slm arkadaşlar ben gecen philips mms 460 5.1 hop. aldım. epox 6npa+ ultra nforce4ultra chip setli anakart var. onboar 8 kanal destekli ses kartı var. taktım seti test ediyom merkezden ses geliyo ama mp3 yada film izlerken merkezden ses gelmiyo bi türlü neden acaba bilen varmı.
birde mms 460 lar ses calmıyorken yani sesi kısıkken tısss yapıyo bu normalmi.
o tıss sesi bütün setlerde oluyor.ama onboard olmayan bi ses kartın varsa bunun çözümü var forumdan araştırıp bulabilirsin.
mp3 leri ve filmleri winampta denedin sanırım bide media playerda dne aynı sorun çıkarsa başka bi problem var demektir.
mp3 leri media playerda denedim dvdleri de power dvd de izledim olmadı. ses kartı hop. test ederken merkezden ses geliyo. başka zaman hiç gelmiyo. yeni sürücü indirdim bios güncelledim olmadı. :(
büyük ihtimal ayarlardan 5+1 seçili değildir herhalde tıslama için se ayarlardan line in i kapat
Bende de creative live 5.1 ses kartı var. Dvd filmler haricinde centerdan kesinlikle ses gelmiyor...
audigy 2 zs in varsa centerdan ses hep gelirhatta engelleyemezsin
arkadaşım divx veya ac3 ses 5.1 kayıtlıdır diğerlerinde alamam normal yani sen bunu git creative ses kartı ilede denesen aynı onda cmmss denen bi olay var onunla mp3leri 5.1 yapıyolar bu realtek chipli bilgisayarlarda ayrı bi olay benim anakartta realtek var bu gayet güzel 5.1 ses veriyodu yani ama şukadarını söyleyim nekadar 5.1 o tartışılırdı ama 5 hopdanda ses alıyodum bide şunu dene winamotan gir plugin lere ordan out put plugin seç ve ses kartında yazan yere ses chipini gir ve ok sonrada hardware accelaration seç apply yap ok bundan sonra vermesi lazım
divx izlerken ac3 ayarlarından 5.1 i, dvd izlerken dvd programından 5.1 i seçmen gerekir. ac3 olmayan divx den 5.1 ses alamazsın.merkez hoparlör diğer hoparlörden farklıdır.öle her uygulamada ses alma gibi bi durumu yok.
boşuna demiyoruz sadece müzik dinleyip ve oyun oynayacaklar 5.1 almasın diye.merkezin farkı dvd lerde ortaya çıkar.
müzik ve diğer uygulamalar için eğer creative ses kartı yoksa (cmss modu ile sesi 5 kanala dağıtır)jet audio gibi bi program kullanacaksın.
bunlar haricinde windows ve ses kartı yazılımında zaten 5.1 açık olmalı.
test yaparken ses geliyosa zaten donanımsl bi problem yok demektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme