Şimdi Ara

450 m2 arsama 3+1 ev yaptırmak istiyorum.Bana ne kadara mâl olur acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
13.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 450-500 m2 arsamız var..Yakında evleneceğim ve istanbuldan yeni ev almaktansa kendi arsamız üzerine eb yapmak istiyorum.3+1 yada olursa eğer 4+1 geniş bir ev yaptırmak istiyorum.Bu bana belediye işleri,harfiyat,kazı,usta,işçilik vs vs A'dan Z'ye ne kadar mâl olur? Biliyorum ucu açık bir soru fakat minimum ve ortalama ne kadara mal olur bilginiz varmı?

• Arsanızın 450 m2 olduğunu ve müstakil ev istediğinizi varsayıyorum.

Öncelikle proje çizdirmeniz gerekiyor

Kapalı alan %40’tır muhtemelen izin verilen.

450*0.4 = 180 m2 temel ve 216 m2 çıkmalarla birlikte kullanılabilir alanınız.

10.000₺ civarı mimari , statik projevs. ( daha ucuza bulunabilir )

Belediye inşaat ruhsat harcı , m2 ye göre her bölgede değişken. 2000-3000₺ diyelim.
    Proje m2 sine bağlı olarak sigorta dosyası açılıp belirli bir miktar sigorta primi yatacak. 3500-4000₺ minimum.

Bodrum + 1 kat olarak düşünelim.

Hafriyat yapılacaksa Arsanın durumuna göre fiyat çok değişebilir. 2000 lirada tutabilir 5000 lirada.

Tahmini beton 170m3 x 170-175₺ = yaklaşık 30.000₺
    Tahmini demir 15 ton x 3250-3300₺ = yaklaşık 50.000₺
    Kalıpçı = yaklaşık 25.000₺
    Tuğla = 6.000₺ , işçiliği 2500₺
    Çatı = ahşap ve kiremit yapılırsa 25.000₺ ( çelik olursa + 5000₺ daha )

BURADAN SONRA YAZACAKLARIM TAMAMEN SİZE KALMIŞ , 3 KATI FİYATLI MALZEME DE SEÇEBİLİRSİNİZ DAHA UCUZUNU DA SEÇEBİLİRSİNİZ. KEYFİNİZE KALMIŞ.

Plastik Pen ve korkuluklar (pencere vs.) 15.000₺
    Çelik kapı 1.500₺
    Merdiven Mermer: 7500₺
    Demir Bina kapısı : 2000₺
    Mutfak Mobilya ve Vestiyer : 10.000₺
    Mobilya oda kapıları : 6.000₺
    İç alçı dekorasyon : 5.000₺
    Laminant Parke : 4.000₺
    Seramikler : 4.000₺
    Su ve elektirik tahsisatı : 7.500₺
    Doğalgaz altyapı ve kombi : 7.500₺

Daha dış cephe var , izolasyon yaparsanız 10.000₺ civarı o tutacaktır.
    Bahçe duvarı keyfinize kalmış ama 450m2 alanı çevirmek oldukça maliyetli olacaktır.

Ben yazdım siz toplayın bi zahmet :)
    Ohooo sen meseleye oldukça uzaksın. O dediğin tüm kalemler şehirden şehire hatta bir şehrin farklı bölgelerine göre bile farklılık gösterir. Bunları da forum köşelerinden değil direk bir inşaat mühendisi vasıtasıyla öğrenmen lazım. Ayrıca kimse burada sana cevap vermek bile zorunda değil, triplere bak.
  • Öncelikle arsada imar var mı?
  • Kaliteye göre değişir ama ortalama bir fiyat istiyorsan m^2 başına 1000-1200 lira arası bir parayı gözden çıkartman lazım.
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Evet var
  • gereksiz işler bunlar kullanıcısına yanıt
    1000-1200 liraysa iyi hocam.Ben daha fazla tutar diye tahmin ediyordum
  • Daire başına 350 400 civarı birşey tutar
  • HektorCupes H kullanıcısına yanıt
    Bu arada bu para sadece ev için. Yani bunun üstüne proje parası, evrak işleri vs ekstra maliyetler de girecek daha. Ek olarak ev döşeme işinin maliyet olarak bir sınırı yok. En basitinden kapının, pencerenin bile 1 liralık olanı da var 5 liralık olanı da, benim dediğim tabana yakın bir fiyat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Müstakil ev yap bahçeside olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Daire başına 350 400 civarı birşey tutar
    Hocam bu kadar tutuyor mu ya tutuyorsa biz müteahhitlere boşa kızıyoruz.
    Hocam önce sorduğum soruyu "üşenmeyip" okuyun ondan sonra cevap verin.

1)Bu meblanın ucu açık olduğunu bildiğimi,minimum ve ortalama bir maliyet sorduğumu yukarıya yazmışım..

2)İkinci olarak A'dan Z'ye Belediye,Harç,Kazı,işçilik vs tüm kalemlerin yani anahtar teslim toplam maliyetini sordum..
  • Atmin kullanıcısına yanıt
    Ya yok ne 400'ü..Ufak bi hesapla orta halli bir arsa sahibiyle anlaşsa mütahit %50 %50 anlaşıyorlar..Yani 5 daire mütahite 5 dairede Arsa sahibine kalıyor..Mütahit 1 daireyi 400bin TL'ye mâl etse toplam 10 daire'ye 4 milyon lira cebinden para harcar..5 daire alacağı için 1 daireyi minimum 800.000 TL üstüne satması lazımki başa baş noktasına gelsin..Kaldıki 800.000 TL'ye nerden daire alıyosun SURYAPI,Ağaoğlundanmı ev alıyosun???? Arkadaşın bilgisi yok bende yazayım birşeyler demiş yazmış
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Ben 1 milyon lira tutar diye hesapladıydım hocam siz çok ucuz hesaplamışsınız
    Ohooo sen meseleye oldukça uzaksın. O dediğin tüm kalemler şehirden şehire hatta bir şehrin farklı bölgelerine göre bile farklılık gösterir. Bunları da forum köşelerinden değil direk bir inşaat mühendisi vasıtasıyla öğrenmen lazım. Ayrıca kimse burada sana cevap vermek bile zorunda değil, triplere bak.
  • fredydexter kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yapacağımı boşverin maliyet ne tutar siz ondan haber verin.Anam gibi akıl veriyo bana ya şöyle olsun böyle yapın diye
    Kardeşim ben forum ahalisine sormuşum illa sana gel yada illa gelin bu sorumu zorla cevapla dememişim.Ayrıca forumda belki inşaat mühendisi yardımcı olacak arkadaşlar var?? Kaldıki hem özelden hemde gönderiye yardımcı olan arkadaşlar çıktı..Sana kızdığım nokta daha sorumu okumadan cevap veriyorsun..Bak yine diyorum en minimum ve ortalama ne kadara mâl olur bunu soruyorum..Yoksa şırnakla istanbuldaki bedellerin aynı olmayacağının bende farkındayım..Bak tekrar ediyorum anlamazsın falan "En düşük" ve "Ortalama" .. Kapiş??
    Hahahah bir de kapiş falan yazmış cümlenin sonuna yazık... Bunun ardına çok şey yazılır da uyuz insanlarla muhatap olmayı sevmiyorum genellikle.
  • Ben arsama 2+1 yaptırıyorum 130 bin gitti çoktan bi kaç binde borç var 150~165bin arası olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapıci corç -- 4 Ağustos 2019; 22:35:2 >
  • Kendim de inşaat işiyle uğraşıyorum
    Insaata başlamadan önce belediyeye vereceğin plan,proje ımar vs... harcı 50 ile 100 tl arası
    Inşaat malzemeleri çok pahalandı. Bundan 5 6 yıl öncesine kadar, müteahhit bir daireyi 100 150 arasına yapıp 250 300e satarken, bugün 300 400 arasına yapıyor.
    Istediği parada 450 bin. Alım gücü düşük faizler yüksek olduğu için daireler ellerinde patladı. Çoğu inşaat şirketi bu yüzden battı
    Müteahhite veririm diyorsun ama müteahhit öyle her yere girmez. Hele bu devirde o riski hiç almaz. Ben olsam hiç ev yapmaya bulaşmam. Yapacak olsamda müstakil yapardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapıci corç

Ben arsama 2+1 yaptırıyorum 130 bin gitti çoktan bi kaç binde borç var 150~165bin arası olabilir
    Dolar ile yaptırıyorsunuz sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfShadows

Dolar ile yaptırıyorsunuz sanırım

Alıntıları Göster
    Ne alaka?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.