Şimdi Ara

4K Çözünürlükte Kasma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GÜNCEL DURUM: Monitorden ses gelmemesi ve ışık sızması gibi durumlar yüzünden iade talebinde bulundum. Bunun dışında film için pek uygun değil özellikle siyahlar çok kötü, oyun içinse özellikle pubg için hiç iyi değil aşırı tearing oluyor ve akıcılık sıfır. Tabiki akıcılık beklemiyordum ama film için alıp da filmde de işe yaramaması beni sevdadan vaz geçirdi. Windows kullanırken de bazı yazılar falan aşırı göz yorucuydu. Bunlar hepsi iade için gerek oluşturmuş oldu. İadem kabul edilirse 144hz monitore geçiş yapacağım en azından Pubg bir şeye benzer.

Konuda yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

----------------------------------------------

Merhabalar. 4K monitore gecis yaptim film ve dizi izlemek icin ancak genel olarak windows yavaşladı. Özellikle firefoxta birden fazla sekme olunca asiri yavaslama basliyor, sekmelere gecis yaparken 1 2 saniye bekliyor. Daha çok herhangi bi sekmede vidyo açikken oluyor. Bu sorun butun hevesimi goturdu. Sizce problem nedir.

(4kya gecmeden once bilgisayar asırı hizli calisiyordu, onlarca firefox sekmesi bile olsa sorun olmuyordu)

Sistem:
    3770k @4.2
    Gtx 1060 3gb
    12gb Ram
    Samsung 850 evo
    Philips 4K 60hz

EKLEME:
    Youtubeda 1080p video açıkken yaklaşık 2,5gb Vram kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valorank -- 29 Ocak 2019; 19:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet 3.nesil bir işlemci için beklentiniz yüksekmiş. O ekran kartı darboğaz yapmıyor mu?
  • dostum hangi kablo ile görüntü veriyorsun ?dp hdmi dvi ?
  • @Antalyalı0304
    3770k şuan bile iyi bir işlemci olarak görünüyor diye biliyorum.

@Kalanlarla
    Oyun olarak sadece pubg oynuyorum 1440p çözünürlükte, Gpu yüzde99 Cpu yüzde 50 60 arası geziyor. Ekran kartı mı işlemci mi darboğaz yapmıyor mu dediniz tam anlayamadım?

@ST0RMHAWK
    Hocam monitorün kutusandan çıkan HDMI kablosunu kullanıyorum. Hepsiburada'dan Dark marka DP aldım ancak ekran gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valorank -- 27 Ocak 2019; 13:23:41 >
  • Bence de problem işlemcide,
    4k ya yetişemiyor olabilir,
    İşlemci hareketlerini takip ettiniz mi?

• DP KABLOSU İLE BAGLAYIP MONİTÖRÜN YAZILIMI İNDİRİN KURUN bu kablo ile kullan hocam 10 tl fark önemli diyorsan bunu al iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ST0RMHAWK -- 27 Ocak 2019; 15:29:3 >

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    @jac0B0

Işlemci kullanimi düsük baya, en fazla yuzde 15 20 oluyor.

Arsivdeki fotograflari gezerken o kadar yavasladi ki duracak duruma geldi ben de format attim simdilik iyi gibi duruyor. Hala sıkıntılıysa Ileri ki gunlerde farkederim. Ancak 3770k gibi bir islemcinin standart windows islemlerinde 4k yi tasimamasina anlam veremem. Insallah formattan sonra sikinti cikmaz bi daha.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fps sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kullandığın kabloyu değiştirmelisin.DP 1.2 veya HDMİ 2.0 kablo kullanman lazım 4k 60hz alabilmek için.Normal HDMİ kablolar ile 4k 30 fps alırsın ve takılma hissedersiniz.
  • Fatic kullanıcısına yanıt
    Kablo kutudan cikan kablo. DP almak istememin amaci overclock yapmak. Pubg gibi oyunda 70hz bile 60hze gore cok farkediyor. Tabi monitor overclock olur mu bilmiyorum.

• dedigim gibi kabloyu al rahat edersin o.c yaparsın ama hız istiyorsan dp kablosu şart ve kaliteli kendim bu marka kullanıyorum türk markası bu arada iyi forumlar dilerim
  • ST0RMHAWK kullanıcısına yanıt
    Alıp deneyecegim.

• tamam hocam inş işini çözer iyi forumlar dilerim
  • 3770k 4k çözünürlükte darboğaz yapar diyenler ne içti acaba?? Gtx1060'a hem de ?? Bilmiyorsanız konuşmayın be kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 28 Ocak 2019; 17:03:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben de hayretle izliyorum gören sempron işlemci olduğunu düşünecek. Bir de bu insanlar tavsiye falan veriyorlar fikri olmayan insanlar da ister istemez dikkate alıyor yazık vallahi.
  • Kablo sorunu gibi duruyor.

4k'da kasma başka türlü belki windowsla alakalı olarak da cereyan edebilir.

Bileşenler arası bir uyumsuzluk var diye düşünüyorum arkadaşın da dediği gibi kabloyu değiştirin büyük olasılık sorununuz çözülecektir.
  • 4K için 3.5GB lazım en aşağı. Netflix izleyecektiyseniz, 1050Ti alsaydınız.

• 3gb 1060 sağolsun :D bu devirde 3gb mı kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 29 Ocak 2019; 1:13:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windowsun ayarlarından çözünürlüğü 1920x1080 gibi daha düşük bir çözünürlüğe alıp dener misiniz.
  • GÜNCEL DURUM: Monitorden ses gelmemesi ve ışık sızması gibi durumlar yüzünden iade talebinde bulundum. Bunun dışında film için pek uygun değil özellikle siyahlar çok kötü, oyun içinse özellikle pubg için hiç iyi değil aşırı tearing oluyor ve akıcılık sıfır. Tabiki akıcılık beklemiyordum ama film için alıp da filmde de işe yaramaması beni sevdadan vaz geçirdi. Windows kullanırken de bazı yazılar falan aşırı göz yorucuydu. Bunlar hepsi iade için gerek oluşturmuş oldu. İadem kabul edilirse 144hz monitore geçiş yapacağım en azından Pubg bir şeye benzer.

Konuda yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

@Mugetsuga
    Windows formattan sonra biraz daha iyi oldu ama yavaş yavaş takılmalar başladı kısa sürede.

@Mete Can Karahasan

Netflix 4k'da 2,5gb gibi vram kullanıyor. Uygulama sırasında takılma yok ama alta alınca diğer işlemler yavaşlıyor. Bi de IPS panelden sanırım film ve dizi izlemek pek mantıklı değilmiş. Siyahlar o kadar kötü ki göz yormaya başlıyor. 1080pye geri döneceğim.

@taharetmusluğu_

r9 290dan bu karta geçtim, oyun olarak sadece CsGo ve Pubg oynadığım için yeterli olduğunu düşünmüştüm. Tabi bunda 6gb versiyonunda 500lira ucuz olması da büyük etkendi.

@WaxKitten
    Hocam formattan önce onu da denemiştim fayda etmedi. Hele formattan önce arşivde yüksek çözünürlüklü fotoğraflara bakarken öyle bir takılmaya başladı ki kitleniyordu resmen. Format atmak zorunda kaldım ama yukarda da belirttiğim gibi 4K sevdasından vazgeçtim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.