Merhaba arkadaşlar geçen sene 99 k'dan hiç çalışmadan 60 k'ya çekmiştim sıralmayı. Sayısalım ancak Tm'de puanımı 40 bine kadar çekmiştim ki bu bende biraz öz güven oluşturmuştu, çalışmadan bunu yapıyorsam mezuna bıraksam yardırırım demiştim. Adapazarına abimin yanına hazırlanmak için gittim açıkçası ortamın beni etkilediğini düşünüyordum. Gittim ve gerçekten kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyordum. Fende 9 netlerden 35 'lere çıkmıştım. Geçen sene sahip olduğum tek yetenek matematiktik ve YGS, LYS'de beni taşıyan matematikti...
Bu sene YGS'de büyük bir hüsran yaşadım. Çalışmamın verdiği yük ve başarısızlık korkusu sınavı yetiştirememe ve sosyalden hiç çözememe sebep oldu. Türkçede elim titriyordu ben son 16 soruya 30 küsür dakikayla girdim türkçede yani sosyale arttıracağım bi 14 dakikalık sürem vardı. Ama elimin titremesini durdurmak için çok çaba sarf ettim. Birde türkçede anlamadan işaretlediğim 20 küsür soruya bu titreme sebep oldu.... Ne mi oldu beklentiden düşük Mat neti, ortalama bi fen netiyle 46 k'da kaldık..... gelmiş geçmiş en kötü türkçe 24 net geldi. Sosyal desen yok zaten...
Şimdi Geçen sene 99 k iken hiç çalışmadan 38matematik (sınavda son 5 integral sorusunu okuyamadım.) , 15 geometri yaptım. Fakat fizik 4 net, biyoloji 17 kimya 16 net gibi birşey yaptım ki tüm sene tek fizik kasmışımdır :D
Bu sene açıkçası matematik ve geoyu ygs sırasında bir miktar ilerttiğimi ve açıkçası bu sene 40+ mat 22+ geo yapabileceğimi düşünüyorum. Geçen sene temelle yaptığım bu netleri arttırabileceğim kanısındayım. Fakat fen gibi bir bela var önümde. YGS sıralamada berbat... Açıkçası İtü müh istiyorum ama 15 16 bin civarına çekmek zorundayım. O sıralarda gerçekten güçlü ve eli armut toplamayan kişiler var çekebilirmiyim bilmiyorum. O yüzden açıkçası biraz gerçekçilik payı bırakıp yıldız elektrik 28 bin çekme ihtimalimi merak ediyorum.
Sizce 42 mat 23 geo 15 fizik 20 kimya 20 biyo ile çekilir mi?
Ygs sırasında kimyayı yarıladım. Fizik ygsde 2y dı yani ygs temeli var. Lys'dende atış, dalga gibi konularım iyi. Biyoda sistem çalışırsam iyi yapacağımı düşünüyorum.
Bu arada tm'de hiç çalışmadan 35 net yaptım geçen sene. Açıkçası 12'yken edebiyatçımıza olan hayranlığım beni dersi can havliyle dinlemeye itiyordu. O yüzden 11 ve 12 sınıf edebiyatım çok sağlam... Açıkçası en kötü hukuk seçerdim diyordum ama tm 3 e aldılar :S O yüzden tek seçenek ''MÜHENDİSLİK''...