Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

4x8 Ram mi 2x16 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sistem toplamayı düşünüyorum ve totalde 32 ram takacağım.
    2 tane 16lık mı daha sağlıklı olur yoksa 4 tane 8lik mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2x16 ve matx anakart ekonomik olur ayrıca ramin 4 kanalınında aktif kullanılmasını istiyorsan x serisi işlemcilere bakman gerek işte o zaman 4x8 in faydasını görebilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 28 Eylül 2019; 1:7:33 >
  • kimse demiyor ki "aga sen 32gb ram ile oyun oynasan hiçbir oyun 16gb rami 3 4 yıl boyunca asla doluramayacak."
    Kardeşim rami 2x8 al arta parayı işlemciye ekran kartına aktar. 16gb dual çalışan ram zannetmiyorum ki 2023te yetersiz falan gelsin. 32 gb ram israftır. Bunu bilin. ha canınız ister 64takarsınız o size kalmış.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Ekonomik olması mühim değil hocam. İşlemci olarak AMD Ryzen 7 3800X düşünüyorum. Performansı baz alarak 2x16yı mı yoksa 4x8i mi önerirsiniz ?

• münşi kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Uzunca bir süredir birikim yapıyorum ve sistemi topladıktan sonra 10-15 yıl hiç dokunmayacağım. Yani yapmışken tam yapayım diyorum. İleriye yönelik sıkıntı çıkmasın.

• uykusuzkoala U kullanıcısına yanıt
    performans farkı yok x serisi derken intelden bahsettim amd değil mesela i9-7900x 4kanal ram destekler ve performans artışı bariz fark eder ancak amd için bu geçerli değil 2x16gb alman daha doğru yine...
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yanıtınız için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMİM DUAL Mİ NASIL ANLARIM
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10-15 yıl idare etmez hiç bir sistem, illa ki upgrade yapmalısın bu süreçte zaten.
    Ryzen 3000 serisi işlemcilerin 4 kanal ramde problem çıkarttığını okumuştum bi yerde.
    2 kanal almanız daha iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yapmışken tam yapıyorsanız o zaman işlemci 9900k, ekran kartı rtx2080ti? Bunun altı hiçbir sisteme 32gb ram takmak mantıklı değil. Sadece fantazi olur. 9900k ve rtx2080ti lı sistem topluyor ve hala paranız artıyorsa 32gb ram takın. Daha altı sisteme 32 takacağınıza 16 takıp işlemci ekran kartını yükseltin, model yükseltmiyorsanız da soğutması daha iyi olan Asus ROG Strix ya da MSI GamingX serisi bir ekran kartı almaya çalışın.
    Siz bütçenizi ve bilgisayarı hani amaçla nasıl bir monitörde kullanacağınızı yazın ona göre tavsiye verelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 28 Eylül 2019; 2:9:23 >
  • Bu kadar gaza gelip abartmayın ya sistemleri, işten dönüp 2 saat tom clansy oynayayim diye 20bine sistem toplanmaz.

• aradığım yorum

Hocam 10-15 yıl ileriye dönük bir sistem hiçbir zaman kuramassınız ki. Bakın ben hatırlıyorum millet sizin gibi düşünüp 4-5 sene önce büyük hevesle i7 4790k'ları gtx 980ti'leri yıllar boyu kullanırım diye dizdi hep, ama şimdi bile işler umdukları gibi gitmedi. Evet hala iş görüyorlar ama dizilen zamanlardaki sanılan kadar değil. R9 3900x+ 2080ti kursanız bile sandığınız kadar uzun iş görmez.

• 5-8 yıl desen anlarımda 10-15 yıl nedir arabamı alıyorsun. 32 gb ram israftır. 16 gb seni daha uzun yıllar götürür daha yeni 8gb ramın fişi çekildi. şuan bir çok oyunda 8 gb ucu ucuna yetiyor
    8gb ram ile bf5 te sorun yaşamassın drop yemezsin artık gerisini sen hesap et..8gb ram bf5 e yeter demiyorum ama dropta yemessizn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 4 Ekim 2019; 22:46:37 >
  • 10 15 yıllık pc topluyacam diyen kişi sistemine tutup 4000 dolar para veriyor. Uzun vadede sistemi ise
    2.yılını doldurduğunda 1200
    3.ylını doldurduğunda 700
    5. Yılını doldurduğunda 500 dolarlık pc performansı verecek.

Bu sebepten ötürü pc toplayacak şahış

1000 dolarlık pc alıp her iki senede bir 1000 dolarlık upgrade yapsa bu işten çok daha karlı çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 4 Ekim 2019; 22:56:46 >
  • 3900x + 2080ti 16 gbram 4000mhz alın eğer yayın yapacaksanız 32 gb alın
  • 4x8 tabikide

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.