Şimdi Ara

4 yaşındaki oğlum sapıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 34 yaşındayım ve 4,5 yaşında oğlum var. Bu sene anaokuluna başlayacak. İstanbul'da olmamıza rağmen fazla çevrem ve arkadaşım olmamasından dolayı çocuğum yalnız ve evde büyüyor. 1,5 yaşında oğlum var. Tek arkadaşı o.

O da büyük oğlana tam uyum sağlayamıyor. Annesi başka şehirden olduğu için burada o da yabancı ve benim çevrem olmadığı için o da çevre edinemedi.

Normalde neşeli ve zıpır bir çocuktu ama son bir haftadır kendini YouTube a hapsetti. Sadece Minecraft videoları ve benzer içerikleri izliyor. Bugün 11 saat YouTube izleyince çıldırdık evde. Elinden alamiyoruz. Ağlayıp duruyor. Susup bir kenara oturuyor ve konuşmuyor.

Sonra döndüm kendime baktım. Benimde ondan bir farkım yok. Çocuk babasından ne görürse onu yapıyor. İşten geliyorum YouTube araba videoları izleyip duruyorum. Evlendiğimde sosyal medya bağımlılığımı bırakmak için face instagram ve diğer sosyal medyaları hepsini kapatıp sildim. Kullanmıyorum ama şöyle bir baktım. Onların yerine DH ve YouTube a abanmışım.

Benim gibi içine kapanık, arkadaşlarıyla iletişim kuramayan, ezik birisi olmasını istemiyorum. O yüzden karar aldım. Çocukla biseyler yapmam lazım. Sizden isteğim bana öneriler vermeniz. Dalga geçenler ya da nutuk atanlar olacaktır ama çaresiz kalınca onlarında fikirlerini almaya razıyım. Yeter ki iletişimi kopuk, telefon bağımlısı bir çocuk olmaktan çıksın, özgüveni yüksek ve sosyal bir çocuk olsun. Sizin önerileriniz neler beyler ? Gelişimleri buraya yazarım. Belki ileri de baba olacaklara iyi birşeyler bırakmış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 10 Ağustos 2023; 2:16:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi eskinin yaşlıları konumuna düşmek istemem ama telefondan da bir hayır geleceğini hiç sanmıyorum. Benim oğlumda 5 yaşını geçti. Pek telefon yüzüne bakmaz. Ama tabi niye bakmıyor. Muhtemelen benim gibi evde bilgisayarların alası olduğu için. Telefondaki kıytırık oyunlar, ya da minicik ekranda youtube falan pek ilgisini çekmiyor orada 34 ips curved falan varken :P Şimdi e ne farkı var diye düşünmeyin çok var. Telefondan üretim çok kısıtlı. Konsol ile, tablet ile pc arasında da dev uçurum var. Ben de zamanında 3 yaşında pc ile tanıştım.

Ama bence bu avantaj. Minecraft videosu izleyeceğine oyununu kurun. Benimkisi bayağı güzel evler yapmaya başladı, içini dizayn etmeye başladı. Ben 3 yaşında neredeyse zorlayarak oturtuyordum keratayı. Haftada en az 1-2 oyun falan alıyorum Steam Epic. Araba Yarışlarında çok iyi hale geldi şimdiden. Forza 4, NFS ler, Crew2 bir ton araba yarışında geliştirdi kendini. Şimdi crafting tarzına geçiyor ufaktan. Mineraft güzel bir başlangıç. Okuma yazması ile beraber ufaktan quest'li crafting'lerle biraz da rpg tarzına kayacağız.

Ha belki diyeceksiniz neler oluyor ama oyunlarda çocuk gelişiminin önemli bir parçası. Misal ben 6 yaşlarında İngilizce okuyordum. Hızla öğrenmeye başlamıştım. Kimse demiyordu öğren diye. Kendim istiyordum çünkü oyunlarımı anlamam gerekiyordu. O zamanlar internette yok. Elimde sözlük yazanları çözüyordum.

Ha şimdi ne yapıyorum. 36 yaşına geldim. Hayatımda 18 gün birisinin yanında çalıştım. Onun dışında 15 senedir kendi işim. Pc de grafik, tasarım, yazılım, 3d modelleme, animasyon ile yani pc ile rahat paramı kazanıyorum.

O yüzden diyorum konsol ile pc çok farklı. Pc de oyununu oynayacak, o sırada win ekranında sağ tuşa basacak, çıkan özellikleri soracak. Misal chrome da sağ tuş developer yapacaksınız bir gün. En sevdiği web sitesinde anında 2 basit kod ile o meşhur sitenin arkaplanını değiştireceksiniz ya da logosunu aşağı alacaksınız. Şaşıracak, orada kodları görecek tanıyacak, merak duyacak. Gibi gibi.

Sosyallik için de kreş öneririm. Ama tabi diyeceksiniz en basiti 10 binden başlıyor. O zaman belediyenin kreşlerine yazılın.

oglana yeterince vakit ayirmiyorsunuz sanirim.

elbet okudugunuzda belki sinirlenip nasil bana oglumla ilgilenmiyorsun dersin diyebilirsiniz.

ama ilgilenmek sadece dustugunde kaldirmak, suyunu mamasini verip gecmek degil.

cocuk isi coook fazla sabir ve cook fazla vakit istiyor.

benlik degil en azindan bir sureligine, bu yuzden kiz arkadasima da iliskinin basinda soylemistim:)))

cocukla vakit gecirmek sart. izinli oldugun gunde al cocugunu park bahce gezin top falan oynayin.

telefon bir kere verilmis artik. zehir gibi bir sey. yerinizde olsam nintendo wii alırdım.

hem fiziksel aktivite olur cocuk icin hem de sacma sapan videolar izlemez.

aile olarak otorite gostermek de sart, 1 saat oynamasina izin verirsiniz, kapattiginizda uzulup geri acma gibi hatalara dusmeyin.

• 2 Kursa yazdır biri spor dalı olsun diğeri eğitim kursu yani dil kursu, bilgisayar kursu, çalgı kursu gibi.

Sen söylemeden söyleyeyim çocuğunun yaşı bunlar için müsait. Param yok diyorsan bağlı olduğun belediyenin çocuklara özel

ücretsiz kursları var.

• oglana yeterince vakit ayirmiyorsunuz sanirim.

elbet okudugunuzda belki sinirlenip nasil bana oglumla ilgilenmiyorsun dersin diyebilirsiniz.

ama ilgilenmek sadece dustugunde kaldirmak, suyunu mamasini verip gecmek degil.

cocuk isi coook fazla sabir ve cook fazla vakit istiyor.

benlik degil en azindan bir sureligine, bu yuzden kiz arkadasima da iliskinin basinda soylemistim:)))

cocukla vakit gecirmek sart. izinli oldugun gunde al cocugunu park bahce gezin top falan oynayin.

telefon bir kere verilmis artik. zehir gibi bir sey. yerinizde olsam nintendo wii alırdım.

hem fiziksel aktivite olur cocuk icin hem de sacma sapan videolar izlemez.

aile olarak otorite gostermek de sart, 1 saat oynamasina izin verirsiniz, kapattiginizda uzulup geri acma gibi hatalara dusmeyin.

• Şimdi eskinin yaşlıları konumuna düşmek istemem ama telefondan da bir hayır geleceğini hiç sanmıyorum. Benim oğlumda 5 yaşını geçti. Pek telefon yüzüne bakmaz. Ama tabi niye bakmıyor. Muhtemelen benim gibi evde bilgisayarların alası olduğu için. Telefondaki kıytırık oyunlar, ya da minicik ekranda youtube falan pek ilgisini çekmiyor orada 34 ips curved falan varken :P Şimdi e ne farkı var diye düşünmeyin çok var. Telefondan üretim çok kısıtlı. Konsol ile, tablet ile pc arasında da dev uçurum var. Ben de zamanında 3 yaşında pc ile tanıştım.

Ama bence bu avantaj. Minecraft videosu izleyeceğine oyununu kurun. Benimkisi bayağı güzel evler yapmaya başladı, içini dizayn etmeye başladı. Ben 3 yaşında neredeyse zorlayarak oturtuyordum keratayı. Haftada en az 1-2 oyun falan alıyorum Steam Epic. Araba Yarışlarında çok iyi hale geldi şimdiden. Forza 4, NFS ler, Crew2 bir ton araba yarışında geliştirdi kendini. Şimdi crafting tarzına geçiyor ufaktan. Mineraft güzel bir başlangıç. Okuma yazması ile beraber ufaktan quest'li crafting'lerle biraz da rpg tarzına kayacağız.

Ha belki diyeceksiniz neler oluyor ama oyunlarda çocuk gelişiminin önemli bir parçası. Misal ben 6 yaşlarında İngilizce okuyordum. Hızla öğrenmeye başlamıştım. Kimse demiyordu öğren diye. Kendim istiyordum çünkü oyunlarımı anlamam gerekiyordu. O zamanlar internette yok. Elimde sözlük yazanları çözüyordum.

Ha şimdi ne yapıyorum. 36 yaşına geldim. Hayatımda 18 gün birisinin yanında çalıştım. Onun dışında 15 senedir kendi işim. Pc de grafik, tasarım, yazılım, 3d modelleme, animasyon ile yani pc ile rahat paramı kazanıyorum.

O yüzden diyorum konsol ile pc çok farklı. Pc de oyununu oynayacak, o sırada win ekranında sağ tuşa basacak, çıkan özellikleri soracak. Misal chrome da sağ tuş developer yapacaksınız bir gün. En sevdiği web sitesinde anında 2 basit kod ile o meşhur sitenin arkaplanını değiştireceksiniz ya da logosunu aşağı alacaksınız. Şaşıracak, orada kodları görecek tanıyacak, merak duyacak. Gibi gibi.

Sosyallik için de kreş öneririm. Ama tabi diyeceksiniz en basiti 10 binden başlıyor. O zaman belediyenin kreşlerine yazılın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 10 Ağustos 2023; 6:54:45 >

• Kreş fikrine katılıyorum, çok faydası olur. Bunun dışında evin dışında biraz vakit geçirin işten sonra çok yorgun olmuyorsanız. Yüzmeye gidin, yürüyüş yapın vs biraz fiziksel aktivite çok iyi oluyor çocuklar için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esselamu aleyküm;

insanı hapsetmek isteyen bir kötü enerji var....

Ama insan muhteşemdir..

Kim demiş ezik ?

Eziklik sanılan aslında kötülüğü reddetmektir.

Çocuğun azgınlığına tabi olmayın. ELinden video vb gereksiz oyalayıcı cihazı aldığınızda ağlamasına ya da uzaklaşmasına kapılmayın, aynı ilgiyi devam ettirin. Hayatı öğrenecek. Sonra aile şefkati olmadan öğrenirse başka öğrenir.

Hobi ve özel uğraşlar olur.

https://forum.donanimhaber.com/pvc-den-kamyon-mini-maket-ama-sanzumanina-kadar--154859919

https://forum.donanimhaber.com/oyuncak-makinalarlar-neler-yapilabilir-boyle-oyuncaklar-mi-varmis--155202268

• Hazır havalar güzelken yüzme kursu olabilir ne biliyim spor kursları olabilir bununla beraber izin günlerinde işten çıktığınızda akşamları biraz dışarıda aktivite yapmak da iyi gelebilir beraber bir yerlere gitmek gezmek araba hevesi varsa trafiğe kapalı alanda kimseye zarar veremeyeceği yerde kucağınıza alıp araba kullanın beraber

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben olsam ufak bi boks torbası alırdım. Bu arada bende 34 yaşındayım. Kız arkaşadaş dahi yok :) özgürce yoıtube yemek vidolarını izliyorum çöp şiş, kuzu pirzola vs. Hayat böyle de güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 10 Ağustos 2023; 8:32:38 >
  • Örnekte olduğu gibi çocuk bakmak dünyanın en meziyetli ve ustalık gerektiren mesleği. Nasıl çocuk bakılacağını bilmiyorsanız, hatta kendinize bile bakamıyorsanız çocuk yapmayın.

• babasın sen artık reis forumda dahi olsa kendine ezik deme çocuğunla ilgilenmediğin için durum böyle

internette 6in 1 satılan hazır güneş enerjili projeler var birlikte onları yapın

hazır satılan tahta birbirine geçmeli maket projeler var oturun evde birlikte zman da geçirirsiniz üm bunlardan sonra haftada 2 3 saat bilgisayarla oynamasına izin ver minecraft seviyorsa o oynu kur evleri kendi yapsın oyun videosu izemek kadar absürt durum yok telefon tablet demiyorum bilgisayar emin ol aralaında dağlar kadar fark var tel el altında bir alet olduğundan alıştırma youtube bağımlısı olmuş çocuğun daha ilkokula başlamadan bunun dikkat süresi azalacak hem 11 saat boyunca fark etmediniz mi nasıl anasınız babasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 10 Ağustos 2023; 10:17:44 >
  • Hocam aktivite yapın hicbirsey yapmıyorsanız akşam işten geldikten sonra alın yurususe çıkarın,parka götürün diğer çocuklarla oynasın

Zaten yaz parklar 12 ye kadar dolu,akşam işten geldikten sonra götürün parka

• Ne yaparsanız yapın kitap okumayı ihmal etmeyin. Kitap okumamış ile okumuş çocuk arasındaki fark hiçbir şeyde yok!

Hatta beraber kitap okuyabilirsiniz, 2 çocuğunuza da yapabileceğiniz en büyük iyilik kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır.

• 2 tokat patlat aklı başına gelir.

• bizim sülale komple dağlı olunca italyanlar gibi kavga eder gibi konuşuyoruz yemekte bile ve kimde olduğu farketmiyor kız çocukları bundan rahatsız oldukları için bıdır bıdır susmuyorlar sürekli ilgiyi kendilerine çekip herkes bebek gibi konuşsun istiyorlar. erkek çocukları ise başka bir şeyle meşkul olup duymak istemiyorlar. umarım anlatabilmişimdir.

• Çocukla futbol oyna

• Bilgisayar oyunu oynasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam öncelikle "Benim gibi içine kapanık, arkadaşlarıyla iletişim kuramayan, ezik birisi olmasını istemiyorum." bu lafa çok üzüldüm yaş oalrak küçük olarak ve meşgul aileye sahip olaraktan ben diğer tarafın açısındna yazıcam. Öncelikle devir değişiyor bende küçükken çok içe kapanıktım benimki daha çok varolan çevreyi reddetmekti ama hep arkadaşım oslun istiyordum ancak bi yandan da arkadaş edinmiyordum (burdaki küçük oğlanın büyük oğlana yetişemem sebebi bu olabilir) kurslar,kreşler,etüt merkezleri ve tüm o sporlar kısaca önerilen herşeyi yaptık sonuç değişmedi ve o dönem internet en büyük arkadaşımdı sonuç olarak zamanla tam teri şekilde aşırı dışa dönük bile oldum huylarımızı değiştirmek bir tık zor. Huylarımızı değiştirebilsek zaten siz o cümleyi kurmaz kendinizi değiştirirdiniz. ama çocuk minecraft oyanamak istiyor diye engelleyip hiç istemediği belkide bir kursa yazdırmak çocuk psikolojisi için daha kötü. Süreyi azaltmak istiyorsanızda bunun için çocuğun daha çok ilgisini çekecek bir şey bulmalısınız yoksa çocuk ilerde size düşmanlaşır.

ayrıca yok çocuğa vurun, yok çocuğu elinden cihazı alın veya tüm suç minecraft/internette demek çok yanlış benim ailemde öyleydi ve ben bu olaylar yüzünden ailemden nefret ediyorum zamanımda da sırf bu olay yüzünden sen çok kötü bir babasın demiştim çocuğa zorla istmemediği şeyler yaptırıp tramva yaşatmak daha beter internet /minecraft kötü şeyler değil ama dediğim gibi ekran süresini azaltsa iyi olur bunuda başka uğraşlar keşfetmesini sağlayarak yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 11 Ağustos 2023; 2:10:24 >

• Hocam çocuk 11 saat YouTube izleyecek, telefonu elinden aldığınızda sürekli ağlayacak ve konuşmayacak seviyeye gelene kadar aklınız neredeydi? Bence buradaki hiçbir öneriyi dikkate almadan profesyonel bir yardım alın bu saatten sonra. Çocuk telefonu elinden aldığınızda sizi düşman olarak görmeye başlamış. Çocuğu bu kadar boşladıktan sonra kendiniz üstesinden gelemezsiniz diye düşünüyorum.

Aynı yaşta erkek çocuğum var. Günlük sınırlı miktarda televizyon izleme hakkı var. Onun dışında oyuncaklarıyla oynar. Annesiyle ya da benimle vakit geçirir. Bazen dışarı çıkarırım ve akülü arabasini sürer. Bazen gezmeye götürürüm. Telefon olayını tamamen yasakladım. Çünkü ona zarar verdiği, bağımlı yaptığı kabak gibi ortadaydı. Siz çocukla hiç vakit geçirmemiş siniz anlattıklarınıza bakılırsa. Bu saatten sonra sizinle vakit geçirmek isteyeceği bile şüpheli. Profesyonel bir şekilde yaklaşıp telefondan uzaklaştırmak, sizinle ve oyuncaklarıyla vakit geçirmesini sağlamak lazım. Bunu yaparken de yaşına uygun davranmak ve travmaya sebep vermemek lazım.

• Çocukla zaman geçir knk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.