Şimdi Ara

5+1 diyot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tünaydın arkadaşlar creative t6200 5+1 sistemim var 3 ay önce güç gelmemeye başladı güç ışığı yanmadı garantiye vermedim açtım baktım pasta yapmış sentetik tinerle sildim düzeldi ama sonra bir sorunla daha karşılaştım diyotlar yandı 1N5401 diyot var kartta ama aynısını bulamadım 1N5408 bulabildim bir sorun olur mu acaba yine yanar mı aldığım daha büyük rahatmı çalışır yoksa çalıştırmaya gücü yetmez mi yardım edebilir misiniz ?

• Biraz boyutu farklıdır ama 1n5408 de iş görür.
    Aralarındaki fark ; 1N5401 100V max ters gerilimlik diyottur , 1N5808 ise 1000V.
    Karta sığdırabilirsen çalışır , gerilim yükselmelerine karşı daha güçlü olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aximiaxi

tünaydın arkadaşlar creative t6200 5+1 sistemim var 3 ay önce güç gelmemeye başladı güç ışığı yanmadı garantiye vermedim açtım baktım pasta yapmış sentetik tinerle sildim düzeldi ama sonra bir sorunla daha karşılaştım diyotlar yandı 1N5401 diyot var kartta ama aynısını bulamadım 1N5408 bulabildim bir sorun olur mu acaba yine yanar mı aldığım daha büyük rahatmı çalışır yoksa çalıştırmaya gücü yetmez mi yardım edebilir misiniz ?

5401 yerine rahatlıkla 5408 kullanılır,aralarındaki tek fark 5401 in ters gerilimi 100 volt iken 5408 in ters gerilimi 1000 volt dur. ikisininde ileri akım kapasitesi 3 amperdir.

• hay ALLAH pisti olmuşuz ,görmemiştim.ben katalogdan bakana kadaaaar:-):-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 30 Temmuz 2011; 13:57:07 >
  • hepinize çok teşekkür ederim birazdan takıcam yenilerini umarım diyotlardan sonra bir sorunla daha karşılaşmam çok teşekkürler
  • Tak bi tane KBU 6 bak dalgana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.