Şimdi Ara

508 SW (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
459
Cevap
12
Favori
30.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın bin türlü hali var arkadaşlar ruhsatı almadan aldık demek doğru değil bu yüzden paylaşmadım ama madem soran çok paylaşayım bari boş yere gizem yaratmayalım.
    Araç countryman s 4×4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

hiç amerikan araçlarıyla ilgili bilginiz, deneyiminiz var mı?
    Bu konuda tecrübem yok malesef, bilgi birikimimde birikim denmeyecek kadar azdır.
    Sokaktaki adamdan hallice diyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Bu konuda tecrübem yok malesef, bilgi birikimimde birikim denmeyecek kadar azdır.
    Sokaktaki adamdan hallice diyelim

Alıntıları Göster
    ben rahat batan bir adam olduğum için amerikan arabası istiyorum. chrysler 300c dışı güzel içi at çöpe gitsin bir araç.
    99-01 arası bir lincoln town car yada cadillac bakıyorum ama kullanan olmadığı için öğüt verecek de yok.

• 2 yıl 5008 2011 model kullandım bu aracıda biliyorum ikiside harika araçlar binen herkes hayran olup ayrılmıştır. Bilmeden atıp tutanlar yok satamazsınız yok elinizde patlar fln fisfanları bırakın gayette hemen satılıyor deli gibi arıyor millet internete koyunca. Tribe girmeyin boşyere.

• quote:

ben rahat batan bir adam olduğum için amerikan arabası istiyorum. chrysler 300c dışı güzel içi at çöpe gitsin bir araç.
    99-01 arası bir lincoln town car yada cadillac bakıyorum ama kullanan olmadığı için öğüt verecek de yok.

Alıntıları Göster
    Cadillac dedin mi orda bir durup düşünmek lazım hocam. Bende cadillac severim ama ülkemizde ulaşılabilecek rakamlarda değiller.
    Ben 300m leri takip ediyorum fiyat fayda olarak bazen alınabilecek seviyede olanları denk geliyor ama işte klasik sebeplerle alma noktasına geçemeyiz sanırım.

300c diyince Facede 508 grubumuz var taha bey var hatta forumada üye sanırsam 508. Sw unu 2 ay kadar önce sattı. Ve 300c aldı ama sw.
    İnanılmaz yakışıklı bir araç ben çok beğendim. İşin doğrusu o alana kadar 300c nin türkiyede sw u olduğundan bile haberim yoktu.
    Umarım gönlünüzdeki makine ye tez zamanda ulaşırsınız.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    valla dostum ben yakıtında değilim. yılda en fazla 10.000 km yapan adamım. bu 10.000 km yi cadillac ile yapıp benzine 3.000 tl fazla vereceksem hiç umrumda olmaz. mesele şu ki,deville, dhs, dts ve seville-sts serilerinde kullanılan 4.6 lt motor mimli bir motor. conta problemi var. youtube da hoovies garage diye bir yerde ilk rastlamıştım bu probleme internette biraz araştırma yaptım bu motorlar sıkıştırmaya hiç gelemiyor hemen hararet yapıp bum. fleetwood hayallerimin aracı. dolar artmadan önce 50.000 $ karşılığı 150.000 tl ediyorlardı şimdi 240.000 istiyorlar hemde 200.000+ km li araçlara. o fiyatlara değmez. cts-bls zaten benim gözümde cadillac değil. town car intternette incelediğim kadarıyla yol üstünde gidişi çok konforlu bir araç. konforuna rağmen yol tutuşu da kötü değil. 12-14 lt tüketim de 4.6 lt v8 motor için kabul edilebilir ama en ucuz (1999 model) 105.000 den başlıyor. o zaman da w140 mı lincoln mü arasında calıyorum. ama amerikan v8 inin homurtusunu ve tadını hiçbir muadili araç vermiyor diye düşünüyorum. 300c 3.5 benzinli baktım mtv çok yüksek, dizellerin km ler çok yüksek ama rr style boyalı bir 300c çok göz alıcı. tabiki iç dizayn hariç. cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

valla dostum ben yakıtında değilim. yılda en fazla 10.000 km yapan adamım. bu 10.000 km yi cadillac ile yapıp benzine 3.000 tl fazla vereceksem hiç umrumda olmaz. mesele şu ki,deville, dhs, dts ve seville-sts serilerinde kullanılan 4.6 lt motor mimli bir motor. conta problemi var. youtube da hoovies garage diye bir yerde ilk rastlamıştım bu probleme internette biraz araştırma yaptım bu motorlar sıkıştırmaya hiç gelemiyor hemen hararet yapıp bum. fleetwood hayallerimin aracı. dolar artmadan önce 50.000 $ karşılığı 150.000 tl ediyorlardı şimdi 240.000 istiyorlar hemde 200.000+ km li araçlara. o fiyatlara değmez. cts-bls zaten benim gözümde cadillac değil. town car intternette incelediğim kadarıyla yol üstünde gidişi çok konforlu bir araç. konforuna rağmen yol tutuşu da kötü değil. 12-14 lt tüketim de 4.6 lt v8 motor için kabul edilebilir ama en ucuz (1999 model) 105.000 den başlıyor. o zaman da w140 mı lincoln mü arasında calıyorum. ama amerikan v8 inin homurtusunu ve tadını hiçbir muadili araç vermiyor diye düşünüyorum. 300c 3.5 benzinli baktım mtv çok yüksek, dizellerin km ler çok yüksek ama rr style boyalı bir 300c çok göz alıcı. tabiki iç dizayn hariç. cevabınız için teşekkür ederim.
    inşallah gönlünüzdeki araca kısa zamanda kavuşursunuz.
    İnsanın beğendiği bu benim olmalı dediği araca binmesi makinenin özelliklerinden bağımsız olarak çok çok ayrı bir keyif

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

2 yıl 5008 2011 model kullandım bu aracıda biliyorum ikiside harika araçlar binen herkes hayran olup ayrılmıştır. Bilmeden atıp tutanlar yok satamazsınız yok elinizde patlar fln fisfanları bırakın gayette hemen satılıyor deli gibi arıyor millet internete koyunca. Tribe girmeyin boşyere.
    3_4 ay önce yakın bir akrabaya 5008 aldık.

5008 508 sw dan daha çok tutulan ve piyasası olan bir model, 508 sw a göre ve daha fazla sayıda ve daha fazla yıl boyunca satılmış olmasıda bunda büyük etken.
    Bunun artısı da fiyatına yansımış durum da örneğin 2011_2012 yıllarında sıfır km 508 sw 70.000 li fiyatlarla satılırken sıfır 5008 60_62.000 li fiyatlara satılıyormuş.
    Ancak bugün ikinci elde durum tersine 5008 508 sw dan daha pahalıya satılıyor.
    Ben iki aracıda kullandım.
    Eğer aracın yüksek olması, daha büyük bagaj, 7 kişilik kullanım gibi özellikler gerekiyorsa 5008 de çok iyi bir seçenek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 11 Aralık 2019; 18:30:5 >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. aynı şekilde siz de.
  • 1 sene kadar peugeot 508 2.2 gt model araç kullandım.
    Hala konforunu, donanımını kalitesini, ve performansını ararım.
    bir kucak para verip passat alacağıma 508 alırım dedim, ve hiç pişman olmadım.
    2.2 motorlu gt model pek bilinmediği için, yolda çook passat, 320d, audi a4 yemişliğim vardır.

Fakat köy kökenli insan olduğumuz için, yük ve kullanım amacı olarak 508 bu konuda eksik kalıyordu.
    Birde babam 80 yaşında, 508'i pek kullanamadı boyutunun uzun olması, arabanın alçak olması, bagajını istediği gibi yükleyememesi ve aracın şöför koltuğunda oturduğu zaman yola hakim olamaması yüzünden arabayı kullanmak istemedi.
    Bende içim elvermediği için istemeyerek de olsa satmak zorunda kaldım.

Yeni çıkan peugeot rifter aldık. Babamda şimdi istediği gibi kullanıyor aracı.
  • quote:

Teşekkürler hocam

Alıntıları Göster
    Hocam aracın türkiyede satılan modellerini yazarken, 2011-2012 yılları arasında ülkemize az sayıda gelen (25 civarı) 2.2 motorlu 205 hp olan modeli yazmayı unutmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Hocam aracın türkiyede satılan modellerini yazarken, 2011-2012 yılları arasında ülkemize az sayıda gelen (25 civarı) 2.2 motorlu 205 hp olan modeli yazmayı unutmuşsun

Alıntıları Göster
    Hocam ben sadece sw lardan bahsettim. Türkiyeye 2.2 motorlu sw geldi mi?

• quote:

1 sene kadar peugeot 508 2.2 gt model araç kullandım.
    Hala konforunu, donanımını kalitesini, ve performansını ararım.
    bir kucak para verip passat alacağıma 508 alırım dedim, ve hiç pişman olmadım.
    2.2 motorlu gt model pek bilinmediği için, yolda çook passat, 320d, audi a4 yemişliğim vardır.

Fakat köy kökenli insan olduğumuz için, yük ve kullanım amacı olarak 508 bu konuda eksik kalıyordu.
    Birde babam 80 yaşında, 508'i pek kullanamadı boyutunun uzun olması, arabanın alçak olması, bagajını istediği gibi yükleyememesi ve aracın şöför koltuğunda oturduğu zaman yola hakim olamaması yüzünden arabayı kullanmak istemedi.
    Bende içim elvermediği için istemeyerek de olsa satmak zorunda kaldım.

Yeni çıkan peugeot rifter aldık. Babamda şimdi istediği gibi kullanıyor aracı.
    Birdaha zor bulursun öyle bir araba geçmiş olsun hocam

• quote:

Hocam ben sadece sw lardan bahsettim. Türkiyeye 2.2 motorlu sw geldi mi?

Alıntıları Göster
    türkiyeye 3 ya da 4 tane 2.2 motorlu sw geldi.
  • quote:

Birdaha zor bulursun öyle bir araba geçmiş olsun hocam

Alıntıları Göster
    Yok hocam, bulmak istedin mi var piyasada mutlaka denk gelir.
  • quote:

türkiyeye 3 ya da 4 tane 2.2 motorlu sw geldi.

Alıntıları Göster

• quote:

Bugün yetkili serviste arabanın ön camını orijinali ile değiştirdim.
    Hazır gitmişken arka fren balatalarınıda değiştirdik.
    Yazlık lastiklerimide (goodyear eagle sport tz) uygun bir fırsat çıktığı için pirelli p7 seal li lastiklerle değiştirdim.
    Bizden haberler şimdilik bu kadar.
    Yetkili serviste olsa da yapılan işlem cam değişimi gibi önemsiz bir işlem olsa da aracın orjinal haline yapılan her müdahele eskiyi aratır hale getiriyor aracı.
    2 gündür aracın içerisinde bir trim sesi korosu oluştu.
    Sebebide bu cam değişimi belli ki ustalar o sırada aracın sağına soluna biraz fazla güç uygulamışlarbu nedenle cam tavandaki güneşlik perdesinin girdiği yerden ses geliyor, bununla birlikte camdaki sensörleri ve aynayı kapatan kutuyada ya kibar davranmadıkları için yada söküp takarken iyi montaj yapamadıkları için oradanda ses geliyor.
    Hafta sonu için bana iş çıktı ayna/sensör kapağını söker bir güzel hallederimde tavan perdesinin altına başka bir çözüm bulmam lazım. Bakalım artık.

• Bugün sabah aracın trim seslerine odaklandım ve düz asfaltta sesi sıfırladım.

Cam değişimine bağlı olarak ortaya çıkan sesleri ise
    ayna arkası sensör muhafazasını söküp bir takım işlemler sonucu o kısımdakileri minimuma indirdim (sadece çok köyü zeminde hafif bir ses geliyor)
    Cam tavan perdesinin altına ise bir işlem yapmak mümkün değil bu yüzden birşeyler sıkıştırma yöntemiyle cızırtıyı düz zeminde sıfırladım. Daha fazla vakit ayırabildiğimde orayla daha ince uğraşacağım

• Aracın ilanınıda dün itibariyle yayından kaldırdım.
    Bu husutaki 2 aylık tecrübelerimide yazayım.
    Öncelikle kendimde uzunca bir zaman sw kovaladığım için bu araçların temizlerinin satıldığını, döküklerinin ise kolay kolay satılmadığının farkındaydım.
    Araç hemen satılsın diye bir derdim olmadığından(sadece fiyatını bulursam satarım kafasında olduğumdan) fiyatı da ortalama araçların üzerinde belirledim.
    Ama mantık sınırlarının dışında değildi fiyatım hiçbir zaman. Ayrıca aracın artılarıyla bakıldığında da aslında fiyat bence ucuz bile sayılırdı (satıcı gözüyle yorumluyorum) Ama alıcılar açısından bakılınca da bende dahil herkes uyguna araç almak peşindedir dolaysıyla fiyat sıkalasında en üstte olan araç ne olursa olsun cazip değildir. Ama ilk ilan verdiğimde 1. Olan araç 103 2. Araç 94 3. Araç (benim aracım) 93 fiyatlıydı.
    1. Araç 100 tl den satılınca ikinci araç fiyatı 95 bende 96 yaptık.
    95 olan araçta satılınca ben fiyatı 99 yaptım. Ben 99 yaptığımda bir başka araç 101.5 dan yarışa dahil oldu ve oda bir süre sonra satıldı. Baktık yine sıra bizim araca geliyor ben fiyatı 100 yaptım.
    (Yani satılmasın diye bir nevi özel gayret sarfettim gibi)

Bana gelen tekliflerin ise en yükseği 92 oldu.
    Aşağıdaki resimde 2 ay içinde aracın ne kadar ilgi gördüğünü görebilirsiniz.(ilanı dün kaldırdım fotoğrafı ise şimdi aldım 90 kişinin favorisindeydi ilan)

Bu arada samimi bir arkadaşımın 2013 model sedan active 166.000 km deki aracını satışa çıkardık.(fiyatı ben belirledim)
    Benim aracım kadar bakımlı ve kayıtlı olmasada hem 1 yıl yeni hemde 2013 olması hasebiyle elektornik el freni anahtarsız çalıştırma gibi ek donanımlarıda vardı.
    Ve fiyatı hızlı satmak için 79.000 belirledik ama pek ilgilenen olmadı bizde bir egea ile takas yaptık ve egeayı geçen hafta 79 dan sattık.
    Bunu neden yazdım daha öncede bir çok farklı yerde belirttiğim gibi insignia ve 508 de sw lar az olduklarından ve arayanı çok olduğundan sedanlardan daha fazla talep görüyorlar tezini desteklemek içindir.
    Bu arada passat variant ilanlarıda yıllardır gördüğüm en düşük sayıdalar ilanlarda.
    Artık sıfırda bu araçlar (d segmenti sw) neredeyse hiç satılmadığından arz çok az ama arayan çok fazla bu yüzden tecrübelerimi paylaşayım istedim.
    Alırız satamayız falan diye düşünen varsa 2 ay önce daha ilk ilana verdiğimde 88 den hemen satabilirdim. Veya 1 ay önce 92 den.
    Ama 92 ye bunu satsan o fiyata ne alabilirsin derseniz cevabı olan varsa dinlemek isterim çünkü ben bulamadım.
    Saygılarımla arkadaşlar.
    508 SW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 14 Aralık 2019; 19:48:15 >

• Talip olduğunuz aracı aldınız mı hocam ?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.