Şimdi Ara

508 SW (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
12
Favori
30.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkeril

Cüsseye göre yakıt çok iyi.
    Aracın bozuk yol konforundan memnun musunuz, çok takır tukur yapıyor mu?
    Farları nasıl aydınlatma iyi mi?
    Yakıt aracın kilosu ile kıyaslanınca gerçekten muazzam yüklü ağırlığı nerrdeyse 2 ton olan bir araçla uzun yolda 100 km nin üzerinde ortalama hızlarla 5 litre bile tüketmemek bence mükemmel.

Farlar ise başarılı, ama kullandığım en iyi farlar değiller, bendeki farların aydınlatma gücü de düşmüş olabilir (7 yıllık farlar) bildiğim kadarıyla 4300 lük ampüller farların direksiyon yönünü takip etme hızı ise çok başarılı.

Bozuk zemin konforu konusunda araç çok başarılı diyemem (bu anlamda mondeo mükemmel) ama kötüde değil. bu aracın iç hacmi sedanlar gibi bagajdan bağımsız değil ve bagaj kısmı oldykça büyük onun dışında iki hareketli çıkıp takılabilen ve ağır aksam var (perde ve file) onlardan mesela takurtu tukurtu hiç gelmiyor bu anlamda çok başarılı.Asfaltın traşlanmış olduğu yerlerde trim sesleri geliyor özellikle torpidonun üstündeki 9. Hoparlörün kapağı ve cam tavan perdesinin girdiği yerden sesler geliyor vakit bulduğum bir zaman oraları biraz sabitlersem o sesleri de çözerim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 11 Haziran 2019; 10:34:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok güzel araç, hayırlı olsun kazasız belasız binin.

Sw gerçekten de benim anlamadığım şekilde ülkemizde tutulmuyor. Halbuki bayramda seyranda memlekete gidip bagajı ordan doldurmayı, çoluk çocuk teyze enişte maaile pikniğe gitmeyi seven bir milletiz. Geçmişinde Kartal gibi bir araç mazisi olan bir toplum olarak ne ara sw’ye düşman hale geldik anlamıyorum.

Ben de insignia sw bakınıyorum 508 de gayet iyiymiş ben de 508’lere bakayım bir de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Çok güzel araç, hayırlı olsun kazasız belasız binin.

Sw gerçekten de benim anlamadığım şekilde ülkemizde tutulmuyor. Halbuki bayramda seyranda memlekete gidip bagajı ordan doldurmayı, çoluk çocuk teyze enişte maaile pikniğe gitmeyi seven bir milletiz. Geçmişinde Kartal gibi bir araç mazisi olan bir toplum olarak ne ara sw’ye düşman hale geldik anlamıyorum.

Ben de insignia sw bakınıyorum 508 de gayet iyiymiş ben de 508’lere bakayım bir de.
    Teşekkürler
    İnşallah sizde en kısa zamanda istediğiniz gibi bir araca kavuşursunuz.
    Ben insignia, 508, passat ve mondeo nun sw larını hep birlikte kovaladım.
    Hangisi fiyat fayda anlamında denk gelirse onu alacaktım.
    Ama kağıt üzerinde zaten fiyat/fayda olarak 508 öne çıkıyordu.
    Bunda dizel otomatik oluşu, cam tavanı (bizim için önemliydi çünkü önceki aracımızda vardı ve çocuklar arabada olmazsa olmaz diyorlar) ve full donanımlı olmasına rağmen fiyat olarak en uygunu olması gibi etkenler baş roldeydi.
    Ama konuda da dediğim gibi ben deneyimli bir yarı otomatikçiyim eğer bu şanzımanda tecrübeniz yoksa, yada düz vites mantığı konusunda deneyiminiz azsa bu şanzımanı kuvvetle muhtemel sevmezsiniz onu da söylemeden geçmeyeyim.
    Bu arada 2.0 dizel insignia cosmo ve cam tavanlı bir araç denk getirebilseniz anadolu tabiriyle tadından yenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Çok güzel araç, hayırlı olsun kazasız belasız binin.

Dh forum ahalisi ne kadar da kendi toplumuna yabancı öyle. Bunun çok basit pratik bir açıklaması var; doblo’nun hem bagajı daha büyük hem içi daha ferah hem de ötv avantajı var. Cevap bu kadar basit.

• Merhaba hocam. Hayırlı olsun. Çok güzel aracınız. Kazasız belasız inşallah.

Sizlere sormak istediği bir sorum var.
    Hali hazırda passat ve a6 kullanıyoruz. Sedan ikisi de.
    liftback c5'ten sonra bagajı arar olduk. Sw'ler hep hoşumuza gidiyordu.

Biz derken babam ile kendimi kastediyorum.
    Babam bir gün c200d estate aldı geldi test için. araca bindik. Mükemmel genişlik. Herşey çok güzel.
    Ancak bu sanki satıhı bozuk, dalgalanan yolda sanki arabanın arkası bir ayrı yaylanıyormuş gibi geldi bize.
    Hani sedan arabanın arkasına 200 kg yük atmış gibi. Arabanın arkasının yaylanması biraz geç bitiyormuş gibi. Umarım anlatabilmişimdir.
    A4 avant kullandık. onda da buna benzer bir durum vardı.

Bize mi böyle denk geldi. Yoksa sw'ler genel olarak mı böyle.
    Siz bir fark hissediyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Merhaba hocam. Hayırlı olsun. Çok güzel aracınız. Kazasız belasız inşallah.

Sizlere sormak istediği bir sorum var.
    Hali hazırda passat ve a6 kullanıyoruz. Sedan ikisi de.
    liftback c5'ten sonra bagajı arar olduk. Sw'ler hep hoşumuza gidiyordu.

Biz derken babam ile kendimi kastediyorum.
    Babam bir gün c200d estate aldı geldi test için. araca bindik. Mükemmel genişlik. Herşey çok güzel.
    Ancak bu sanki satıhı bozuk, dalgalanan yolda sanki arabanın arkası bir ayrı yaylanıyormuş gibi geldi bize.
    Hani sedan arabanın arkasına 200 kg yük atmış gibi. Arabanın arkasının yaylanması biraz geç bitiyormuş gibi. Umarım anlatabilmişimdir.
    A4 avant kullandık. onda da buna benzer bir durum vardı.

Bize mi böyle denk geldi. Yoksa sw'ler genel olarak mı böyle.
    Siz bir fark hissediyor musunuz?
    Genelleme yapmak için sedanlarıyla aynı koşullarda denemek lazım ben hiç 508 sedan kullanmadım ama kendi aracım için konuşacak olursak bir yaylanma var.

• Bu dönemde en güzel şey 2010 ve ustu yaşlarda D segment araca binmek. Bende Avensis var, sw araç hep hosumuza gider eşimle, bir gün alacağız ama gidip de mezar gibi B sınıfı araçlara 100 liralarj vermek , C sınıf tr şartlarında ortalama insanı mutlu edecek fakat f/p ürünü olmayı bırakmış araçlara 170 binleri vermek saçmalık bana göre. 80-100 bandında fazla bir kusuru olmayan D segment her araç bana göre süper

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emindoner09

Bu dönemde en güzel şey 2010 ve ustu yaşlarda D segment araca binmek. Bende Avensis var, sw araç hep hosumuza gider eşimle, bir gün alacağız ama gidip de mezar gibi B sınıfı araçlara 100 liralarj vermek , C sınıf tr şartlarında ortalama insanı mutlu edecek fakat f/p ürünü olmayı bırakmış araçlara 170 binleri vermek saçmalık bana göre. 80-100 bandında fazla bir kusuru olmayan D segment her araç bana göre süper
    Gerçekten fiyat/performans oranı çok yüksek araçlar inşallah istediğiniz araca tez zamanda kavuşursunuz.

• 128.000 km de aldığım araçla 3 ayda 5.000 km yol yaptık.
    Ve nugün araç 133.200 km de iken ilk defa dpf tıkanma uyarısı verdi.
    Ankara yoluna çıktım 20 km kadar 3. Ve 4. Viteslerde 4000 devir civarında aracı kullandım.
    Uyarı artık yok.
    Şehir içi güzergahım hem çok kısa (3 km git 3 km gel) hemde ortalama hızım (20 km altı) olduğundan ben daha erken bekliyordum aslında.
    Bakalım bir dahaki ne zaman olacak

Not: araçla ilgili olumlu olumsuz herşeyi bilgi arayanların faydasına olacağını düşündüğümden bundan sonrada paylaşacağım

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    doblo müşterisi sw almaz, sw müşterisi portföy olarak doblo vs kovalamaz. tüketici karakterleri farklı. ayrıca, ne kadar lüks donanım sunarsa sunsun doblo ve türevleri (özelikle de d sınıfı) bir sw nin konforunu, yol tutuşunu sunamaz.
  • Başka bir ortamda 508 sw nu olan arkadaşlarla konuşurken muhabbet bundan sonra ne alabileceğimiz e geldi. Oraya yazdığımı kopyalamak istedim.

"508 sw olan birisinin (sw alma nedeni zaten sw seviyor oluşudur) bundan sonra gerçekten alacağı araç yok. Çünkü 2013 e kadar ülkemiz de d segmenti sw lar az da olsa satılmıştır. Ama 2013 ten sonra d segmenti sw sadece passatta satılmış diğer modellerde ya satışlar tamamen durmuş (örnek 508) yada bir elin parmağını geçmeyecek seviyelerdedir (örnek insignia) dolaysıyla bizim gibi 508 sw sahibi olup 2_3 yıl sonra aracını daha yeni bir sw ile değiştirmek isteyen kişiler için aracımızın özellikleri de göz önünde bulundurulunca (az yakan, bol donanımlı, geniş, komple cam tavanlı, alım maliyeti uygun gibi) pek seçenek yok gibi. Ben bakıyorum bakıyorum passat variant hariç bulamıyorum. O yüzden eldeki arabaya iyi bakmaya devam zira alternatifi yok"

Sonra bir arkadaş vardır ya! diyince baktım ve sonuç şu şekilde.

"Hemen yazayım 22 tane a4, 4 tane mondeo (hepsi benzinli) 18 tane c serisi var (200.000 den aşağı olanı yok), 5 tane insignia, 6 tane superb, 14 tane levorg, 6 tane v60 var. Bunların içinde pert olanı var, fiyatı afaki olanı var hor kullanılmışı var yani alacak arabayı bulmak çok zor."

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Benim bundan sonraki tercihim bütçe elverirse 4 çeker a6 ya da benzeri olacak inşallah.

Uzun uzun yazmışsınız ama bizim millete anlatamazsınız. Bizimkilerde hangi araç varsa o dünyanın en iyisidir.
    Bir sw kullanıcısı olarak bir sw den iyisi yine bir sw dir derim.

Bizde asıl sorun araçlarda değil kullananlar da.bakım kültürü yok. 3 kuruşluk şeye çingenelik ediyor o bozuk parça başka hasarlara sebep oluyor.

Ayrıca parasına göre en donanımlı ve en az yakan araçlar Peugeot dur. Başka model bir Peugeot sw kullanıyorum. Klima açık 110 130 km arası mersin balıkesir arası1oo km de 6 litre LPG yakıyor. Parçası bol ve uygun. Genel olarak memnunum.

Dpf konusunda son 1 yıldır kendi aracımda önceki yıllarda da aile aracımızda dizeller olduğu için yakıt konusunda nacizane tavsiye vereyim.

Bp, Total ve lukoil filtreyi aynı şartlarda en az tıkayan mazotu satıyorlar. Opet ve po kötü bu konuda Shell de iyi sayılır. Peugeot zaten totali tavsiye ediyor aklında bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Benim bundan sonraki tercihim bütçe elverirse 4 çeker a6 ya da benzeri olacak inşallah.
    Yakışır hocam
    Çok güzel araçlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

Uzun uzun yazmışsınız ama bizim millete anlatamazsınız. Bizimkilerde hangi araç varsa o dünyanın en iyisidir.
    Bir sw kullanıcısı olarak bir sw den iyisi yine bir sw dir derim.

Bizde asıl sorun araçlarda değil kullananlar da.bakım kültürü yok. 3 kuruşluk şeye çingenelik ediyor o bozuk parça başka hasarlara sebep oluyor.

Ayrıca parasına göre en donanımlı ve en az yakan araçlar Peugeot dur. Başka model bir Peugeot sw kullanıyorum. Klima açık 110 130 km arası mersin balıkesir arası1oo km de 6 litre LPG yakıyor. Parçası bol ve uygun. Genel olarak memnunum.
    Bencede bir sw (bagajı sık kullanan kişiler için) dan daha iyisi bir başka sw muş. Bir daha bu tarzın dışına çıkabileceğimi hiç sanmıyorum.
    Burada bagajın sadece büyük olmasından ziyade yükleme eşiğinin düz ve aşağıda oluşu çok büyük rahatlık sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Dpf konusunda son 1 yıldır kendi aracımda önceki yıllarda da aile aracımızda dizeller olduğu için yakıt konusunda nacizane tavsiye vereyim.

Bp, Total ve lukoil filtreyi aynı şartlarda en az tıkayan mazotu satıyorlar. Opet ve po kötü bu konuda Shell de iyi sayılır. Peugeot zaten totali tavsiye ediyor aklında bulunsun

• VideSupra kullanıcısına yanıt
    Yanal rüzgarlara da daha açıklar.

• 20 yıl kadar olmuştur herhalde kendim cila (hızlı cila) yapmayalı.
    Yapana değil yaptırana bakmak lazım.
    508 SW

Bu arada tekrar dpf ikazı yandı, katkı aldım hafta sonu depoya ilave edip bir kez daha rejenarasyon yapacağım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.