Şimdi Ara

5 bin tlye body+macro lens tavsiyesi ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir proje için ormanda yüzlerce yosun çekimi yapmam gerekiyor.

Üst limit 5 binlira ve türkiyede mağaza satış fiyatı bazında olmalı(2.el veya spot yurtdışı olmayacak).

Yüksek kalitede makro fotoğraflar beklendiği için lensin üst düzey olmasını istiyorum.

Sadece gövde+macro lens en yüksek fayda sağlayabileceğim kombin acaba hangi üründe olur ?

HAtta makro konusu üzerine çalışmış arkadaşlarımızdan çekim tüyoları veya ek ekipman tavsiyeside alabilirim(makro ring flash vs).

Konunun aciliyeti olduğu için hızlı cevaplarınıza bekliyorum

• Canon 70d , 100mm macro (tercihen L serisi) , makro ring flaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70d ve l serisi olunca 5 bini geçer hocam 60 olsa fiyat biraz daha ulaşılabilir oluyor
  • Sigma 100mm + 70D ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigma 150 mm mi hocam? canon L+60d den daha iyi bi seçim mi olur bu?
  • 3700'e eren digital, hayyam gibi yerlerden 6D body alın derim ben. Kalan parayada ikinci el lens ve flaş alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: taxus

sigma 150 mm mi hocam? canon L+60d den daha iyi bi seçim mi olur bu?

Evet hocam 150mm yanlış yazmışım. Forumda sharks ın Makroları vardır bu lensle çekilen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • taxus T kullanıcısına yanıt
    70D + ve çekeceğin objelere göre 60mm yada 100mm makro tamamdır ..
  • lifecausee L kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz için teşekkür ederim ama türkiye sıfır fiyatı 5 bini geçiyor sanırım hocam
  • Gövde konusunda çok ileri gitmenin anlamı yok. 600D + 100mm L + ring flaş iş görecektir. Aslında yapabilirseniz ucuz bir tepe flaşta iş görür
  • teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyordum aslında ama 70d 60d duyunca kararsız kaldım kendimde k20d kullanıcısıyım üst düzey lenslerim olmamasına rağmen tatmin oluyorum. L serisi bi lens hiç kullanmadım ama 600d ile güzel sonuçlar alınabilir heralde.ring flashla birlikte taşıması zor olur mu peki çünkü günde 9-10 km ormanda yürümem gerekiyor
  • 5d Mk III + 100mm F2.8 L
  • Türkiye garantili fiyatı setin 5 bin lirayı geçmeyecek hocam proje kapsamında tubitak katkısıyla alınacak ayırdığım tutar bu kadar
  • Türkiye garantili fiyatı setin 5 bin lirayı geçmeyecek hocam proje kapsamında tubitak katkısıyla alınacak ayırdığım tutar bu kadar
  • quote:

teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyordum aslında ama 70d 60d duyunca kararsız kaldım kendimde k20d kullanıcısıyım üst düzey lenslerim olmamasına rağmen tatmin oluyorum. L serisi bi lens hiç kullanmadım ama 600d ile güzel sonuçlar alınabilir heralde.ring flashla birlikte taşıması zor olur mu peki çünkü günde 9-10 km ormanda yürümem gerekiyor

Yok olmaz. Çok ileri azari gezileri için 7D de tercih edebilirsiniz. 600d nispeten daha basit bir gövde

• 7 dyi suya sabuna dayanıklı diye tavsiye ettniz değil mi hocam. peki kendime de almayı düşündüğüm fuji xe ve 60 mm makro lensi bi seçenek olabilir mi çünkü çünkü çıktığım bi kaç arazide nikon komkokt p7100 kullandım küçük olduğu için çok kullanışlı oldu fakat fotolar ekranda güzel gelmişti ama pc ye atınca hiç tatmin olmadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

7 dyi suya sabuna dayanıklı diye tavsiye ettniz değil mi hocam. peki kendime de almayı düşündüğüm fuji xe ve 60 mm makro lensi bi seçenek olabilir mi çünkü çünkü çıktığım bi kaç arazide nikon komkokt p7100 kullandım küçük olduğu için çok kullanışlı oldu fakat fotolar ekranda güzel gelmişti ama pc ye atınca hiç tatmin olmadım

Evet 7D gerçekten çok ama çok dayanıklı bir gövde. Zaten bu nedenle halen fiyatı yüksek ve satışı devam ediyor.

Fuji'nin yeni X serisi bir modeli ve 60mm makro lens kombinasyonu P7100'ün oldukça önünde. Fotoğraf kalitesi olarak ciddi anlamda tatmin edebilir ancak aydınlatma konusuna dikkat edin. Bildiğim kadarıyla fuji için ring flaş yok. Bu nedenle fuji alırsanı mutlaka bir hari flaş alarak makro lensin önüne doğru yönlendirin. İyi sonuçlar için de mutlaka yumuşatmanız lazım flaşı bir materyal ile

• taxus T kullanıcısına yanıt
    bu durumda kdv ödemeyecekmisiniz peki ?
  • Yosun çekimi için 100MM yeterli olacaktır. Body için de kesinlikle açısı değişebilir bir lcdsi olan body almanızdır.

Canon 100MM L IS >> 2900 TL civarı TR garantili fiyatıdır.
    Canon 650D Body >> 1500 TL civarı TR garantili fitatıdır.

Bunların yanına da kesinlikle 200TL üstü ve 15cm e kadar inebilen bir tripod almalısınız. Ayrıca ring flaş yahut reflektör ve orta seviye bir tepe flaş da işinizi görür.

Tamamını 5000TL ye almış olursunuz.

Saygılar.
  • hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için tripot ile kullanmak çok kullanışsız olacak bizim için çünkü bitkiyi çekip devam edicez hatta flash konusunda bile tereddütlüyüm.fotoğrafını çekmek 5 snmi filan almalı yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.