Gıda Mühendisiyim hocam. Catering sektöründe çalışıyordum. Hukuk Fakültesi de bitirdim ama stajım yok, yaş 32.
Yani iki meslek de bana göre değil :)
burda da zebani aradım
Faiz haram falan değil kardeşlerim benim faizden aylık 6.000 küsür alıyoruz mis gibi . Ha sen evini kiraya vermişsin paranı almışsın ha banka senin paranı işlemiş bunun ücretini vermiş . Neresi haram
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Puantum
Faiz haram falan değil kardeşlerim benim faizden aylık 6.000 küsür alıyoruz mis gibi . Ha sen evini kiraya vermişsin paranı almışsın ha banka senin paranı işlemiş bunun ücretini vermiş . Neresi haram
senin mis dediğin irin ve ateşten başka bişey değil arkadaşım...faiz haram değil dersen dinden çıkarsın Allah korusun...bu sözler
çok büyük sözler...Senin hiç mi dini bilgin yok faizin haram olduğunu bilecek kadar bile?
o zaman git kiraya ver 6000 ordan al ve mis gibi ye...ama faize mis ve helal diyemezsin...
quote:
Orijinalden alıntı: tutkulu420
quote:
Orijinalden alıntı: Puantum
senin mis dediğin irin ve ateşten başka bişey değil arkadaşım...faiz haram değil dersen dinden çıkarsın Allah korusun...bu sözler
çok büyük sözler...Senin hiç mi dini bilgin yok faizin haram olduğunu bilecek kadar bile?
o zaman git kiraya ver 6000 ordan al ve mis gibi ye...ama faize mis ve helal diyemezsin...
Faizin nesi haram açıklar mısın
Puantum
kullanıcısına yanıt
-Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz
-Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.
-Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.
Allah bu şekilde buyuruyor hocam ama islam dinine mensup olup olmadığınızı bilmiyorum,eğer müslüman değilseniz tartışmamıza gerek yok ama eğer müslümansanız ve faiz nasıl haram olur derseniz ben aklınızdan şüphe etmek durumundayım. Bunun haram olduğunu ilkokuldaki çocuklara öğretiyorum ben okulda...ki biliyo zaten hepsi ortaokula geldiklerinde...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme