Şimdi Ara

5 yıl boks yaptım sorularınızı alayım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
23.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kappa Face

Hocam malum parmak sokma nasıl oldu acaba biraz açar mısınız. Sakatlığınıza üzüldüm geçmiş olsun :(

Ben de krav magaya başladım ama biraz sıkıcı geliyor boks veya muay thai yapasım var aslında hatta boks+judo/güreş/bjj gibi bişey düşünüyorum

Sağolun hocam. Genellikle böyle değişik ve özgüveni gereksiz fazla tipler sparring yapmak ister sonra çenesine aldığı sert darbede dilini yutar sonra titremeye başlar bizde parmağımızla dilini çıkarırız boğulmasın diye. Krav maga hocası kolay kolay bulunmaz krav maga diye başka şeyler öğretebilirler ama önerim kaliteli bir Brazilian jujitsu hocası bulmanız onuda bulamazsanız muay thai öneririm tek bir spor yapmanız daha iyi olur birden fazla sporla bu iş yürümez .

• Ben de kickboks çuydum, 4 yıl yaptım 3 yıl önce bıraktım.

Cevapların çok yerinde ve orantılı verdim şukunu.

Bir yorum da sokak dövüşü konusunda yapmak istiyorum, boks en temel dövüş sporlarından birisi ve uygulanabilirliği en kolay olan.
    Boks'ta 1 yılda çok ciddi yol kat edip formunu koruman ömür boyu güvende tutar seni.

Kickboks, thai boks, mma gibi zamazingolarda temelini oturtmak için en az 2-3 yıl gerekiyor, onu da korumak kolay değil çünkü çok komplike.

Ancak ayaklarını kullanabilmenin verdiği haz oldukça tatmin edici.

Bire bir kavga da, kickboks en az boks kadar etkili.
    Ama işin içine 3-5 kişi girince de boksu tek geçerim.

Çok temel olduğu için, reflekslerini oturtmuş bir adam biraz da şans yardımıyla 3-4 adamı 1 dakika içinde yere yıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duma

Ben de kickboks çuydum, 4 yıl yaptım 3 yıl önce bıraktım.

Bir yorum da sokak dövüşü konusunda yapmak istiyorum, boks en temel dövüş sporlarından birisi ve uygulanabilirliği en kolay olan.
    Boks'ta 1 yılda çok ciddi yol kat edip formunu koruman ömür boyu güvende tutar seni.

Kickboks, thai boks, mma gibi zamazingolarda temelini oturtmak için en az 2-3 yıl gerekiyor, onu da korumak kolay değil çünkü çok komplike.

Çok temel olduğu için, reflekslerini oturtmuş bir adam biraz da şans yardımıyla 3-4 adamı 1 dakika içinde yere yıkabilir.

Evet hocam aynen dediğiniz iki sporunda kendine üstün tarafları var boks öğrendiğiniz zaman bisiklet sürmek gibi bidaha unutulmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

quote:

Orijinalden alıntı: hunharman

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Pek bi kavga tecrubem yok ama olur da bi durum olusursa diye kafamda soyle bi eylem plani yaptim ne kadar ise yarar sence

Olayin cozuldugu anda sol elimle rakibin sag elini yakaliycam hemen arkasindan da ceneye yumruk atmaya calisicam o 1 2 yumruk yatirmazsa dizine dik tekme aticam

Adamin saglak oldugunu varsayiyorum

Olayı tatlıya bağlamak varken yokuşa sürmek anlamsız ama illa söyle diyorsan sağlak isen sağ ayak geride sol ayak önde sağ ayağından ve omzundan güç alarak vuruyorsun kolun odun vurur gibi değil yandan dirsek iç açısı 90 derece olacak dik bir şekilde vuracaksın. Umarım anlatabilmişimdir onun elini tutman senin dengeni bozar.

Zaten cok olaysiz bi tipimdir 19 yillik omrumde adam akilli bir kavgam oldu denebilir sag ol acikladigin icin denge bolzulma olayi aklima gelmemisti sag el tutma hamlesini cikariyim o zaman plandan bir de hangisi daha iyi bi acilistir ceneye vurmak mi karaciger tarafina vurmak mi 2.si daha kolay gibi

Karaciğere vurmak daha acılı olur ama karnını sıkarsa ise yaramaz.

• quote:

quote:

Evet hocam aynen dediğiniz iki sporunda kendine üstün tarafları var boks öğrendiğiniz zaman bisiklet sürmek gibi bidaha unutulmuyor.

Aslında hayat tarzı olarak benimsemek istediğim spor, wing chun.
    Saldırgan birisi değilim, kavga sırasında satranç hamleleri gibi savunabilmek çok ilgimi çekiyor.

Ama wingchun gibi bir sporda refleksleri oturtmak seneler alır, refleksleri korumakta ömür boyu sürer.
    Ama çok üst bir spor, ilgimi çok cezbediyor.

• Nasıl bu kadar eminsin anlatsana biraz.
  • quote:

quote:

quote:

Aslında hayat tarzı olarak benimsemek istediğim spor, wing chun.
    Saldırgan birisi değilim, kavga sırasında satranç hamleleri gibi savunabilmek çok ilgimi çekiyor.

Ama wingchun gibi bir sporda refleksleri oturtmak seneler alır, refleksleri korumakta ömür boyu sürer.
    Ama çok üst bir spor, ilgimi çok cezbediyor.

Wing Chun bana göre sanat hocam bence ona en az 10 yıl vermek gerekir.

• 50 Kiloluk liseli forumdaki asosyallere hava atıyor

Siz de gidip sorular sormuşsunuz , durum vahim gençler.
  • hunharman kullanıcısına yanıt
    Bu sebep ile hayat tarzı dedim hocam..

Çok yakın arkadaşım 12. seviye Wing Chun hocası, 2 yıldır icra etmiyor hocalığını.
    Ondan dinliyorum, hoşuma gidiyor felsefesi.
    Bir düzene girerse hayatım başlayacağım inşallah eğitime.
    Ömrümün sonuna kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan1212

50 Kiloluk liseli forumdaki asosyallere hava atıyor

Siz de gidip sorular sormuşsunuz , durum vahim gençler.

Benim kimseye hava atmaya ihtiyacım illa merak edenler oluyor onların sorularını cevaplıyorum. Ben 65 kilodayken arkadaşm 80 kilodayken 55 kilodaki bit kadar Türkiye Şampiyonundan korktuk sen neye dayanarak bu lafı konuşuyorsun merak ediyorum. İlgi çekecek başka konular bul.
  • duma D kullanıcısına yanıt
    Öyle arkadaş kimseye nasip olmaz hocam bence ne yapın edin eğitimini alın. Bana hiç denk gelmedi arasan bulamazsın.
  • Boks güzeldir, ilk başlarda antrenmanlar sıkıcı olabilir ancak sonrasında gayet zevklidir.Adam dövmek için bu sporu yapan da var ama ben üniversite ve mesleğe atıldığım ilk yıllarda oldukça uğraştım.Sparring yapmayı çok tercih etmesem de ister istemez rakiple yüz yüze geliyorsunuz bu sporda zira sadece kum torbası veya ekipmanlar ile yapılmıyor.İşte bu sparringlerde kırılan burnum, çatlayan sol 2 kaburgam, ve antrenmanlarda çatlattığım sağ ve sol el kemiklerim(halen mevsim geçişlerinde sızlar :) ) saymazsak çok sevdiğim bir spordur kendileri.Özellikle fent çalışmaları çok yorucu olsa da oldukça faydalıdır.Tabiki uzun zamandır fırsat bulup çalışmalarıma devam edemedim ama bokstan sonra ilgilendiğim wing chun ile de 2 yılı aşkın çok kaliteli anlar yaşadım.Wing chun çok farklı bir spor, hatta spor diyemem zira geleneksel wingchun veya modern wingchun(wingtsun v.s.) içinde oldukça çirkef hareketler mevcut.Genel anlamda spor yapmak harika bir şey.Ben boksla uğraştığım süre içerisinde hiç bir profesyonel maça çıkmadım çünkü bu sporu zevk için, severek yapıyorum.Bu durumda yaparken bile burun murun baya sıkıntı yaşadık, profesyonel arkadaşlara Allah kolaylık versin...

• quote:

Öyle arkadaş kimseye nasip olmaz hocam bence ne yapın edin eğitimini alın. Bana hiç denk gelmedi arasan bulamazsın.

Hocam herif beş parasız bütün gün depresyonda evde yalnız oturuyor, benim de param var Allah'a şükür, paten eğitmenliği yapıyorum.
    Gel diyorum bana özel ders ver, hayır hıyar bir de yakın arkadaşım bana bile ders vermiyor.

Sebebi ne desen cevap veremem.
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ne yaptınız ya Mike Tyson lami sparring yaptınız geçmiş olsun bendede metakarp kırıkları var bir kaç tane ama siz baya hasar almışsınız milleti korkutmayın aman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Boks güzeldir, ilk başlarda antrenmanlar sıkıcı olabilir ancak sonrasında gayet zevklidir.Adam dövmek için bu sporu yapan da var ama ben üniversite ve mesleğe atıldığım ilk yıllarda oldukça uğraştım.Sparring yapmayı çok tercih etmesem de ister istemez rakiple yüz yüze geliyorsunuz bu sporda zira sadece kum torbası veya ekipmanlar ile yapılmıyor.İşte bu sparringlerde kırılan burnum, çatlayan sol 2 kaburgam, ve antrenmanlarda çatlattığım sağ ve sol el kemiklerim(halen mevsim geçişlerinde sızlar :) ) saymazsak çok sevdiğim bir spordur kendileri.Özellikle fent çalışmaları çok yorucu olsa da oldukça faydalıdır.Tabiki uzun zamandır fırsat bulup çalışmalarıma devam edemedim ama bokstan sonra ilgilendiğim wing chun ile de 2 yılı aşkın çok kaliteli anlar yaşadım.Wing chun çok farklı bir spor, hatta spor diyemem zira geleneksel wingchun veya modern wingchun(wingtsun v.s.) içinde oldukça çirkef hareketler mevcut.Genel anlamda spor yapmak harika bir şey.Ben boksla uğraştığım süre içerisinde hiç bir profesyonel maça çıkmadım çünkü bu sporu zevk için, severek yapıyorum.Bu durumda yaparken bile burun murun baya sıkıntı yaşadık, profesyonel arkadaşlara Allah kolaylık versin...

Wing Chun tecrübelerinizi dinlemek isterim hocam.

• duma D kullanıcısına yanıt
    Wing Chun hocası bulunmaz nimettir niye öyle birşey yapıyor üzüldüm açıkçası inşallah kendine gelir hocam ne diyeyim.
  • quote:

Hocam siz ne yaptınız ya Mike Tyson lami sparring yaptınız geçmiş olsun bendede metakarp kırıkları var bir kaç tane ama siz baya hasar almışsınız milleti korkutmayın aman.

Hocam o zamanlar genciz, (yaşım 34 şu anda :) ) kan yerinde durmuyor.Daha 1 yıldır boks ile uğraşırken, 6 seneyi devirmiş, profesyonel arkadaşlarla sparring yapmaya çalışmaktan oldu bunlar.Zaten kaburgamdaki çatlak, kick box yapan bir arkadaşımın eseri :) Dengesiz hareketlerimin sonuçları bunlar, diyorum ya kan yerinde durmuyor o zamanlar(20-26yaş)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

quote:

Hocam o zamanlar genciz, (yaşım 34 şu anda :) ) kan yerinde durmuyor.Daha 1 yıldır boks ile uğraşırken, 6 seneyi devirmiş, profesyonel arkadaşlarla sparring yapmaya çalışmaktan oldu bunlar.Zaten kaburgamdaki çatlak, kick box yapan bir arkadaşımın eseri :) Dengesiz hareketlerimin sonuçları bunlar, diyorum ya kan yerinde durmuyor o zamanlar(20-26yaş)

Arkadaşların acımasızmış hocam.

• Çeneye atılan yumruklar denildiği gibi bayıltıcı mı? Hiç bayılttığın oldu mu ?
  • Hocam ortaokuldan beri kavga etmiyorum(ünideyim) ve halihazırda vg ile uğraşıyorum. Yıllardır kavga olayları olmadığından(ne ben bulaştım ne bulaşan oldu) bir olayla karşılaşsam nasıl tepki veririm bilmiyorum, küçükken ettiğim kavgalarda baya kişinin dişlerini avcuna verdiğim, burnunu kanattığım vs oldu, kolumu cetvel gibi düzleştirip yumruk atmazdım tabi fakat onlar çocuklukta kaldı diye düşünüyorum. Her neyse gereksiz detaya girdim, sokakta faydası olması açısından ağırlık merkezini ayarlama, yumruk atma vs gibi temel konuları öğrenene kadar boks yapmak istiyorum, tahminen kaç ay gerekir? Disiplin konusunda sıkıntım yok bu arada. Üstüne bu bilgileri edindikten sonra unutma gibi bir durum olur mu, körelme olur mu, olursa hiç boks yapmamış biri gibi mi olunur, sürekli boks antremanı yapmak gerekli midir?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.