Şimdi Ara

4k TV ve PC monitör arası akıcılık farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşkar tv philips 55 pus 6501, bir süredir bu tv ye pc mi bağlayıp oyunlarımı deniyorum, gsync 1ms monitorume göre daha akıcı görüntü beni şaşırttı nedenini merak ediyorum, sistemleri yazayım size bakalım birde siz karşılaştırın..

--Tv de eski bir hdmi kablo ile 60 hz görüntü alıyorum, standart görüntü formatında oyunlar 60 framede çok akıcı, ancak monitorun oyun görüntü formatı na çekince akıcılık düşüyor monitordeki gibi oluyor, şimdi gelelim ona

--Monitor e eski bir display port kablo ile bağlanıp 144 hz e kadar görüntü alıyorum, gsyn açık oyunları 60 frame sabitlediğimde monitor hz yi 60 a düşürsemde tv de ki akıcılığı alamıyorum ordaki akıcılığa anca 85 frame civarında ulaşabiliyorum monitorde

Burdaki puf nokta ne acaba arkadaşlar tv nin bir özelliklerimi clear lcd vs gibi yoksa bağlantılarmı yada monitorde bir sorunmu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PC monitörlerinde 4K var mı? Ben bilmiyorum, en iyi bilgisayarların bile monitörleri FullHD. 4K bir televizyona, elbette hafif gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

PC monitörlerinde 4K var mı? Ben bilmiyorum, en iyi bilgisayarların bile monitörleri FullHD. 4K bir televizyona, elbette hafif gelir.

Hocam 4k monitorde var ancak konu o değil, iki taraftada oyunu aynı ayarlar 1080p de de deniyorum 60 frame sabit de ikiside ama tv daha akıcı görüntü veriyor

• Samsung Tv de motion plus diye geçer lg de true motion diye geçer. Philipsteki adını bilmiyorum . Fark burdan kaynaklanıyor

• Kısaca tv deki yazılım 60 fps yi 120 fps gibi yapıyor .
    30 fps yide 60 fps gibi .

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Samsung Tv de motion plus diye geçer lg de true motion diye geçer. Philipsteki adını bilmiyorum . Fark burdan kaynaklanıyor

aynen nature motion var burada onla lakalaı sanırım, bide clear lcd diye bir ayar var oda bay fark yaratıyor sanırım, monitorlerde neden ypk böyle bir ayar acaba inalımaz fark yaratıyor bende kablo değişmeyi düşünüyorum ama fark yaratırmı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 10 Kasım 2020; 0:11:43 >
  • Kablo değiştirmek hiç bir fark yaratmaz. Boşuna paranı harcama. Monitörlerde neden yok bende bilmiyorum ama sanırsam monitör gerçek rgb 4.4.4 forma veriyor ama tv vermiyor ama bunu farketmek imkansız gibi birşey.
    Mesela benim lg tv de pc moduna alınca true motion açılamıyor. Ve oyun akıcılığı kayboluyor Aynı durum samsung tv dede var ..... ama oyun moduna alınca seçenekler aktif oluyor. Oyunlar 30 fps de bile gayet akıcı oynanıyor. Ama dikkat oyunda vsynic açık olacak ve oyunu 30 fps ye ayarladıysan fps kesinlikle 30 'ün altı a düşmemeli .....yoksa işe yaramıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.