Şimdi Ara

46es6140 mı 46D6500 mi? Acil lütfen.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
39.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yerinde görüp mümkünse bir ES6140 almaya niyetim var .micro dimming özelliği var gerçi 7 ve 8 serisinde micro dimming pro var ama . Sanırım netlikte biraz fark eder. Güneş ışığında nasıl tepki verecek merak konusu . Alıp deneyimlerimi yazmaya çalışırım.
    Pc yi de bağlamayı düşündüğümden pek onu açar mı bunu kapar mı olayına da girmeye bilirim :D
    Bu esnada ES6140 açılımının gereği 6 serisi 100 sınıfı 40 kenarlarının siyah olduğunu gösterdiğinden bundan üst sınıflarda 63xx , 68xx gibi sanırım herşeyleri aynı tek fark 400 hz ve dahili reciever olayı olduğunu sanıyorum. Adamlar kalkıpta 8 serisinin keskinlğini veya 800 hz olmayı koymazlar ve kesinlikle samsung Türkiye garantili alın derim. Başınız ağrımasın ;) 98 yılında 360m ye aldığım SONY 29" TV yi öyle almış ve geçen her gün bozulmasın diye dua etmekle geçirmiştim. Allahtan Japon malı idi ve bu seneye kadar getirdi beni ;) ama artık kalite o ayarda değil düşünün 98 de 100 hz almışım bugün 200 hz alacağım :) 400hz, 600hz 800hz lerde var da , Cep telefonu gibi her gün yeni bir model çıkarıyorlar bu da insanı bunaltıyor malesef :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilwarin -- 11 Temmuz 2012; 14:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ignatius

-Altyazılarda sıkıntı yok turkce karakter desteği mevcut
    - DTS seslerde hali hazırda hiç bir samsung tvde sıkıntı yaratmaz
    -Klavye mause suanki 05-15 fwlerde calısmıyor ama ileride olabilir

Ben çözemedim altyazı olayını USB den bir türlü alt yazıyı türkçe desteği vererek desteklemedi. HD den daha denemedim ama en kısa sürede deneyeceğim.
  • Film ile altyazı adı aynı olsun kumandadan tools tusuna bas ordan altyazı ayarına gel ve TURKCE'yı sec karakter sorunu ortadan kalkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandeniz

quote:

Orijinalden alıntı: nitrogenist

selam arkadaslar,
    es6140 modelini fiyat cazipliginden dusunuyorum ancak mat ekran kafami karistiriyor.
    alan arkadaslar siyah renklerin gosteriminde yada tv izlerken renklerde canlilik sorunu var mi?
    panel olarak digerleri gibi ultra clear yaziyor.

yardimlariniz icin tesekkurler

6140 ın mat ekran olması diye bir şey yok.Resim görüntüleme modu diye bir yer var menüde eğer standart ta ise mat gibi görünür.Doğal yada dinamik seçeneğine alıp bir de öyle bakın derim.

emin olmadıgınız konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. 6140 mat ekrandır. Sizin bahsettiğiniz modlar ise arka ışık parlaklık gibi özelliklerle ilgi olup dinamik modda tv izlenmez.

• arkadaşlar 6140 a hangi klavye ve mause yi öneririsiniz ayrıca flash desteği var mı ,video izleyebiliyor muyuz bu tv den?
  • quote:

Film ile altyazı adı aynı olsun kumandadan tools tusuna bas ordan altyazı ayarına gel ve TURKCE'yı sec karakter sorunu ortadan kalkar.

Çok teşekkür ederim , yanlış zamanda basıyormuşum Tool fonksiyonuna :)
  • Samsung ES 6xxx serilerinde istediğiniz klavyeyi kullanabilirsiniz ama benim tercihim LOGITECH K400dur.Kesinlikle tavsiye ederim.Bu arada bazı arladaşlar matve parlak panel diye karışıklığa dusuyor.İlk yazımdada yazdıgım gibi cihaz MAT paneldir.
  • quote:

Samsung ES 6xxx serilerinde istediğiniz klavyeyi kullanabilirsiniz ama benim tercihim LOGITECH K400dur.Kesinlikle tavsiye ederim.Bu arada bazı arladaşlar matve parlak panel diye karışıklığa dusuyor.İlk yazımdada yazdıgım gibi cihaz MAT paneldir.

Kesinlikle katılıyorum LOGITECH K400 in Media Markt da de kampanyalı fiyatı 79 tl idi samırım. Teknosa dakiler 100-110 tl arası değişir dediler.Mat ekran diye alınmaz sanmayın 2 güdür zevkle tüm arşivimi seyretmeye başladım. Monitörümden daha canlı ve güzel renkler ile seyretmekte başka bir güzellik. Bu esnada HDMI kullanmadığımdan skart girişlerini kullanıyorum, o haliyle bile gayet iyi fiyat performansı bence makul düzeyde. Aklımdayken Recieverlı modellerini tercih etmeyin derim , nacizane önerim. Sanırım onboard yapıyorlar ve birşey olursa uyduya tü televizyon gider. Alacağınız model sade olsun inanın daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: martuc

Merhaba,

es6800 'ün ekranı hakkında bilgisi olan var mı?

Mat panel HD uydu alıcılı olan modeli.Bu arada bir arkadaş ES2012 model D eski model demiş ama yanlış bilgilendirmiş.ES-EH serileri 2013 model D serileri ise 2012 modeldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasimgurel

quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Es6140 var bizde de. Klavye ve fare baglamak istiyorum cunku insani hasta ediyor. Uyumlu ve uygun modeller nelerdir?

logitech k400 mousepad üstünde ben aldım harika. 80 tl

Arkadaşlar bende dün itibari ile Teknosa'dan 46ES6140 aldım. Henüz teslim ve kurulum yapılmadı fakat bu klavye ve mouse olayı kafamı karıştırdı. Teknosa mağazası kablosuz klavye ve mouse ların hiç biri olmuyor denedik dedi. Onun yerine samsung'un kendi kumanda ve klavye gibi bir aleti var onu gösterdi fiyatı 200 küsürdü.

Logitech k400 46ES6140 modeli için uyumlu mu diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Orijinalden alıntı: rain_man

quote:

SAMSUNG yeni seri cihazları gercekten cok guzeller fakat karşılaştırdıgınız cihazlar farklı segmentteler bilginiz olsun.Öncelikle D6500 parlak panele sahipken maalesef D6140 mat panele sahip ve iki cihazı yanyana koydugunuzda D6500 ezici bir ustunluguyle karşılasıyorsunuz ayrıca D6500 modelinde DVBS2 hd uydu alıcısıda mevcut.

es6140 modelinin ekranı mat panel mi cidden. Ben de ciddi olarak düşünüyordum bu modeli ancak ekran mat ise sanırım bu modeli eleyeceğim. Parlak ekranlı ultra clear paneller siyahlar ve renklerde gerçekten çok farkedşyor.

samsung sitesinde es6140 icin ultra clear panel diyor

insanları yanlış yönlendirme, hollandaca bilen bilir arkadaşlar bu panelde ultra clear panel yok

http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE46ES6140WXXN-spec

Ultra Clear Panel Nee yazıyor.

Nee hayır anlamına gelmektedir. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

Bu linke göre tv üzerinde kamera olması lazım Skype görüntülü konuşmaya olanak sağlıyor. Yok kamera harici kullanılacaksa o zaman sadece Skype değil gmail ilede görüntülü konuşulabilir..

Daha klavye işini çözemedim sinir oldum..

• Arkadaslar haftasonu 55ES6140 modeli aliyorum hayirlisiyla, yazilanlari okudum da kullananlara sormak isterim, 200 hz olmasi sikinti yaratir mi? 400 hz'in eksigini hangi anlarda ve izlemelerde hissederim. Ya da hisseder miyim? Ve tabi bu model icin bildiginiz kampanya vs. varsa ogrenmek isterim. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Post-it

Arkadaslar haftasonu 55ES6140 modeli aliyorum hayirlisiyla, yazilanlari okudum da kullananlara sormak isterim, 200 hz olmasi sikinti yaratir mi? 400 hz'in eksigini hangi anlarda ve izlemelerde hissederim. Ya da hisseder miyim? Ve tabi bu model icin bildiginiz kampanya vs. varsa ogrenmek isterim. Tesekkurler.

Digiturkte maclari izledm harektl sahnlerd bi sorun gormedim ,playstation uda denedm gayet hizliydi yani 200 hz bence yeterli ,alirsaniz gule gule kullanin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 46 olanı almıştım.. Önceleri görüntü kalitesinden şikayet ettim ve soğudum cihazdan.. Sonra iade için servis geldi HDMI kablosunu bir değiştirdi TV evrim geçirdi sanki Önceki kullandığım Digiturk HDMI kablosuydu yani HD kutu ile gelen kablo.. Sonra gittim 50 TL'ye kaliteli bir kablo aldım 1 metre görüntü harika.

200 Hz oldukça yeterli.. (Unutmadan 55" bir TV'yi 2-3 metrre mesafeden izlerseniz görüntü kalitesi tatmin etmez)
  • Arkadaşlar 46es6140 modelini aldım şimdilik memnunum..Bir sorum olacak bu all share olayını çözmeye çalışıyorum fakat bilgisayara tv yi bir türlü tanıtamadım.Bilgisayarda illaki dlna özelliği olması şartmı yoksa wireless bağlantısı yeterli mi? all share i bilgisayarda açıp tarattığımda tvyi görmüyor sizce sorun ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: horozzi

Arkadaşlar 46es6140 modelini aldım şimdilik memnunum..Bir sorum olacak bu all share olayını çözmeye çalışıyorum fakat bilgisayara tv yi bir türlü tanıtamadım.Bilgisayarda illaki dlna özelliği olması şartmı yoksa wireless bağlantısı yeterli mi? all share i bilgisayarda açıp tarattığımda tvyi görmüyor sizce sorun ne?

O olayı ben hallettim.. Telefon ve bilgisayarı bağladım. Ancak bu bağlama sadece resim video ve müzikler için geçerli. Yani aklınıza şu gelmesin (benim öyle gelmişti) bilgisayarımdan yaptığım herşeyi TV de görebilirim. Bunu yapan başka cihazlar var AllShare bunun için değilmiş.

Gelelim nasıl yapılacağına.. Herşeyden önce kullanıdığınız kablosuz internet bağlantısının modem ayarlarından kullanıcıları izole et seçeneği tikli ise onu kaldırın. İzole et tikli ise TV telefon PC hiç biri birbirini göremez.

Daha sonra Telefon bağlantısı için AllSahre uygulaması açılır gelen ekranda TV yada PC görünür, arzu edilen cihaz seçildikten sonra karışınıza 3 seçenek gelir Resim, Video, Müzik. Birisini seçtiğinizde cihazınızdaki tüm Resimler yada Videolar veya Müzikler tek bir yerde görünür sizde yan tarafından tiklemek sureti ile TV'ye aktarabilirsiniz.

PC olayına gelince.. AllShare uygulaması TV ve Telefonda zaten olan bir uygulama ancak PC de yok. Bu yüzden önce PC için bu uygulama indirilir ve kurulur.
    http://www.samsung.com/global/allshare/pcsw/

Kurulum tamamlandıktan sonra sizden AllShare paylaşımı için onay isteyecek. OK verdikten sonra yazılımın kullanımı çok kolay zaten size nasıl kullanılacağı Türkçe olarak anlatılıyor.

Modem gücünüze göre kesintili yada kesintisiz AllShare uygulamalarınızı TV'nizde izleyebilirsiniz.. Bence oldukça başarılı ben film izledim ve bilgisayarım masaüstü, aralarında 15 metre mesafe vardı başarılı bir aktarım oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 21 Temmuz 2012; 11:11:40 >

• 55" olanı teknosada 3300TL olmuş.

SAMSUNG 55ES6140 FHD 3D LED LCD TV +2 Gözlük
    Tek Ödeme Fiyatı-3299,00 TL (KDV DAHİL)
    Taksitli Fiyatı-12 x 274,92 TL = 3299,00 TL (KDV DAHİL)
    http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/led_tv/1053/110012296/samsung_55es6140_fhd_3d_led_lcd_tv_2_gozluk

teknosa da bir görmek lazım, d6000 den ne kadar kötü, az kötü ise alınır bu, zaten uydu alıcılardan henüz tam olarak kurtulabilmiş değiliz, o yüzden dahili alıcıya gerek yok da, d6000 deki parlak ekrandan takıverseylermiş, dakika durmazdım bu fiyata...
    Zaten alacağım tv 55" olsun yeter diyordum son araştırmalarımda, fakat parlak ekran olayı biraz hayal kırıklığı yaratabilir bende, es7000 için de 2000 TL ye yakın fark verilmez de şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

quote:

Arkadaşlar 46es6140 modelini aldım şimdilik memnunum..Bir sorum olacak bu all share olayını çözmeye çalışıyorum fakat bilgisayara tv yi bir türlü tanıtamadım.Bilgisayarda illaki dlna özelliği olması şartmı yoksa wireless bağlantısı yeterli mi? all share i bilgisayarda açıp tarattığımda tvyi görmüyor sizce sorun ne?

O olayı ben hallettim.. Telefon ve bilgisayarı bağladım. Ancak bu bağlama sadece resim video ve müzikler için geçerli. Yani aklınıza şu gelmesin (benim öyle gelmişti) bilgisayarımdan yaptığım herşeyi TV de görebilirim. Bunu yapan başka cihazlar var AllShare bunun için değilmiş.

Gelelim nasıl yapılacağına.. Herşeyden önce kullanıdığınız kablosuz internet bağlantısının modem ayarlarından kullanıcıları izole et seçeneği tikli ise onu kaldırın. İzole et tikli ise TV telefon PC hiç biri birbirini göremez.

Daha sonra Telefon bağlantısı için AllSahre uygulaması açılır gelen ekranda TV yada PC görünür, arzu edilen cihaz seçildikten sonra karışınıza 3 seçenek gelir Resim, Video, Müzik. Birisini seçtiğinizde cihazınızdaki tüm Resimler yada Videolar veya Müzikler tek bir yerde görünür sizde yan tarafından tiklemek sureti ile TV'ye aktarabilirsiniz.

PC olayına gelince.. AllShare uygulaması TV ve Telefonda zaten olan bir uygulama ancak PC de yok. Bu yüzden önce PC için bu uygulama indirilir ve kurulur.
    http://www.samsung.com/global/allshare/pcsw/

Kurulum tamamlandıktan sonra sizden AllShare paylaşımı için onay isteyecek. OK verdikten sonra yazılımın kullanımı çok kolay zaten size nasıl kullanılacağı Türkçe olarak anlatılıyor.

Modem gücünüze göre kesintili yada kesintisiz AllShare uygulamalarınızı TV'nizde izleyebilirsiniz.. Bence oldukça başarılı ben film izledim ve bilgisayarım masaüstü, aralarında 15 metre mesafe vardı başarılı bir aktarım oldu.

sağolasın kardeş modem ya da nod32 den şüpheleniyordum nod32 çıktı... Bağlantı kuramayan arkadaşlar nod32 de allshare ye ayrıcalık tanınmassa bilgisayara tvyi göstermiyor bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horozzi -- 22 Temmuz 2012; 12:41:43 >

• quote:

sağolasın kardeş modem ya da nod32 den şüpheleniyordum nod32 çıktı... Bağlantı kuramayan arkadaşlar nod32 de allshare ye ayrıcalık tanınmassa bilgisayara tvyi göstermiyor bilginize

Hmmm bende dün McAfee kurdum sonra TV yi görmez oldu demek ondandı bende durduk yere ne oldu diyordum teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

Bende 46 olanı almıştım.. Önceleri görüntü kalitesinden şikayet ettim ve soğudum cihazdan.. Sonra iade için servis geldi HDMI kablosunu bir değiştirdi TV evrim geçirdi sanki Önceki kullandığım Digiturk HDMI kablosuydu yani HD kutu ile gelen kablo.. Sonra gittim 50 TL'ye kaliteli bir kablo aldım 1 metre görüntü harika.

200 Hz oldukça yeterli.. (Unutmadan 55" bir TV'yi 2-3 metrre mesafeden izlerseniz görüntü kalitesi tatmin etmez)

dostum sizinki biraz psikolojik olmuş bence, hiçbir hdmi kablo (iki hdmi kablo arasındaki farktan bahsediyorum-hdmı ve scart değil) tv ye emin ol evrim felan geçirtmez, 15tl lık hdmi kablo da aynı işlevi görür 50tl lık olan da, yanlış anlama yalan söylüyorsun demiyorum sana evrim geçirmiş gibi gelmişse o zaman geçirmiştir senin gözünde, senin mesajını okuyup da 50-60tl lık hdmi kabloya arkadaşlar para baymasın diye yazdım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.