Arkadaşlar merhaba Geçen gün arkadaşımın babasının şirketinin 5 yıl önce yaptıkları inşaatın orada bıraktıkları 131'i hayata döndürelim dedik. Gittik araba baya yer değiştirmiş çekici oraya çekmiş vatandaş buraya itmiş. Neyse ki kapılar sağlam içeri giren çıkan olmamış. Gelen anahtarda yanlış çıktı malesef ama şansa aracın kapısını açabildik. İşin düz kontak yapma kısmını anlatmayacağım size. Sadece nasıl tek marşta çalışır oraya gelelim.
Arabada bırakın gazı benzin bile yoktu gittik 5 litrelik şişeye benzin aldık . Depo kapaığınıda açamadık.Benzin pompasının gerisinden hortumu kesip şırınga yardımı ile hortumu doldurduktan sonra şişeye daldırdık. Aynı işlemi benzin borusundan karbüratöre giden hortumada yaptık ve yerine taktık. diğer araçtan takviyeyide bağladıktan sonra . Hava filitresinin kapağını açtık oradanda biraz benzin döktük. Marşa bastık 4 5 saniye içinde ' gaz vermeden ' bizim 131 şahlandı :)
Sesi duyup moral yükledikten sonra triger kopması ve yağın özelliğini yitirmiş olmasından dolayı fazla zorlamadan motoru kapattık geldik. Oturup arabayı toplamaya karar verirsek buradan yada konunun başka biryerde açılması gerekirse oradan devam ederiz :)
internette 30 yıldır çalıştırılmayan bir rus uçağının motorunun çalıştırılmasını izlemiştim . demek oluyor bunlar. yanlı motor iyi durumda değildir motorda yağ deymeyen yerlerde karıncalanma şeklinde paslanma olmuştur
Evin önünde de var öyle bişey 87 kartal galiba benim evsahibinin.Bi ara dedi şuna da bi el at toparla,bir seneye yakın yerinden kıpırdamadı.Kaputu ne zaman açsam radyatörü boş görüyorum,altına bakıyorum bişey görünmüyor,içerdideki kalorifer peteği mi deliktir nedirSözün kısası tofaş gibi araba yatık haldeyse,toplamak için resmen sıfırlamak lazım herşeyini,kartaldan biliyorum dokandığım yer elimde kalıyor,elimi bile sürmüyorum artık,kaderine terk ettik,sonu hurdalık.
quote:
Orijinalden alıntı: elk_35
Evin önünde de var öyle bişey 87 kartal galiba benim evsahibinin.Bi ara dedi şuna da bi el at toparla,bir seneye yakın yerinden kıpırdamadı.Kaputu ne zaman açsam radyatörü boş görüyorum,altına bakıyorum bişey görünmüyor,içerdideki kalorifer peteği mi deliktir nedirSözün kısası tofaş gibi araba yatık haldeyse,toplamak için resmen sıfırlamak lazım herşeyini,kartaldan biliyorum dokandığım yer elimde kalıyor,elimi bile sürmüyorum artık,kaderine terk ettik,sonu hurdalık.
Hocam ankaradaysanız zevkle o arabayı yürütmenizde yardımcı olurum . Aslında bende es geçmişim sanrım dura dura ne yağ ne su ne benzin hiçbirşey kalmamış :D
böyle şeyleri toplaması zahmetli olsada oldukça zevkli olduğuda aşikar ;)
Aracın çalıştığı anındanki keyfinizi yalnızca tahmin edebiliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme