Arkadaşlar geçenlerde philips marka mms460/00 model bi 5+1 ses sistemi satın aldım. Bilgisayarımda da Asus P4P800 SE ana kart mevcut. Anakartımdaki on board ses kartı 5+1 'i destekliyor ve ona göre ses kartının programı vasıtasıyla ben de çıkışları ona göre ayarladım. Fakat winampta mp3 dinlediğim zaman veya power dvd programında dvd seyrettiğim zaman kesinlikle ses sisteminin 2 hoperlöründen ses geliyor ben nasıl bu ses sistemini çalıştırdığım tüm programlarda çalıştırabilirim yoksa sadece media playerla mı yetinmek zorunda kalacağım??? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.....
denetim masasından ses ten ayarları yap, veya anakart cd'sindeki onboard ses programında (pc'nde yüklü) bi test olayı falan vardır; Mesela sağ ön hoperlore front right falan der... Böyle bi şey bulmaya çalış... Büyük ihtimalle hoparlörünü denetim masasındaki ses ayarlarından 5+1 olarak göstermemişsindir. (ayrıca nikin çok güzel)
bu akşam gene bi araştırcam bakalım halledebilcemmi o winampı neyse saolasın verdiğin bilgiler için
bu arada ubootlarla (alman denizaltıları) ilgileniyomusun
winamp ta sorunu çözmek için optionstan prefernces ordan outpon daha sonra direct sound configure de ordan deviden ses kartını seç allow hardware acceleration u işaretle apply e tıkla winampı yeniden başlat aynı uygulamayı powerdvd de de yap sorun çözülmüştür