Şimdi Ara

4GB RX 580 VS 8GB RX 570 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yakınlarda yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Sistemde kullanmayı düşündüğüm parçalar:

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci

Anakart: MSI A320M-A PRO 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 HDMI DVI mATX Anakart

Ram : GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram (x2)

Bu sisteme ekran kartı olarak hangi seçim daha mantıklı olur sizce?

ASUS ROG STRIX Radeon RX570 OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı (1.319TL)
    ASUS DUAL Radeon RX580 OC 4GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı (1.282TL)

Ben şuan bu iki kart arasında kaldım bu sistem ile hem uygun fiyat hem de performans düşünüldüğünde bu iki kart aklıma geldi.

Sizin düşünceleriniz neler sizce nasıl bir tercih yapmalıyım ve neden?

Ayrıca bu kartlar haricinde veya sistemin diğer donanım parçaları hakkında vereceğiniz öneri ve tavsiye varsa bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim. Sistem henüz karar aşamasında olduğu için bu aşamada donanım parçalarını değiştirebilirim.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum, saygılar :)

• O fiyata arada rog strix 3 fanli 580 dusuyor takip et dual 4 gb 580 de 1000tl oluyor
    Rx580 bence daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncehesap ve itopya üzerinden pc toplama sihirbazı ile topladım sistemi orada bu seçenekler vardı. Bu fiyat aralığında 3 fanlı oluyor mu, nereden bulabilirim acaba, teşekkürler.
  • İkisi arasında Rx580 çok daha iyi bir seçim olacaktır. Ram miktarı (üst seviye ekran kartları hariç) hala aşırı önemli değil. Ekran kartı alırken de muhakkak, aldığın modelin sorunsuz olduğunu kontrol et. İnternette yorumlarını oku ve incelemelerini izle. Sorunlu bir modele denk gelirsen oyun keyfin zindan olur.
  • Anakartı b450 uygun yollu bir şey seçin ramları 3000 yeterli ekran kartı olarak min 8gb rx580 almaya bakın
  • sizffren13 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ben de öyle düşünmüştüm. 8gb kartların çok daha ileriye dönük olduğunu düşünüyorum, ileride zaten direk yeni bir kart alabilirim bu yüzden şu anlık bana da rx580 bi tık daha mantıklı geldi.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Bu sistem için önerebileceğiniz daha iyi bir anakart var mı? Bu arada bu anakartın fiyatı 319TL ona göre bir öneride bulunursanız sevinirim :) Çünkü bütçem belli fazla yukarıya çıkamam ne yazık ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gaming X Rx 570 4GB - 850 tl
    6 yıl önce açıldı
    Sapphire Nitro Rx 570 4GB 1700TL
    23 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Ben olsam 4GB 580 için 1300TL civarı bir fiyat vereceğime 1240TL ye 1650Super tercih ederdim, çünkü yarısı kadar güç çeken bir kart almış olurdum.

www.teknofiyat.com
    gtx 1650 super - TeknoFiyat
    http://www.teknofiyat.com/?search=gtx+1650+super

Aşağıda 8gb rx580 vs 1650super var ve benzer birsürü test bulabilirsin.

• hiçbiri fiyatını hak etmiyor bu devirde 4 gb kart alınmaz 8 gb 570 önerirdim ama fiyatı tam komedi

özetle hiçbiri
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkür ederim b450m anakart tercih edeceğim :)
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Aslında bu sistem için Nvidia kartlara hiç bakmadım, arkadaşım da yakın zamanda AMD bir sistem topladığı için bana da çok önerdi. Ekran kartında daha az güç ile çalışan modeli tercih etmem neyi değiştirir, bana ne gibi faydası olur? Neden daha düşük güç ile çalışan ekran kartını seçmeliyim? Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
  • Uzun süreli oyunlar oynuyorsan başta faturanı etkiler, az güç çeken kart az ısınacağından kasa içine ısı manasında olumlu (diğer bileşenlerin ısılarına) etkisi olabilir.

Mesela 1650super kullanırken ve oyun oynarken yanında 1 adet eski tip 100Watt lık (lümen&armut) ampul veya 10 wattlık 10 adet led ampul (10 odayı aydınlatırsın'ki led ler genelde 7-9Watt olur, 10W diye yuvarladım) yada 4 adet 25W lık enerji ampulü (4 oda aydınlatır) yakararsan rx580 ile aynı gücü tüketiyor ve diğer yandan o sayılarda odayı aydınlatmış olursun, bu durum pekte önemsenmeyecek bir durum değil, üstelik bazı oyunlarda bu düşük tüketime rağmen 580 den daha fazla performans almanda sözkonusu.

Düzenleme: Yani kısaca 1650super ile oyun esnasında 10 oda yerine, sadece kendi odana o 10 adet led ampulü rengarenk seçip takıp/yakıp oda nı disco ya çevirsen bile ancak o zaman rx580 ile aynı gücü tüketiyor olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 16 Ocak 2020; 21:47:30 >

• Ben de şimdiye kadar hep AMD ekran kartı alıyordum. En son Sapphire Pulse RX 580 8 gb almıştım. Fırın gibi bir şeydi o. Çok ısınıyordu, siyah ekran hatası veriyordu vs. Hiç memnun değildim. Şu RX 5500XT olayına takılıp bir tane alayım demiştim ama fiyatı hayal kırıklığı oldu benim için. Bende GTX 1660 aldım. Hayatımda hiç bu kadar memnun olmamıştım.

Bilgisayar başında çok vakit geçiriyorsan az güç harcayan bir kart alman mantıklı olur. Bence GTX 1650S'i bir denemelisin. Çok bir farkı yok aralarında çünkü bir ara bu kartı alacaktım ben. Epey de araştırdım. Şu an zaten fiyat/performans odağı durumunda GTX1650S'ler. AMD F/P olayını kapadı gibi görünüyor artık.
  • Indirim bekle her ay 2 3 kere oluyo kdv indirimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben MSI Armor 8GB RX 570 kullanıyorum. Kendi oynadığım oyunlarda 8GB VRAM'in faydasını gördüm ama bu her oyunda olan bir şey değil. Benim 8 GB model tercih etmemin sebebi sistem toplama sebebim olan Dishonored 2'de Ultra ayarlarda VRAM kullanımının 7GB seviyelerinde olması. Aynısı Rise of the Tomb Raider oyununda da gördüm. Tercih sebebi sizin ama bence almışken iyi bir VRAM miktarı olsun.

RX 570 almayı düşünürseniz böyle bir model alabilirsiniz(1000 TL). Bence f/p açısından en alınası kartlardan. Soğutması tek fanlı olmasına rağmen iyiydi diye hatırlıyorum yine de bir araştırırsınız :
    www.sinerji.gen.tr
    Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/sapphire-radeon-rx570-pulse-itx-8gb-gddr5-256-bit-ekran-karti-pmu419115

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.