Şimdi Ara

4K LED TV satın alırken hangi özelliklere bakacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4K LED TV satın alırken hangi özelliklere bakacağım?
    Dükkandan içeri girdim,karşımda bir sürü TV duruyor ,satıcıya hangi özellikleri sormam gerekiyor?
    Bütce :2-2.5 arası.Samsung veya Sharp düşünüyorum.

• Saticiya ayirdigin butceyi soylemen yeterli. Zaten fazla bir secenek sunmayacaktir sana...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fthkyn04 F kullanıcısına yanıt
    1. usb 3.0 var mı?
    2. hdmi 2.0 var mı?
    3. hevc (h265) codec desteği var mı?

bu özellikler olmazsa 4k tvden 4k yayın izlemen nerdeyse imkansız hale geliyor. şubatta trt 4k test yayınına başlayacak özellikle hevc codec olmayanlar bu yayını açamayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profecco

1. usb 3.0 var mı?
    2. hdmi 2.0 var mı?
    3. hevc (h265) codec desteği var mı?

bu özellikler olmazsa 4k tvden 4k yayın izlemen nerdeyse imkansız hale geliyor. şubatta trt 4k test yayınına başlayacak özellikle hevc codec olmayanlar bu yayını açamayacak.

bu özellikleri taşıyan hangi modeller var bilinen?

Edit: LG 49UB850V modelinde bunlar mevcut imiş.. 830v modelinde ise bir tek usb 3 yok. kodek ve hdmi desteği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 21 Ocak 2015; 22:26:50 >
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Lgnin 800-820 ve 830 modelinden kaçınmak lazım. 850v ve üstünde saydığım 3 özellik var. Philipste iş daha kötü 3 bin liralık 7909 modeli mi ne bir de 4bine satılan bir model var usb 3.0 ve hevc desteği yok. Adam diyo ki bu kadar para verdim 4k bi video açayım dedim açmıyor diyor. Çok zor bilgisayarı takıp açabilir belki ama o da garanti değil. Gerçek 4k bi film var 300 gb torentte yasal indirilebiliyor. O filmi hdmi 1.4ten pcye de bağlasa izleyemez.
    Sony 2015 modellerinin tamamına usb 3.0 hdmi 2.0 ve hevc desteği koymuş bir de androidli. Şubata az kaldı yeni modeller de nisan gibi gelir herhalde bence beklemek lazım.
  • profecco kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam ,çok yararlı oldu açıklamalarınız.Bu forum iyiki var , bu forumu seviyorum.Bir de şu Herz olayı var onun için ne söylenebilir?Hangi aralıklarda olmalı vs?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkyn04 -- 22 Ocak 2015; 11:40:34 >
  • fthkyn04 F kullanıcısına yanıt
    hertz olayı tv markalarının farklı model yapıp para kazanmalarını sağlamaya yarayan bir şey. yani diyelim ki en ucuz 32 inç olanlara 50-100 diyorlarsa 5000 tllik modellerine 1000 hertz diyorlar. ama hertzin yüksek olması tek başına bir şey ifade etmiyor çünkü panelin kalitesi gecikme süresi vs bir çok faktör var. bunların hepsini bilmek imkansız gibi bir şey. kolayı şu: adam diyor ki bende playstation 4 var hangisini alsam oyunda sorun yaşamam. çok kolay git tv satan yere götür psyi tak ve bak sorun var mı. en mantıklısı çünkü firmaların hepsinin ayrı hertz değeri var. bir cmr diyor öbürü bilmem ne diyor. bir de panelin gerçek frekans değeri var. tam bir muamma. forumda gerçek değerleri yazan yerler var ama kimse emin değil firmalar da gerçek değer budur diyor ama kimse inanmıyor. lgde bi tv var diyelim yazmış oraya 800 hz ama gerçekte 100 hz. televizyon izlerken altyazıların takıla takıla değil de sağdan sola yağ gibi akmasını istiyorsanız ya da videoda daha gerçekçi görüntü için hertz değeri yüksek olanlara bakmak lazım. tek başına hertz bir şey ifade etniyor. lglerin 2014 serisi 4k tvlerde 1000 hz diyor ama gerçekte 50 hz. görüntü güzel diyorlar bende yok tv bilmiyorum.

her firmanın bu yazılımla yükselttiği hz değeri farklı. philips 1200 hz diyor mesela birine, lg 1000 diyor, samsung farklı bir şey markadan markaya değişiyor. genel olarak çok karışık bir olay. ama farkettiğim iki şey var :

1.her smart tvnin kanal geçişleri yavaş çünkü içinde ayrı bir uydu alıcı yok. 100 tllik en ucuz hd uydu alıcının bile kanal geçişleri hızlıyken en pahalı smart tvlerin bile yavaş olmasının nedeni bu
    2.ne kadar ucuz ya da ne kadar pahalı da olsa marka farketmez her tv bozuk olabilir forumda o tvyi alan kişilerle görüşmek ve onlarda da olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. o yüzden tvnin satın alındıktan sonra eve gelip teknik servisin kurması sırasında birtakım testler yapıp büyük bir sorun olup olmadığını görmek gerekiyor. çünkü teknik servis bunu yapmıyor ve hatta tek amaçları tvyi duvara takıp size sorunsuz teslim aldım kağıdını imzalatıp gitmek :) ölü piksel testi vertical banding ve bir sürü test var. en azından ilk geldiğinde bir sorun var mı yok mu yapmak lazım testleri sonra da bir sorun çıkabilir evet bu doğru ama sonuçta o kadar para veriliyor. para kazanmak kolay değil. belki tv fiyatları amerikayla aynı ama bizim halkın kazandığı para aynı değil. geçen amerikadaki arkadaşımla konuştum şoförlük yapıyor günde 300-400 dolar kazanıyorum diyo adam. ondan sonra biz de 2000-3000 tlye güzel bi tv almaya çalışıyoruz kılı kırk yararak. tv uzmanı oldum nerdeyse donanımhabere başvurucam beni alsınlar işe diye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fthkyn04

Çok teşekkür ederim hocam ,çok yararlı oldu açıklamalarınız.Bu forum iyiki var , bu forumu seviyorum.Bir de şu Herz olayı var onun için ne söylenebilir?Hangi aralıklarda olmalı vs?

LCD TV'lerde Native 50-100-200HZ var.Firmaların yazdığı yazılımla yükseltilen ne kadar işe yaradığı belli olmayan değerler.Bence alabiliyorlarsanız 100HZ alın, 200HZ zor bulunuyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: fthkyn04

Yaznlış bilmiyorsam Hz saniye başı ekrana gelecek görüntü sayısı, bir insanın algılayabileceği 50-100Hz olduğuna göre 200 Hz lik panel iş görür
  • Şuan için 4k tv almamanızı öneririm. Tüm gereksinimleri karşılayan bi cihazın fiyatı yüksek. 2015 serileri geldiğinde kafanız daha rahat olur. Hepbirlikte takip ediyoruz.
  • Mehmet K. kullanıcısına yanıt
    Hmm,çok sağolun anladım ne demek istediğinizi ben de beklemede kalacaktım zaten.Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkyn04 -- 25 Ocak 2015; 12:59:13 >
  • 31 mart 2015 tarihinde bimeksten ne alırsan %18 kdv bedava kampanyasından samsung h6900 50.inç 4k 6 serisi led tvyi 2599 tlye aldım. 60 fps yayın yapan Trt 4k aldığım led tv de sorunsuz bir şekilde yayını almaktadır. Yaptığım araştırma sonucunda tüm samsung, sony modellerinin hepsinde lgnin ise bazı serilerinde Trt 4 k yayını almaktadır. Geriye kalan tüm televizyon markalarında trt 4k çekmemektedir. Fiyat ve kalite yönünden müthiş bir televizyon full hd kanallar 4kya yakın bir kalitede yayın almakta kanal değişimi gayet hızlı ve çok hızlı açılıp kapanmakta led tv tek kelimeyle müthiş tek olumsuz yanı tv de zoomlama yok ve kutudan normal kumanda çıkmıyor 40 tl verip Haricen alacaksınız....

• hem hort hem takip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.