Şimdi Ara

500 TLye Kadar Fotoğraf Makinesi Tavsiyeleriniz nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Öncelikle cihazdan beklediğim özellikler Geniş açılı çekim yapması yani dar mekanlarda geniş görünüm sağlayabilmesi.Titreşimleri önleyebilme özelliği.Seri Çekim.Kapalı mekan ve gece çekimleri başarılı.Taşınabilir boyutlarda fiyat performans ürünü arıyorum.Son 1 sene içinde çıkmış cihaz tavsiyeleriniz nelerdir?Yardımlarınızı bekliyorum.

• Ne istediğinizi bildiğinize göre bu konulara pek yabancı değilsiniz.

Taşınabilir denince aklımıza kompakt makineler geliyor. Onlarında en geniş açılı olanı 24mm. Ki az bir genişlik sayılmaz.

Aynı durumda olsam Canon ve panasonic markalı cihazlara bakardım. Kompakt makinelerde bu markaları başarılı buluyorum.

Canon sx610 HS, Sx270 bulabilirseniz Canon ELPH 190 IS gibi cihazlara bakabilirsiniz.
  • 500tlye 5000tl lik performans istemissiniz. Nx mini en iyi tercih olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Ne istediğinizi bildiğinize göre bu konulara pek yabancı değilsiniz.

Taşınabilir denince aklımıza kompakt makineler geliyor. Onlarında en geniş açılı olanı 24mm. Ki az bir genişlik sayılmaz.

Aynı durumda olsam Canon ve panasonic markalı cihazlara bakardım. Kompakt makinelerde bu markaları başarılı buluyorum.

Canon sx610 HS, Sx270 bulabilirseniz Canon ELPH 190 IS gibi cihazlara bakabilirsiniz.

Kompakt bir makine düşünüyorum tavsiyelerinizi araştıracağım isteğim çok üst düzey bir cihaz değil bu fiyatlara o kadar kaliteli cihaz alınamaz.ama yinede piyasada kaliteli kameraya sahip telefonlardan bir tık daha ötede olması lazım
  • braveheart4141 B kullanıcısına yanıt
    Telefonlardan bir kac tik otede olacaklari kesin.

Eger 2.el dusunurseniz cok daha kaliteli cihazlar alabilirsiniz.

Yüksek zoom ihtiyacınız yoksa hiç o makinelere bakmayın. Bu fiyatlara kaliteli fotoğraf çeken makine alınabiliyor. Bunu sadece 1 makine sağlıyor ve o da NX Mini. 9-27mm lensinde OIS özelliği var ve seri çekim modları da mevcut. Taşınabilirlik olarak kompaktlar seviyesinde.

Aşağıdaki linke tıklarsanız düşük ışık performansını görmek açısından yüksek iso'da kompakt makinelere karşı ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Referans olması açısından da yanına çok popüler bir adet Dslr ekledim. Tüm kompakt makinelerin düşük ışık performansı yaklaşık olarak bu seviyededir. Fotoğrafın farklı kısımlarına tıklayarak gezinti yapabilirsiniz.

http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=samsung_nxmini&attr13_1=canon_eos700d&attr13_2=canon_sx280hs&attr13_3=canon_sx60hs&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=3200&attr16_1=3200&attr16_2=3200&attr16_3=3200&normalization=full&widget=169&x=0.12090496216361414&y=-1.1094369547977798

Bir de S6 ile karşılaştırmasına bakalım. S6 iso 800'e kadar olanak sağladığı için daha fazlasını seçemiyoruz. Seçebilseydik fark daha da açılacaktı, aynı yukarıdaki linkte olduğu gibi. Kompakt makineler fotoğraf kalitesi olarak iyi kameraya sahip telefonlardan daha iyi çekimler yapmıyorlar. Öyle olduğunu sanırsanız bir kompakt makine alınca hayalkırıklığına uğrayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 14 Ocak 2016; 18:36:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Yüksek zoom ihtiyacınız yoksa hiç o makinelere bakmayın. Bu fiyatlara kaliteli fotoğraf çeken makine alınabiliyor. Bunu sadece 1 makine sağlıyor ve o da NX Mini. 9-27mm lensinde OIS özelliği var ve seri çekim modları da mevcut. Taşınabilirlik olarak kompaktlar seviyesinde.

Aşağıdaki linke tıklarsanız düşük ışık performansını görmek açısından yüksek iso'da kompakt makinelere karşı ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Referans olması açısından da yanına çok popüler bir adet Dslr ekledim. Tüm kompakt makinelerin düşük ışık performansı yaklaşık olarak bu seviyededir. Fotoğrafın farklı kısımlarına tıklayarak gezinti yapabilirsiniz.

http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=samsung_nxmini&attr13_1=canon_eos700d&attr13_2=canon_sx280hs&attr13_3=canon_sx60hs&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=3200&attr16_1=3200&attr16_2=3200&attr16_3=3200&normalization=full&widget=169&x=0.12090496216361414&y=-1.1094369547977798

Bir de S6 ile karşılaştırmasına bakalım. S6 iso 800'e kadar olanak sağladığı için daha fazlasını seçemiyoruz. Seçebilseydik fark daha da açılacaktı, aynı yukarıdaki linkte olduğu gibi. Kompakt makineler fotoğraf kalitesi olarak iyi kameraya sahip telefonlardan daha iyi çekimler yapmıyorlar. Öyle olduğunu sanırsanız bir kompakt makine alınca hayalkırıklığına uğrayacaksınız.

Nx Mini dışında sizin tavsiyeniz nedir kompakt boyut olmasada olur

Nx Mini dışında mı? İstediğiniz kriterlere göre bana en mantıklı gelen modeli söyledim. Hatta bu fiyat seviyesinde tek mantıklı model dedim ama başka model tavsiyesi istiyorsunuz. Yani istediğiniz modeli almakta özgürsünüz tabi fakat benden istediğiniz şeyi anlayamadım. Kalitesini beğenmediğim ve size uygun olmayacağını düşündüğüm modelleri mi önermemi istiyorsunuz?
  • forumu kullanıcısına yanıt
    2. el hangi makineler olabilir mesela hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemrems

2. el hangi makineler olabilir mesela hocam ?

2.el ve max 500 tl ye alınabilecek kompakt cihaz alacak olsam, üstteki arkadaşın tavsiye ettiği nx mini, olympus zx1,canon s100/s95 yada panasonic lx5,lx7 bakardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 25 Ocak 2016; 13:47:49 >
  • Canon s ve g serileri, panasonic fz ve lx serileri o fiyata en iyi fotoğrafı alabileceğiniz cihazlardır. Hatta bazı modelleri giriş seviyesi dslr makinelerle bile yarışabilecek seviyede.

• Kaç lira fiyat seviyesinden bahsediyoruz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Max 500 lira seviyesi için

• Örneğin ikinci el lumix lx5 400 liraya kadar düşmüş yada canon g15 525 lira ve birçok model mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Örneğin ikinci el lumix lx5 400 liraya kadar düşmüş yada canon g15 525 lira ve birçok model mevcut.

Bunların sensör boyutları 1/1.7inç. Yani sizin dediğiniz "Canon s ve g serileri, panasonic fz ve lx serileri o fiyata en iyi fotoğrafı alabileceğiniz cihazlardır." cümlesi pek de doğru değil. Hele ki "Hatta bazı modelleri giriş seviyesi dslr makinelerle bile yarışabilecek seviyede." cümlesi hiç doğru değil.

Bu makinelerin 2. ellerinin bile 500 olmasını geçtim, NX Mini varken fotoğraf kalitesi olarak esameleri bile okunmaz.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    En başta özür diliyorum nx minilerin fiyatının bu kadar düştüğünü bilmiyordum, arkadaşı yanlış yönlendirmiş olmak istemem bu fiyata kesinlikle alınabilir bir cihaz.
    İkinci olarak evet sensörleri 1/1.7 inç fakat her şey sensör değil maalesef ki. Makinenin lensi, fotoğraf işleme yazılımı, titreşim önleme sistemi vs. hepsi fotoğraf kalitesini etkileyen faktörler. Sensörü küçük diye yabana atılacak cihazlar değiller. Bunlar kendisini fazlasıyla kanıtlamış cihazlar, yazığım serilerden herhangi birini kullandınız mı bilmiyorum fakat flickr, 500px tarzı sitelerden incelemenizi tavsiye ediyorum.

• Yanlış yönlendirme olmaz. Tüm mesajları okuyarak kararı kendisi verecek zaten. Her mesaj konuya birşeyler ekliyor. Farklı görüşler olması güzel.

O serileri hiç kullanmadım. Eminim ki iyilerdir ama yine de sensör dezavantajları var. Sensör teknolojisi olarak da birkaç sene eskiler zaten. Lenslerinin diyaframları iyi bile olsa düşük ışıkta Nx Mini kadar iyi performans vermezler. Işık bol ise tabii ki dslr'lar ile yarışabilirler, sonuçta telefonlar bile iso 100 civarında çok iyi sonuçlar veriyorlar ama düşük ışık performansı da önemli. Yukarıdaki linkten G15 ile karşılaştırılabilirler. "Comp" butonuna basılırsa çözünürlükler eşitlenir ve adaletli bir karşılaştırma yapılır. Iso başarımları arasında birkaç durak fark olduğu görülebilir. 450-500 liraya 9-27mm lensi ile alınabildiğini düşününce kaçırılmamalı bence. Dinamik aralık olarak da çok iyi durumda. Canon dslr'lardan daha iyi. Bende 100D de var ve ona göre daha yüksek dinamik aralık sunuyor. Bir ara bunun testini yapacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.