Şimdi Ara

50-55 BİN TL Dizel araç Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan ki aracımız Megane 2 2005 sedan düz vites benzinli. Aracı normalde babam fazla sürmediği için benzinli olması sıkıntı olmuyordu. Fakat bu sene ben üniversiteye gittiğim için baya bir kilometre yapıyorum. Bu yüzden dizele yöneldik.

Sorularım
    1) şehir içi 8 9 10 litre sakin kullanım yakıt tüketimi şehir dışı ise 120 lerde seyir edince 7 7.5 litre tüketimi var. Dizel alıcağımız araç bize senede 16-17 bin km yaptığımızı düşünürsek ne kadar fayda sağlar ? mantıklı olur mu

Araçtan memnunuz sadece yakıt sıkıntı tüp taktırmak performanstan kayıp yapmıyorsa mantıklı olur mu ne kadar kazanç sağlar.

2) model olarak araca çoğunlukla 4 kişi biniliyor. Megane ı aratmıycak bir genişlik beklentimiz var öncelikle. Bu yüzden sedan daha mantıklı. Aklımda 2 model vardı. Focus dizel ve Golf dizel..
    Golfler o fiyatlara düşük donanım alınabiliyor ve genişliği pek tatmin edici değil. Focus ise seneye yine kasa makyajlıyor ve 1.6 dizelden 1.5 dizel motora geçiyor. Buda büyük bir değer kaybı demek. 50 55 bin arası 2 3 senede çok zarar ettirmiyecek ve istediğinde satarken sıkıntı çekmiyeceğimiz bir araç bakıyoruz. Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler

• Skoda SuperB bakın derim.Genişlik önemliyse D sınıfında geçmeniz gerekir.Çok ta zarar etmeyelim derseniz Passat bakın derim.

Renault'dan devam ederiz derseniz 1.5 dci Laguna ya da 1.5 dci latitude bakın derim.AMa değer kaybı düşündürür.
  • Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. D sınıfı bir araç yakıtta beklentiyi karşılamıyacaktır diye düşünüyorum. Çünkü genel olarak şehir içinde kullanılacak araç. Megane hiç bindiniz mi bilmiyorum ama genişliği yeterli. C segmenti bizim için en uygun segment. Skoda ve Seat çok güzel araçlar çıkarmışlar ama 2. el de düşündürüyor. Focus bile almak istemiyorum bu yüzden seneye hem motor hem kasa değiştirecek
  • Megane II ye lpg de mantiklidir. Bizzat kullanıyorum. Illa degisecekseniz de C5 bakın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I Love GS I kullanıcısına yanıt
    Hocam Megane da Dci kullanıyor zaten.Laguna ve Latitude yakıttan ziyade sizi 2.elde üzer.

Benim size tavsiyem babanızın aracına hiç dokunmayın kendinize bir tane B sınıfı dizel bir araç bakın 30.000 tl civarı.Ford Fiesta tarzı bir araç.

Megane satmadan bütçeniz ne kadar?Ben megane dan memnunsanız kalsın okula gitmek için az yakan bir araç alın kendinize hem daha rahat olur sizin için.

Ama gider olarak çift kasko,çift vergi,çift trafik sigortası,çift araç bakımı ödersiniz.
  • Megane'a biraz daha sabredip Aralık ayındaki fırsatlardan, elde kalan 2013 sıfır araçlardan büyük indirim alınabilir. Yok şimdi alacağım ikinci el de önemli benim için derseniz cevap basit golf. Başka bir şey aramanıza gerek yok yanlız manuel alın.

• Astra sedan dizel önerebilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Megane'a biraz daha sabredip Aralık ayındaki fırsatlardan, elde kalan 2013 sıfır araçlardan büyük indirim alınabilir. Yok şimdi alacağım ikinci el de önemli benim için derseniz cevap basit golf. Başka bir şey aramanıza gerek yok yanlız manuel alın.

Mesela beklediğimde hangi aracın 0 nı kaç binlere alabiliriz. Kullandığımız megane dinamique yani dolu model. 2013 model bi araba alıp onda olan özelliklerden mahrum kalmak bizi üzer. Ayrıca 0 da çok büyük değer kaybı yaşanıyor biz 2 3 yıl binicez büyük ihtimal o yüzden 2. el mantıklı geliyor. Aynı mesajda alıntılamayı bilmiyorum bu yüzden ayrı ayrı yazıyorum kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam Megane da Dci kullanıyor zaten.Laguna ve Latitude yakıttan ziyade sizi 2.elde üzer.

Benim size tavsiyem babanızın aracına hiç dokunmayın kendinize bir tane B sınıfı dizel bir araç bakın 30.000 tl civarı.Ford Fiesta tarzı bir araç.

Megane satmadan bütçeniz ne kadar?Ben megane dan memnunsanız kalsın okula gitmek için az yakan bir araç alın kendinize hem daha rahat olur sizin için.

Ama gider olarak çift kasko,çift vergi,çift trafik sigortası,çift araç bakımı ödersiniz.

2 araç 2 kasko 2 sigorta 2 vergi bunlada bitmiyor bakımlar. astarı yüzünden pahalıya gelicek gibi duruyor. Ona hiç bulaşmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Megane II ye lpg de mantiklidir. Bizzat kullanıyorum. Illa degisecekseniz de C5 bakın derim.

Hocam lpg yokken yakıt tüketiminiz nasıldı. Varken nasıl ? ben arabayı seri kullanmayınca 8 -9 litre seri kullanınca 10 11 yakıyorum şehir içi ? tüpe geçsem ne kadar kazanç sağlarım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wings35

Astra sedan dizel önerebilirim

125 beygir benzinli megane dan sonra astra 1.3 çok ölü bir araba olur bizim için. 1.6larıysa bizim fiyat bandımızın malesef dışında kalıyor
  • Golf Sahibiyim tavsiye ederim o fiyata comfortline alabilrisin.
  • I Love GS I kullanıcısına yanıt
    Hocam ben gayet memnunum. Yol bilgisayari zaten lpg de takilsa benzin ortalamasini gosteriyor. Yakıt tüketimi için açtığım konular var, incelemek isterseniz:

Şehirler arası:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91696790&p=1#91696790

Şehir içi:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=86158834&p=1#86158834

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

Golf Sahibiyim tavsiye ederim o fiyata comfortline alabilrisin.

Hocam şehir içi ve şehir dışı kullanım stiliniz ortalama hızlarınızla birlikte bir bilgi verebilirmisiniz ? Hangi kasa golf 6 mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Love GS

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Megane'a biraz daha sabredip Aralık ayındaki fırsatlardan, elde kalan 2013 sıfır araçlardan büyük indirim alınabilir. Yok şimdi alacağım ikinci el de önemli benim için derseniz cevap basit golf. Başka bir şey aramanıza gerek yok yanlız manuel alın.

Mesela beklediğimde hangi aracın 0 nı kaç binlere alabiliriz. Kullandığımız megane dinamique yani dolu model. 2013 model bi araba alıp onda olan özelliklerden mahrum kalmak bizi üzer. Ayrıca 0 da çok büyük değer kaybı yaşanıyor biz 2 3 yıl binicez büyük ihtimal o yüzden 2. el mantıklı geliyor. Aynı mesajda alıntılamayı bilmiyorum bu yüzden ayrı ayrı yazıyorum kusura bakmayın

5-6 ay sonra hangi araba kaç para olur merkez ceolar dahi bilmiyordur. Ancak sıfır almak gibi düşünce yoksa gidip dizel golf alacaksınız değer kaybı iştemiyorsanız en iyi seçenek budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love GS

quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

Golf Sahibiyim tavsiye ederim o fiyata comfortline alabilrisin.

Hocam şehir içi ve şehir dışı kullanım stiliniz ortalama hızlarınızla birlikte bir bilgi verebilirmisiniz ? Hangi kasa golf 6 mı ?

Üstadım şehir dışına hiç çıkmadım Anadolu yakasında Maltepe kartal arasında işe gidip geliyorum haftasonlarıda 2 defa karşıya geçtim boğaz gidiş geliş ve Bakırköy sahil yolu trafiğinde kullanmama rağmen su anda ortalama tüketim ( 2 ) 6 lt ve klima açık ortalama hız yanılmıyorsam 24 ama aksama bakarım unutmazsam kullanım genelde sakindir öyle dip gaz kalkıp gitmem dizeli dizel gibi kullanıyorum yani :) ama aksam yada gece geç saate geliyorsam yolu buldumu yapıştırırım :)
    ev ve iş arası kısa oldugu için neredeyse şirkete geliyorum motor anca ısınıyor dizel ısınana kadar çok yakar derler :)

golf 6 tdi comfortline

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.