Şimdi Ara

5.1 Kulaklık tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gerçek 5.1 kulaklık almayı düşünüyorum ve günlerdir bu forumdaki ilgili mesajları, yabancı siteleri, üreticilerin orijinal sitelerindeki bilgileri okuyup duruyorum. Kafayı kırmak üzereyim. Gigabyte H67A-UD3H-B3 anakartım var, üzerinde onboard ses kartı var(7.1 desteği var görünüyor, SPDIF çıkışı da var). Ayrıca ses kartı almayı düşünmüyorum.

Düşündüğüm modeller:
    1-Ozone Gaming STRATO EVO 5.1 (USB)
    2-Sharkoon X-Tatic Digital (SPDIF)
    3-Roccat Kave veya Razer Barracuda

Roccat ve Razer'i pek düşünmüyorum çünkü onboard ses kartıyla kullanacağım ve diğerlerinden daha iyi ses vereceğini zannetmiyorum (yanılıyor muyum? onboard kartla kullanan var mı?). Ayrıca şu anda bulunmuyorlar da ülkemizde. Diğer ikisinden hangisi daha uygundur?

Sharkoon'un DTS çözücüsü yokmuş. 1080p bir DTS film izliyordum geçen gün (Star Wars) bu yeni kulaklık alma fikri öyle oluştu. Normal 20 TL'lik bir Philips kulaklığım vardı ve seslerin beni yeterince tatmin etmediğini farkettim. Bu DTS olayı çok önemli mi yoksa olmasa da Blueray-rip filmleri kaliteli 5.1 olarak duyabilir miyim?

Ozone ise USB ile bağlanıyor. Acaba SPDIF çıkışa göre ses kalitesi daha mı kötüdür USB'nin? Ozone görünüşe göre en ucuz seçeneğim (3. seçenektekiler için ayrıca ses kartı almak gerekirse).

Ayrıca bu kulaklıkların hepsini denemiş olan birisi var mıdır, özellikle ilk ikisini? Bunların bir karşılaştırmasını yapabilir misiniz?

Unutmadan kulaklıkları kullanım alanım genellikle oyunlar olacak daha sonra filmler. Müzik dinlemek için pek iyi değil bunlar zaten galiba.

Çok fazla soru oldu. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

• Sharkoon'un hem dijitali hem de analogu var. Bu ürünlerle ilgili birkaç başlıkta tüm sorularınıza yanıt bulursunuz. Kısaca şunu belirteyim konsolda oyun oynamayacaksanız analog versiyon işinizi görür, dijital olana hiç gerek yok. Analog modelde bağlantıyı 3 adet jack ile bilgisayardan yapar her türlü formattaki sesi dinlersiniz.
  • Sağol cevap için. Neyse şimdilik almayacağım. Dolar çok yükseldi. Düşünce tekrar bakarım. Ayın 15'ine kadar düşer İnşallah.
  • Bende x-fi fatality ses kartı var. Buna bir kulaklık almak istiyorum yani usb ses kartı olmasına gerek yok. Ancak ses kartına x-540 bağlı olduğu için onu sökmek istemiyorum. Optik çıkışa bağlayacağım tek kulaklık Sharkoonmudur. Nasıl bir kulaklık kullanmalıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.