Şimdi Ara

5+1 Sistemde Sorun.. :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma Creative İnspire 5200 5+1 Sistem Bağladım.. Kesinlikle Doğru Bağladım Ses Kartının Driverinden Test Ediyorum Hepsi Doğru..

Sorunumu Açıklayayım..

Normal Bilgisayarla Olan İşlemlerimde Hiç Bir Sorun Yok... Mp3 Dinlerken Felan..

Film Koydugumda Sorunla Karşılaşıyorum.. Müzikler Çok Yüksek Oluyor Konuşmalarda Kısık Duyulmuyacak Kadar Kısık..

Oyun Çalıştırdıgımda.. Sesler Bozuk Bozuk Çıkmaya Başlıyor Böyle Yavaşlatırsınız Ya Hani Bir Sesi DAha Kalın Çıkar O Şekilde Ve Hışırtılı Belli Bir süre Zarfından Sonrada Ses Komple Gidiyor...

Bazen Yapmıyor Bu Olayı Oyunlarda Bazende Yapıyor...

Şimdi Sorum..

Acaba Seskartımmı Kaldırmıyor 5+1 i...

Yoksa Ses Kartımda Bir Bozuklukmu Var...

Şimdiden Teşekkürler.

• bence ses kartı ile ilgili sorun ses kartının sürücüsünü güncelledikten sonra ses kartının kendi ayarları ile ilgili programı varsa ayarlarını kontrol etmelisin
  • 1. Ses kartı sürücülerini kaldırıp son versiyonu tekrar yükleyin.
    2. Doğru bağlantıların yapılıp yapılmadığını kontrol edin.
    3. Mp3 müzikler için, eğer ses kartınızın kaldırmadığını düşünüyorsanız, winamp'ın equalizer'ından ayarları kısın.
    4. Filmler(mesela divx filmler) ses çözücü (codec) olarak AC3 (5+1) ses çözücüsünü kullanıyor. Eğer AC3 Filter programı kullanmıyorsanız, seslerin düşük çıkması oldukça normal. AC3 Filter'ı google dan aratıp kolaylıkla bulabilirsiniz.
    5. Oyunlarda da bozuk çıkmasının nedeni, oyunun directx isteğine ses kartınızın cevap verememesidir. En az directx 9.0c destekli bir ses kartı sürücüsü bulmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin...
  • ses kartının markası nedir onboard mı
  • ses karının driverlerini güncelle biosu güncelle driectx güncelle codeclerini kontrol et
  • Ses Kartım Onboard Sanırım.. Biosu Ve Seskartımı Nasıl Güncellerim Yardımcı Olurmusunuz...
  • bendede asus board creative 4+1 var her türlü şeyi denedim ama ses kartı onboard olduğu için yeterli verimi alamadım baktım olacak gibi değil gittim 6 taksite 50 milyona creative 7.1 sound blaster ses kartı aldım taktım şimdi canavar gibi çalışıyo hepsi eskiden tv kartından falan doğru dürüst ses gelmiyordu şimdi hepsi süper bide kabloları takarken 4 giriş varya arkada 1 uzun 1 kısa takman lazım yan yana..kısacası ses kartı almadan önce soundmax falan yükledim ama nafile ses kartı onboard olunca kaldırmıyor hiç uğraşma bi tane 7.1 ses kartı al on board olanı devre dışı bırak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.5 ve 3.5 Haric HDD Farkı
    16 yıl önce açıldı
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lockheed

1. Ses kartı sürücülerini kaldırıp son versiyonu tekrar yükleyin.
    2. Doğru bağlantıların yapılıp yapılmadığını kontrol edin.
    3. Mp3 müzikler için, eğer ses kartınızın kaldırmadığını düşünüyorsanız, winamp'ın equalizer'ından ayarları kısın.
    4. Filmler(mesela divx filmler) ses çözücü (codec) olarak AC3 (5+1) ses çözücüsünü kullanıyor. Eğer AC3 Filter programı kullanmıyorsanız, seslerin düşük çıkması oldukça normal. AC3 Filter'ı google dan aratıp kolaylıkla bulabilirsiniz.
    5. Oyunlarda da bozuk çıkmasının nedeni, oyunun directx isteğine ses kartınızın cevap verememesidir. En az directx 9.0c destekli bir ses kartı sürücüsü bulmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin...

katılıyorum..

• ses kartları için kodekler vardır onları kur büyük ihtimal sorun düzelicektir..
  • bendede asus board creative 4+1 var her türlü şeyi denedim ama ses kartı onboard olduğu için yeterli verimi alamadım baktım olacak gibi değil gittim 6 taksite 50 milyona creative 7.1 sound blaster ses kartı aldım taktım şimdi canavar gibi çalışıyo hepsi eskiden tv kartından falan doğru dürüst ses gelmiyordu şimdi hepsi süper bide kabloları takarken 4 giriş varya arkada 1 uzun 1 kısa takman lazım yan yana..kısacası ses kartı almadan önce soundmax falan yükledim ama nafile ses kartı onboard olunca kaldırmıyor hiç uğraşma bi tane 7.1 ses kartı al on board olanı devre dışı bırak...

hocam extra olarak pc yi aldığım goldbilgisayarın teknik servisine götürdüm ordada onboard ses kartlarının kaldırmadığını söylediler ve soundmax yüklediler.dediğim gibi soundmax ile de en fazla 2 kanaldan ses alabilrsin hemde 4.1 e boşa para vermiş olursun çünkü çıkan ses hiç bişeye benzemiyor....dediğim gibi 50 milyona 7.1 sound blaster aldım ve içerisindeki yazılımlada 4 kanallı ses almaya başladım zaten bu yazılım olmazsa 4 kanallı ses alamazsın...
     5+1 Sistemde Sorun.. :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.