Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
566
Cevap
163
Favori
96.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bahsettiğim kitap İngilizce gramer kitabı değil Rusça gramer kitabı.
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Başarılar dilerim.
    Dediğim gibi dil öğrenmek doğru seçilmiş kaynaklarla %50 daha kolay gelecektir.
    Siz her dersi ayrıca tek tek klasör şekline getirmişsiniz.Büyük emek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Hocam toefl için çok uygun gözüküyor , toefl için kullanabilir miyim ?

Evet zaten geçmişte te YDS ve diğer sınavlar için çok uygun olduğunu belirtmiştim.
    Çünkü daha güncel bir kelime havuzu var.Size kullanılmayan kelimeleri,romanlarda geçen kelimeleri öğretmiyor.
    Zaten çalıştıkça konularda geçen kelimelerin unutmamak için tekrarlandığını da göreceksiniz.

Ek:Rusça gramer kitabını satın aldım.Çok hoşuma gitti.Bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum.
    İyi bir kitap bekliyordum ama bu kadar iyi olacağını beklemiyordum.
    Hatta şöyle bir şey desem abartılı olmaz kesinlikle;
    ''Uluslararası standartlarda hazırlanmış bir gramer kitabı.''
    İlk kez bir gramer kitabı için böyle bir yorum yapıyorum.
    Kitabın kaynaklarını dikkatle inceledim.
    Advanced seviyesine ait Rusça kaynakları eklemişler.Living Language falan vardı.
    Hatta ön söz yazan bir tercüman kaynaklar bölümünde yazmayan başka kaynakların olduğunu da yazmıştı.
    İyi ki bu kitabı almışım.Tekrar teşekkürler.

Çok sevindim hocam grammer ile ilgili sorunuz kalmaz ve bu noktada sonra rusçayı sevmeye başlarsınız :)
    size bir güzellik daha yapamayım buradada bilingual hikayeler var rusça-ingilizce ses dosyalarıda var 100 tane kısa hikaye çok faydalı olur diye düşünüyorum sözlük derdinden kurtulursunuz ,zaman kazanmış olursunuz

http://english.franklang.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=26:russian-through-real-stories&catid=1:2011-04-22-11-55-50&Itemid=8

• hayalperest44 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş linklerde verdiğim bazı dersler silinmişti.Sonra araştırma yapınca doğru çalışan linkleri buldum.Onları ekledim.
    Onları bitirebilirseniz yeterli.Eğer oradaki dersleri az görüyorsanız daha önce bir arkadaş yandex link verdi onları indirin.Başarılar.
  • Ninoİnfeliz kullanıcısına yanıt
    Link için teşekkürler.
    Önce Speaking olarak geliştirip sonra gramer sonra reading yaparım.
    Reading konusunda iyi kaynaklar var elimde.
    Link için teşekkürler.Başka link varsa olabilir.

Ben daha önce şunları buldum;

https://gloss.dliflc.edu
    www.gorodfm.ru/skazki/
    https://deti-online.com/skazki/

Yalnız bunlar 2.linkteki hariç güncel dil değil.Daha çok roman,hikaye tarzında.Kullanılan kelimeler de aynen.Daha güncel konuların geçtiği bir reading sitesi iyi olurdu.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Peki hocam sıralamam doğru mu kontrol edebilir misiniz? Ben işin içinden çıkamadım da.

High Beginner-Low Intermediate
    www.cbc.ca
    Sorry - we can't find that page
    http://www.cbc.ca/manitoba/eal/newscasts.html

Intermediate
    www.cbc.ca
    Sorry - we can't find that page
    http://www.cbc.ca/manitoba/eal/lessons.html

Upper Intermediate
    www.cbc.ca
    Stories | Learning English | CBC Calgary
    http://www.cbc.ca/calgary/learning-english/stories.html

Advanced-1

Advanced-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperest44 -- 28 Eylül 2016; 21:48:08 >

1.sayfadaki linkleri aynen kopyalayın.Advanced bölümünde sorun var.
    Advanced 1 ve 2 aynıydı; düzelttim. Sağolun hocam...
    İndir ve gözün gibi sakla bu dersleri.Bir daha böyle ders bulamazsın.
    Biraz çalışmaya başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    İngilizce'nin salt gramer olmadığını,anlamak olduğunu göreceksiniz.
    Başarılar.
  • silinsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designinlife -- 10 Ağustos 2017; 23:40:48 >
    Ben aslında Tıp doktoruyum ama 2010 yılında Sağlık İşletmeciliği Yüksek Lisansı yaptım geçtiğimiz yıllarda da Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansına başladım. Tüm kredileri aldım tez aşamasındayım.Uluslararası İlişkilerde tez üst konum Rusya.

Ama eski ingilizce ile bu işi götüremedik.Uzun bir süredir İngilizceye yeniden başlamalımı düşünürken ve araştırırken sizi tanıdım. Yazdığını her yorumu okudum bazılarını karıştırıp birkaç kez okudum, tabi yorumlarla ilgili başka arkadaşlarından yorumlarıyla beraber abartma olmasın ama 8-9 saat okumuşumdur ki ben hızlı okurum.

Şimdi gelelim verdiğim karara;
    1 sene de İngilizceyi halletmek sonra da İngilizce kaynaklardan Rusça'ya başlamak. Yüksek Lisans tezimden sonra da Rusya ile ilgili bir doktora konusu seçip oradan devam etmek.
    Bu kadar cesur bir karar vermeyi ve buna inanmayı size borçluyum üstadım...

Allah yar ve yardımcınız olsun, çok samimi, ciddi ve iyi niyetli bir insansınız. Her alanda sizler gibi insanların sayısının çoğalması inanın Ülkemizin 5-10 basamak birden sıçramasına (Her alanda ekonomi, eğitim vs) hemde çok kısa bir sürede yol açacaktır. Bu forumda sizi takip eden genç arkadaşlarımdan bu özelliklerinizi almalarını istirham ediyorum.

Not:İngilizce'ye başladığım tarihi ve bazı sorularımı ilk fırsatta soracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hnyetkin

Ben aslında Tıp doktoruyum ama 2010 yılında Sağlık İşletmeciliği Yüksek Lisansı yaptım geçtiğimiz yıllarda da Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansına başladım. Tüm kredileri aldım tez aşamasındayım.Uluslararası İlişkilerde tez üst konum Rusya.

Ama eski ingilizce ile bu işi götüremedik.Uzun bir süredir İngilizceye yeniden başlamalımı düşünürken ve araştırırken sizi tanıdım. Yazdığını her yorumu okudum bazılarını karıştırıp birkaç kez okudum, tabi yorumlarla ilgili başka arkadaşlarından yorumlarıyla beraber abartma olmasın ama 8-9 saat okumuşumdur ki ben hızlı okurum.

Şimdi gelelim verdiğim karara;
    1 sene de İngilizceyi halletmek sonra da İngilizce kaynaklardan Rusça'ya başlamak. Yüksek Lisans tezimden sonra da Rusya ile ilgili bir doktora konusu seçip oradan devam etmek.
    Bu kadar cesur bir karar vermeyi ve buna inanmayı size borçluyum üstadım...

Allah yar ve yardımcınız olsun, çok samimi, ciddi ve iyi niyetli bir insansınız. Her alanda sizler gibi insanların sayısının çoğalması inanın Ülkemizin 5-10 basamak birden sıçramasına (Her alanda ekonomi, eğitim vs) hemde çok kısa bir sürede yol açacaktır. Bu forumda sizi takip eden genç arkadaşlarımdan bu özelliklerinizi almalarını istirham ediyorum.

Not:İngilizce'ye başladığım tarihi ve bazı sorularımı ilk fırsatta soracağım.

Evet çok fazla konu var.Soru-Cevap konusu daha önce ana konuydu.Orada 20-30 sayfa soru-cevap şeklinde ilerledik.Arkadaşlar geçmiş mesajları okuyup kafamız karıştı dediği için yeni bir konu açıp her şeyi detaylı şekilde yazdım.Çünkü bende dil öğreniyorum.Fazla vakit ayıramıyorum.
    Amacı öğrenmek olan zaten araştırıp ince detayları görebiliyor.

1 senede İngilizce rahatlıkla halledilir.(Bunu şu şekilde ifade edeyim:C2 seviyesinde gramer,reading,writing,speaking becerilerini bu zamanda geliştirebilirsiniz.Hatta üstüne ayrıca alanınızla ilgili tez,makale okuyacak düzeye gelebilirsiniz.Ben İspanyolca'da bunu başardım ki İspanyolca İngilizce'ye göre daha zor.)

Fakat bunu yazdım bir konuda arkadaşlar inanmayabilir o da speaking becerisi.Speaking becerisine 1 yılda üstte de yazdığım gibi c2 düzeyine gelebilirsiniz.
    Fakat YİNE DE en temel eksiğiniz konuşurken fazla deyim vs kullanmamak olacaktır.
    İşte CBC dersleri burada devreye giriyor.O nedenle sürekli bu derslere çok çalışın böyle kaynak yok diyorum.
    Çünkü cbc derslerinde inanılmaz derecede deyim var.Size sadece salt kelime öğretmiyor.
    İngilizce'den kelime öğrenmekten daha önemli şey deyim bilmektir.Bu deyimleri,ifadeleri iyi bilirseniz Collocation dediğimiz cümle düzenini doğru kurarsanız bu dili öğrenmiş sayılırsınız.
    Bana göre İngilizce'nin temeli şunlardır:İdioms,Pharasal Verbs ve Collocations
    Bu 3 alanda iyi düzeyde olan birisi İngilizce öğrenmiş sayılır.
    Benden daha önce İngilizce öğrenmiş arkadaşlarım var.Benden daha fazla kelime biliyorlar.Ama iş konuşmaya gelince adam konuşma içinde 1 tane deyim kullanmıyor.Halbuki İngiliz dili deyim üzerine kurulur.Çok fazla deyim kullanır İngilizler.(Özellikle İngilizler.Diğer ülkeler farklı)
    Zaten yurt dışı eğitimin temel amacı bu 3 alanda öğrencileri geliştirmektir.
    Yurt dışı dil eğitiminin başarılı olması için gitmeden upper-intermediate seviyesine gelip öyle gitmek gerekiyor ki bu 3 alanda öğrenci bir şeyler öğrensin.Diğer türlü kitaplardaki grameri öğrenip gelir.Bunu kendi ülkesinde zaten yapar.Bu konu inanılmaz derecede göz ardı ediliyor.

Şimdi sizin sorunuza dönersek zaten iyi derecede Rusça öğrenmek için İngilizce öğrenmek GERÇEKTEN şart.
    Çünkü ileri düzey Rusça kaynaklar İngilizce.Türkçe olarak hazırlanmış ileri düzey kaynak çok çok az.
    Mesela Rusça deyimleri öğrenmek istediğinizde Türkçe kaynak yok.
    Ama İngilizce kaynak var;
    https://www.amazon.com/Russian-English-Dictionary-Idioms-Revised-Lubensky/dp/0300162278
    Bu kitap kendi alanında tek ve çok pahalı.

Rusça konusunda soru sormanız çok isabetli oldu çünkü bende bu dili öğrenmeye başladım.Daha önce başladım bıraktım.Yanlış kaynak seçtiğim için bıraktım Macarca öğrenmek için fakat geri bıraktım.
    Yani Rusça kaynaklar hakkında az çok bilgim var.Ben de bu dilden YDS'ye girmeyi düşünüyorum.
    Eğer Uluslar arası ilişkilerle ilgili Rusça bir şeyler okumak isterseniz kaynak önerebilirim.(Ben yds için araştırdım bu alanla ilgili Rusça kaynak,dergi vs çok az.Çok zor buldum.)Hatta Rusça-İngilizce Siyaset bilimleri terimleri sözlüğü aradım o da yoktur.Çok eski eserler var onlar da aşırı pahalı.

Rusça için önerim size şu olacak;(En seçkin kaynaklar bunlar)
    Önce speaking becerisini geliştirin.
    Ben bunun için 3 kaynak öneriyorum.
    1.Michel Thomas Rusça seti(anlatım dili İngilizce)
    2.Let's Talk About Life! An Integrated Approach to Russian Conversation(advanced seviyesine getirmek için çok kaliteli ve tek kitap)
    Son olarak şu siteye çalışabilirsiniz.

Gramer:
    Adnan Yaşar-Rus Dili Grameri(Geçen gün satın aldım.Çok kaliteli kitap.Tüm konular detaylı şekilde var.Ek bir gramer kitabı almanıza gerek yok)

Reading:
    Bunun için para harcamayın.İnternette güzel kaynaklar var;
    https://gloss.dliflc.edu
    www.gorodfm.ru/skazki/
    https://deti-online.com/skazki/
    Buradaki bu son 2 linkte genelde roman hikaye tarzında yazılar var.İlk linkte bir çok alana dair yazılar var.
    Şu gazete de güzel;
    http://www.kommersant.ru/
    Advanced seviyesine ait 4-5 kaynak var.Fiyatları çok pahalı yazmadım buraya.

Eğer sözlük falan almayı düşünüyorsanız hiç düşünmeden şunu alın.Ben İspanyolca'sını aldım görsel olduğu için kalıcı oluyor.
    http://www.dk.com/ca/9781465444158-russianenglish-bilingual-visual-dictionary/

Biraz fazla yazım kusura bakmayın.Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hnyetkin

Öncelikle rat.planet üstada teşekkür etmek istiyorum.
    Benim gibi yaşı 50 ye az kalmış ama okumayı seven birini bile 7-8 ay ciddi bir çalışmayla dil öğrenebileceğine ikna etti.

Üstadın beğendiği ve herkese önerdiği ve mutlaka arşive alın sonra çalışırsınız dediği CBC derslerinin tek linkleri

1.HİGH BEGİNNER-LOW İNTERMEDİATE DERSLER için tek link
    https://1drv.ms/u/s!ArkURcuRLMjAhUWTUvj7DCERDUuH

2.LOW iNTERMEDİATE-İNTERMEDİATE DERSLER tek link
    https://1drv.ms/u/s!ArkURcuRLMjAhUaRqW74A_FGnI1J

Bende kısmetse yakında başlayacağım :) Ufak tefek sorularım var onları da ilk fırsatta soracağım.
    Arkadaşlara ve hocamıza selamlar.

Not:Paylaştığım resimler 2.LOW iNTERMEDİATE-İNTERMEDİATE DERSLER içindir. Hepsini tek tek klasörledim.

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri

@hnyetkin hocam teşekkür ederim

@rat.planet hocam ben @hnyetkin arkadaşın verdiği linktekileri indirdim (high beginner ve low intermediate)

1-sanırım önce high beginner a başlıyacam sonra low inter bunlar yeterli mi acaba? birincide 90 ikincide 99 ders görünüyor.
    ana konuya ekledim yazmıssınız ama linklere tıkladığımda birşey görünmüyor ya da yanlış yerlere tıklıyorum.

bunlar tabii 3. aşama ama sizin de deiğiniz gibi silinmeden indireyim dedim sadece bu linktekilerden daha kapsamlısı var mı merak ettim.

• TRajikomik kullanıcısına yanıt
    İlk seviye 110 ders.
    İkinci seviye 99 ders.
    "...Rusça için önerim size şu olacak;(En seçkin kaynaklar bunlar)
    Önce speaking becerisini geliştirin.
    Ben bunun için 3 kaynak öneriyorum.
    1.Michel Thomas Rusça seti(anlatım dili İngilizce)
    2.Let's Talk About Life! An Integrated Approach to Russian Conversation(advanced seviyesine getirmek için çok kaliteli ve tek kitap)
    Son olarak şu siteye çalışabilirsiniz..."

Hocam 3. tavsiyeniz görünmüyor
    Bu arada Rusça tavsiyeleriniz içinde tekrar teşekkür ederim. Onları da 1 yıl sonrası için not aldım

Michel Thomas Rusça setine veya herhangi bir dil setine başlamak için hangi düzeyde İngilizce yeterlidir?

• TRajikomik kullanıcısına yanıt
    rat.planet kullanıcısına yanıt
    rat.planet hocamın dediği gibi 110 ders var.

Ben şimdi kontrol ettim benim linkimde 88 ders görünüyor.

22 ders eksik neden böyle olduğunu anlayamadım.Tekrar teker teker kontrol edeceğim ve eksiklikleri tespit edeceğim inşaallah.

Eksik dersler diye yeni bir link ekleyeceğim. Ekleme yapınca sizi de haberdar ederim.
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    3.tavsiye:

Özellikle speaking için telaffuzları öğrenmek için güzel bir site.

Upper-intermediate olmak gerekiyor.Daha alt seviyede anlamları çözemezsiniz.
    Hocam tekrar teşekkür ederim.

Verdiğiniz tüm bilgiler öyle güzel ve faydalı ki yılların başarılı olmuş bir tecrübesini bize aktarıyorsunuz ve bunu Türkiye gibi yıllardır İngilizce vb. dillerde saatlerce eğitim alan insanlara sunuyorsunuz.
    İnşaallah bizler de ileride geldiğimiz dil seviyeleri ile güzel örnekler olarak çalışma planınız için destek olmuş oluruz.

Yukarılarda sormuştum, speaking çalışırken 1. aşama Look Ahead derslerini dinlerken kaç kez dinlemeliyiz diye, sizin cevabınız ne kadar çok olursa o kadar iyi olur şeklindeydi. Malum günlük bir çalışma süremiz var daha üstüne çıkamıyoruz, bu açıdan da düşünürsek bir video bölümü için nasıl bir ölçümüz olsun. Mesela 2 kez dinleyip sonra kelime ve kelime kalıplarını yazmak vs. gerçi herkesin anlama kapasitesi mutlaka farklıdır ama tecrübeli biri olarak bir tavsiyeniz olur mu ? gerçi ben daha başlamadım belki de başladıktan sonra bu sorumun cevabını almış olurum.

Bu soruyla bağlantılı olarak şöyle bir hedef koyabilir misiniz? ; 8 ayda advanced hedefleyen biri için şu kadar saatte speaking (look ahead) bitmeli, şu kadar sürede gramer bitmeli, şu kadar sürede CBC dersleri bitmeli gibi.

Teşekkür ederim.

• Hocam yeniden İngilizce öğrenme yolculuğuna başlıyorum sizin yönteminizle.Bir müddet ara vermiştim.Önceki önerdiğiniz çalışma yöntemi zordu hocam sıkılmış yorulmuş idim.Önceki yönteminizden farklı bir yöntem paylaşmışsınız bizlerle. İnşAllah tekrar çalışmayı yarıda kesmem ve bu İngilizceyi hallederim.

Başta rat.planet hocam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. Takipteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gresens -- 30 Eylül 2016; 21:23:31 >
  • gresens G kullanıcısına yanıt
    İngilizce öğrenmek için bundan daha iyi bir kaynak ve çalışma sistemi bulmanız çok zor.
    Bu kaynakların değerini iyi bilip çalışın.
    Unutmadan bu dersleri indirip silmeyin ileri de lazım olur başkalarına da önerirsiniz.Çünkü silinme tehlikesi var.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.