Şimdi Ara

5 yaşındaki Çoçuğum Çıldırmış durumda......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar arkadaşlar.Uzun uzun okuduğum makaaleler ardından birde foruma kayıt olup aranızda bulunan uzman yada tecrubeli baba ve annelerin bilgilerinden faydalanmak istedim.

Hoşgeldin diyen arkadaslar için şimdiden hoşbulduk diyorum

31 yaşında genç bir babayım.Ne yazıkkı anlaşamadığımız için eşimle ayrıldık.Bebeklik durumunu annesiyle(anne çalışıyor) daha çok ananesiyle geciren evladım annesinin başka bir şehire taşınması nedeniyle 5 aydır benimle yaşamakta.İlk zamanlar oğlumla herşey çok güzel ilerlerken son zamanlarda annesinin sık sık görmeye gelmesi oğlumda ''anneme gitmek istiyorum ananeme gitmek istiyorum annemi özledim gibi'' konuşmasına hırçınlaşmasına olur olmadık bağırmasına sebeb oldu ve birilerine vuruyor..Evde bu durumu pek yaşamazken kreşte bu tavrı sık bir şekilde öğretmenlerıne ve öteki çoçuklara gösteriyor.Bu durum her gerçekleştiğinde saatlerce okulla konusurken kendimi buluyorum.Öğretmenlerinin ise en çok korktuğu şey bu davranışını alışkanlık hale getirmesi ve 1. sınıfa başladığında uygulaması...Evladım üzerinde bir baskı kurmuyor herzaman bu yaptığının yanlış oldugunu ona söylüyorum ama nafile.

Kreşe gittiği bazı zamanlar çok pozitif bazı zamanlarda bu şekilde negatif davranıyor.İşin açıkcası okulunu değiştirmeyi düşünür hale geldim çünki öğretmenleri ders yapamıyoruz diyor.Evladım konusunda mantıklı ve onun kazancına yararına kararlar vermeye çalışıyorum.Ama beni soracak olursanız psikolojikmen bitik durumdayım ve çok yorgunum.Evladımın bana bıraktıgı yorgunluk değil bu..Hayatın bana bıraktığı yorgunluk...Ve şuraya su konuyu açarken içimden gelenleride yazmak beni rahatlatıyor...

Duruma benim tarafımdan bakıcak olursanız

Barmenlik yaptığım için evladıma çok vakit ayıramıyorum.Elimden geldiği kadarıylada en iyi baba olmayada çalışıyorum.Oğlumun bu davranışlarında benimde payım olduğunu düşünüyorum.Akşam 4 bucuk gece 3-4 derken haliyle beraber aynı evde olmamıza rağmen vakit geçiremiyoruz.Daha doğrusu evladım okulda oluyor ve günde beni 1 saat görebiliyor.Annemle aynı evde yaşadığım içinde genelde babannesiyle birlikte vakit geçiriyor.Beni her babaannesine sorduğunda Yavrum baban işte cevabını almaktan eminimki evladımda sıkılmıstır..

Günümüz türkiyesinde mahalle kültürüyle artık çoçuklar buyuyemediği için evladımı sosyolojik psikolojik açıdan enerjisine atsın diye kreşe vermiştim..Şuanda elim ayağımda bağlı vaziyette.artık evladıma nasıl yaklaşmam gerekiyor bilmiyor ve bunla alakalı devamlı makaleler okuyorum.En son soluğu ya pedagogda alıcaz yada oğlumun istediği olucak annesine gidicek...Aklım karman çorman.....Konuyla ilgilenen her bireye ayrı ayrı teşekkür ederim....

• iş degistirme imkanin varsa boyle bisey yapman iyi olur. ben de dogru duzgun anne baba yüzü gormeden buyudum insan bunun eksikligini hep hissediyo. bu boslugu yanlis insanlara guvenerek doldurmaya calistim vs.. sonu husran tabiki. herneyse yerinde olsam 9-6 normal mesai yapabilecegim bi iş bulmaya calisirdim. buyuk otellerden birinde calisiyosan servise yada baska departmana gecmeye calis barmenin mesaisi hem uzun hem yorucu cunku. insanin ayakta duracak hali kalmiyo

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

İlgin için teşekkür ederim.Keşke imkanım olsa yıllardır aynı şirkette çalışıyorum.ortalama 11 yıl oldu.mağlum sebeblerden ötürü başka yere de gidemiyorum.restourant club barmenı olduğum içinde bağlı olduğum şirket aktif görev yaptığım mekantan transfer etmıyor.Elim kolum ınanılmaz bağlı.Ekonomik şartlar zaten hareket alanımızı yeterince kısıtlamış durumda

• Anne çocuğu dolduruyor, geriyor, gazlıyor, hırçınlaştırıyor olabilir mi acaba, bunu gözlemlediniz mi? Onda bir intikam, hesap sorma duygusu var mı? Eşinizle ayrılışınız nasıl oldu, olaylar yaşandı mı? Çocuğunuzla olan ilişkisi nasıl? Doğrusu bu konu çok hassas konu, hem sizin hem çocuğunuzun hem de eski eşinizin çocuk psikoloğuyla görüşmesi gerekiyor, düzgün, işinde uzman, iyi niyetli bir uzmana ulaşmalısınız. Hem size hem de anneye çocuk rahatlıkla ulaşabilmeli, kopukluk olması iyi değil, elbette oyun, numara dönmemeli, çocuğa yönelik destek şart. İşiniz yorucu, uğraştırıcı, transfer şansınızın olmadığını söylemişsiniz, oradan ayrılıp daha düzgün bir işe geçmeye bakın, bunu yapın, sürekli böyle devam ederseniz aranızdaki ilişki pek güçlü olmayacaktır. Tazminat hakkınızı alın, daha sakin, size daha fazla vakit bırakan pozisyona geçmeye uğraşın. Ülke şartları iyi değil maalesef, herkes zorda, eski eşinizle görüşün, detaylıca konuşun plan, çare düşünün. Çocuk mutsuz, gergin belli ki. Kesinlikle çare bulmalısınız, problemleri çözmelisiniz, küçüğün ruhu ciddi yara almasın. Umarım çözebilirsiniz, kolaylıklar diliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 yaşındaki oğlum sapıttı
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.