Şimdi Ara

4K Oyunda PC Reset Atma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu problem canımı çok sıkıyor lütfen yardım edin. Oyunları 4k olarak açtığımda bir süre sonra pc kendine reset atıyor. fpsler iyi değerde tabi 4k olduğu için zorlanıyor o ayrı ram kullanımı 5-6 gb olarak görünüyor cpu ve gpu sıcaklığında hiç bir sıkıntı yok gayet stabil. PSU kaynaklı olduğu söyleniyor ama ben pek anlayamadım lütfen yardım edin.
    Sistem:
    ekran kartı: evga gtx 980ti
    ram: 8 gb
    cpu: i5 4690
    psu: corsair vs650 80plus

• Sadece 4K için mi durum böyle bu soruya öncelikle yanıt bul

Isı değerlerini farklı programlar ile dene birde

psu yapabilir elbet ama ilk yazdığıma yanıt bulabilirsen psu için daha sağlıklı karar verebiliriz

Su an görünen sistem zorlanınca bir süre sonra dayanamayıp reset atıyor
  • ayyas404 kullanıcısına yanıt
    aynen sadece 4k oynarken yapıyor. Isı değerlerini denemeye gerek var mı ki oyunu açıyorum mesela nba 2k17 3840x2160p full ayarlarda fps 50 falan oluyor ama 1-2 dk sonra reset atıyor.
  • karGa6 kullanıcısına yanıt
    yani dediğiniz gibi ise durum

ilk önce tam yük kullanımda psu yetersiz gelmesinden dolayı bu sorunu yaşayabilirsin

Ram uzak ihtimal extra bir ram takma şansın varsa test edebilirsin

Ekran kartında sorun olabilir ama buda şimdilik uzak ihtimal

temiz bir format atıp güncel driverları yükledikten sonra testlerini yap
  • RAM yetersizliğinden dolayı bilgisayar reset atmaz, çok sıkışırsa çok RAM yiyen uygulamayı sonlandırır. Zamanında 980 Ti alıp yanına VS650 almış olmanız büyük hata zaten, ekran kartı güç tüketiminde daha peak değerlere çıkamadan güç kaynağı yetersiz kalıyordur.
  • gtx980ti 250w güç çekiyormuş.
    işlemci 84w

gene de yetmesi lazım ama güç kaynağın çok eskiyse performansı kaybolmuştur o yüzden yetmemezlik yapıyor olabilir.
  • büyük ihtimal ile psu kaynaklı sıkıntı olabilir, çevrenizde bir arkadaşınız dostunuz psu var ise onla test edin.

windows olay günleriden hangi hatadan dolayı kapattığını yazması lazım, bir arkadaşımda ses kartı driver yüzünden kapatıyordu eski sürümünü kurup sorunu halletmiştik yani dedim gibi bu sebepten dolayı bile restard atabiliyor sistem bir başka psu deneyin baktınız devam ediyor pcnize format atip tekrar deniyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Psudan şüphelenio Sanız test edebilirsiniz öncelikle Furmark indirin ve kurun sonra furmark açıp 1920x1080de test edin 3-5dk açık kalsın sonra baktınız sorun yok furmark içinde CpuBurn'die bir eklenti programı daha var hem furmark hemde cpuburn açıp 3-5dk test edin eğer sorun yoksa psu sağlamdır.

Bu testleri yaptıktan sonra psu ısınmışmı diede kontrol edin

NOT:Furmark ekran kartını yoran bir program olduğu için ekrankartları çok ısınırlar sıcaklık değerlerine dikkat edin ve kontrol edin CpuBurnde aynı şekilde işlemci tam yüke gireceği için onunda sıcaklık değerlerine dikkat edin sıcaklık değerlerine dikkat etmezSenin ikisinide yaka bilirsiniz. Baştan sölim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi hocam nba 2k17 oyununu 2560x1440 da açıyorum sıcaklık değerleri aynı 4kdaki değerler ile. Bir sıkıntı yok kapatmıyor. Tek fark 4k da çalıştırdığımda psu kullanımı %85i gördü kapandı. 2560x1440 da ise psu kullanımı %70-75 arası dolanıyor. Değerlere msi afterburner dan bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karGa6

Şimdi hocam nba 2k17 oyununu 2560x1440 da açıyorum sıcaklık değerleri aynı 4kdaki değerler ile. Bir sıkıntı yok kapatmıyor. Tek fark 4k da çalıştırdığımda psu kullanımı %85i gördü kapandı. 2560x1440 da ise psu kullanımı %70-75 arası dolanıyor. Değerlere msi afterburner dan bakıyorum.

En olası senaryo;
    1440p -> 2160p
    Ekran kartına binen yük artıyor, ekran kartı daha çok çalışmak zorunda kalıyor (sıcaklık aynı kalabilir, fan devirleri artar sıcaklık artmaz), daha çok çalışmak için daha çok güç tüketmesi lazım, güç kaynağından bu daha çok gücü çekmeye çalışırken bir sorun yaşanıyor. Bu sorun sonucunda;
    - PSU zarar görebilir
    - GPU çakılabilir
    - Sistem komple kapanabilir (sende olan)

Elinizde bu şekilde üst düzey bir sistem varsa düşük kalitedeki Corsair VS serisi yerine düzgün bir PSU almalısınız. Eğer kendinize bir bütçe belirleyebilirseniz, yurtdışından alışverişe de sıcak bakıp bakmadığınızı söylerseniz PSU tavsiyesi verebilirim

• Meniz kullanıcısına yanıt
    ekran kartını yurtdışından almıştım sıcak bakabilirim
  • Daha birçok markadan kaliteli alternatif sunulabilir, burada bütçeniz de önemli.
    Aşağıdaki 650W olanlar da yeterli ama 750W olanlarla çok düşük fiyat farkları var o yüzden onları da alabilirsiniz. İleride işlemci değiştirip oc yapmayı düşünürseniz de sıkıntı yaşamazsınız. Her iki Watt'da da biri tam modüler diğeri yarım modüler (sadece anakart kablosu modüler değil)

650W
    www.amazon.com
    Robot Check
    https://www.amazon.com/dp/B017HA3SQ8

www.amazon.com
    Robot Check
    https://www.amazon.com/dp/B01LYGFRL6

750W
    www.amazon.com
    Robot Check
    https://www.amazon.com/dp/B00IKDETOW

www.amazon.com
    Robot Check
    https://www.amazon.com/dp/B017HA3RGE

• şimdi furmark testlerini yaptım 1440p de tdp %89 larda çalışıyor 5 dk çalıştı yani. 2160p ye aldığımda tdp %99lara çıkıyor ve 1dk olmadan çat reset atıyor. Sanırım gerçekten psu kaynaklı. Ben bu sistemi aldığımda 4k tv yoktu ve yetiyodu 1440p monitöre şimdi 4k tv alınca böyle bi sıkıntı çıkmasına çok şaşırdım. 650w yetmiyormuş. E napacağım şimdi çöpe mi atayım vs650 yi yeni psu mu alayım çok pahalı
    4K'da gpu'nuzun tdp değeri tavan yapıyor. Ve psu'nuzun da 12v'den max karşılayabileceği watt sınırını(tdp ile doğru orantılı) aştığından psu kendisini ve sistemi korumaya almak amacıyla resetliyor.
  • Hocam %89 dediğiniz nedir,siz msi afterburner osd de anlık gpu nun kaç w çekiyo ona bakın.Ayrıca ekran kartını molexten falan dönüştürüp bağlamadınız değil mi
    Birde güçle ilgili ise 980ti in saat hızını 800-900 mhz ye düşürün aynı ayarlarda tekrar bakın,bence o psu nun o sisteme yetmesi lazım bir sorunu yoksa
  • blackteam1 B kullanıcısına yanıt
    hocam yok o kadar da değil molexten dönüştürmedim ben de dedim zaten çok şaşırmıştım nasıl yetmez diye ama üzülerek söylüyorumki öyle heralde çünkü %89 dediği psu dan çekilen enerji yüzdesi 4k da arkadaşın dediği gibi tavan yapıyor afterburner dan kaç w çektiğini bulamadım orda da aynı % şeklinde var yardımcı olursanız sevinirim.
  • Hocam yüzdeyi sormamın sebebi eğer corsair link yazılımınız yoksa zaten pc nin kaç w çektiği giriş/çıkış değerini bilemezsiniz .Kaldı ki elinizdeki psu bunu desteklemiyor.
    Bu psu tam peak değerde tahmin ediyorum çok uzun süre olmasa da 700w verebilir kısa bir süre,siz saat hızlarını düşürüp deneyin.
  • blackteam1 B kullanıcısına yanıt
    peki 4k da bu ekran kartının bu kadar güç çekmesi normal mi? kaç w çektiğine bakmamın bir yolu yok mu?
    4kda normalden fazla elektrik tüketir ama bu kadarıda fazla geldi bana sonuçta sizin psu 12vdan 600w verio ve psu %85yükte olması demek 510w elektrik tüketmesi demek ama benim hesaplarım 510w'lık bir değerde değil.

gtx980ti custom(Markalı OC'lular) incelemelerinde oyunda 250w ekran kartını çok zorlayan uygulamalarda 310w çektirdiği gösterilmiş

ozmn gpu310w işlemci tam yükde 80w(4kda işlemci tam yüke girmez bu sebeple oyunda 80w tüketmez ama ben genede işlemci tam yükde varsayarak hesaplıcam) anakart hdd fan flnda 45w buluo yani toplamda 435w çıktı yani kasa toplamda olabilecek en yüksek değerlerde psu %72 %73 yükte olmalı ama nedense taa%89 90larda

msi afterburner'dan ekrankartın power limit flnmı artıdınız Acaba ondanmı bu kadar yüksek tüketiliyor ekran kartı

Başka sebeb gelmiyor aklıma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysef

4kda normalden fazla elektrik tüketir ama bu kadarıda fazla geldi bana sonuçta sizin psu 12vdan 600w verio ve psu %85yükte olması demek 510w elektrik tüketmesi demek ama benim hesaplarım 510w'lık bir değerde değil.

gtx980ti custom(Markalı OC'lular) incelemelerinde oyunda 250w ekran kartını çok zorlayan uygulamalarda 310w çektirdiği gösterilmiş

ozmn gpu310w işlemci tam yükde 80w(4kda işlemci tam yüke girmez bu sebeple oyunda 80w tüketmez ama ben genede işlemci tam yükde varsayarak hesaplıcam) anakart hdd fan flnda 45w buluo yani toplamda 435w çıktı yani kasa toplamda olabilecek en yüksek değerlerde psu %72 %73 yükte olmalı ama nedense taa%89 90larda

msi afterburner'dan ekrankartın power limit flnmı artıdınız Acaba ondanmı bu kadar yüksek tüketiliyor ekran kartı

Başka sebeb gelmiyor aklıma

Aynı şekilde, power suppley nin bende yetmesi gerektiğini düşünüyorum, burada akla gelen 2 sorun var; ekran kartında yada psu da arıza olabilir, varsayımlar ise şöyle; ekran kartı aşırı ısınınca bilgisayar resetleniyordur yada psu tam güce girdiğinde kendini kapatıyordur. Emin olmak için mutlaka farklı bir psu ile (600-700 watt [80 plus]) denenmesi gerekli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.