Şimdi Ara

5-10 Yıl İçinde Yurtdışına Yerleşmeyi Planlayanlar (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
710
Cevap
34
Favori
21.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KarmaLia

quote:

Orijinalden alıntı: BonzArt

quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Hayatları boyunca tek basarısı lol de ve cs de adam kesmek olanların lıstesı
    Bunların tek hedefı lol ve cs oynayarak ayda 5000 tl maaş almak. Kısacası hayal göruyolar

Dota oynayanlar vatansever oluyor hocam çok haklısınız

İnsanların neyi oynaması, neyi izlemesi ve sevmesi onları aşağılama hakkını sana vermez.
    Vatanı sevmemek bir suç bir eksiklik değildir.

İroniyi anlamamak bir eksikliktir hocam kusura bakmayın :d

• Yaz gitsin
  • siegfried kullanıcısına yanıt
    Senin o genelleştirip tek kalıba koyduğun kişiler hiçbir zaman bu ülkeyi kaçılması, uzaklaşılması gereken bir yer olarak görmedi. Bu ülkeyi terkedilmesi gereken bir yer olarak görenler dün de bugün de aynı kişiler, tıpkı dün de bugün de "boş laf" diyenler gibi

Ayrıca zaten sen de şu yorumunla Cemil Meriç'in çıkarımına uyuyorsun, adam zamanında senden bahsetmiş. Türkiye'den, türklerden tiksinmeni legalize etmek için "işidlisiniz" kalıbına sığınıyorsun. Bunu açık açık söyleyenler daha samimi, en azından içi dışı bir. Kapı açık size, niye gidiyorsunuz diye sormuyorum ama az samimi olun. Gidecekseniz gidin, nedir bu "gidiyorum ha, bak giderim" ayakları, ne dememizi bekliyorsunuz "tülayy geri dön" mü diyelim :) Zaten şu güney'e yerleşmek isteyenlerle, Türkiye'yi terketmek isteyenler gitsinler artık. Bunların bir boy ufağı da her sene interrail yapıcam deyip deyip yerinde sayar.

Ha, ben bunları yurtdışına gitmiş biri olarak söylüyorum. İnterrail yaptım, eğitim için gittim, iş için gittim, gezdim tozdum, bir kere olsun burada ne güzel yaşanır demedim. Mis gibi vatan toprağım var. Ben burayı seviyorum, bu toprakları, bu kültürü... O yüzden de yurtdışında yaşamaktansa burada kalmayı tercih ederim.

Gitmek isteyenlere not:

Gitmek isteyen arkadaşlar yok lisede gidilir, yok üniversite orada okunmalıdır sonra zor falan diye düşünmeyin. Gitmek isteyen gidiyor . Hayvan gibi not kasarsın mastera gidersin, avrupa gençlik programlarına gidersin, göçmenlik başvurusunda bulunursun, Gitmek isteyen gider kısaca. Koyarsın hedefini, atarsın bir köşeye üç beş, biriktirir yine gidersin. Pericope'ta falan karı kız, eğlence yayınları izleyip, off ya ne güzel eğleniyorlar demeyin. Aralarında çok güzel yayınlar var, yurtdışına nasıl gidilir, nasıl yerleşilir, ne yapılır her şeyi anlatıyor adamlar. Bununla ilgili iletişime geçeceğiniz zibilyon tane kaynak var internette, siz niyetlenince size yardımcı olurlar. Bizim zamanımızda yoktu böyle imkanlar, yine de gittik geldik biz. Elime geçen ilk fırsatta deyip kös kös oturmayın, varsa bir hedefiniz çabalayın, oluyor. Sonra gelip başımızın etini yemeyin. İşte bu yüzden dalga konusu oluyor bu durum. Gidicem diye artistik yapıp hiç çabalamadan oturup, sonra da "napim abi fırsat olmadı" diyenlerle dalga geçilmesin de ne yapılsın, sınırlar kalktı artık dünya küçüldü deyip daha sağındaki solundaki iki şehri geçtim, oturduğu şehri gezemeyen adamla dalga geçilmesin de ne yapılsın. İnsan hedefleri için nefsine söz geçirebilmeli. necessity drives progress diye bir lafı var bu yabancıların. İhtiyaçlar ilerlemeyi doğurur gibi bir anlamı var. Kurulu düzenin varken, boğulmayı bile göze alıp bir Suriyeli, bir ıraklı gibi gidebilir misiniz? İşte bunlar hep ihtiyaç meselesi. No pain no gain gibi hayatın formülü bir cümle var: Acı yoksa, kazanç da yok.

Not: Hızlıca yazmak zorunda kaldım, Noktalama hataları ve devrik cümleler oldu pardon.

• Yaz beni de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Lise yıllarında her gencin hayalidir ülkeyi terketmek. Mükemmel bir gelecek hayali... Kimi hacker, kimi gitarist, kimi gizli ajan. 2 sene sonra burger king de sipariş alırken buluyorlar kendilerini.

Bir yere gidemezsiniz. En fazla eminönünden adalara gidersiniz

umut fakirin ekmeği adam ne yapsın amaçsız bir şekilde yaşasın mı intihar mı etsin ?
  • siegfried kullanıcısına yanıt
    Bana Tarih dersinden öğretilen bilgilerden yola çıkarak Atatürk Osmanlı ile yani kendi kanımız ile kaş çatıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 12 Ağustos 2016; 0:08:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu da tutmuş baya :D
    birkaç yıl sonra upliyim bakalım kaç kişi gitmişolacak
    giden olursa gittim diye yazsın da yanına tik atsın arkadaş
  • 5 10 yila verek yok 1 2 yila avustralya yaz beni de listeye

• Yaz beni de hocam. Yeni zelanda wellington kesin kararlıyım araştırıyorum ciddi ciddi. Hobbit köyünde kendime bir çadır kurup kuzu otlatmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutfak Artisti -- 12 Ağustos 2016; 20:47:45 >
  • Ekle kardeş max 2 seneye gidiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi' gidemediniz be kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Lise yıllarında her gencin hayalidir ülkeyi terketmek. Mükemmel bir gelecek hayali... Kimi hacker, kimi gitarist, kimi gizli ajan. 2 sene sonra burger king de sipariş alırken buluyorlar kendilerini.

Bir yere gidemezsiniz. En fazla eminönünden adalara gidersiniz

Insanlarin hayallerini yikman ne kadar dogru ve etik? 3 sene once yurtdisinda lise egitimlerini arastirirken bu forumdan hep olumsuz ve hayal kirikligi dolu yazilar okumustum ama gitmeyi basardim ve tamamen adapte olup yerlestim diyebilirim ve herkeste yapabilir.
  • Keşke

• Ece.98 kullanıcısına yanıt
    kedi ciğer meselesinden başka birşey değil emin ol

• Yalnız Avrupa ülkesi Almanyayı seçenler araştırmadan hayalindeki ülkeyi yazan üyelerdir

artık türk vatandaşlarının ilticaları kabul esilmiyor, siyasi bir iltica talebinde bulunulsa bile , yok sayılarak iptal ediliyor. Tabii başvuru yapabilecek kadae ülkede yerleşmesi lazım . Bununda desteksiz ihtimal bile cermiyorum

Diyelim ki gittiniz 3 sene olmadan sizi eninde sonunda bulup yollarlar

Gidebilinecek 2 ülke var şuan. İlk kana da ikincisi ingiltere . En azından lise diploması olan gençlere farklı muamele yapıyorlar, birazcık daha şansın artıyor

Ülkede herhangi bir karışıklık olsa bile kendi yaşadığım ülkeye bırakıp Tc yardıma giderim. Analarımız babalarımız kardeşlerimiz yiğenlerimiz var . Az olgun düşünüp herşeyin çok kolay değil ne kadar zor olduğunu görmeniz lazım.

Artık herkes birbiriniz bölüyor . İçten pazarlıklar artıyor

• Yav ne atatürkü ? Yobazlar göç etti buraya hep. Yakında atatürk desen adamlar kavga çıkartacak. Atatürk mason diyen binlerce insan var. Atatürk mason erdoğan peygamber diyor
    Hocam benide yaz, 400 dolar maaş alıp 900 dolara iphone alanlar şükretmeye devam etsinler

• Saydiginiz ulkelerin hepsi size kapilarini acmak icin can atiyor gencler gule gule gidin bi daha da gelmeyin

• Shafter kullanıcısına yanıt
    E-Spor ile LoL CsGO gibi oyunlar ile maaşlı ProGamer olabiliyorsunuz
  • kuyruklarina basilanlar belli ediyor kendini

• 20 Yaş altı olsam gitmek isterdim ..abd ye mesela .

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.