Şimdi Ara

50 METRE YANIMDAKİ BİNA FİBER KULLANIRKEN BİZE VDSL2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 50 metre yanımızda (Belki daha az) yeni yapılmış bir apartman var aynı sokaktayız saha dolabına olan uzaklığımız sokakta bulunan diğer binalar gibi hepimiz 38 mbps VDSL2 hizmet alabilirken bu apartman FİBER destekliyor sebebi nedir ? Anlam veremiyorum :(

Yakınımızda Fiber altyapı destekleyen apartman olduğu için bizimde Fiber altyapıya geçebilme olasılığımız var mı?

Yaşadığım ev katlı bir bina müstakil olarak kalmaktayım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar sağlıklı günler.

• sen yine iyisin benim 10ar mt yanımdaki binalarda fiber var ben adsl :D
  • Forever DH kullanıcısına yanıt
    Dibimize kadar fiber optik kablo getirip neden bizim evlere çekmiyorlar illa apartman mı olması gerekiyor fiber hizmet için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sehnsuchtt

Dibimize kadar fiber optik kablo getirip neden bizim evlere çekmiyorlar illa apartman mı olması gerekiyor fiber hizmet için?
    Bizim apartman 8 daire 2 yıllık yanımdaki 2 tane daire 3 ay önce oturmaya başladılar 1 ay önce fiber döşeyip aktif oldu
  • Bende hala adsl kullanıyorum. 11-12 mb civarı oda
  • Forever DH kullanıcısına yanıt
    İşte bunu nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Biz insan değil miyiz sanki fiber bağlansa parasını ödemeyeceğiz hadi alt yapı getirilmesi pahalı falan dersinde yanımdaki adam fiber kullanıyorsa zaten alt yapı var demektir.
    Gerçekten 3.dünya ülkesiyiz adamlar nasıl daha çok para kazanırım derdinde hizmet falan hak getire.
  • @Sehnsuchtt

ADSL kullanıyorduk.
    Doğalgaz çalışmaları yapılırken başvuru yaptık VDSL ye geçtik
    Elektrik direklerini kaldırdılar yer altına aldılar
    Fiber başvurusu yaptık Fiber verdiler

hatta müteahhit telefon-internet altyapısı hizmetini almamış adam gelmiş fiber neden vermiyorlar bize diyor insaf yahu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hem adsl/vdsl hem de fiber
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dibinde veya 20-50-100 metre ilerinde fiber altyapılı bir bina olmasının pek bir esprisi olmuyor,oturulan bina 8 daire veya üstünde bir daire sayısına sahip ise gelip çekiyorlar kullandıkları cihazların pahalılığından ve maliyetinden dolayı müstakil ve 3-5 daireli binalara gelmesi şuan imkansız bizim ülkemizde,anlıycağınız binanızın daire sayısı yüksek değilse fiber gelmiyor benim oturduğum binayada gelmedi 4 daire 2 dükkan mevcut bakır kablo çektiler vdsl kullanabiliyorum altyapım iyi olduğu için fibere ihtiyaç duymuyorum olsa güzel olur ama getireceklerini sanmam
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    bir tane fiberi çoklayıp veriyorlar ne maliyet var ?
  • switch koyuyorlar ? koymuyorlar mı ? ben mi yanlış biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin lütfen normalde bakır kabloda bakırı koyup kutu koyuyorlar reglet koyuyorlar iş bitiyor 5 dk sürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sehnsuchtt

İşte bunu nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Biz insan değil miyiz sanki fiber bağlansa parasını ödemeyeceğiz hadi alt yapı getirilmesi pahalı falan dersinde yanımdaki adam fiber kullanıyorsa zaten alt yapı var demektir.
    Gerçekten 3.dünya ülkesiyiz adamlar nasıl daha çok para kazanırım derdinde hizmet falan hak getire.
    Sakin ol bu mantığa göre fiber olmayan yer kalmaz 50 metre yana kaya kaya
  • Şu an vdsl bana göre fiber den daha iyi. Vdsl varsa fiber gelsin diye uğraşmaya gerek yok. Fiber tarifeleri çok pahalı. Telekom bile fiber tarifeler den 6 lira ekstra para alıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKonFire A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim fiber olmayan yer kalmasın zor bir şey mi ? Ben kötü veya saçma bir şey söylemedim.
    2020 yılına geldik altyapı getirmek bu kadar zor olmamalı. Yurtdışında insanların nasıl hızlar aldığını bilmiyorsunuz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Şu an vdsl bana göre fiber den daha iyi. Vdsl varsa fiber gelsin diye uğraşmaya gerek yok. Fiber tarifeleri çok pahalı. Telekom bile fiber tarifeler den 6 lira ekstra para alıyor.
  • Sehnsuchtt S kullanıcısına yanıt
    Fiber tarifeler aynı hızda olmasına rağmen tüm sağlayıcılarda daha pahalı.
    Dsl tarifeler 40 liradan başlarken fiber tarifeler 60 liradan başlıyor. Doğru düzgün bir sağlayıcıdan hizmet alsam desem en az 70 lira ödemen gerekiyor.
    35 mbps hızı vdsl den de alsan fiber kablo üzerinden de alsan pek bir fark olmuyor.
    Benim annem ile babam yeni binaya taşındı. Binada internet yok şu an. Bakır kablo getirirlerse netspeed in 40 liraya sunduğu 16 mbps 50 gb kotalı interneti baglatabiliyorum
    Fiber getirirlerse en az 70 lira bütçe ayırmam gerekecek neredeyse iki katı.
    Fiberi insanlar gözünde gereksiz büyütüyor. Avrupa da eve kadar fiber internet kullanım oranı en yüksek ülke biziz. Ama avrupa ülkelerinin ortalama İnternet hızı bizim iki katı. Bakır kablo ile bizdeb iki üç kat hızlı İnternete giriyorlar.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam "Avrupa da eve kadar fiber internet kullanım oranı en yüksek ülke biziz." demişsiniz, en düşük yazacakken en yüksek mi yazdınız ben anlamadım ?

İlk 10'da bile olmamız mümkün değil.

Latviya, İsveç, Litvanya'da binaların/evlerin yarısına fiber gelir.
    İzlanda Romanya İspanya Norveç Portekiz gibi ülkelerde de her 3 bina ya da evden 1 tanesinde fiber vardır.
    Hatta Portekiz ve İspanya'da benim bilidiğim, binaya fiber hiç yok, altyapı eve kadar fiber.
    Bu rakamlar bu civarda iken Türkiye'de fiber erişimi olan hane oranı 10% seviyesindeydi. Bu yüzde 10'unda 7'si binaya 3'ü eve kadar.

Bu rakamlar 1-2 sene öncenin rakamlarıydı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 13 Mayıs 2020; 12:28:47 >
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt
    10 milyon nüfuslu olan ülkeler ile kıyaslamamak lazim. Söylediğin ülkelerin çoğu 5 milyon nüfusu olmayan ülkeler.
    Nufusu fazla olup da fiber abone sayısının tüm abone sayısına oranı en yüksek ülke ispanyadan sonra biziz Avrupa da.
    Yuzde 22 ile.
    İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya hepsinden öndeyiz.
    Ama bu ülkeler ortalama hız testi sonuçlarında baktığında bakır kablo ile bizim iki üç katımiz hız veriyorlar abonelerine.
    Demek ki bizim Telekom şirketleri fiber diye hayal satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 13 Mayıs 2020; 14:51:22 >

• isterse hanelere metro simetrik internet versinler haticeye değil neticeye bakıyoruz bakıyoruz bakıyoruz bakıyoruz internet koptu hat kesildi bakamadık yine!

@mcrew demiş ki İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya hepsinden öndeyiz. bunu alın burdan.
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Dil bilgisi sorununuz mu var?
    Yazdığımı bir daha okuyun.
    Ben İnternet hızı olarak öndeyiz mi dedim?
    Benim dediğim bizde 100 sabit internet abonenin 22 si fiber kullanıyor. Bu yüzde 22 lik oranı belli bir nüfusun üstündeki Avrupa ülkelerine göre kiyasladin mi ispanya dan sonra en yüksek Türkiye dedim.

Ama Avrupa nin en yavaş internetini kullanan ülkesi biziz. Eve kadar fiber kablo çekerek sağlayıcılar sadece hayal satıyorlar dedim.

Birinin hakkında bir şey söyleyecekseniz lütfen onu etiketleyin ya da alintilayin. Bir şey yazıyorsaniz benim hakkımda ne yazdığınızı bileyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.