arkadaşlar 1500tl gbi bir bütçem war we dslr sistem makine almak istiyorum başta 1500tl ye body alıp 550d gbi daha sonra 50mm bir lens h.kartı çanta gbi şeyleride k.kartımdan almayı planladım 500tl gibi fakat daha sonra 2,el temiz bir 500d yada 40d alıp geride kalan 1000tl gibi bir rakama daha iyi bir lens almayı düşündüm sonuçta fotograftaki kaliteyi kaliteli lens belirler we 40d ile 500d arasında gidip geliyorum we bu bnm ilk makinam olacak acaba 2,el temiz bir 40d body alıp parayı lense yatırmakmı yoksa 500d body alıp kit lenslemi dewam etmek?
550d yada 600d yi aralarında çok fark oladığı için düşünmüyorum.
lütfen yardımlarınızı bekliyorum...
40d kullandim. 500d kullanmaadim. 500d hakkinda internette yer alan bilgilerde sensorunun kotu olduguna dair yorumlar mevcut. Bu yuzden 450D daha cok tercih ediliyor.
40D icin izlenimlerim ise, basta biraz kucumsemistim ama kullandiktan sonra beni epey sasirtti diyebilirim.
40D ve 450D yi alan kisinin kalite konusunda hayal kirikligi saglamayacagini garanti edebilirim.
Sizin icin video onemli degilse 2.el bir 450D body bulup yanina da 18-55 IS lens almanizdir. Bu lensi 2.el alin forumlarda cok elden cikaranlar var 100 liradan satiyorlar pazarlikla.
Daha sonra kendinizi ilerlettikten sonra nasil fotograflar cektiginize bagli baska bir lens alabilirsiniz. Tabii bu sure minimum 2 ay unutmayin.
Daha ucuza daha iyisi temiz Canon 40D dir. Lens alacak paran da kalır. Kesinlikle 40D.
Canon 40D
Daha yeni teknolojisiyle 550D tavsiye ederim.
peki arada kalan parayla 2,el 17-50 2,8 tamron düşünüyorum başlangıç lensi olarak uygunmudur yada biraz daha geniş aralıkta hangi lensleri önerebilirsiniz mesela 18-135 is alsam 40d body ile memnun kalırmıyım?4
Tamron o aralık için yeterli olur. Daha uzun odak ihtiyacın, ne çekeceğinle ilgili. Kendi aralığında 18-135mm'den daha keskindir, diafram avantajı vardır. Portre çekeceksen üzerine 85mm 1.8 tavsiye ederim. Tele için ideali Canon 70-200mm olur, bu durumda ayrıca portre lensi almana çok gerek olmaz. Yalnız 70-200 ler pahalı lenslerdir. İlle de tele dersen 70-300mm USM IS daha uygun fiyatlı iyi bir lenstir. Ama önce 17-50mm'yi al, gerisini sonra düşünürsün :)