Şimdi Ara

5 Yıllık Mücadele ve Mutlu son : Fiber Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya girmeden önce süreç işlemesi ve çeşitli bilgi paylaşımlarını üşenmeden yapıp, yardımını esirgemeyen @XpressMusic34 hocama teşekkürlerimi sunuyorum.

2019 Yılının Şubat ayından itibaren Fiber Altyapı talebi için gerek İl Müdürlüğü, gerekse BTK ve Açık Kapı üzerinden başvurularda bulunup durduğum bu eziyetli süreç nihayet sona eriyor.

Bugün netleşen bilgiye göre şuanda Tatbikat aşamasında olan Projenin bitiş tarihi 15 Temmuz 2024'e kadar Fiber kapınızda ve aktif olacaktır bilgisi aldım.

Altyapı işlemleri başladığı andan itibaren konuyu güncelleyeceğim, Bir yandan izlediğim yolları elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım.

Herkesin bir an önce Fiber'e kavuşması dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppobelter -- 24 Mayıs 2024; 18:11:57 >

• Bir katkım oldu ise ne mutlu bana hocam çok teşekkür ederim. Konuyu zaman içerisinde fotoğraflarla doldurursanız çok güzel olur hocam. Saygılarımla

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Çalışmalar başlar başlamaz fotoğraflayacağım tüm gelişmeleri hocam :)

• Bende fiber için sadece dilekçe verdim apartman olarak başka ne yapacağız?

• Sizin adınıza sevindim ama emin olmayın, ona bakarsanız bana da geçen sene gelecekti güyaa

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Hocam eminim çünkü başka şeylerde var. Spartan Rage açtırdıkları için sonunda :). Fiber bağlatma aşamalarını anlatırken ucundanda olsa değineceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: özket

Bende fiber için sadece dilekçe verdim apartman olarak başka ne yapacağız?

Belediye başkanınıza kadar ulaşıp mağduriyet bildirin. Emin olun bir dilekçe ile olacak iş değil. Arsız olmanız gerekiyor bir noktada.

• hayırlı olsun banada ocak 2023'de 6 ay içinde fiber gelecek dediler hala gelecek  

• rocky_balbao kullanıcısına yanıt

Hocam inanır mısın her yıl planlaması için söz verildi. 2020 Planlamasındasınız, 21,22,23... ayakta uyuttular yıllarca.

• ppobelter kullanıcısına yanıt

demekki 2028de banada fiber gelecek 5 Yıllık Mücadele ve Mutlu son : Fiber Geliyor 

• 5 yıllık mücadele sonucunda 2021 yılında FTTH geldi, bu ülkede zengin mahallesinde değilsen aşırı mücadele gerekiyor.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Benim bir diğer şanssızlığımda mahalle 8.400 nüfus ve malum partiye hiç oy çıkmıyor. Ama belediye malum partili.

bizim bura full malum partili 5 sene sürdü, artık oraya 10-15 senede ancak FTTH gelir.

• Hayırlı olsun. Maceranızı okumayı bekliyoruz :)

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim :)
  • Merhabalar, 5 yıllık süreci yardımcı olabilecek şekilde ve özet halinde aktarmak isterim.
    Süreö boyunca her ne kadar kendilerinden nefret etsemde ve bir işe yaramasalarda BTK ve Açık Kapı hizmetlerinden faydalanmak durumunda kaldım.

2011 yılında kapsamlı bir çalışma ile bulunduğum Adapazarı ilçesinde Elektrik ve İnternet kabloları yer altına alındı. Bu süreçte bir arka sokağımda bulunan 2 Adet okula özelmişçesine Tip 7 Kabin koyuldu.

Daha sonrasında 2 Adet daha Tip 7 kabin getirildi ve mahallelere Müjde HiperNet geldi şeklinde enteresan bir reklamla VDSL’e geçirme işlemi başladı.

VDSL gelmesiyle 100 mbit alalım diyerek yaptığımız başvurudan sonra 70 mbit’i geçemedik.

Ama o zaman için 70 mbit mükemmel bir hızdı ve bunada şükür diyip kullanıma devam ettik.

————-Fatih Projesi————

Arka sokağımda bulunan 2 tane okul, proje detaylarında Fiber hızlı internet ve Akıllı tahta kullanımı gibi faktörleri okuyunca bir heyecan kapladı.
    170 metreden Fiberi bizede bağlarlar diyip beklemeye geçtim. Fiber bağlantısı yapıldıktan sonra Telekom müdürlüğüne gidip Fiber istediğimizi, gerekli olan imza ve talebi karşılayabileceğimizi ilettim.

İmzalı Dilekçe ile gelin işleme alalım denildi. Çok rahat bir şekilde imzaları topladım. Dilekçe verildi ve beklemeye başladık.

2019 yılı 14 Şubat ayı ilk dilekçe tarihi.
    Nisan, Mayıs derken herhangi bir dönüş almayınca kendilerine tekrar gittim. Aldığım cevap duruma göre saçmaydı.

“Dilekçe bıraktığınıza emin misiniz?”

Bizim dilekçe sanırım uzay boşluğuna doğru gitmiş. İşleme alınan bir şey yok, Projelendirme vesaire girilmemiş bile. Tekrardan Dilekçe bıraktık, durum yine aynı eller bomboş.

Donanımhaber

Araştırmalara başladığımda tekrardan teşekkür ederim @XpressMusic34 hocamın konusuna denk geldim.
    Hiç bilgim olmayan BTK ve Açık Kapı durumlarının farkına varıp oradan saldırmaya başladım.

BTK ve Valilik işin içine girince insanda ilk seferde “ heh şimdi yapmayında görelim” havası oluşuyor.

Tüm durumu özetleyen ne var ise belgeli belgesiz yazdım, Cevap beklemeye koyuldum ki o girdiğim hava birden yok oldu. Kurumla görüşülmüş ve Planlama düşünülmüyormuş tarzında cevap alıp evdeki internete ekmek banmaya devam ettim.

Evde ki internet diyorum hani hiç altyapısı olmayanların hakkını yiyiyorum gibi ama kullanım amaçlarına bakılınca ihtiyaç ister istemez büyüyor. Yanlış anlaşılmasın.

————-2022 Temmuz—————

BTK, Açık Kapı derken bir denk gelme yaşadım, benim gibi telekom il müdürlüğünün kapısını aşındıran, aynı apartmanda oturan 4 kişi ile dertleştik. Yaşadıkları şey aynı, onlarda ileriye gidememişler.

Sonra öğrendiğim üzere tüm mevzu Emekliye ayrılan İl Müdürünün üstündeymiş. Projelendirmeyi bırakın, yanına vatandaşı çıkartmayıp, Alt kattan Ankesörlü telefondan arama yaptıran garip bir insanmış.

Açıkçası bu söylenen doğru ise bizim iş az buçuk belli oldu, neticede kaç yıldır dilekçe veriyoruz ve Uzay boşluğuna gidiyor.

Zaten Pandemiden geçilmiş, kullanım artınca bizim 70 mbit oldu 30-35, bazı zamanlar 3-5 mbit. Telefonun interneti paylaşmalar başlamış. Faturalar internete ayrı, cep telefonuna apayrı. Artık katlanılmaz hâl aldı.

BTK ve Açık Kapı robot gibi cevaplar, ne bir baskı var ne olumlu cevap. Kaç yıl geçince üstünden Hırs yapıyor insan ama olmayacağınıda kafasına kazıyor.

————2023 18 Ekim —————-

Artık işler ilerlemeyince tüm sinirli halimle twitter’ı açıp, Sakarya’da hangi partiden hangi siyasi var ise yazmaya başladım. Alakasız bir tweet atıyor ben altına Fiber Altyapı yazıyorum.

Onlar benden bıktı, ben onlardan bıkmadım. Ama amacıma ulaştım.

Adapazarı Belediye başkanına uzun uzadıya ne sorun yaşadıysam Mesaj gönderdim. Geri dönecek veya okuyup yanıtlayacak gibi bir düşüncem hiç olmadı. Nasrettin hoca gibi ya tutarsa diyip yazdım.

1 saat sonra mesaj geldi, telefon numaramı istiyor. Bi şaşırdım ve yazdım numaramı.

Akşamüstü saat 4’e doğru telefonum çalmaya başladı, açtım Telekom çalışanı. Adresinizi bana konum olarak atar mısınız dedi. Gönderdim 15 dakika sonra geldiler.

Oturduğum sitede fotoğraflama işlemi yapıp gittiler, içimden bu bir gelişmedir diye geçsede yine inancımı arttırmadan beklemeye devam ettim.

———-2023 15 Kasım————

Yine ses yok, şansımı zorlamalı mıyım diye düşünüp en sonunda ne kaybedersin zaten ortada yine bir şey yok diyip tekrar Belediye başkanına mesaj attım. Sağ olsun yine dönüş yaptı. “ Telekom müdürümüze iletmiştim “ yazdı.

Ben de “geldiler ama hiçbir bilgi yok, olup olmayacağını bilmiyorum ne aşamada öğrenmek istedim” yazınca daha cevap alamadım.

Ertesi günü Telekom İl Müdürlüğüne gittim, Böyle bir durum vardı diye anlatınca beni Planlama’ya yönlendirdiler. Adresim soruldu söyleyince “ sizin dedi evet proje çizildi, gönderildi” ama müdürümüzle bir görüşün diyip aradı. Gelsin demiş görüşelim.

Müdür beyle ilk görüşmemizi yaptık. Ben tüm sorunları dile getirdim. Durumu anladım biz projeni gönderdik ama Projen Reddedildi, tekrardan düzenleyip gönderdik. Allahın izni ile Aralık ayında olumlu bir sonuç alıp işlemlere başlarız dedi.

————- 2024 Mayıs ———

Aralık demişlerdi oldu Mayıs, artık sinirlerim iyice bozuldu. Bir şey için uğraşasımda gelmedi.

Ayaklarına kaç sefer gittim, hep umut verildi ve hep boş çıktı. İl müdürü ilgili, uğraşıyor ama demek ki bu iş olmayacak. Pekte gidip sorasım yok diyip oturdum aşağı.

Ama bir yandan kurt kemiriyor, son kez sor dene şansını en azından “ olmayacaksa söyleyin boşuna uğraşmayayım” de gitsin.

Bu sefer İl müdürüne sosyal medyadan bulup ulaştım. Kendimi tanıtıp adresimi yazdım.

“Aralık ayı demiştiniz ama Mayıs oldu, eğer imkansız bir şey ise hani siz üst mercisiniz söyleyin ki ben de uğraşmayayım boşuna”

Cevap geldi, “Merhaba evet hatırladım, Projende olumlu gelişme var, yarın saat 4’te gelebilir misin?”

Ertesi günü gittim ama gram içimde inanç yok, yine boşa kürek.

Oturduk , Ticari Faaliyetler müdürü ve Teknik ile alakalı bir müdürde odadaydı.

“Projen onaylandı, seni de çok beklettik mağduriyetininde farkındayım ama şöyle bir durum var” diyince dedim aha film başa sarıyor.

“ Sitede ki kişiler hani ekstradan Tivibu olur, Mobil hat olur hani bir şeyler alırlarsa bu işi öne çekmek kolay olur beklememiş olursun”

O an Sitedekiler gözümün önünden geçiyor tek tek, %90’ı 60 yaş üstü içime olumsuzluk düşüyor ufaktan, kafamdan replikler geçiyor,

“ Zaten internet 600 lira, tivibu ney ben bilmem, 100 lirada ona vermem. Sen istedin diye imza verdik bizden bu kadar, Benim evimde televizyon var napayım onu”

Telekom müdürüne bakıp, hayırlısı olsun dedim ve o defter aslında yakın zaman için kapandı.

Sitedekiler düşündüğüm gibi “yok aylık 700 küsür ödeyemeyiz” dediler. Meşhur atasözü ev alma komşu al geçiyor kafamdan.

Telekomdaki Ticari faaliyetler müdürü benden haber bekliyor arayamıyorum adamı. Kimse kabul etmedi demem gerek ama diyemiyorum.

Kafamdan yine BTK, Açık Kapı, Ümit Önal Twitter, Mail geçiyor ama neye yarar diyorum.

En son yaz dedim ne olacak, olan olmuş zaten.

Bu mesajın üstüne Türk Telekom MH aradı, ben bilgi alıp size döneceğim dedi, teşekkür ettim başladım beklemeye.

Yarım saat sonra tekrar telefon,

Merhabalar, İlgili birimden bilgiyi aldım dedi, o an direkt kafamdan geçen senaryo

“ Ne yazık ki 2059 yılına kadar müebbet fibersiz kalacaksınız, Fiber falan unutun kendinize hobi edinin”

“15 Temmuz 2024 tarihine kadar Fiber İnternetiniz kapınıza kadar gelmiş ve Aktif olmuş olacak bilgisini aldım.

Şu anda tatbikat aşamasında olduklarını, yakın zamanda başlanacağı bilgisini paylaştılar”

Üst yönetimdende bu konuyla alakalı incelenmesi ve ivedilik belirtilmiş dedi.

Bu söz 5 yılımı yok etti, her şey dün gibiymiş hissiyle oh be bitti mi yani şimdi diyip yüzümde salak bir gülümsemeyle ortada kaldım. Şimdi sabırsızlıkla çalışmaya başlamalarını ve konuya bol bol fotoğraf paylaşmayı dört gözle bekliyorum.

Emeği geçen Telekom İl Müdüründen, Belediye başkanına. Bu konu hakkında engin bilgileriyle yol gösterici olmasından dolayı @XpressMusic34 hocama çok teşekkür ediyorum.

Darısı tüm herkesin başına, ama yaşadığım deneyim üzerine, Dilekçe ve şikayet ile asla olmuyor.

Araya Siyasi girmedikçe ivedilik veya dikkat çekilmiyor. Yanlış anlaşılmasın ama Çingen olmak lazım bunu anladım. Hayatımda bu kadar insanları darladığımı hatırlamıyorum. Resmen ikinci kimliğim ortaya çıktı.

Hakkınız olduğuna inanıyorsanız, Muhtarından tutun Belediye başkanına kadar ulaşın, gerekirse arsız olun.

Yeni güncellemeler oldukça konuyu düzenleyeceğim, teşekkürler.

• Alıntı

metni:
    Tatbikat aşamasında olan Projenin bitiş tarihi 15 Temmuz 2024'e kadar Fiber kapınızda ve aktif olacaktır

bunu şikayete kopyala yapıştır yazdım gelen cevaba bak

kendileri bana cevap vermiş sanıyor aynısını kopyalayıp yapıştırıyor 5 Yıllık Mücadele ve Mutlu son : Fiber Geliyor 

• rocky_balbao kullanıcısına yanıt
    Hahahaha bu nerenin şikayet yeri 😁😁

Türktelekom online destek içinde var

onlineislemler.turktelekom.com.tr hesabım - tüketici şikayetleri

• yıl 2024 ve fiber internet geldi diye seviniyoruz.

gülüyoruz ağlanacak halimize.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.