Şimdi Ara

500w psu aldım pc çok ısınmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1-2 hafta önce hd 5770 ve gerçek 500w codegen psu aldım eskiden 250w psu vardı ve ekran kartı onboarddı ısınma sorunu yoktu fakat şimdi pc nedense çok ısınıyor sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?

2 gb ram 800 mhz kingston
    dual core inside e2180 3Ghz Overlocklu
    G31M-E2SL anakart

• hocam aldığın psu gerçek değerini veren bi psu değil çünkü
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp480.%2812%29r3-xilence-xp480-480w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38702
    http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-ppa5002406-fsp-saga-ii-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=45350

bunlar gibi bir güç kaynağı alman çok daha iyi olurdu iade edip bu ikisinden birini almanı öneririm.

• ısınma sorunu ile yeni psu arasında bir bağ kuramadım, bios ekranından volt değerlerine bak volt değerlerindeki anormallik belki buna neden oluyordur, codegen den 500 w lık bir psu nun gerçek değerleri vereceğini hiç sanmıyorum daha iyi bir olmalıydı, iyi bir psu için 80+ sertifikası olan ürünlere bakın.
  • volt değerlerine nerden bakılıyor biosta ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erko merko -- 23 Haziran 2011; 15:24:55 >
  • biosuna göre değişir h/w monitor gibi bir menüde olmalı.
  • Her sistem upgrade edildiğinde genelde bu tür sıkıntılar olabiliyor.
    Isınma büyük ihtimal ile kasa içi hava akışının iyi olmadığından kaynaklanıyor.
    Dar bir kasa kullanıyorsanız onboard ekran kartından harici ekran kartına geçişlerde mutlaka ısı artışı olur. Hem ekran kartının çok olmasa da kasa içinde lokal olarak bir yer işgal etmesinden hem de bu harici ekran kartının işgalinin ısı kovuşturmasını engellemesinden ötürüdür.
    Yani güç kaynağına çok fazla takılma. Asıl sıkıntı "daha iyi havalandırma nasıl yapabilirsin" bunun için uğraş?
  • Power supply dandik bir marka, dengesiz güç olabilir diyeceğim ama durduk yere poh atmakda hoş değil, sadece tahmin. Aslında çok kişinin yaptığı hatayı yapmışsınız, sorun çıkmadan önce değil ürünü alırken tavsiye almak için konu açsaydınız belkide bu sorunları yaşamayacaktınız, sonuç olarak Codegen iyi bir marka değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madronom

Her sistem upgrade edildiğinde genelde bu tür sıkıntılar olabiliyor.
    Isınma büyük ihtimal ile kasa içi hava akışının iyi olmadığından kaynaklanıyor.
    Dar bir kasa kullanıyorsanız onboard ekran kartından harici ekran kartına geçişlerde mutlaka ısı artışı olur. Hem ekran kartının çok olmasa da kasa içinde lokal olarak bir yer işgal etmesinden hem de bu harici ekran kartının işgalinin ısı kovuşturmasını engellemesinden ötürüdür.
    Yani güç kaynağına çok fazla takılma. Asıl sıkıntı "daha iyi havalandırma nasıl yapabilirsin" bunun için uğraş?

Yeni fanlar alıcam kasaya ve işlemciye umarım ısınma sorununu böyle çözerim

quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Power supply dandik bir marka, dengesiz güç olabilir diyeceğim ama durduk yere poh atmakda hoş değil, sadece tahmin. Aslında çok kişinin yaptığı hatayı yapmışsınız, sorun çıkmadan önce değil ürünü alırken tavsiye almak için konu açsaydınız belkide bu sorunları yaşamayacaktınız, sonuç olarak Codegen iyi bir marka değil.

Evet bende sonradan öğrendim dandik olduğunu :S sitede gerçek 500w yazıyordu ve fiyatıda uygundu sazan gibi hemen onu aldım keşke dediğin gibi konu açıp tavsiye alsaydım

• Bazı sistemlere iyi bir kasa fanı bile yeterli olabiliyor. Ama fanı takacağınız yer verimli olabilecek bir tarafta olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.