Şimdi Ara

42xv550 arıza ( sorun kökten çözüldü ;-))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 42xv550 lcd aldım bimeks ten.. bu lcd alan arkadaşalar soruma ilgilenirseler çok sewinirim çok acill.. lcd de şöyle bi sorun war..

1. lcd yi her açıp kapatınca arkasından çıt çıt diye bi ses geliyor sizin 42vx550de de böyle mi???

2. lcd arkasından " vınn" diye bises geliyor.. Sanki bi elektirik trafosunda ki sese benziyor gündüz pek duyulmuyor ama akşam izlerken bu ses bayağı yoğun hissediliyor ve sinir bozucu bi ses.. bu sesin lcd nin arka ışığından geldiğini fark ettim az kurcalayınca.. arka plan ışığını %90 ın altına düşürünce "" vınn " diye bi ses geliyor ... %100 yapınca yok oluyor yada duyulamayacak bi seviyeye düşüyor... ( bu dediğime bakacaksanız kendi lcd 'nizin yanında durup kontrol ederseniz bana daha sağlılklı bilgi vermiş olursunuz..)

arkadaşlar uzun bi soru oldu ilgilenirsesniz beni çook mutl edersiniz. siz de bi bakın lütfen ....
    42xv550 olan arkadaşlar asıl sizden bekliyorum haberleri....

servise başvuracam alalı 2 gün oldu. toshia yı arayıp sizce değiştirme şansım var mı ..

şimdiden herkese teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkozan -- 5 Kasım 2008; 16:29:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erkozan

arkadaşlar 42xv550 lcd aldım bimeks ten.. bu lcd alan arkadaşalar soruma ilgilenirseler çok sewinirim çok acill.. lcd de şöyle bi sorun war..

1. lcd yi her açıp kapatınca arkasından çıt çıt diye bi ses geliyor sizin 42vx550de de böyle mi???

2. lcd arkasından " vınn" diye bises geliyor.. Sanki bi elektirik trafosunda ki sese benziyor gündüz pek duyulmuyor ama akşam izlerken bu ses bayağı yoğun hissediliyor ve sinir bozucu bi ses.. bu sesin lcd nin arka ışığından geldiğini fark ettim az kurcalayınca.. arka plan ışığını %90 ın altına düşürünce "" vınn " diye bi ses geliyor ... %100 yapınca yok oluyor yada duyulamayacak bi seviyeye düşüyor... ( bu dediğime bakacaksanız kendi lcd 'nizin yanında durup kontrol ederseniz bana daha sağlılklı bilgi vermiş olursunuz..)

arkadaşlar uzun bi soru oldu ilgilenirsesniz beni çook mutl edersiniz. siz de bi bakın lütfen ....
    42xv550 olan arkadaşlar asıl sizden bekliyorum haberleri....

servise başvuracam alalı 2 gün oldu. toshia yı arayıp sizce değiştirme şansım var mı ..

şimdiden herkese teşekkürler.....

1. Ben 42XV500 kullanıyorum, açılış ve kapanışta gelen çıt sesi normal.
    2. TV'nin ses seviyesini 20'den aşağı indirince aynı ses geliyor mu? Gerçi arka plan ışığı ile ilgili demişsiniz ama scart kablosu kalitesizse ondan da olabilir.

• ses açıkende ve kapatıncada geliyor dediğim ses.. ben kablotv kullanıyorum.. sizin lcd ded oluyor mu dediğim olay arka plan ışığını kısınca "vınn " lama sesi rica etsem baka bilirmisin.. ayrıca cumartesi kuruldu lcd toshiba yı arasam ana merkezi aynı modelle değiştire bilirler mi???

ilgine çok teşekkür ederimm
  • bana göre herşey normal gibi görünüyor.
    hemen bu kadar neden stres yaptınki. bir sorun varsa çözülür merak etme. heyecan yapma.
  • aslında stres yapmamın nedeni bende ki diğer lcd de böyle bi sorun yok .. ondan çünkü arıza va ise vakit kay betmeden değiştirmek istiyorum.
  • Dostum senin tarifine bakılırsa "buzzing" denen soruna benziyor bu. Tv'nin bızzzz...benzeri bir ses çıkarmasından dolayı bu adı almıştır. Benim başıma gelmediği için detaylı bir bilgim yok. Bu yüzden lcd tv buzzing diye aratırsan konu hakkında pek çok bilgi bulursun.
  • HiGHWAYMOUSE kardeşim ilgilendiğin için çok teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    206 Sigorta Sorunu (Çözüldü)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

HiGHWAYMOUSE kardeşim ilgilendiğin için çok teşekkür ederim..

Önemli değil dostum. Birde arka ışığı 50'nin altına düşürüp bir denesene. Çünkü öyle yazılar okumuştum. 50'nin altına indirdim kayboldu vs. diye..
  • denedim endüşükten en yükseğe kadar. sadece %100 de bi sorun yok.. sence bu olay değiştirme nedeni olabiliri mi??
  • quote:

denedim endüşükten en yükseğe kadar. sadece %100 de bi sorun yok.. sence bu olay değiştirme nedeni olabiliri mi??

Bilemiyorum ki...Normalde olması lazım. "Ben bu vızıltı içinde nasıl televizyon seyredeyim" dersin. Ters davranmadan ama ciddi ve kararlı biçimde değişim istediğini söyle. Onlarında insafına bırakma yani. "Acaba değişebilir misiniz?" vs. şeklinde yaklaşmaz isen daha doğru olur.
  • gerçekten bana çok yardımcı oldun çok çok teşekkür ederim.. eğer bir şey gelirse aklına her zaman yeni fikirlere açığım..
  • Kardeşim bir kere senin panel ayarların bozuk "Backlight>> 100 olurmu"" hiç!!!

Backlight 28/30 civasında olmalıdır!!

-TV açılırken o ses çoğu panelde mevcuttur,kafana takma bunu sen+

-"Buzzing" te çoğu panelde olur ama kabul edilebilir ses seviyesi OK dir yani normaldir,sendeki ses ise vınlama deyince biraz farklı bir durum
    yoksa çıkan ses şu olmasın sendeki>>>zızzzz-bızzzzz-vızzzzz gibi????????? bunumu duymaktasın nedir tam vınlama dediğin olay?
    Yoksa FAN sesi gibimi??

Orasını burasını sakın kurcalama!!!

-------------
    Elindeki kaynaklar sanırım sadece Kablo-TV mi????

DVDPlayer,PC bağlantısı v.s gibi durumların yokmu???
    --------------------
    Bu arada Servisi mutlaka ara,gerekirse gelsinler ve sana bilgi verirler+önce onların ne diyecekleri önemli ve değişik
    kaynaklardan da paneli izlemeke gerekiyor,Kablo-TV deki,yayınlardan dolayı Tuner dende ses gelebilir ve bu ses TV nin
    Speakerlar ından çıkabilir!!

Hemen yarın Servisi ara,senin anlattıklarınla buradan çözmek münkün değildir+Servisin görmeside şarttır+

Selamlar

• quote:

gerçekten bana çok yardımcı oldun çok çok teşekkür ederim.. eğer bir şey gelirse aklına her zaman yeni fikirlere açığım..

Birdeşunu söylemeyi unutma!

"TV'mi aldım arı kovanı mı belli değil be kardeşim.."
  • albani kardeşim dediğin tür sesler çıkıyor. yani gündüz bile duyuluyor.. senindediğin gibi arka ışığı 30 seviyelerine düşürürsem asla tv izlenmez sesten duramazsın.. :D
    Speaker dan çıkmadığina eminim bu konuda.. dd taktım ondada aynı sorun var..

çok morelim bozuldu...

• Birdeşunu söylemeyi unutma!

"TV'mi aldım arı kovanı mı belli değil be kardeşim.."

haha doğru diyon walla :P
  • OK+anladım,senin belirttiğin durum aşırı yüksek Buzzing durumu ve bunu meydana getirmiş olduğu ses+
    Zaten Backlight 100 olupta düşürülünce müthiş artıyor olması,hemen Servislik demektir,ancak aldığın yerlede konuş
    belki birebir değişimleri kendilerince Servis raporuna ihtiyaç olmadan olabiliyor,olamuyorsa böyle bir durum o zaman
    Servis olayı inceleyecek ya değişim yada tamir v.s,ama yarın Servisi hemen arıyorsun++
  • tmm kardeşim aldığım yer bimeks bi yarın ilk orayı aryıp konuşayım büyük ihtimal değişim zor gibi bana göre.. serviside arayayım.. çok çok teşekkür ederim.. iyi akşamlar..
  • ayrıca 42xv500 ile 42xv550 arasında fark far mı??
  • yoktur++
  • Peki albani hocam 42xv500p ile 42xv500 arasında bir fark varmıdır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.