Şimdi Ara

500gb M2 SSD aldım ama 222 gb gözüküyor ? [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun çözüldü arkadaşlar. Pazartesi sabah erken saatte sağolsun İnventus teknik destek sundu. Cyrstal Disk programında da sağlıklı gözüküyor. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim

Konu:

Arkadaşlar yeni toplama bilgisayar aldım.

Kingston KC2000 M2 500GB ssd + 2 TB normal hdd aldım. Bilgisayarı şimdi çalıştırdım ama ssd için 222 gb toplam alan yazıyor.

Ürün kutusu ve donanım özelliklerine bakınca 500 gb olması gerekiyor. Sizce buradaki yanlış nedir? Ona göre pazartesi günü İnventus'u arayacağım.

Edit1: Görev Yöneticisine girdiğimde şöyle bir bilgi ile karşılaştım. 466 gb gözüküyor ama 224 gb biçimlendirilmiş. Tamamını kullanamıyorum.

500gb M2 SSD aldım ama 222 gb gözüküyor ? [Çözüldü] 500gb M2 SSD aldım ama 222 gb gözüküyor ? [Çözüldü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [F][u][r][k][a][n] -- 7 Ocak 2020; 12:44:14 >

• Aygıt Yöneticisi'nden Disk Yönetimi'ne gir, kalan kısmı da biçimlendirip harf ata.
  • selamlar, eski diskiniz 240gb idi ve siz bu diski yeni ssd ye mi clone ladınız? kalan kısma farklı harf atayabilirsiniz veya c yi komple 512 kullanmak istiyorsanız genişlet demeniz gerekiyordu sanırım. youtube da videolar mevcut
  • Disk yöneticisi kısmında bütün disk boyutunu görebilir biçimlendirilmemiş bölgeleri biçimlendirebilirsin.
  • 500gb M2 SSD aldım ama 222 gb gözüküyor ? [Çözüldü]

Bu şekilde gözüküyor, biçimlendirilmemiş alanı göremedim malesef :(

@Roundpi , hayır sıfır olarak takıldı, bilgisayarı sıfırdan topladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [F][u][r][k][a][n] -- 5 Ocak 2020; 0:39:28 >
  • Eğer oradan göremezseniz, windows setup’undan harddiskleri biçimlendirdiğimiz alana kadar ilerleyip diskinizin ham alanını biçimlendirip setup’u iptal ederseniz, disk yöneticisinden’de genişlet ile diski genişletirerek birleştirirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows kurmayı siz yaptıysanız diski yanlışlıkla bölmüş olabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

Windows kurmayı siz yaptıysanız diski yanlışlıkla bölmüş olabilir misiniz?
    İnventus'dan aldım direkt, kurma işlemini onlar yaptılar. HDtune Pro'da da 500gb gözüküyor kapasite ama sıcaklık vs değerlerini okumuyor.

@La Ley del Diamante, bu işlemi deneyebilirim belki yarın, teşekkürler bilgi için.
  • biraz garip bir s.m.a.r.t durumu. disk arızalı görünüyor ama bütün değerlerin sıfır olması bir garip.
    https://www.howtogeek.com/134735/how-to-see-if-your-hard-drive-is-dying/

linkte anlatıldığı üzerine command prompta geçip wmic diskdrive get status yazıp enterlayarak ayrıca disklerin durumuna bakabilirsin. disk arızalı gibi duruyor ama kesin yargıda bulunmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

biraz garip bir s.m.a.r.t durumu. disk arızalı görünüyor ama bütün değerlerin sıfır olması bir garip.
    https://www.howtogeek.com/134735/how-to-see-if-your-hard-drive-is-dying/

linkte anlatıldığı üzerine command prompta geçip wmic diskdrive get status yazıp enterlayarak ayrıca disklerin durumuna bakabilirsin. disk arızalı gibi duruyor ama kesin yargıda bulunmuyorum.
    Yarın bilgisayarı açınca bakayım mutlaka. Test edip teslim ediyorlar ama böyle bir sıkıntı varsa eğer üzülürüm. Teşekkürler tekrardan yardım için

• [F][u][r][k][a][n] [ kullanıcısına yanıt
    birşey değil.
  • Çok saçma bir durum. Format atıyormuş gibi disk bölümleme kısmına kadar gelip orda kaç gb olduğuna bakabilirsiniz. Eğer orada 222ye ek bölümler varsa sıfırdan format atın bence. Eğer orda da 222 görünüyor başka bölüm yoksa bence bozuk o ssd.

• Bence seni kandrmışlar. 240 gb takılmış olabilir. Kutu falan sende mi?

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Diskler sağlıklı gözüküyor, HDTune ile'de tarama yaptım sağlıklı çalışıyor. Yarın İnventus'u arayacağım son çare.

@Black__Rider , Kutusu ve belgeleri bende, neyin kandırmasından bahsediyorsun

@Veronicaa , Az evvel yaptım ve orada da 222 gb gözüküyor. Bios'a girince 500gb olarak görüyor.

bu tarz bilgisayar satıcıları her sistem toplamada 0'dan win ve sürücü kurmak yerine her kombinasyondan sistem toplar ve win, sürücü kurar, imaj alıp yedeklerler. siparişe uygun imajı sisteme clonelayıp test edip gönderirler. sizin durumunuzda sistemi kurup test eden arkadaşın hatası olduğunu düşünüyorum. inventus'u aradığınızda uzaktan bağlantı ile bile yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roundpi

bu tarz bilgisayar satıcıları her sistem toplamada 0'dan win ve sürücü kurmak yerine her kombinasyondan sistem toplar ve win, sürücü kurar, imaj alıp yedeklerler. siparişe uygun imajı sisteme clonelayıp test edip gönderirler. sizin durumunuzda sistemi kurup test eden arkadaşın hatası olduğunu düşünüyorum. inventus'u aradığınızda uzaktan bağlantı ile bile yardımcı olacaklardır.
    Anladım dostum, umarım getir götür yapmadan halledilir bir şeydir. Teşekkürler vakit ayırdığın için
    Disk üzerinde boş alan olsa "Ayrılmamış" şeklinde görünür.Verdiğin SS'de bu yok.
    SMART bilgileri de anormal .
    SSD bozuk olmalı.
  • Sorun çözüldü arkadaşlar. Sabah erken saatte sağolsun İnventus teknik destek sundu. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim
    Sorun neymiş acaba?

• @techturch , ben çok fazla teknik bilgiye sahip olmadığım için bilmiyorum. Şu an Cyrstal Disk programında da sağlıklı gözüküyor.

Konuyu sorun çözüldü olarak düzenleyemiyorum, "500 - Internal server error." hatası veriyor sürekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.