Merhaba, çok tuhaf bir sorunum var yardımcı olursanız evinirim.
2003 model 1.9 Dti renault scenic aracım var. Arabanın motorunu yıkattıktan sonra triger setinin değişmesi için ustaya bıraktım Aracımda triger kayışı değiştikten sonra marş basmasına rağmen bir türlü çalışmadı. Usta trigeri değiştirdikten sonra deneme sürüşüne çıktığında arabanın stop ettiğini, tekrar çalıştırdığını, yıkandığı için sigorta veya beyne su gitmiş oalbileceğini söyledi. Beyne bakılı sorun çıkmadı. Ertesi gün usta dizle yakıt pompasının ayarını yaptırmak gerektiğini söyledi. Yalnız yanına gittiğimde bir kişi arabanın altında, bir kişi üstünde ellerinde anahtar, arabayı çalıştırp durdurrarak triger kayışını dişliye oturtmaya çalışıyorlardı. Sorduğumda senteyi ayarlıyoruz dedi. Yarın sabah arabayı alacağım ama aklımda şüphe oluştu. Acaba bu adam sente ayarını yapamamış olabilir mi?
Cevaplarınız teşekkür eder, şimdiden iyi bayramlar dilerim
trigeri takarken sente atlattılarsa sıkıntı büyük, biyel kollarından tutunda, sübaplara kadar zarar görmüş olabilir. Trigeri takan ustaya özellikle sorun. Sente atladı mı? Birşey oldu mu?
anladığım kadarıyla sente kaçıkken deneme süşürüşü yapılmış ve marşa basılmış. eğer doğru anladıysam başınıza ciddi sorunlar açabilir.
Sente ayarı önemli, böyle şeylerde genelde ustanın başından ayrılmamak lazım çünkü çırağa bırakıyorlar hemen sonra uğraşan biz oluyoruz hep.
sanayide usta dediğiniz adamalrın kaçı gerçek usta acaba?
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Arabayı bugün aldım. İlk çalıştırmada gidişinde falan bir sorun yok. Ustanın(!) söylediğine göre, yakıt pompası dişlisinin ayarını yapan özel bri alet varmış, onunla ayarlanması sonra da avans ayarı gerekiyormuş. Onun ayarını yaptırmazsan gaza yüklenince duman atar bir de ses yapar dedi. Gerçekten de gaza yükleninnce biraz siyah duman çıkıyor bir de dizellerdeki TIR-TIR-TIR sesi biraz fazla çıkıyor.
tam anlamadım, dedikleri doğru mu acaba?
muratk657M
kullanıcısına yanıt
Avans ayarını neden yapmadan teslim etmiş ki, triger değişimi gibi önemli değişimleri her zaman yetkili serviste yaptırmakta fayda var,
biraz fiyat tuzlu ama olsun, sonuçta işin garantisi var, sanayi ustası garanti vermez, verenlerde sorun çıkarsa sebebi de başka şeylerde bulur,