnini anfisinden güç aldığı için TV de aynı sesi veremezler.
peki müzik setini bağlayabilir miyim tv ye? birde bu kablolara s-audio bağlanır mı? teşekkürler.
merhabalar. ben müziksetimi bagladım tv ye öle seyrediyorum. (4+1) optik girişi olmadığı için müziksetimin. tv de de optik çıış harici kulaklık çıkışından başka çıkış olmadığından kulaklık çıkışından müzik setime giriş yapıp. kullanıyorum. ben 4.5 metreden serediyorum. 42 ufak bile geldi belki 47 daha iyi olurdu. oturdugun yer ile 6 metre var ise 42 ufak gelebilir. forumda izleme mesafeleri ile ilgili başlıklar var ordan kontrol edebilirsin benim gibi odanı yanlış ölçüp bakma ama :) iyi günler..
up.ps3 performansını çok merak ediyorum. internette pek bişey bulamadım arkadaşlar. benim için önemli olan sd yayınları güzel göstersin hd filmlerimi güzel göstersin ps3ü iyi oynatsın oyunlarda lag sorunu olmasın yeter. teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: onurdavran
quote:
Orijinalden alıntı: canbazgs58
bende ekim ayında le 5300 led aldım.canavar gibi görüntü veriyo.uydu alıcısında hdmi girişi var.bağlantıyı hdmi ile yaptım.çok memnunum.merak edenler için normal uçlu scart ve normal uçlu hdmi kablosunu aynı anda bağladım.scarttan hdmi ye geçince görüntü cam gibi oluyor.scarta geçince bulanıklaşıyor.birde şu 50 hz 100 hz olayı var.türkiyeki yayınlar 50 hz miş.ben bazı ayarlardan sonra 60 hz e çıkardım.uydu alıcısında pal ve ntsc ayarları var.ntsc ye alınca 60 hz oluyor.ama görüntü bulanık oluyor.pal daha iyi.wireless av link özelliğini daha çözemedim.anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Uydu alıcınız hdmi çıkışlı normal bir alıcı mı yoksa hd destekli ve hdmi çıkışlı bir uydu alıcısı mı?
uydu alıcım hd değil.sadece hdmi çıkışlı.keşke hd alsaydım.
arkadaşlar ürünü geçenlerde aldığımı ve digiturk hd paket ile izlediğimi yazmıştım. görüntü gayet tatmin edici, ama aldığımız gibi kullanıyoruz, hiç bir ayar yapmadık, görüntülerde vs olmazsa olmaz ayarlar var mı daha iyi performans almamı sağlayacak? teşekkürler.
up
quote:
quote:
quote:
bende ekim ayında le 5300 led aldım.canavar gibi görüntü veriyo.uydu alıcısında hdmi girişi var.bağlantıyı hdmi ile yaptım.çok memnunum.merak edenler için normal uçlu scart ve normal uçlu hdmi kablosunu aynı anda bağladım.scarttan hdmi ye geçince görüntü cam gibi oluyor.scarta geçince bulanıklaşıyor.birde şu 50 hz 100 hz olayı var.türkiyeki yayınlar 50 hz miş.ben bazı ayarlardan sonra 60 hz e çıkardım.uydu alıcısında pal ve ntsc ayarları var.ntsc ye alınca 60 hz oluyor.ama görüntü bulanık oluyor.pal daha iyi.wireless av link özelliğini daha çözemedim.anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Uydu alıcınız hdmi çıkışlı normal bir alıcı mı yoksa hd destekli ve hdmi çıkışlı bir uydu alıcısı mı?
uydu alıcım hd değil.sadece hdmi çıkışlı.keşke hd alsaydım.
darbelux arkadaşımız hd destekli uydu alıcıda görüntünün sd yayınlarda bile çok fark ettiğini söylemişti.Tabi hdmi çıkışlı uydu alıcılarla hd destekli hdmi çıkışlı uydu alıcılar arasında epey bir fark var.Henüz yeni olduğu için bu kadar pahalılar herhalde.Durumunuz müsaitse alabilirsiniz ancak aceleniz yoksa biraz bekleyin derim.Şu anda lcd tv fiyatına led lcd tv alabilmemiz gibi ilerde de normal uydu alıcısı fiyatına hd destekli uydu alıcısı alabileceğiz.En fazla 1 sene beklersiniz.
Görüntü farkediyor evet, normal yayınları bile HD özellikli uydu alıcılarla daha kaliteli izliyorsunuz, bunu bizzat deneyip test ettim, arada bariz fark oluyor. Tabi bunu izlediği cihaz nextin cihazı ve kaliteli, ucuzlarda durum nedir bende şüpheliyim.
5300 model televizyonu yeni aldım. scart kablo ile bağlantı yaptım. Fakat sesi arttırınca cızırtı artıyor. Hem uydu hem de televizyondan ses ayarlarını değiştirdiğim halde cızırtyı azaltamadım. Bu sorunla karşılaşan ve çözebilen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: denixex
up.ps3 performansını çok merak ediyorum. internette pek bişey bulamadım arkadaşlar. benim için önemli olan sd yayınları güzel göstersin hd filmlerimi güzel göstersin ps3ü iyi oynatsın oyunlarda lag sorunu olmasın yeter. teşekkürler.
Merhabalar ps3 hiç bağlamadım ama xbox360 kullanıyorum. bundan önceki televizyonum 70 ekran tüplü tvydi. bu tvde oynadıktan sonra comodor 64 oynuyomuşum dedim eskiden. gayet başatılı xbox360 performansı. ps3 tede kötü olcağını düşünmüyorum. iyi günler...
quote:
Orijinalden alıntı: myumlu
5300 model televizyonu yeni aldım. scart kablo ile bağlantı yaptım. Fakat sesi arttırınca cızırtı artıyor. Hem uydu hem de televizyondan ses ayarlarını değiştirdiğim halde cızırtyı azaltamadım. Bu sorunla karşılaşan ve çözebilen var mı?
Sizin kullandığınız cihazla ilgili bir problem var tahminimce, eğer başka bir kabloyla yine aynı sorun oluyorsa ozaman cihazınızda bir problem var demektir.
quote:
Benzer bir durum iş yerinde kullandığım sony televiyonda da oluyor, tv'den sesi azaltıp uydudan açınca sorun düzeliyor.
Bu şekilde yapmayı denermisiniz?
quote:
Bildiğim kadarıyla normal scart kullanılan tüm tv'lerde bu sorun oluyor.Altın uçlu scartta cızırtı yok oluyormuş.Bizim şu an kullandığımız 55 ekran tüplü tv'ye de kulaklık taktığımda bu cızırtı bariz bir şekilde fark ediliyor.TV'nin sesini kısıp uydu alıcıdan açtığımda sorun düzeliyor.
Bu arada biz de sonunda bir 5300 sipariş ettik.Birkaç gün sonra elimizde olur.Ürünü hepsiburada'dan 2.000 tl'ye sipariş ettik (50 tl world puan kampanyasıyla).Yani 1.950 tl'ye almış olduk.Bu siteyi seçmemizin nedeni ise babamın TV'nin kendi garantisi olmasını istemesi ve daha önce bu siteden sorun yaşamadan alışveriş yapmış olmamızdı.Artık hayırlısı...
Bu arada tv geldiğinde izlenimlerimi, denediğim cihazların performansını, bu tv'yi seçme nedenimi ayrıntılı bir şekilde anlatacağım yeni bir konu açacağım.Çünkü bu konu artık kullanıcıların sorularına cevap aradığı bir konuya dönüştü.Konuyu okuyan ve bu tv hakkında görüş almak isteyenler tv hakkındaki görüşlerin bittiğini görünce konunun geri kalanını okumayabilirler.Bu yüzden yeni bir konu açmayı düşünüyorum; ama elbette açtığım konunun linkini bu konuda da paylaşacağım.Böylece hem şu anki kullanıcılara hem de bu TV'yi almayı düşünenlere yardımcı olmuş olurum.Ayrıca bu TV'yi almaya karar verme aşamasında bana yardımcı olan ve fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.(özellikle darbelux nickli arkadaşa)
quote:
quote:
Bildiğim kadarıyla normal scart kullanılan tüm tv'lerde bu sorun oluyor.Altın uçlu scartta cızırtı yok oluyormuş.Bizim şu an kullandığımız 55 ekran tüplü tv'ye de kulaklık taktığımda bu cızırtı bariz bir şekilde fark ediliyor.TV'nin sesini kısıp uydu alıcıdan açtığımda sorun düzeliyor.
LG nin sitesinden online destek bölümünden sordum dediğiniz gibi altın uçlu scart kullanın sorun çözülür dediler. Deneyip görelim..
Altını cizerek söylüyorum ki alabiliyorsanız HD destekli bir uydu cihazı alın, ozaman TV nizi hakkını vererek kullanabilirsiniz
Dm 800hd kullanıyorum, onun akıllı kumandasını kullanarak le5300'ü kumanda etmek istiyorum. Bu panelin kumanda kodunu bilen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: josh-r
quote:
Orijinalden alıntı: Diricans_RM
quote:
Orijinalden alıntı: krizalit17
arkadaşlar bu tv de entegre hd uydu alıcısı var mı? özelliklerinde var gözüküyor. ancak hiçbiriniz değinmemişsiniz. yani anten kablosunu tak izle yapabiliyoruz
Akşam denemek lazım.. Ama zannetmiyorum öyle bir özelliği oldugunu. neticeyi yazarım..
entegre uydu alıcısı değil karasal yayın alıcısı mevcut. ama onuda modül kullanarak gerçekleştiriyor. aşağıdaki linkte forumda mevcut olan başlıkta arkadaşlar görüşlerini paylaşıyor. kullanmak isteyenler konuyu inceleyip bilgi sahibi olabilirler. TELEDÜNYA İzlemek için DVB-C Tuner'li Tv'lerde MODÜL Kullanımı http://forum.donanimhaber.com/m_33193544/tm.htm
oturduğum yerde kablo tv olmadığı için deneme şansım olmuyor.
iyi günler..
Dostum ben eve Teledünya baglatmayı düşünüyorum . Bu tv ile conax modul alırsam çalısır mı ?
Bir de SD yayınlarda görüntü kalitesi nasıl ? 55 ekran tüplü ;) var evde onunla kıyaslarsanız ?
quote:
Orijinalden alıntı: ozankemal
Bende İstanbul Bilişimden aldım. Bir gün sonra Yurtiçi kargoyla teslim ettiler, aynı gün servisi geldi kurdu. Açıkçası bende ikilemdeydim yindede aldım. Teknik servis kalitesini eğer bir sorun çıkarsa ileride göreceğiz, şimdilik telefonla destek alıyorum, ama yinede değişim istesem yada arızalı ürünü teknik servislerine yollarsam davranışları nasıl olacak bilemiyorum. Şimdilik olumlu geçer notu aldılar benden.
Dostum ben de oradan almayı düşünüyorum da, ne kadara aldın söyler misin ?