Şimdi Ara

46-47-50 / Samsung-LG / Aktif Gözlük-Pasif Gözlük Tavsiyeler. Lütfen Acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu televizyon alımı ne zor işmiş yaaa..

Evde 5 yıldır kullandığım LG 42" plazma TV vardı. Aslıdna çokta memnnduk ama değiştirme kararı aldık ve yeni bir tv bakıyoruz.

Olmazsa olmaz 3d ve minimum 46" ekran. olursa Smart TV 'de kaymağı olsun.

Aççıkçası ilk olarak PM6800 karar vermiştim. sonra ne olduysa bir teknomarkete girdim ve hayatımın hatasını yaptım Milyon tane model içinden milyon tane çeşit. İşin daha kötüsü ise sonrasında başladı. önce aktif gözlük mü pasif gözlük mü sonrasında da LG mi Samsung mu sonrasında da Plazma mı Led mi soru işaretleri geldi.

Açıkçası eleye eleye de 3 modele kadar indim. Ama halen soru işaretlerimde yok değil.

Açıkçası ilk soru işaretim LG mi Samsung mu ? Çoğunluk Samsung 'un 3D ve Smart Tv sinin daha üstün olduğu kararında. Ama Samsung 'un aktif gözlüklerinin zaman içinde baş ağrısı vs. yan etkileri ve gözlüklerinin 150-160 TL seviyelerinde olmasından (-) oluyor.

LG ise ucuz gözlükleri ve mevcut kullandığım LG sorunsuzluğuna güvenerek (+) kazandırıyor. Ama bir o kadar da hemen hemen herkes LG servislerinden şikayetçiyken Samsung servislerinden memnun.

Şimdi.. İşin aslı..
    ---Bütçem 2000 TL. altıydı ama Ledlere bakınca kafada karışında 2200-2300 seviyelerine çıktı bütçem.
    ---Salonumda da tv nin karşısındaki koltuk ile tv arası mesafe 2,2-2,5 metre.
    ---Her ne kadar 2D - 3D çevirseler de ben tv yayınlarını pek nadir seyrederim. Çoğunlukla Medya Playerımdaki 1080 P filmler. Onlarda belki 2D - 3D özelliğini kullanırım.
    ---Eşimde bende çalışıyoruz. Yani gündüz evde olan biri var elbette ama yoğun olarak kullanım hafta sonu evde oturmadıkça gece kullanımı. Haftasonları ama gündüz kullanımı da oluyor.

Kafamdaki modeller ;

LG-PM6800 - Bence en büyük artısı 50" olması. ---- 1699 TL
    LG-LM47640S - Bence en büyük artısı pasif gözlük rahatlığı ve ucuz gözlük fiyatları. - 2199 TL
    Samsung - 46ES6140 - Aktif gözlükleri ile daha kaliteli 3D ve SmartTV fonksiyonunun iyiliği ile servis yönü. - 2099 TL

SamsunG LED
    + Smart TV çok gelişmiş
    + Aktif gözlüklü 3D daha başarılı
    + Servis ağı daha başarılı
    + Yenilikleri ve yeni yan ürünleri daha başarılı
    + Yeni teknoloji
    + Markanın en çok satan modeli - Samsung Bayii bilgisiyle İstinyePark
    + Gündüz yada aydınlıkta ışıkta dahi rahat izleme

- Aktif gözlük, açı sorunu
    - Aktif gözlük uzun süreli kullanımda verdiği rahatsızlık

LG LED
    + Gözlükler ucuz
    + Kullanmayacak olsam da dahili uydu alıcı
    + Markanın en çok satan modeli - LG Bayii bilgisiyle Kazasker
    + Yeni teknoloji
    + Pasif gözlük rahatlığı
    + Gündüz yada aydınlıkta ışıkta dahi rahat izleme

- LG Servis sorunsalı
    - Smart TV daha yeni gelişiyor. Çok iyi değil.
    - 3D Samsung kadar başarılı değil.

LG Plazma
    + Fiyat
    + Ucuz aktif gözlük
    + Büyük ekran (3" ila 4")
    + Daha renkli görüntüler

- Lede göre daha eski teknoloji ama gelişiyor
    - Gündüz karşıdan vuran ışıklarda yansıma ve görüntü zayıflığı
    - LG servis problemleri

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir. Hem fiyat olarak rakamı yukarı çeksem de çok çıkmak istemiyorum o rakamlara. Kullanım türüne göre tavsiyeleriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etokaraduman -- 25 Ocak 2013; 13:30:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.