Şimdi Ara

5 Yıldızlı Otelde Çalışıyorum Sorularınızı Alıyım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
4
Favori
36.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mazeus

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.LucidReam

quote:

Orijinalden alıntı: @rockybalboa

sen hiç?

Hayır :D

hadi cnm sende

Otelde çalışırken kız arkadaşım geldi başka otelde 5 gün kaldık . Para lazım para için :D

• Ünlülerin tabaklarına tükürüyor musunuz ?
    Bende 5 yıldızlı bir otelde çalışmıştım komi olarak . Bizim garsonlar yapardı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8-9 yildir antalyanin en az 4 yildizli otellerinde takilmaktayim. acik bufe yemeklerinden garsonlar falan yararlanamiyor diyorlar. kilolarca hic ellenmemis yemek çöpe atiliyor, garsonlara siradan yemekler veriliyor falan demislerdi bana. ne kadar dogru acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 25 Ağustos 2012; 6:05:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sol!D SnAk3

Ünlülerin tabaklarına tükürüyor musunuz ?
    Bende 5 yıldızlı bir otelde çalışmıştım komi olarak . Bizim garsonlar yapardı .

Hayır tabiki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

8-9 yildir antalyanin en az 4 yildizli otellerinde takilmaktayim. acik bufe yemeklerinden garsonlar falan yararlanamiyor diyorlar. kilolarca hic ellenmemis yemek çöpe atiliyor, garsonlara siradan yemekler veriliyor falan demislerdi bana. ne kadar dogru acaba?

Bizde yararlanamıyoruz fakat sıkıntı yok mutfaktakilerle aran iyiyse istediğin yemeği yiyebilirsin ama birton yemeğin çöpe gitmesi gibi bir durum var . Personel e yedirtmiyorlar çöpe atılıyor
  • quote:

quote:

8-9 yildir antalyanin en az 4 yildizli otellerinde takilmaktayim. acik bufe yemeklerinden garsonlar falan yararlanamiyor diyorlar. kilolarca hic ellenmemis yemek çöpe atiliyor, garsonlara siradan yemekler veriliyor falan demislerdi bana. ne kadar dogru acaba?

Bizde yararlanamıyoruz fakat sıkıntı yok mutfaktakilerle aran iyiyse istediğin yemeği yiyebilirsin ama birton yemeğin çöpe gitmesi gibi bir durum var . Personel e yedirtmiyorlar çöpe atılıyor

Peki bunun özel bir nedeni varmi? Amac ne yani?

• quote:

quote:

quote:

Organik çöpler ayrıştırılıp hayvan barınaklarına gidiyormuş sanırım böyle bir duyum var

• quote:

quote:

quote:

quote:

Organik çöpler ayrıştırılıp hayvan barınaklarına gidiyormuş sanırım böyle bir duyum var

tamam yine gitsin fazlaliklar ama insanin cani ceker uzuluyorum acikcasi. neyse ben yanitimi aldim tesekkurler.

• Benim çalıştığım otelde büfedeki yemekler gece personeline çıkardı. sıcaklardaki bir çok yemek soğukta elden geçirilip sonraki günler soğuk olarak büfeye çıkarılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivb

Benim çalıştığım otelde büfedeki yemekler gece personeline çıkardı. sıcaklardaki bir çok yemek soğukta elden geçirilip sonraki günler soğuk olarak büfeye çıkarılır.

müsteriler de bunun farkinda zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Hocam bahsettigin otele gittim, yani side de S ile baslayan 3 otele gittim ucunden biridir muhakkak. Sibel can'in ciktigi luna parkli, yemek sokagi gibi birseyi olan bir yer degil mi? Ben pek begenmemistim o oteli, bayagida Turk vardi.

Olabilir Lunapark'ı var , bahsettigin yer side sokağı olarak adlandırılıyor ise aynı yerden bahsediyoruz :)

Evet hocam ayni yerden bahsediyoruz. Fazlaca kaydiragi var, buyukce bir iskelesi var vs vs.
    Ben arka tarafta kalmistim gol evi diye geciyor. Bi orayi begenmistim sahsen. A la carte restoranlarda da 2-3 tanesine girdim. Servisi iyiydi.
    Kafa dinlemek icin gitmistim ben, bayagi kalabalik biryerdi

• Buzlu badem ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: V-Immortal

Benim yaş 18 daha öğrenciyim öyle çalışmak için gelsem beni alırlar mı otele?

İngilizce falan şart mı?

Girebililirsin , ingilizce şart değil Fakat hangi departmana alırlar bilemiyorum . Bar olabilir , Banket olabilir , Genel restaurant olabilir

Hocam pm attim

• komı burda muhabbet etcegıne su servıslerı tamamla komılere tıpler % kac alıonuz?turıstık yerdekı otellerde pek fazla alacart servıs alan olmuo sızde durum nasıl? bırde alacarta turklermı daha cok gelıyor yoksa yabancımı?son olarakta alacart olarak ne mutfagı var?
  • kaldırdığınız rus kızları 60 yaşındaki yanlız yaşayan grannyler değildir umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinekadam

seni işe almalarındaki etken nedir
    ne gibi özelliklere bakıyorlar

ben işi bilmiyordum açıkcası arkadasım referans oldu . Turizm sektörü benim alanım değil zaten . Fakat söyle bir konu var ben işten hiç kaçmadım işi öğrenmem 2haftamı aldı . Tabi ki dış görünüş önemli çünkü çalıştğm departman servis . Birde şöyle birşey söz konusu Adana"dan doğu taraflardaki ilde yaşayan veya kütügü olan bu otele gremiyor .

Otele giremiyor derken çalışan olarak mı?
    Bir de Adana girebiliyor mu?

ADANA

• quote:

Arkadaşlar Antalyanın en büyük otellerinden birinde 2,5 aydır a la carte restaurant ' ta komi olarak çalışmaktayım . Sorularınız varsa yanıtlayabilirim

İlk önce birkaç bilgi veriyim .
    Otel 2 Bin kişilik ve 5 yıldızlı .
    Kişi başı ücretler günlük olarak 350 - 500 arası değişiyor .
    A la carte restaurant ın açılımını netten bulduğum bir yazıyla açıklıyım .
    1.) otelde yemek ve içki servisi yapılan lüks ve özel servis bölümleridir.bu restaurantlara günlük ama belli saatler arasında rezervasyon yapılır
    2.)misafirlere akşam yemek ve içki servislerinde bulunulur.
    3.)masalar göze hitap eder ve çeşitli şekillerde süslenir.
    4.)kimisi denize nazırdır, kimisi bahçelidir, kimisi de kapalıdır ama terası vardır.
    5.)özelikle bilgili, güleryüzlü ve becereikli personel burada çalıştırılır.
    6.)yiyecekler açık büfe değildir, menü usulü çalışır ve her menüde ustalar tarafından bir ana menü vardır.diğer yemekler isteğe göre seçilir.
    7.) siparişler tek tek alınır ve mutfağa kişi sayısıyla birlikte bildirilir.servis herkese aynı anda yapılır.

ben ramazandan önce antalya manavgatta 5 yıldızlı en iyi otellerinden birine gittim baya iyi güzeldi ama bu alkoller kaçak mı sıcakta burak çarpmayı gram etkilemedi(tekila hariç )

• quote:

Orijinalden alıntı: WADE46

quote:

Arkadaşlar Antalyanın en büyük otellerinden birinde 2,5 aydır a la carte restaurant ' ta komi olarak çalışmaktayım . Sorularınız varsa yanıtlayabilirim

İlk önce birkaç bilgi veriyim .
    Otel 2 Bin kişilik ve 5 yıldızlı .
    Kişi başı ücretler günlük olarak 350 - 500 arası değişiyor .
    A la carte restaurant ın açılımını netten bulduğum bir yazıyla açıklıyım .
    1.) otelde yemek ve içki servisi yapılan lüks ve özel servis bölümleridir.bu restaurantlara günlük ama belli saatler arasında rezervasyon yapılır
    2.)misafirlere akşam yemek ve içki servislerinde bulunulur.
    3.)masalar göze hitap eder ve çeşitli şekillerde süslenir.
    4.)kimisi denize nazırdır, kimisi bahçelidir, kimisi de kapalıdır ama terası vardır.
    5.)özelikle bilgili, güleryüzlü ve becereikli personel burada çalıştırılır.
    6.)yiyecekler açık büfe değildir, menü usulü çalışır ve her menüde ustalar tarafından bir ana menü vardır.diğer yemekler isteğe göre seçilir.
    7.) siparişler tek tek alınır ve mutfağa kişi sayısıyla birlikte bildirilir.servis herkese aynı anda yapılır.

ben ramazandan önce antalya manavgatta 5 yıldızlı en iyi otellerinden birine gittim baya iyi güzeldi ama bu alkoller kaçak mı sıcakta burak çarpmayı gram etkilemedi(tekila hariç )

Bizde tekila çakma ve viskiler çakma :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

kaldırdığınız rus kızları 60 yaşındaki yanlız yaşayan grannyler değildir umarım.

Ruslar genellikle taze'de , Hollandalıların 40-45yaşlarındaki kadınları 20 yaşındaki türk kızlarına 10 basar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19]GaLaTaSaRaY[05

komı burda muhabbet etcegıne su servıslerı tamamla komılere tıpler % kac alıonuz?turıstık yerdekı otellerde pek fazla alacart servıs alan olmuo sızde durum nasıl? bırde alacarta turklermı daha cok gelıyor yoksa yabancımı?son olarakta alacart olarak ne mutfagı var?

Balık , Asya , İtalya , Meksika , Türk , Barbeqü , Hint , İspanyol Mutfakları var . A la carte restaurantlarına gayet alan ayrılmış şekilde . Tip olayı garsondan garsona değişiyor . günlük ortalama 3€ - 5€ arası değişiyor . ama 20€ da olduğu oluyor . Ben son 2 haftadır Garsonluk yapıyorum hergün en az 20 tl tip aldım

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.