Şimdi Ara

Megane 2 Çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
46.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Renault Megane 2/2004. 1.6 Dynamic marka otomobilim bugün arıza yaptı.
    Evin önünden aracı kaldıramadım ki arıza şöyle.
    Kartı takıyorum debriyaj ve starta basıp her zamanki gibi çalıştırmaya kalktığımda marş sesi gelmeden elektronik göstergelerden kırmızı yanıp sönen ışık sürekli hızlı hızlı yanıp "tır tır tır" sesini alıyorum ve öylece tüm ışıklar yanıp tümden sönüyor.

kartı çıkarın uyarısıg eliyor ardından.
    nedir ne değildir bilemedim. yardımcı olacak arkadaşlara minnettar olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phys -- 31 Ekim 2009; 3:00:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 2 Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Megane 2 aracınız çalışmıyorsa, bu soruna birkaç neden olabilir. İşte yaygın nedenler ve çözümleri:

• Fren Arizası: Fren arızası, Megane 2 araçlarının çalışmamasına neden olabilecek yaygın bir sorundur. Fren pedalına bastığınızda fren lambalarının yanıp yanmadığını kontrol edin. Yanmıyorlarsa, fren ana şalterini kontrol ettirin veya değiştirin.

• Kontak Açmıyor: Megane 2 aracınızın kontağı açılmıyorsa, akü bağlantılarınızı kontrol edin. Gevşek veya korozyonlu bağlantılar kontağın açılmasına engel olabilir. Bağlantıları sıkın veya gerekirse değiştirin.

• Çalışmama Sorunu: Megane 2 aracınız çalışmıyorsa ve marş motoru dönmüyor, sorun marş motorunda, aküde veya alternatörde olabilir. Marş motorunu kontrol ettirin veya değiştirin, akünün şarj edilmesi gerekip gerekmediğini kontrol edin ve alternatörün düzgün çalışıp çalışmadığını test edin.

• Yakıt Sistemi Sorunu: Megane 2 aracınız çalışmıyorsa ve marş motoru dönüyor ancak araç çalışmıyor, sorun yakıt sisteminde olabilir. Yakıt filtresini kontrol edin veya değiştirin, yakıt pompasının düzgün çalışıp çalışmadığını test edin ve yakıt enjektörlerini temizleyin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra aracınız yine de çalışmıyorsa, daha kapsamlı bir tanılama için yetkili bir servise başvurmanız önerilir. Elektronik arızalar veya mekanik sorunlar gibi daha ciddi sorunlar da aracınızın çalışmamasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırsam akünüzün ömrü buraya kadarmış,yeni akü alınacak gibi,yakınlarda akü satan varsa bi kontrol ettirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

sanırsam akünüzün ömrü buraya kadarmış,yeni akü alınacak gibi,yakınlarda akü satan varsa bi kontrol ettirin
    ancak akü lambası yanmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: phys

ancak akü lambası yanmıyor..

Alıntıları Göster
    immoblizer sistem ışığı mı o dediğiniz ışık? sanırım sorun immo'da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

immoblizer sistem ışığı mı o dediğiniz ışık? sanırım sorun immo'da

Alıntıları Göster
    debrinaj mı ne varya hırsızlığa karşıkoruyan.. onun ışığı.
  • quote:

anti dremaj o, yani immoblizer, servis çağırın ya da diğer kartla deneyin, başka türlü çalıştırma imkanınız yok
  • quote:

quote:

anti dremaj o, yani immoblizer, servis çağırın ya da diğer kartla deneyin, başka türlü çalıştırma imkanınız yok

Alıntıları Göster
    eveet o dediğiniz kısım. katalogtan baktım.
    debriyaja bastığım anda sstartlayınca hızlı hızlı yanıyo ama tepki yok.

masrafı ile ilgili bilginiz var mı acaba sayın arkadaşlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.0 tdi sürekli fan açıyor
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    görüntü akünüzün bittiği şeklinde akü lambasının yanması akü bitince deil şarj ile ilgili durumlarda yanar yeni bir akü ile aracınızı nedeyin sakın başka bir araçla akü takviyesi yapıp aracı çalıştırmayın.....
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yedek anahtarla denesenize.. Bu tip arızalar bazen anahtardan da kaynaklanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clio98

Yedek anahtarla denesenize.. Bu tip arızalar bazen anahtardan da kaynaklanabiliyor.

Alıntıları Göster
    Asıl neden bilgisayara bağlanınca çıkar ana Kam mili kaptörü arızalanmış olabilir. Geçenlerde benimde başıma geldi, motor çalışır gibi oluyor sonra stop ediyordu. Bilgisayara bağlayınca sorun anlaşıldı, 100 Tl parçanın fiyatı ve 5 dakka da değiştiriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasodem

Asıl neden bilgisayara bağlanınca çıkar ana Kam mili kaptörü arızalanmış olabilir. Geçenlerde benimde başıma geldi, motor çalışır gibi oluyor sonra stop ediyordu. Bilgisayara bağlayınca sorun anlaşıldı, 100 Tl parçanın fiyatı ve 5 dakka da değiştiriliyor.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun bizim RCT forumda da sıkça gündeme geliyor ve %99 Akü probleminden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *USTA

Aynı sorun bizim RCT forumda da sıkça gündeme geliyor ve %99 Akü probleminden kaynaklanıyor.

Alıntıları Göster
    yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

peki servis çağırsam kapıya gelip hallediyolar mı ? ya da arabayı mı çekiyorlar.
    bunun da masrafı ayrı mı acaba ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    immoblizer ışığının hızlı hızlı yanıp sönmesi kartın araç tarafından tanınmadığını göstermez mi arkadaşlar? aküyle nasıl bir ilgisi olabilir ki?

bizimki kartlı değil anahtarlı, kumandalı olmayan yedek anahtarla aracı çalıştırmayı denediğimde aynen öyle oluyor

Megane 2 Çalışmıyor.

• quote:

peki servis çağırsam kapıya gelip hallediyolar mı ? ya da arabayı mı çekiyorlar.

renault yol yardımı ararsanzı telefon numaranızı alıyorlar, sorunu alıyorlar kapatıyorlar, beş dakika sonra bahsi geçen araç ve sorun hakkında uzman bir kişi (bildiğimiz servis ustası) sizi arıyor yardımcı olmaya çalışıyor, sorun telefonda anlattıklarıyla tarif ettikleriyle çözülmezse en yakın yol yardım aracını gönderiyorlar ya da soruna göre çekici gönderiyorlar, gelen elemanlar da orada halledemezlerse çekici ile aracı servise çekiyorlar
  • quote:

quote:

renault yol yardımı ararsanzı telefon numaranızı alıyorlar, sorunu alıyorlar kapatıyorlar, beş dakika sonra bahsi geçen araç ve sorun hakkında uzman bir kişi (bildiğimiz servis ustası) sizi arıyor yardımcı olmaya çalışıyor, sorun telefonda anlattıklarıyla tarif ettikleriyle çözülmezse en yakın yol yardım aracını gönderiyorlar ya da soruna göre çekici gönderiyorlar, gelen elemanlar da orada halledemezlerse çekici ile aracı servise çekiyorlar

Alıntıları Göster
    Yol yardım aracının 60 TL karşılığı geldiğini duymuştum,tabi bu garanti dışındaki araçlar için geçerli.Garantililerde ücret almıyorlar.Sorunun tipine göre ayrıyeten ücret alabilirler.

• quote:

Yol yardım aracının 60 TL karşılığı geldiğini duymuştum,tabi bu garanti dışındaki araçlar için geçerli.Garantililerde ücret almıyorlar.Sorunun tipine göre ayrıyeten ücret alabilirler.

Alıntıları Göster
    sorun kesin aküden geçen senede aynısı benim başıma geldi serviste 140 liraya değiştirmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

debriyaj ya da frene basıp start yaptığımda hızlı hızlı yanıyor. bana da immobilizer gibi gelmekte.

artık birazdan arayıp öğreniriz o halde :)

bu arada bir sürü numara var ama ben 0800 lü olanın mı aramalıyım yoksa en yakın servislerden birini mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phys -- 1 Kasım 2009; 16:04:31 >

• quote:

quote:

quote:

debriyaj ya da frene basıp start yaptığımda hızlı hızlı yanıyor. bana da immobilizer gibi gelmekte.

bu arada bir sürü numara var ama ben 0800 lü olanın mı aramalıyım yoksa en yakın servislerden birini mi ?

ücreti hakkında telefonda bilgi verirler zaten, siz onaylarsanız gelir, ama sorunu çözmeden de para isteyeceklerini sanmıyorum.

evden ararsanız 0800'lü cepten ararsanız 0212'li olan aranıyordu sanırım

0212 444 62 47 yani
    0212 444 MAIS
    GSM 444 MAIS

etraftan başka bir aküyle de deneyebilirsiniz, belki sorun aküdendir, ancak aküyü çıkarıp takınca teyp kod sorar bunu da unutmamak gerek, kod yoksa sizde servisler kodu veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Kasım 2009; 16:20:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ücreti hakkında telefonda bilgi verirler zaten, siz onaylarsanız gelir, ama sorunu çözmeden de para isteyeceklerini sanmıyorum.

evden ararsanız 0800'lü cepten ararsanız 0212'li olan aranıyordu sanırım

0212 444 62 47 yani
    0212 444 MAIS
    GSM 444 MAIS

etraftan başka bir aküyle de deneyebilirsiniz, belki sorun aküdendir, ancak aküyü çıkarıp takınca teyp kod sorar bunu da unutmamak gerek, kod yoksa sizde servisler kodu veriyor

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu bende 3 kez yaşadım. İlk ikisinde 2 şer ateşleme bobini değişti. Fiyat 2007 sonu itibariyle özel serviste tanesi 60 tl civarındaydı. 3.seferde aracı kenara çekip bakkaldan sigara almak için gittim geldim ki bingo. Araba çalışmadı.üstelik Sunroof ve ön iki cam açıktı.Gece 23 sıraları garantide bitmiş.Artık elimle vs ite kaka start düğmesine basa basa bi şekilde camları ve tavanı kapadım.Araba olduğu yerde kaldı. Ertesi gün yanıma usta alarak gittim akü sizlere ömür dedi ve ekledi bu arabalara 42volt akü konuyor ve kalitesiz. 60 voltluk akü takıldı.Aracın aküsü bittiğinde kmsi 30bin olmamıştı. Bu iki sorundan biridir. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NateHuffman

Aynı sorunu bende 3 kez yaşadım. İlk ikisinde 2 şer ateşleme bobini değişti. Fiyat 2007 sonu itibariyle özel serviste tanesi 60 tl civarındaydı. 3.seferde aracı kenara çekip bakkaldan sigara almak için gittim geldim ki bingo. Araba çalışmadı.üstelik Sunroof ve ön iki cam açıktı.Gece 23 sıraları garantide bitmiş.Artık elimle vs ite kaka start düğmesine basa basa bi şekilde camları ve tavanı kapadım.Araba olduğu yerde kaldı. Ertesi gün yanıma usta alarak gittim akü sizlere ömür dedi ve ekledi bu arabalara 42volt akü konuyor ve kalitesiz. 60 voltluk akü takıldı.Aracın aküsü bittiğinde kmsi 30bin olmamıştı. Bu iki sorundan biridir. Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun,gelişmeleri de paylaşırsanız. Kasko varsa çekici ücretsiz diye biliyorum?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.